Originally Posted by
Cautionary
Şirketlerde kraldan çok kralcı orta kademe yöneticler var. Bir tanesi yakın arkadaşım..Dedim ki, çalışanlara bu kadar baskı yapıp hayatlarını zehir ediyorsunuz. Çoğunun da psikolojisi bozuk. Zaten beyaz yaka dediğin kesim, ailenin iyi huylu çocuğu, kavgayla gürültüyle işi olmaz...vergisini tam ve zamanında öder...kimseyle didişmez..çalışanın biri bir gün tırlatacak, şirkette salonun ortasında kafayı yöneticisine koyacak, sonra tekme tokat girişecek...tamam belki iş yerinde son günü olacak, ama kendiyle beraber bir yöneticiyi de pert edecek...o yönetici zaten o şirkette bir daha kolay kolay barınamaz, alay konusu olur...söyle yönetici arkadaşlarına, bu piyangonun çıktığı kişi olmamak için fazla eziyet etmesinler, kişilik haklarına tecavüz etmesinler.
Eskiden, şirket sahibi-patron vs olmadan da orta-üst seviye yönetici beyaz yaka kesim, patron gibi yaşardı...ben de biraz kıl olurdum, ama artık acıyorum bu kesime, bence çoğusu da acınacak durumda olduklarının farkındalar..bir tuzaktalar, farkındalar, ama kurtulamıyorlar.