Hisseye kalp dayanmaz sabah seansı tepe noktada olan hisse öğleden sonra dip yapıyor.
Bir miktar da şundan alayım diyorum.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/TGE/TRL
Ne kadar çok çeşit o kadar çok uğraş.![]()
Emtia ilgi alanızda çok fazlada emtia fonu yok bildiğim kadarıyla petrol fonu ve altın fonları var sanırım. Bu tür fonların dezavantajı alırken ve satarken fiyat bilinmemesi. Emtialarda hareketler sert olabiliyor birde ülkedeki döviz hareketliğini de eklediğinizde. Sıkıntılı olabilir alım ve satım kısmı.
FIL 24,82 olmuş galiba, niye bu kadar oynuyor günlükte bu fon.
Dün 23.38 bugün 24,80.%1 fark var.
Farklı bir yol daha var
Örnek 100K birikiminiz var ise
20kontrat viop dolar Long : 10000tlye mal olur
Kalan 90ı da PPF. +viopda o/n faiz çalışıyor
Dual efficiency.
yoksa dolar bazında kar etmek çok zor
Yatırım tavsiyesi değildir.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende anlamadım bir 24 üstü bir altı gidiyordu. 2 gün üste 24 üstü yapınca yerleşti 24 üstüne herhalde dedim. Sonra hop 24 altına indi sonra bugün 24.85 yapmış benim hesaplamaya göre Sn.Newstr'nin hesap bazen şaşıyorBugün portföy dağılım raporu yayınlamışlar mevduatların dönüşleri hep 2 mayıstı. Geçen ay farklı günlerdeydi mevduat faizleri artınca yükselişin ne zaman olacağı tahmin edilebiliyordu. Şimdiki dağılım raporuna göre zor bir tahmin yapmak.
Hesapta duran teminat hem mevduat gibi kazandırıyor ayrıca döviz yükleşinde kontratlar kazanıyor. Double double oluyor yani. Mevduat gibi yüksek faiz ve dövizin getirisiKontrat getirisine %10 stopaj var. Bende bir VIOP işlemi yapmadım bugüne kadar ama yapacağım sanırım kısa sürede.
Yer İmleri