Hisseye kalp dayanmaz sabah seansý tepe noktada olan hisse öðleden sonra dip yapýyor.
Bir miktar da þundan alayým diyorum.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/TGE/TRL
Ne kadar çok çeþit o kadar çok uðraþ.![]()
Emtia ilgi alanýzda çok fazlada emtia fonu yok bildiðim kadarýyla petrol fonu ve altýn fonlarý var sanýrým. Bu tür fonlarýn dezavantajý alýrken ve satarken fiyat bilinmemesi. Emtialarda hareketler sert olabiliyor birde ülkedeki döviz hareketliðini de eklediðinizde. Sýkýntýlý olabilir alým ve satým kýsmý.
FIL 24,82 olmuþ galiba, niye bu kadar oynuyor günlükte bu fon.
Dün 23.38 bugün 24,80.%1 fark var.
Farklý bir yol daha var
Örnek 100K birikiminiz var ise
20kontrat viop dolar Long : 10000tlye mal olur
Kalan 90ý da PPF. +viopda o/n faiz çalýþýyor
Dual efficiency.
yoksa dolar bazýnda kar etmek çok zor
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
SM-A510F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende anlamadým bir 24 üstü bir altý gidiyordu. 2 gün üste 24 üstü yapýnca yerleþti 24 üstüne herhalde dedim. Sonra hop 24 altýna indi sonra bugün 24.85 yapmýþ benim hesaplamaya göre Sn.Newstr'nin hesap bazen þaþýyorBugün portföy daðýlým raporu yayýnlamýþlar mevduatlarýn dönüþleri hep 2 mayýstý. Geçen ay farklý günlerdeydi mevduat faizleri artýnca yükseliþin ne zaman olacaðý tahmin edilebiliyordu. Þimdiki daðýlým raporuna göre zor bir tahmin yapmak.
Hesapta duran teminat hem mevduat gibi kazandýrýyor ayrýca döviz yükleþinde kontratlar kazanýyor. Double double oluyor yani. Mevduat gibi yüksek faiz ve dövizin getirisiKontrat getirisine %10 stopaj var. Bende bir VIOP iþlemi yapmadým bugüne kadar ama yapacaðým sanýrým kýsa sürede.
Yer Ýmleri