Hangi ad altında kesinti yapmışlar? Bende bugün garantiden bir miktar GTL aldım. Garanti ppflarından işlem ücreti vs kesiyor mu?
Printable View
Hisseye kalp dayanmaz sabah seansı tepe noktada olan hisse öğleden sonra dip yapıyor.
Bir miktar da şundan alayım diyorum.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/TGE/TRL
Ne kadar çok çeşit o kadar çok uğraş.:)
Emtia ilgi alanızda çok fazlada emtia fonu yok bildiğim kadarıyla petrol fonu ve altın fonları var sanırım. Bu tür fonların dezavantajı alırken ve satarken fiyat bilinmemesi. Emtialarda hareketler sert olabiliyor birde ülkedeki döviz hareketliğini de eklediğinizde. Sıkıntılı olabilir alım ve satım kısmı.
FIL 24,82 olmuş galiba, niye bu kadar oynuyor günlükte bu fon.
Dün 23.38 bugün 24,80.%1 fark var.
Farklı bir yol daha var
Örnek 100K birikiminiz var ise
20kontrat viop dolar Long : 10000tlye mal olur
Kalan 90ı da PPF. +viopda o/n faiz çalışıyor
Dual efficiency.
yoksa dolar bazında kar etmek çok zor :(
Yatırım tavsiyesi değildir.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende anlamadım bir 24 üstü bir altı gidiyordu. 2 gün üste 24 üstü yapınca yerleşti 24 üstüne herhalde dedim. Sonra hop 24 altına indi sonra bugün 24.85 yapmış benim hesaplamaya göre Sn.Newstr'nin hesap bazen şaşıyor :) Bugün portföy dağılım raporu yayınlamışlar mevduatların dönüşleri hep 2 mayıstı. Geçen ay farklı günlerdeydi mevduat faizleri artınca yükselişin ne zaman olacağı tahmin edilebiliyordu. Şimdiki dağılım raporuna göre zor bir tahmin yapmak.
Hesapta duran teminat hem mevduat gibi kazandırıyor ayrıca döviz yükleşinde kontratlar kazanıyor. Double double oluyor yani. Mevduat gibi yüksek faiz ve dövizin getirisi :) Kontrat getirisine %10 stopaj var. Bende bir VIOP işlemi yapmadım bugüne kadar ama yapacağım sanırım kısa sürede.
Simdi bu fon isinde bilesik faiz yoksa alip satmak mantikli ...yani stopaj kadar fon alinamaz deniyor.misal 100.000 tl ayda 2000 tl getirse ..onun stopaji 200 tl olur..200 tl lik az fon alinir.ama 1.800 tl nin faizi olmaz..200 tl nin mi getirisi yiksek olur.1.800 in mu
Evet ama kesinti de stopaja ek takasbank kesintisi var. Total %21,5
Yani ppf de gecelik %0,065 kazanıyorsan
Burada 0,050-0,055 gibi bisey alırsın. O yüzden PPF yerini tutmaz ama hiç yoktan iyidir.
-yönleri
Mesela bu senenin ilk viopunı mart başında dolar spotta 5,32deyken nisan sonu 5,50den long yaptım. Yani maça 2-0geriden baslıyorsun.
30nisan 5,96dan kapadık.
Viopa göre 1$dan 46 kurus kar yazdık +3,4kuruş viop faizi
Spottaki adam 64 kuruş etmiş oldu
+yönleri
Spottaki adam 1$ ils 64kuruş kazandı.
Biz max %10u riske attık. 0,1$ile 46+4 kurus aldık
0,9$ile PPF den gelen para var(20kuruşa tekabul eder 2ayda)
Viopda stopaj var. Bu olumsuzluğu Spotta alış satış makası olduğu için birbirini götürür diyerek ona sayabiliriiz.
Ben pek hakim değilim viopa çok işlem yapmam. Yanlış ifade ettiğim kısım olabilir
Tüm portföyün %10unu geçmediği için dolar bir gecede 3tl olur ve batarsak vatan sağolsun derim:) spottaki adamın durumu da benden farksız olmaz.
Yatırım tavsiyesi değildir
Dolar 00.15.-00.20 arası aniden 3 kuruş düşüp tak diye geriye geldi.Kaç zamandır aynı şey oluyor.Swap kapama falan gibi birşeylerin etkisi galiba.Alım düşünenler geceleri 00.00 ile 00.30 arasını kollasınlar.
Aynı şeyi tekrarlamış olacağım yine ama şöyle bir soru sorayım 10000 adet fon aldınız fiyatı 1 TL'den Hiç satmadınız Fon fiyatı bir sene sonra 1.24 oldu elinizde stopaj düştükten sonra ne kadar nakit olur. Birde fon fiyatı her 2 kuruş arttığında sattınız tekrar aldınız aynı fiyattan stopajları düşerek 1.24 fiyata geldiğinizde ne kadar nakit kaldı hesaplar mısınız?
Nkolay bono alıp satmadım ama Nkolay bono faiz içeren bir ürün ve basit faiz mantığı ile alınıp satılıyor sanırım. Yani bonoyu aldığınızda anaparanız üzerinden faiz kazanıyorsunuz. Basit faiz demek sadece anapara değerleniyor anapara üzerine eklenen faiz getirisi değerlenmiyor demek. Bileşik faiz getirisi elde etmek için satılıyor. Haliyle faiz getirisi oluştuğu için satılıp tekrar alındığında ana para miktarı artmış oluyor. Eğer satmazsanız ilk aldığınız miktar üzerinden %23 kazanacaktınız. Satıp tekrar aldığınız için bileşik faiz getirisi elde ediyorsunuz. Fon ise tamamen farklı bu durumdan. Fonda fiyat farkından hesaplanıyor getiri ve bileşik olmuş oluyor bir nevi zaten. Ama burada günlük MK verilen oranlar paylaşıldığı için sanki mevduat gibi bileşik faiz varmış gibi anlaşılıyor bu durum. Sadece fiyat üzerinden günlük mevduat yapsaydınız % kaç mevduat almanız gerektiği söyleniyor burada paylaşılan MK oranlarıyla. Karıştı sanki durum :)
Teşşekkürler size de iyi geceler
OKT 24.98 oranımız .
Tzl 24.20 oran
Alternatif bank ta bugün fiyatlar ilk defa girdiğimden beri saat 10 da değil daha geç güncellendi.. Saatini bilmiyorum 10 34 te dünkü fiyattı şu an güncel (fıl deyim)
sayin admustafa
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TZL
dogru mu hesapladim 24.20 ni?
bu merkez bankasi esitligidir demi? yani ayni miktar mesela banka 22 faizler ay basi veriyor burada 24 oluyor bugunluk ve her gun degisiyor
Fon almak için ing yi kullanan var mı arkadaşlar. Stopaj dan başka kesintisi var mı acaba. Yıllık ücret vs