Originally Posted by
Cautionary
Bunlar beyaz yakanın iyi günleri...Benzer kötüleşmeyi kendi çalıştığım dönemde de ben yaşadım..19 seneye yakın ayni firmada çalışınca bu değişimi çok daha net görüyorsun...Dediğin gibi, zeki-hırslı-bekar 40 ını geçen kadınlar kapitalist köle düzeni için biçilmiş kaftan...bir yaştan sonra bu kadınlar için hayat=iş oluyor...üstelik üst baş, makyaj vs tüketim için de biçilmiş kaftan oluyor.
Bir de kısır döngüye dikkat çekmek istiyorum...tüm dünyada parasal gevşeme adı altınımda sisteme beleş para enjekte ediliyor...ve bu para zenginin servetine servet eklemek dışında bir işe yaramıyor...çalışan kesimin gsmh den aldığı pay 1950 lerden bu yana en duşuk seviyelerde...üstelik bu durum sadece biz de değil başta Amerika olmak üzere kapitalist sistemin geçerli olduğu hemen her ülkede böyle.
İşin trajikomik kısmı şu...fed diyor ki enflasyon artsa bile önemli olan ücret enflasyonu, o artmadıkça bol parayı azaltmam...siz patron olsanız, çalışanınıza az zam yapmak için elinizden geleni yapmaz mısınız? Böylece köle düzeni devam eder gider...birileri servetlerine servet ekler bilgilerini emeklerini satanlar her geçen gün daha zor şartlarda yaşamaya çalışır.
Yer İmleri