4.70 -71 çalışırken 4.65 de alıcı epey süre bekledi ..başkası alsaydı ne olacaktı
bence anlaşmalı değil
Printable View
sabah 5 ten satanlar karlı
Arsa 30000
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki toptan satsa da bu fiyattan fazla veren yoktur?! Borsada satmak daha karlı geliyordur. Ben açıkça satış ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. Alıcı için borsadaki hisseler ek külfet defter değerinden çağrı yapması gerekecek.. toplu hisseyide bunu düşünerek alaması fiyatlaması gerekiyor?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu tarz hisselerde fk nın önemi yokmu arkadaşlar ..çok düşük değilmi.
Değerli Arkadaşlar; Yazılanları okudum ve bir genel değerlendirme yapacak olursak;
1. Mkk başvuruları :
İsmet Kılıç 17.10.2016'da 1.740.000 lot
Mustafa Akyüz 19.12.2016'da 529.000 lot
Hakan Aydoğan 21.11.2017'de 652.500 lot
Ergin İnal 13.2.2018'de 326.250 lot GENEL TOPLAM : 3.247.750 lot
Ancak ortak satışı bunlardan değil 22.2.2018 'de 82.214 lot 416.647 TL'lik bir satışla büyük ortak Salih BEZCİ'den geliyor, muhtemelen cuma günkü satışlar da Halk Yatırım'dan olduğuna göre 412.751 lot 4.676 TL ao ile 1.930.023 TL 'lik satışla beraber 2.346.670 TL'lik bir satış gelmiş durumda.
Normal şartlarda, bunun gibi sığ tahtada 494.965 lotluk bir satışta tahta tabanla karşı karşıya kalırdı. Zaten satışların yapıldığı anda tahtayı izleyenler görecektir, satışlar tek kademelerde pasif alıcı varken ve yine tek kademeye yazılan satışların hızla erimesiyle karşılanmıştır. Hiç bir tahtada hazırlık olmadan böyle bir satış TABANSIZ karşı karşıya kalmaz. Denemesi bedava, normal alelade bir günde normal bir vatandaş olarak bu tahtada 100 bin lot satmaya kalkın bakalım ne oluyor? 8 Aralık ve 18 Aralıkta bu tahta devre kesici yerken kim işlem yapmış bir hatırlayın. Fiyatın 4'lerden 5.54'lere gelirken kim çıkarmış bir hatırlayın. Defter Değeri 10.61 TL olan bir şirketi %56 iskontolo kim almak istemez. Üstelik şirketin aldığı karar : "ORTAKLIK HER YIL, YILLIK DAĞITILABİLİR KARIN EN AZ %75'İNİ PAY SAHİPLERİNE NAKDEN DAĞITACAKTIR." ibaresi de düzenli bir gelir anlamına gelmektedir. Geçen yıl 9 Martta 0.4388 TL temettü öderken %10.37'lik 4.23 TL fiyatta bir geliri olmuş, şu anki 4.65 TL'lik fiyata göre 5.09 TL'ye geliyor %20 lik kabaca bir performans sergilemiş oluyor. Yani enflasyonun üstünde %10 civarı bir temettü geliri ve bir o kadar da hisse performansı geliri.
2. Şirket Geliri ve bilançosu :
400 küsür BIST Şirketi içerisinde bu kadar şeffaf ve kamuoyuna açık-anlaşılabilir şirket sayısı az olduğu gibi tahmin edilebilir bilanço yapısına haiz çok az şirketten biri PAGYO. Neden? Çok basit, gelir gider dengesi çok açık, geliri kira, borçluluk oranı sıfır sayılabilir. Ankara'yı bilen bilir, her ne kadar 200 metrede 3 tane AVM olsa da, o bölge üst gelir grubunun yaşam alanı olan ve nüfus şartları da gözönüne alındığında dezavantaj oluşturmaz. Kaldı ki insanlar AVM'ye giderken alışkanlıklar, zevkler, alışkanlıklar, dükkanların kalite ve alışveriş koşullarına göre gittiklerinden rahatlıklarını da göz önüne alırlar. Zaten şirketin yayınlamış olduğu açılan ve kapanan dükkanlarına bakarsanız avm'nin gelişimini de görürsünüz. Faaliyet raporunda her şey net ve açık.
Bilançoya ve faaliyet raporuna baktığımızda;
EORU USD kuruna göre 2017'de EUOR 3.00 / USD 2.70 TL'yegöre gelir elde edilmiş. 2018 yılı için açıklanan EURO 3.60 / USD 3.10 TL dir ve %20 ve %14.8'lik bir artış görülmektedir. 2017'de V.D. bilançosu daha net ve gerçekci olduğuna göre 48.612.895 TL'lik NET Kara göre temettü hesabı yaparsak ve yine geçen yılki %87.25 kardan dağıtılan temettü oranına göre hareket edersek 0.48752 TL'lik net kar dağıtımına tekabül eder. %75'lik Minimum kar dağıtım rakamına göre de 0.42326 TL'lik bir rakamki en azından geçen yılki rakam civarı olur.
Peki dağıtılabilir mi? Geçen yıl kasada 29.5, Ticari alacak 5.4 milyon yani 35 milyon TL Nakit varlığa karşılık 38.1 Milyon dağıtmıştır. Yani bunu Mart ayına kadar olan kira geliriyle takviye ederek karşılamış veya ilişkili bankalardan 1 aylık bir avans karşılığı olarak da sağlamış olabilir. Neticede muhasebecisi değiliz ama cevabı da çok basit. Bu yıl ise 0.48 TL dağıtabilmesi için kasada 21.4, ticari alacakta 7.0 olmak üzere 28.4 milyon hazırı varken 42.4 için eksiği 14 Milyon eksiği var. Peki bir şey dikkatinizi çekti mi, geçen yıl G.Kurul 5 Martta yapıldı 9 Martta kar dağıtıldı. Bu yıl daha çıt çıkmıyor, en erken Mart sonu Nisan başı, yani 3-4 aylık kira geliri payı bırakılmış. Geçen yıl 3 aylık karı 12.3 Milyon bu yıl dolar artışıyla birlikte 14-15 milyonu bulur. Yani borçlanmadan kaynak hazır. İlişkili bankalardan istenirse istendiği kadar alınır. Kar payı dağıtan şirketlere bakın, kasasında illa dağıttığı kar payı kadar nakiti olmaz, olanı da var olmayanı da var, kimi ilişkili bankadan avans alır, kimi ticari alacak dengesinden.
3. "Şirketteki varlıklarımız ile ilgili olarak muhtelif stratejik ve finansal opsiyonların değerlendirilmesi, varlıklarımızın bir bölümünün veya tamamının satışı da dahil olmak üzere stratejik ve finansal işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi konusunda Şirketimiz hakim ortakları tarafından Üç Deniz Danışmanlık Anonim Şirketi yetkilendirilmiştir. Sözleşme kapsamında meydana gelecek gelişmeler hakkında kamu ayrıca bilgilendirilecektir." denilmektedir. Kamuya duyurulur.
Şirketin satılacak arsası veya iştiraki yoktur, şirketin satılacak tek şeyi AVM'deki dükkanları, AVM'nin kendisidir yani. Burda kastedilen bana göre şirketteki payların borsada veya borsa dışı satışı ile yeni ortak arayışı olabilir. Bu durumda da hakim ortaklık değişimi ile ZORUNLU ÇAĞRI başlar ve yine bu durumda 10.61 TL'lik payı satarken 4.65'den satmaz.
Ayrıntılı bilgi için lütfen Yıllık FAALİYET RAPORUNU okuyunuz ve Yine PANORA hakkında bilgi sahibi olmak için
https://www.panora.com.tr/Hakkimizda
sayfasına bir göz atın. CEPA-KENTPARK birleşimi ile bu AVM'yi kıyaslamak bile haksızlık olur zira bambaşka bir konseptte. Herşeyden önce AVM'yi AVM yapan yönetimi ve tarzıdır. Burada gereksiz polemik yerine gerçek bilgiye dayalı paylaşımlar yapmak tercihimdir.
Umarım birşeyler anlatabilmişimdir.
sirket Avm yi satamaz bu cok zor bir surec ,dükkanları satmakta cok akilli bir is degil ben o model avm pek göremedim.
tek olasılık bu hakim ortakların ya pay satışı yada armada avm ile bir şekil birlesme modeli.
salih bezci borsada satış yapmasi ki bu adam paylarını satmak icin danışman şirketine yetki veriyor spekülatif bir hareket.
satis haberini bilinçli yaptırıp sirketin degerini yükseltip borsada satmak gibi bir planları vardıysa piyasa bu sahtekarlıklarını yemedi ve fiyat artmadı bu habere.
hakim ortaklar kimdir, kimler yetki vermiş danışmana belli degil.
Bir anlaşmazlıkta olabilir büyük ortaklar arasında.
önümüzdeki günlerde tablo net ortaya çıkar.genel kurula herkesin katilmasini ve varsa sorulacak hesap sorulmasini tavsiye ederim.
Son iki yorumu okudum 1.si iki günlük harketlerde ..ilk gün satış kademesine ertesi gün alış kademesine blok halinde lotlar yazıldı.Ewet normalde hacimsiz tahta..ama bu iki gün istisna ,bence pasif değildi emirler.İki gün boyunca büyük işlem hacmi oldu yüklü alım satım yapan olabilir.Epey bir sürede emirler tahtada kaldı .Bubenim fikirm.
Ben kısa vadede satış olacağına inanmıyorum.Olsa bile 50 küsür ortakla anlaşacak..ve kalanın parasını defter değerinden verecek..Hani yatırım yapan ..üreten vs bir şirket olsa tamam diyecem ama ..inşaat alanıda yok hani yanına ofis ..otel vs yapılsın
Yani alacak adamın bu fiyatların üstünde bir rakama alacağını sanmam.
Temettü aynı tarihlerde dağıtılırsa bankadan avans olayını falan olabilir yada olmayabilir demokrasilerde çareler tükenmez..
40 kuruş civarı yada altı verirse..4.00 ve altı potaya girer..Benim fikrim az vereceği yönünde..Fiyatı aşağı çekip hisseleri toplayıp ..kote den çıkıp sonra bir satış olurmu..herşey olur .burası Türkiye
Sayın undersun;
F/K ve PD/DD oranları TEMEL ANALİZDE elbette önemli faktörlerdir. Sizin sorduğunuz F/K açısından bakalım ;
Son 2 halka arzı hariç tutup borsadaki 30 Tane GYO ve benzeri şirketlere bakalım, burda F/K'sı en düşük yani Fiyat kazanç oranına göre en ucuz 5 Hisseye bakalım, KLGYO - PAGYO - RYGYO - AKSGY - HLGYO şeklinde sıralanmaktadır. Yani PAGYO bu açıdan da fıyatlanmamış, fiyatı düşük kalmış hisselerin başındadır.
https://i.hizliresim.com/RnrANn.png
F/K yanında bir PD/DD oranına bakarız, yani şirket bugün FESİH edilip satılıp, herkesin payı ödense düşecek pay adedi karşılığ 10.61 TL'dir ve PD/DD oranıyla da bir hissenin borsada gerçek değerine göre ne kadar fiyatlanmış olup olmadığını görürüz. Buna göre PAGYO PD/DD oranı 0.44 dür ve gerçek değerinden %56 iskontolu olarak işlem gördüğünü ortaya koyar.
Buna göre sıralarsak da ; EDIP - ISGYO - KLGYO - HLGYO - RYGYO - PAGYO şeklinde sıralanmaktadır. Yani bu açıdan da 30 hissede arasında pozitif açıdan 6. hisse olarak karşımıza çıkmaktadır.
https://i.hizliresim.com/rO54q7.png
sen evini ekspertiz yaptırdın 300 bin ediyor bana 150 bine satarmısin once bu soruya cevap ver evetse evet panora avm de 850 milyon tl etmez 400 milyon tl eder.
bakın panora avm ile diğer gyo ları bir tutmamak lazım çünkü hiç bir gyo tek bir mülke dayalı degil, yani aslında panora gyo yu almak avm den pay almak ile aynı.
sirketin borcu olur ozsermayesi panora avm değerinden düşük olur o zaman iskonto kabul edilebilir.sirketi ne borcu var ni birseyi yuzde 51 i alan panora avm nin yönetimi elde eder.tamamini alıp almamasına alıcının stratejisine bağlı bugün almaz 2 yıl sonra opsiyon koyup anlaşmada alır.bir cok olasılık ve şekil var.
bugün gulaylar as nin carrefour avm ye verdiği para dudak uçurtuyor yine emlak konutun sattığı avm nin degeri oldukça yüksek. Bir kere avm sıfırdan yapmak artık büyük şehirlerde hem maliyetli hemde riskli çünkü pazar doymuş durumda belli karmalar yoksa o avm sinek avlar panora avm bu konuda çok iyi durumda hem mağaza karması hemde hitap ettiği kesim ıyi.
Bu avm bugün 750 800 milyona rahat alici bulur satıcının kafasındaki fiyat nedir o onemli ,faizlerin düşeceğine inanan bir yatırımcı icin bulunulmaz fırsat bu satis tabi ucuk fiyatlar 900 1 milyar tl gibi bugun satmak cok zor.
benim saticilara tavsiyem ilk iki yıl yuzde elli elli ortaklik sonrasında satma hakki ve alma hakkı içeren anlaşma.
Bu durumda yuzde 37 gibi bir pay satilir ve bu pay yönetimde eşit idare etmeye yeter. yuzde 37 satılırsa çağrı zorunluluğu doğmaz buda alicinin daha iyi bir fiyat vermesine neden olabilir.
zaten 2 yıl sonra tamamını almak için opsiyonu kullanır ve herkes kazanır.
YGGYO Yani ankamall hakkında bilgisi olan varmı avm almayı planlıyolarmış diye duydum ..Bilgisi olan varmı yggyo hakkında
Gülaylar ,carrefour avm diyosun..orası 129 dönüm üzerine kurulu
kıyaslama yapılmaz
Sayın Mosquito;
AVM satılır, müşterisini bulursanız hiç de zor olmayan bir süreç. Yerli müşteri derseniz size katılırım neredeyse imkansız ama yabancı müşteri bulursanız ki hakim ortaklara bakarsanız bunun çok zor olmayacağını görürsünüz. Hakim ortaklardan ilk 3'ünü Türkiyede gazete okuyan ve gündemle alakadar olan herkes tanır ve bilir. Örneğin ARAP sermayedar ortaklık açısından ilk akla gelenlerden. Bu satış ihtimalini küçümsememekle beraber benim aklıma borsa geçmişi olanların bileceği ihtimaller aklıma geliyor.
Spekülatör ile Spekülatif işlemler birbirinden çok farklıdır, lütfen karıştırmayınız. Biri yasal diğeri yasal olmayan işler yapar. Spekülatörü veya tahtayı çekip çevirebilecek yatırımcısı olmayan hiç bir hisseden kimseye fayda gelmez. (tek istisnası İŞYAT gibi düzenli temettü öderyen şirketlerdir ki tahtayı serbest bıraksanız dahi her yıl kendini korur ve yatırımcısını ezdirmez). Çoğu kimse sanır ki spekülatör kötüdür halbuki yabancı ya da yerli spekülatörü olan her hisse mutlaka prim yapar ancak zamanında satmayanları kar realizasyonu zamanlarda canını yakar. Bu bağlamda, PAGYO bugüne kadar oldukça sığ bir tahta olarak geldi. Yabancı CİTİ ve DEUTSCHE'nin en dikkat ettiği şeylerden biri olan düzenli ve kaydadeğer temettü ödemesi bu şirkette olmasına rağmen yeterli derinlikte olmamasından dolayı payları düşük kalmış, paylarını artıracak derinlik bulamamışlardır. Hakim ortaklar da iş dünyasının duayenleri olduğuna göre hele ki biri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olduğundan demle derinliği artırmanın ve hisseye uygun ortamı hazırlamanın tek yolu da ortak satışıyla dolaşımdaki reel hisse miktarını artırmaktır. Her ne kadar 87 milyonluk sermayede 24.1 milyon Fiili dolaşım gibi gözükmekteyse de gerçekte bu takasların çoğunluğu hakim ortakların kımıldamadan duran payları olduğu ortadadır.
Bence de hakim ortakların derdi, borsa fiyatının gerçek değeri yansıtmadığı şeklindedir. NUGYO, YKGYO, DGGYO, KRGYO defter değerlerini katlamışken (ki bunların hiç biri temettü ödememişlerdir) TEMETTÜ sıralamasında AKSGY'den sonra %9.44 ile en yüksek temettü oranına sahip şirket borsa performansı açısından geride kalmıştır, fiyatı ederini bulmamıştır ve bu da en çok hakim ortakların sorun edebileceği durumken buna çözüm aramaları da en doğal gelişmedir.
Haberle fiyat artmaz, öncelikle birşeylerin gerçekleşmesi lazım o da bu satışların bir spekülatör tarafından karşılanıp ona alan açmakla mümkün olur. Bununla birlikte tahtanın likiditesi artar ve yabancı yatırımcılar da paylarını artıracak ortam kendiliğinden oluşmuş olur.
Hakim ortaklara bakarsanız, hiç birinin 3-5 milyon TL'yi (hatta daha fazlasını) umursayacak tipler olmadığını da görürsünüz. Lütfen şirket faaliyet raporunu detaylı inceleyin, hakim ortaklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olursanız, takas ayrıntılarına ve borsa hisse değişim ve hacimlerine bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Eğer yeterli araştırma yapmayıp borsa gerçeklerinden uzak yorum ve değerlendirmeler yaparsak hem subjektif değerlendirmeler yapar, hem de hedefi kaçırmış oluruz.
Genel kurula katılıp bilgi edinilmesi de iyi bir başlangıç olur. Tavisyeniz güzel.
sirekt avm yi satamazdaki kasıt hem spk geregi hem ttk geregi sirketin aktifinin yüzüde 99 ünü satmak icin genel kurul karari ve spk yi ikna etmek lazım.
kaldiki sirket bunu satarsa gyo statüsünden cikmak zorunda kalır hukuki bir cok süreci aşmalari lazim bu bir gyo nun aktifinin yuzde 10 veya 20 si kadar bir satis degil. yonetim kurulu buna karar veremez otursun oturduğu yerde sonra ağır sonucları olur.hic ummadıkları davalarla karşı karşıya kalırlar.Bu işin temiz oluru ortakların pay satışı olabilir madem 2 şubat da bir anlaşma yapmışlar bu hakimler kim kac kişi bilmiyoruz satar veya satmaz .en büyük hissedarın payi yuzde 14 vs bu oranlar artık halka arzla satilacak oranlar degil sirket paylarının imtiyazsız olması çok fazla arz ederseniz sirketin ele geçirilmesinede fırsat verirsiniz.
mevcut haliyle bile ortaklik yapısı bir anlaşmazlıkta kaosa sebep olabilir.
karar alabilme mekanizması kilitlenebilir
genel kurulda yonetim secilemeyebilir.
bu 52 kislilik tesisatçı inşaatçı karmanın maddi olarak çok iyi durumda olduklarını düşünmüyorum.
salih bezci ve hisarciklioglunu ayrı tutmak lazım.
sinan aygunun agir cezadaki davasi ne oldu mal varlığına el konma vs hikayeleri vardi aklandi mi bilmiyorum diğer 50 ortakların şirketleri bu krizde cok iyi durumda olduklarını sanmam bu durumda elindekileri satmak icin harekete geçmiş olabilirler.
B u satis borsada yapilirmi cok zor yapılaca örneğin 10 milyon lot satılsa dengeleneceği karşılanacağı yer 3.50 fiyatlardir.
kimsede elindekini vermez bu fiyata
işte bunun için bu tür hisselere yatırım yapmam arkadaşlar...yok patron satışı...yok 5 kat bilanço sonra eksi yazmak...vs.vs...şimdi bu 192 kar var ya alka yapsa sanayi kagıdı ve ciddi güvenilir firma oldugundan alkanın fiyatı 20 tl olur...haa buraya niye yazdım...atma denen şahıs alkaya yazarak burayı gazladıgı için...siz kazanın sevgili yatırımcılar ben yokum...
192 milyon kar'ın 145 milyonu mülkün deger artışından geliyor bu değer artisi ne cebe girecek kar nede işletmeye sagalyacagi bir finansman.
esas faliyet karında böyle bir artış olsa ki bir avm bu imkansız elbette o sirket uçar gider.biirde zaten degerleme raporu ocakta geldi karin yüksek çıkaracağı belliydi alanlar dalanlar genelde rüzgara doğru koşanlar oldu gözü kapalı.
acemi çaylak yatırımcılar yani.
sen istediğin kadar degeri avm nin sudur de mesele o avm yi o fiyata satabilecekmisin....
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/g...-aldi-40663694
ukalasın mosqito
PAGYO demek AVM demek, AVM demek PAGYO demek, PAGYO'nun başka bir şeyi yok ki. Avm'yi işleten PANORA İşletmecili A.Ş. de AVM'nin işletilmesi için kuruldu. Tabi ki, PAGYO yönetim kurulu olarak AVM'yi satabilmek için GYO şartlarını yerine getirmek zorundalar, AVM'yi satarlar derken hakim ortaklar birlik olup PAGYO'daki paylarını satarlar demek istediğimizi herkes zaten bilir. Yapılan açıklamada zaten bu yönde. Payların da kime ait olduğu belli.
Hakim ortaklar belirsiz falan da değil, Salih Bezci, M. Rifat Hisacıklıoğlu, Sinan Aygün, Bekir Akar %5'üstü topu topu 4 kişi %44.4 çoğunluğa sahip, kalan 5.7'de yine bunların arkadaşları. İmtiyazlı pay da olmadığına göre dediğiniz gibi çoğunluk ve herhangi bir karar almak için GK'nın 50.01'ine ulaşmak gerekiyor.
Bu durumda ortaya tek bir şık kalıyor. Yine dediğim gibi parası olan fonlar veya körfez zenginleri. Ederi 243 Milyon USD.
En büyük ortak Salih Bezci'nin elindeki 12.7 milyon lotun özsermaye karşılığı 135.6 milyon, borsa fiyatı ise 59.4 Milyon TL. Borsa fiyatı ile AVM'nin değerlemesi arasında 1 kattan fazla fark var.
O zaman soru şu; Bu T.C. iş dünyasına yön vermiş ve veren insanlar olarak 5.65 TL'den borsadan niye hisse satar? Paraya mı sıkıştılar? Ya da bu değerleme raporları mı yalan? Değerleme yalan olamaz böyle bir AVM'nin ederi belli, abartırsan foyan ortaya çıkar ki yönetimdeki insanlar böyle şeye zaten tenezzül etmezler. O zaman önceki mesajlarımda belirttiğim gibi bu işin mantığı borsa fiyatlaması ve bu fiyatlamanın olmamasının ardındaki faktörleri iyileştirmek. Ya da bu yönetimdeki adamların birbirleriyle anlaşmazlığa düştüğünü farzedelim. Her ne olursa olsun, para başka, dostluk başka. İş aleminde birini sevmedim diye kimse malımı yarı fiyatına satmaz. Ederine satışın da yolu borsa dışında iyi bir alıcı bulmak.
sirketin ilk açıklaması 3 sea partners ile ilk sirketin bir anlaşma yaptığı finansal ve stratejik işbirliği seçenekleri şeklinde .burdan ne anlamak lazım sirket yk mu avm mi satacaktı yada kiralama ışını birine mi satacaktı buralar net degil.
net olan hakim ortaklarin pagyo paylarını satis icin yine 3 sea partners a yetki verdiği. şimdi ortada hem sirket hemde hakim ortaklar aynı danışman şirketten aynı konularda hizmet alıyorlar , peki niye nasil bir surec bu. kim satarsa mi once oynuyorlar
Akla gelen şeyler;
1. Aynı iş kolundaki AVM'lerle işbirliğinden kasıt Devir alma veya birleşme olabilir.
2. AVM'yi satamayacaklarına göre herkes Şirketteki paylarının bir kısmını veya tamamını satabilir. GYO sektöründe %20 iskontolu satış normal karşılanırsa bu da 8.00-8.50 TL fiyatları arasında buluşulur, Yönetim Kurulunda çoğunluğa ulaşılacak bir satış olursa yani 8'in 5'ini ele geçirecek bir yönetime ulaşacak bir çoğunlukta veya önemli bir varlığın devrinde ZORUNLU çağrı olasılığı doğurur. Bu da hisseyi haliyle yukarı taşıyacak bir beklenti oluşur.
3. Kiralama işinin satışının bir mantığı yok. Danışman şirketten uluslararası yatırımcılara ulaşılması ve pazarlanması açısından profesyonel yardım isteniyor. İster tümü, isterse bireysel paylara müşteri aranıyor neticede bakılacak şey müşterinin varlığı ve ne istediğidir.
Sonuç itibariyle büyük ortaklar bir şekilde eldeki hisselerinin ederini bulmasını istiyorlar ve harekete geçtiler. Ticarette ederini bulan herşey satılır ve işbilenseniz bu işten yeterince kar ettiğinizi düşünüyorsanız yeni yatırımlara yelken açmak için fırsatlarınız varsa değerlendirirsiniz.
Bunlar olasılıklar, danışman şirket müşteri bulursa bu herkesi nasıl olsa sevindirecek bir gelişme ama zaman belirsizliği var.
Bizim asıl sormamız gereken soru Reelde olan birşeyler var, yani Salih BEZCİ'nin sattığı lotları birileri karşılıyorsa bu hissede yakında birşeyler olacağıdır. Bunu düşünelim bakalım.
3 sea partner şu ana kadar 6 milyar doları aşan 98 adet işlem gerçekleştirmiş ...danışmanlık yapmış...6 milyar dolar 22,5 milyar tl yani...
toplamda zaten 6 milyar dolar 98 satın almadaki para miktarı bizimki de defter değerine bakarsak 260 265 milyon dolar değer var ..
Şirketin ortağı , Salih Bezci tam da ortaklık konuşulduğu 8-8,5 TL. arası satış ihtimalleri varken nasıl olurda 4,46 TL. den pay satıyor. Bu çok anlamsız görünen bir işlem. Normalde Salih Bezci nin 4,46TL. den borsadan hisse toplaması gerekmezmiydi. Gerçi özgyo da da patron şirket defter değerinin yarısı bir fiyat olan 1,50 TL. lerden milyonlarca lot sattıktan 3-5 gün sonra şu an fiyat 2,25 TL. oldu Yani %50 prim yaptı. Bu işlerde bizlerin bilmediği birşeyler var galiba.
80 bin lot 5.06 dan satis duyurdu devamı geldimi birkaç gün icinde gorururuz 2013 den beri borsada 1 lot satmayan adam simdi satış yapmasi soru işareti.
akla tek gelen bir birlesme veya onemli nitelikte bir islem icin olasi doğacak ayrilma fiyatını dusuk tutmak ici mudahelede olabilir.yada bezci bodrumda yapacağı proje icin para topluyor.
Cuma günü 5,40 TL. lere kadar 3 Milyon işlem oldu. Bu alışları yapanlar ky. lermi yoksa by. lermiydi , bu da önemli Ky. ler aldıysa iş kötü. Artık tekrar yükseliş için yeni gelişmeler beklenecek demektir.By. ler aldıysa , zaten fiyat çok düştüğü için yarından itibaren tekrar alışa geçebilirler.
Salih Yine satmış.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
offf bu sefer çok kötü satmış hemde, 410.000 lotu 4,65 den vermiş Salih Bezci.. İşte bu hiç iyi olmadı, çok yüklü bir satış, artık belini doğrultması zor olur kanısındayım, umarım artar...
alıcınında bir bildiği vardır sayın pasha...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dükkan sahibi temettü öncesi satışa devam ederse ( Burda kendimize mantıklı bir açıklama bulmamız gerek ki ben bulamadım patron niye sattı bu lotları ..umarım satış yapmaz hele ki temettü öncesi) temettü sonrası 4.00 ve altı hedefte olur..Benim öngörümdür.
Yatırım tavsiyeside değildir.
temettü sonrası 4 ün altına iner, bende öyle düşünüyorum...
Geçen hafta 5,40 dan iyi verdiler piyasaya, kar mar hikaye...
Bugün kötü performans gösterdi, patron satışı moral bozdu, umarım yarın toparlar...
4,57 ye 101.000 lot alışı koyan malları kaptıran salih efendi olabilir mi :)