Sayfa 134/1011 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Bilmiyorum denemek lazım Belki bugün biri denemiştir Yani tamam viop ta kaldıraçla birlikte 1 pozisyon için ortalama 5x miktarında pozisyon açıyorum ama yine de ufak miktarlar açıyorum. Bazen özellikle bölüyorum böldüğüm 2-3 hisse de gitmiyor. İşin kötü tarafı uçan borsada gitmiyor yatayda da düşüyor. Ya da yükselip ertesi gün tekrar düşüyor. Bu kadarı nasıl olur? Acaba viop tamamen robot hacim mi? Yani benim aldığım miktarlar hacme göre çok düşük. Hatta genelde alır almaz düşüyor yani belli bir fiyatta bekliyor bekliyor aldıktan 5 saniye sonra düşüyor. Bu nasıl enteresan değil anlamadım? Size olmuyor mu?
    Sana özel birşey değil. Genelde herkes bu durumdan şikayetçi. Sorun senin hisse seçim kriterlerine ilgili. Ben stopsuz işlem yapmam genelde ve poza girdiğim gibi şartlı stop emrini yazar zararı sabitleri. Benim en çok başıma gelen durum ise stopu yazdığım yere gelip patlaması. Yakın yada uzak stop yazmam farketmiyor nereye yazarsam oraya dukunuyor stop patlıyor ve oradan dönüyor. Pozisyonunun büyüklüğü kucuklugude önemli değil. Stobum patladiktan sonra iyiki stop yazmışım dediğim çok nadir stop yazmasam o zaman işte büyük kayıp veriyorum. Koskoca Ereğli'de aselsanda yada garan vb. Adamlar bizim 3 kuruşluk pozisyonumuzami göz dikti diye düşünüyor insan ama aslında öyle değil. Birazda şans gerek bu işte. Olmadimi olmuyor. Gidene short açarsın dahada gider, long yaparsın döner, aynı şey dusenler içinde öyle. Bu durum tüm kyler için geçerli. Dert etme

BofA, daha önceki tüm işlemlerinde hedge pozisyon alırken, bu sefer hem SPOT hem de VİOP30 da satmış, aynı yönde pozisyon almış, bu davranışını pek hatırlamıyorum, niyetini yarın anlarız!

3.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Bilmiyorum denemek lazım Belki bugün biri denemiştir Yani tamam viop ta kaldıraçla birlikte 1 pozisyon için ortalama 5x miktarında pozisyon açıyorum ama yine de ufak miktarlar açıyorum. Bazen özellikle bölüyorum böldüğüm 2-3 hisse de gitmiyor. İşin kötü tarafı uçan borsada gitmiyor yatayda da düşüyor. Ya da yükselip ertesi gün tekrar düşüyor. Bu kadarı nasıl olur? Acaba viop tamamen robot hacim mi? Yani benim aldığım miktarlar hacme göre çok düşük. Hatta genelde alır almaz düşüyor yani belli bir fiyatta bekliyor bekliyor aldıktan 5 saniye sonra düşüyor. Bu nasıl enteresan değil anlamadım? Size olmuyor mu?
    Herkese oluyor. Robotlar maalesef paramızın peşinde...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Bugün bir tahtayı izlerken farkettim. Bofanin robotu acayip bişi. Mesela bir kademe 50 bin lot pasif satış ta bekliyor.bir kurum çıktı tek tuş 25 bin aldı, saniyesinde bofanin robotu 30 bin alış giriyor ve kademe kalkiyor. Sonra kademe dussede başka alış girmiyor robot. Adamlar nasıl bir program yazmislarsa pasifte bekleyen emirin belli bir oranda tek tuş alındığında yada satildiginda hemen hemen o emirden biraz fazla bofanin robotu alıyor yada satıyor. Ama bunu herr kademe yapmıyor sanırım bu hamle için başka kriterlerde girmişler. Belkide tahtanın biraz durulmuş işlemi yavaşlamış olmasida heralde. Ama bofanin işi çok zor. Birde merak ettiğim o kadar çok tahtada bu kadar al sati sadece robotlara teslim etmiş olamaz. Hergun Bofa adına büyük bir ekip ekran başına oturuyor heralde.

5. Robotların bizimle ne işi olabilir? Söylemeyin öyle şeyler..

Dow teorisine uygun kağıtlar bulun portföyün küçük bir kısmıyla alın ve bekleyin işte..

6. Bence planı akşamdan yapıyorlar. Mal alacakları mal verecekleri hacim yapacakları tahtalar, seviyeler hep belli. Araya girenle de pinpon topu gibi oynuyorlar.

7. Vadeliden de uzak durmak lazım!

Adı üstünde vadesi var. Piyasanın yönünü bilsen de kaybetmenin olasılık dahilinde olduğu acaip bir enstrüman..

8.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Vadeliden de uzak durmak lazım!

Adı üstünde vadesi var. Piyasanın yönünü bilsen de kaybetmenin olasılık dahilinde olduğu acaip bir enstrüman..
    Kaldıraç olmayınca hemencecik zengin olma hayalleri suya dusuyor.

Sayfa 134/1011 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •