Pek beğenmedim bu verişi. Yani layıkıyla veremedi. En fazla bir kaç kredili zarar yazmıştır. Eskiden yüzlerce kişiyi batirirdi ilk günden.
Printable View
Pek beğenmedim bu verişi. Yani layıkıyla veremedi. En fazla bir kaç kredili zarar yazmıştır. Eskiden yüzlerce kişiyi batirirdi ilk günden.
SPOT kapanış, alıcı satıcı dengeli görünse de düzeltme başlamış olabilir, sağlıklı yükseliş için 4.360 civarı görülmesi iyidir, 60 dk lıklar SAT a dönse de günlükler hala AL da,
https://i.hizliresim.com/s6gnheo.PNG
https://i.hizliresim.com/nr7f37d.png
son hali 1.bölge üzerinden graflar attık şimdi ARALIK ayı yarın 4850 altı teyit gelirse 2. bölge üzerinden geçiş dönemi 4600 altı bende yok.
kolay gelsin.
Bu veriş iştahlı değildi gibi yuzdesel büyük gibiydi ama sanki düzeltmeye benziyordu. Takip ettiklerim haftalik desteklerinden iyi tepti.. Bakalım
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçekten kazanabilen var mı? Ufak miktarlarda pozisyon açsam bile gitmiyor. 10 gün yatayda bekletti. Bunlar bist 30-50 hisseleri. O sırada diğer bist 30 hisseleri uçtu. İnatla gitmiyor. Bugün hepsinden fazla düşüyor. Pozisyonu kapattım eminim yarın uçar. Tamamen tersine hareket ediyor ve gerçekten ufak pozisyonlar açıyorum. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Her yerden her türlü hissede pozisyon açtım hepsinde aynı şey oluyor. Beni takip ediyor olamaz çünkü benden çok daha büyük pozisyon açanlar vardır. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Gerçekten enteresan.
Enteresan filan değil. Korona da burada olacaktınız okadar.
aman sallayın yarın cosarız yine acımadı ki :)
fazla cıddıye almayın yazan kım olursa olsun. buralar herkese acık mekanlar. ama su da bır gercek ne zaman tepeye yaklasılsa soyle ucacak boyle kacacak 3 x olacak dıye burda korku salanlar oluyor , artık aracı kurum elemanları mıdır nedır bılmıyorum.
yazılanları cıddıye almayın, buyuk kayıplar yasarsınız.
eğer orta uzun vade olmak kaydıyla fon almak isteyen varsa akbankın ALC temettü fonu var. en son galiba yıllık %2 fon işletim ücreti vardı. biraz yüksek ama değer. son durumlarını pek bilmiyorum.
bes'ten daha iyi olacak gibi. bir köşede dursun falan hesabı.
neyse ben kebap shortlarla devam , soyle 400-500 puan alırsak alırız, yoksa stoplarız 5480 üstünde olur biter.
selametle..
Twett gündemleri
Borsa İstanbul , bist100 , düzeltme , tuzak
Tüm Türkiye borsada gibi hissediyorum
Düylerim diken diken
Bilmiyorum denemek lazım Belki bugün biri denemiştir :) Yani tamam viop ta kaldıraçla birlikte 1 pozisyon için ortalama 5x miktarında pozisyon açıyorum ama yine de ufak miktarlar açıyorum. Bazen özellikle bölüyorum böldüğüm 2-3 hisse de gitmiyor. İşin kötü tarafı uçan borsada gitmiyor yatayda da düşüyor. Ya da yükselip ertesi gün tekrar düşüyor. Bu kadarı nasıl olur? Acaba viop tamamen robot hacim mi? Yani benim aldığım miktarlar hacme göre çok düşük. Hatta genelde alır almaz düşüyor yani belli bir fiyatta bekliyor bekliyor aldıktan 5 saniye sonra düşüyor. Bu nasıl enteresan değil anlamadım? Size olmuyor mu?
Secbul'un gifi nerede?!
Sana özel birşey değil. Genelde herkes bu durumdan şikayetçi. Sorun senin hisse seçim kriterlerine ilgili. Ben stopsuz işlem yapmam genelde ve poza girdiğim gibi şartlı stop emrini yazar zararı sabitleri. Benim en çok başıma gelen durum ise stopu yazdığım yere gelip patlaması. Yakın yada uzak stop yazmam farketmiyor nereye yazarsam oraya dukunuyor stop patlıyor ve oradan dönüyor. Pozisyonunun büyüklüğü kucuklugude önemli değil. Stobum patladiktan sonra iyiki stop yazmışım dediğim çok nadir :) stop yazmasam o zaman işte büyük kayıp veriyorum. Koskoca Ereğli'de aselsanda yada garan vb. Adamlar bizim 3 kuruşluk pozisyonumuzami göz dikti diye düşünüyor insan ama aslında öyle değil. Birazda şans gerek bu işte. Olmadimi olmuyor. Gidene short açarsın dahada gider, long yaparsın döner, aynı şey dusenler içinde öyle. Bu durum tüm kyler için geçerli. Dert etme :)
BofA, daha önceki tüm işlemlerinde hedge pozisyon alırken, bu sefer hem SPOT hem de VİOP30 da satmış, aynı yönde pozisyon almış, bu davranışını pek hatırlamıyorum, niyetini yarın anlarız!
https://i.hizliresim.com/6908r4y.PNGhttps://i.hizliresim.com/l2c1a9n.PNG
Bugün bir tahtayı izlerken farkettim. Bofanin robotu acayip bişi. Mesela bir kademe 50 bin lot pasif satış ta bekliyor.bir kurum çıktı tek tuş 25 bin aldı, saniyesinde bofanin robotu 30 bin alış giriyor ve kademe kalkiyor. Sonra kademe dussede başka alış girmiyor robot. Adamlar nasıl bir program yazmislarsa pasifte bekleyen emirin belli bir oranda tek tuş alındığında yada satildiginda hemen hemen o emirden biraz fazla bofanin robotu alıyor yada satıyor. Ama bunu herr kademe yapmıyor sanırım bu hamle için başka kriterlerde girmişler. Belkide tahtanın biraz durulmuş işlemi yavaşlamış olmasida heralde. Ama bofanin işi çok zor. Birde merak ettiğim o kadar çok tahtada bu kadar al sati sadece robotlara teslim etmiş olamaz. Hergun Bofa adına büyük bir ekip ekran başına oturuyor heralde.
Robotların bizimle ne işi olabilir? Söylemeyin öyle şeyler..
Dow teorisine uygun kağıtlar bulun portföyün küçük bir kısmıyla alın ve bekleyin işte..
Bence planı akşamdan yapıyorlar. Mal alacakları mal verecekleri hacim yapacakları tahtalar, seviyeler hep belli. Araya girenle de pinpon topu gibi oynuyorlar.
Vadeliden de uzak durmak lazım!
Adı üstünde vadesi var. Piyasanın yönünü bilsen de kaybetmenin olasılık dahilinde olduğu acaip bir enstrüman..
Evet ama bu nasıl oluyor? Yani herkes aynı hissede işlem yapmıyor sonuçta. Giden hisselerde de birileri pozisyon açıyordur. Ya da hepsini döküyorlar mı? Yani gitmeyen hisse de de pozisyon açtım çok düşende de açtım çok gidende de açtım hepsinde aynı şey. Ve küçük pozisyonlar neden önemsesinler ki? Özellikle alır almaz düşmesi çok enteresan. Evet mumlar da çok uzun gün içinde kesinlikle aşağıya sarkıyor yeşil bile kapatacaksa hep zarar yazarsın öyle de. 1 kontrat 5000 tl lik pozisyon bile açsam aynı şey oluyor.
Mert15 abi en son ne zaman pozisyon yazdı
?
Gram altın 1072 tl oldu
1100 tl gram altın 11.05 altıns1 hedefim bakalım kaç günde gelecek
Bu zamana kadar borsada ne kazandıysam vob ile kazandım
Hatta hayatımı değiştiren büyük 3 vurgun yaptım
1-) darbe zamanı short da idim
2-) pandemi patladığın da V çıkışında go go diye diye V çıkışında long da idim
3-) enflasyon Rallisinde bu son dönemde 300 puanlık bir kayıp dışında tar tar ile longta idim
Hisse senedinden ben vobtaki gibi kazanamadım
Lakin bu sefer vobtan kazandıklarım ile yurt dışında temettü geliri kazandım hisse ayni şeyi Türkiye de de yapacaktım sattım hisseleri yapamadım düzeltme gelecek diye kayıp görmek istemedim
Vob yapmayın diyen çok lakin vob hedefe ulaşmada doğru yönde çok güzel kazanç şağlıyor
Hiç unutmam ilk arabamı aldığım da 5 adet jeton sermayem vardı 2 ayda araba çekmiştim
Bir disiplin olmalı vobta
Vob öyle birşeydir ki
Terste olursan insanın cinsellik hayatını bile bitirir
Batırır Ocak’ta söndürür ..
Vobta en büyük risk parayı ayarlamamaktadır sonu batmakla biter 1 kere paçayı yırtarsın 2 kere paçayı yırtarsın 3 cüde batırır
Yuva bile yıkılır
O yüzden 1 mutlaka boyun kadar kaldıraç olacak misal bir yüzde 10 terse geldiğin de hayatın kaymayacak
2 her zaman en kötüyü düşüneceksin
100 bin tl varsa 1 jeton açacaksın öz varlık her zaman jetonundan fazla olacak
Hırs yapmayacaksın piyasayı iyi koklayacaksın gerisi gelir
VOB yarın satışın devamı gelir mi dayu... taş atmadan kolumuz yorulmasın