Originally Posted by
tribal
Sana özel birşey değil. Genelde herkes bu durumdan şikayetçi. Sorun senin hisse seçim kriterlerine ilgili. Ben stopsuz işlem yapmam genelde ve poza girdiğim gibi şartlı stop emrini yazar zararı sabitleri. Benim en çok başıma gelen durum ise stopu yazdığım yere gelip patlaması. Yakın yada uzak stop yazmam farketmiyor nereye yazarsam oraya dukunuyor stop patlıyor ve oradan dönüyor. Pozisyonunun büyüklüğü kucuklugude önemli değil. Stobum patladiktan sonra iyiki stop yazmışım dediğim çok nadir

stop yazmasam o zaman işte büyük kayıp veriyorum. Koskoca Ereğli'de aselsanda yada garan vb. Adamlar bizim 3 kuruşluk pozisyonumuzami göz dikti diye düşünüyor insan ama aslında öyle değil. Birazda şans gerek bu işte. Olmadimi olmuyor. Gidene short açarsın dahada gider, long yaparsın döner, aynı şey dusenler içinde öyle. Bu durum tüm kyler için geçerli. Dert etme

Evet ama bu nasıl oluyor? Yani herkes aynı hissede işlem yapmıyor sonuçta. Giden hisselerde de birileri pozisyon açıyordur. Ya da hepsini döküyorlar mı? Yani gitmeyen hisse de de pozisyon açtım çok düşende de açtım çok gidende de açtım hepsinde aynı şey. Ve küçük pozisyonlar neden önemsesinler ki? Özellikle alır almaz düşmesi çok enteresan. Evet mumlar da çok uzun gün içinde kesinlikle aşağıya sarkıyor yeşil bile kapatacaksa hep zarar yazarsın öyle de. 1 kontrat 5000 tl lik pozisyon bile açsam aynı şey oluyor.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri