Kendide oturur kaziga:) hemde o kadar milyon lotlarla:) mutlaka iyi olacak merak etmeyin
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kendide oturur kaziga:) hemde o kadar milyon lotlarla:) mutlaka iyi olacak merak etmeyin
hulk un oranına dikkat etmekte fayda var. yatırım tavsiyesi değildir.
bul parayı al karayı oyunu var hissenin 10 yıllık grafiğine bakınca bu kadar bariz olan bir durum var her bakan aynı şeyleri görüyordur kanımca herkes 10 yıllık grafikte aynı şeyleri görünce ne olur ben biraz da bunu merak ediyorum dogrusu bu kadar kabak gibi grafik olur mu ?yatırım tavsiyesi değildir .
Geçmiş yazılarım hiç okunmadan son yazım üzerinden haksız eleştiri yapılmış...karşılığında kendime not alacağım düzgün bir yorum göremedim...
Yinede hakaret içermeyen her eleştiriye açığım...bigi paylaştıkça güzeldir..
tüm forumu okudum severim okumayı hatta sadece okurum her gün okurum bol bol okuyun yatırım tavsiyesi değildir okumaya devam .
Citinin elinde 100 milyon lot var...Ben citinin malı bitse demedim...satışları son bulsa dedim...yine aynı görüşteyim...satışlar ona ererse tavan bekliyorum...
Satan fonun 24 milyon lotu kaldi.14 milyon satti. Bunuda satmaz belki. Yillardr hissedeki baski bu lotlar yuzunden bence. Az kaldi sabirrSM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence zor bir hafta bizi bekliyor.bir miktar nakitte beklemekte fayda var.
6 mayista bilanco var. İyi gelirse tutunur. Daha once de dedigim gibi ben endeksten endiseleniyorum.19 mayisa kadar 2 hafta var. Endeksin sert ters yonlu hareketi fonsatisiyla birlesirse kisa vadede tehlikeli olabilir.Sonra bayram vs mayis biter. ne olacaksa haziran ayinda olacsk diye dusunuyorum. Bir de bedelsiz vermesi dusunulen hisseler siralanmis bir paylasimda . Aefes 8. Sirada.eger mayis ayi icinde boyle bir haber gelirse durum farkli olur tabi.
Bilancoda supriz olur mu sizcei
Burada ve investing de inanılmaz bir propaganda var. Nickler farklı olsalar bile yazılanlar birebir aynı. Bazilari nokta,virgül sektirmemis. Yazılanlar da gayet olumlu . Birisinin 28 dolar beklentisi var hatta , bir de aslesan la kiyaslaniyor. Şimdi bu kadar olumlu olunca insan sormadan edemiyor. Acaba eniştem beni niye bu kadar tutkulu öpmek istiyor tüm haftsonunu tüm borsa mecralarinda aefesi överek geçir ( hatta gazetelere de ilan verebilirler, o kadar atesliler) ve bu 'iyilik' , hedef için de beklenti içinde olma ... Gerçekten ilk kez tanık oluyorum böylesine . Bakalim bu kamu spotu ne kadar devam edecek
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
28 usd hedef veren mi var ? muhremelen.matematik ile arasi iyi degildir.
Ben bir hedef uzerine konusuyorum ve yaptigim analize karsi teorisi olan herkesin de fikrini dinlemeye faydalanmaya hazirim.
Ben bu sirketin kriz doneminde dahi (yani şu anda) piyasa fiyatinin Min. 4 milyar usd olmasi fikrinde israrciyim. Konuya iliskin detayli aciklamalari da açık ve net bir bicimde rakamlar ile ustte anlattim.
Bugun 4 milyar usd 45-50 liraya tekabul eder. Bu 4 milyara min. dememin sebebi ise sadece %100'üne sahip olunan EBI ve %50 ortagi olunan Cola'nin degeridir. ikisini toplarsaniz 4 milyar usd yapar. diger yurtici operasyonlari da kriz iskontomuz olsun.
Simdi benim anlamadigim da sudur ! 10-12 yil boyunca bu devasa buyumeye karsi usd bazinda niye en dipteyiz ya da TLbazinda niye hic fiyat degisimi saglayamamisiza sasirmiyoruz bunu sorgulayan yazilar yazip bu neden boyle dedigimizde insanlar sasiriyor.
bende buna sasiriyorum.
konusma ile degil varsa rakamlar ile desteklediginiz her turlu farkli dusunceye ve teoriye acigim ! birbirimizi fikirsel olarak tamamlayarak yol alabiliriz
yatırım tavsiyesi degildir
Hulk satış yaparken reklam dozaci iyice artıyor şöyle hedef böyle hedef orayı kırar uçar vs sanki her şey Hulk a çalışıyor . Bazen Hulk a müşteri bulmak için rapor bile yazıldığını düşünüyorum çok mu komplo olduğunu bilemedim şimdi Yatırım tavsiyesi değildir
5 üye 17 ziyaretçi forum Mahmutpaşa pazarını geçti maşallah ...herkesin gönlünce olsun herşey . Yatırım tavsiyesi değildir
Burası çok kalabalık oldu bu lokomotife bu yük fazla görünüyor....
Yarın ben kaçar...Biraz trübünden izleyelim....
Sevgili hayek; başından sonuna kadar haklısınız. Emin olun bu hesapları ben de daha evvel yaptım ve işin içinden cikamadim. Kağıt uzerinde değerli görülen bir firmayı piyasa değerinde fiyatlamiyor. Yani borsa dışında sizden bu kağıdı almak lstesem siz 100 lira istersiniz , buna mukabil ben de sizden ama borsada değeri 18 lira. Bu hesabı goren geliyor zaten bu kağıda sonra topukluyarak kaçıyor ve tekrar başa dönüyoruz. Yine böyle bir fasit dairenin içine girdik.
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2020'de komple burdayim belki de 2020/12 finansallarini da bekleyebilirim sn.enkahramanridvan.
%50 portfoyum ile burdayim (%50'de srvgy'deyiz uzun suredir ordaki pozisyonu kapattigim anda ordakini de buraya getirecegim nasipse)
bu yil o yil olacagina inaniyorum, bu yil fasit daireyi kiracagiz ! 10 yillik zinciri kiracagiz, biraz sancili olabilir ama yatirim yapiyorsak bedeli olabilir.
fon satisi bitince belki biraz daha asagi salabilirlerdr son bir dokme yapmak icin ama hic onemli degil. "kisa vadeli dusunenler icin hic uygun bir tahta olmayacagini daha once ifade etmistim."
ama tkrr ifade ediyorum pozitif dusunuyorum rakamlar ortada ! once 35 sonra 70'lere bir yol alabiliriz. Sartlar her sekilde musait bu yil
bekleyip gorecegiz nasip !
(bir arkadas yabanciya hulk diyor sanirim onu yeni anladim [emoji846] yabanci satarken yatirim tavsiyesi verir araci kurumlar demis ama neredeyse tum aefes oneren aracilar bu hisseyi model portfoylerinden cikardilar !!! ama sunu not edin 30 lira olunca hepsi model portfoylerine alacaklar ! o gunleri gorursek bunu hatirlatacagim)
Persembe gunu butun bedelsiz beklentisi olanlar tavan yapti. Bu hafta devam edevek gibi. Aefes de %4000 bedelsiz potansiyeli var ipucu size:)
çeyrek bilançoda USD nin TL karşısında %9 değer kazanması kur farkı gideri olarak şirkete 181 milyon tl yük getirmesi bekleniyormuş....
bu salgının şirketin üç aylık satışlarına etkisi nedir bilmiyoruz....aracı kurum raporlarına göre 150 milyon zarar bekleniyor...
demekki satışlar kur farkını ancak kapatabiliyor...
150 milyonun altı olumlu üstü olumsuz etkiler gibi bir sonuç çıkıyor..
temel analizi pek anlamam tüm enerjimi T\A üzerine yoğunlaştırdım uzun süredir. Bugün bir önceki postta da belirttim. tam 11 işlem günü günlük grafikte 21 günlük basit ortalama üzerimde kayak yapıyor sürtünyor resmen , son işlem günü de güzel bir hacim yaptı. 21 sma nın altında 2 gün kapanış yaparsa fişi çekerler fakat son iki işlem günü 21 sma nın üstünde kapattık. ;-)
eğer malda olsaydım ( 1 lotum dahi yoktur) mavinin üstünde tutmaya devam ederlerse malıma sahip çıkarım, mavi altındaki ilk gün kapanışta % 50 lotumu satarım ikinci günde mavi altında kalırsa kalanı da satarım. mavi üstüne çıkana kadar da 1 lot almam
başka da sözüm yoktur hakim bey..
bu tonajda bir satis varsa teknik analize asla güvenmem !
bahsi gecen rakam 38 milyon lot satisi gerceklestirilen kabataslak 14 milyon lot !
bugun 38 milyon lot takribi 700 milyon TL'ye tekabul ediyor. Ortalama islem adedi herkesce malum olan bir tahtaya bu tonajda bir satis iniyorsa ve bunun 14 milyon lotu reel olarak gerceklesmisse burda teknik analiz kesin olarak ikinci planda kalir.
kaymalar her zaman olur sn. melih 2005
kisa vade icin dusunenler icin kesinlikle ideal olmayan bir hisse durumunda su an !
hisseyi yeni takibe alanlara nacizane tavsiyem.....
grafik olarak aşağıda kırabilir yukarıda..malum hassas bir dönemden geçiyoruz.
bir anda trendler tersine döner, zarara uğrayabilirsiniz...
yön belli olunca karar versinler...
Takıp listemde bu forum ,ama son 10 gündür Yazılar hep en başta
sanırım viop forumu kadar yazı alıyor. Aman dikkat
Not : şimdi grafiğine baktım. Ustte18,84 ,altta 16 altında 2 kapanışa dikkat der kacarim
Borsadaki, gıda hisselerine, son 2 aydır ne yapmışlar, bakayım dedim.
Olacak şey değil.
Tuborg ve Efes hariç, hepsi uçmuş.
Sanki insanlar, tükettiklerinden, 3 katı fazla et tüketecekler.
Sanki insanlar, tükettiklerinden, 4 katı fazla süt tüketecekler.
Sanki insanlar, tükettiklerinden, 4 katı fazla un tüketecekler.
Oluşan fiyatların hepsi balon.
Salgın var, gıdaya hücum olur psikolojisi.
Bu seviyelerden alanlar, 2030'a kadar bekler artık. :)
Yaz geliyor.
Biracıların handikapı, otel, bar ve restoranların durumu.
Yurt içi alkol satışlarının, % 50'si otel, bar, restoranlara. % 15'i kurumsal marketlere. % 35'i bakkal, büfe, duty free, vs.
Efes'de, ağırlıklı olarak, yurt dışına sattığına göre, bu handikaptan fazla etkilenmeyecek gibi görünüyor.
Yıllardır yatırımcısını üzdüğüne göre, kazandırma potansiyeli var gibi görünüyor.
Ek 24965
dow grafiğinde öellikle 2008 yılları küresel krize iyi analiz etmek gerek ? yolunuz açık olsun ..
Şöyle söyleyeyim, Mey Diageo genel müdürü Levent Kömür ile yapılan bir röportajı okumuştum. (kovid-19 sonrası)
Yanlış anlama olmasın.
Bu istatistik, Anadolu efes ile ilgili değil, bira ile ilgili de değil, genel olarak alkollü içecekler sektörü ile ilgili.
Kendisine, alkol satışları arttı, nasıl durum diye soruluyor.
Kurumsal marketlerde, alkollü içecek satışı, pastanın % 15'i diyor. % 100 artsa bile, bunun bir önemi yok diyor.
Bizim esas satışımız, % 50'den fazla otel ve barlara diyor.
Başka bir yazıda da, Duty free satışlarının, viskide % 30, rakıda % 25 payı olduğunu okumuştum.
Bakkal, büfe ve duty free % 35 çıkarımı, tamamen kendi tahminim.
Zaten geriye % 35 kalıyor.
Dolayısıyla, bilimsel bir istatistik olarak değil, kendi çıkarımım olarak alabilirsiniz.
Aslında, benim çıkarım yaptığım oranlar, az çok diğer sektörler içinde geçerli. (duty free hariç)
Millet sürü psikolojisi ile, gıda sektörüne hücum etti.
Gıda üreticilerinin, en büyük müşterisi oteller, restorantlar.
Sadece, Antalya'da, 1000'e yakın (çoğu 5 yıldızlı) otel ve tatil köyü var. Her biri fabrika.
Halk, gıdaya hücum etse ne olur, otellerde yaprak kımıldamıyor. :(
Her bir otelde, günde kaç yumurta tüketiliyor, kaç litre süt, kaç litre su tüketiliyor ?
Kaç kilo un tüketiliyor, kaç kilo şeker tüketiliyor ?
Borsacıların gazına gelmemek lazım, büyük resme bakmak lazım. :)
dunyayı takip etmek için 3 şey çok önemli bir dow iki brent ve altın .... brent neden bu kadar üretim azaltmasına ragmen düşüyor ham petrol eksi 40 dolarlara kadar düşüyor depolar taşmış neden acaba ? piyasaları anlamak için kendi kendine soru soracaksın cevaplar arayacaksın ? yatırım tavsiyesi değildir .
Öyleyse ben de kendi fikirlerimi söyleyeyim. Öncelikle Anadolu Efes'i doğru tanımak lazım:
1- Coca Cola'nın 10 ülkede şişeleyiliğini ve dağıtıcılığını yapan Coca Cola İçecek'in yüzde 50 pay ile ortağı.
2- Anadolu Efes'in ihracat rakamları çok düşük. Lakin Anadolu Efes'in yurtdışı iştirakleri var. Yani ihracat yapmıyor ama Rusya'da bira üretip Rusya'da, Ukrayna'da bira üretip Ukranya'da satıyor. Faaliyet gösterdiği bir çok ülkede ya pazar lideri ya da ikinci konumda.
3- Anadolu Etap adında çok büyük bir tarım şirketi var ve malesef tam konsolide edilmediği için (her ne kadar büyük ortağı olsa da) o şirketin borçluluğu, gerçek cirosu, ihracatı konusunda bilgi sahibi olamıyoruz.
Gelelim senin Mey İçki genel müdürünün açıklamalarıyla ilgili yaptığın çıkarımlara. Mey İçki'nin ürünleri "spirit" kategorisinde yer alır ve içindeki alkol oranı %45+'dır genelde. Bu ürünlerin tüketicisi ile içinde yaklaşık %5 alkol olan bira tüketicisi aynı değildir.
Bira özellikle yurtdışında içki içme alışkanlığı olan insanlar tarafından su yerine dahi tüketilebiliyor. Ya da akşam hamburgerini yerken yanında bira içebiliyor insanlar. Sprit ise daha çok alkolsüz bir içecek ile mix yapılarak tüketilir ve akşam yemeğinde hamburger ile tüketilebilecek bir içki değildir. Şimdi "akşam yemeğinde hamburger mi yenir" diye soracak olursan "evet yurtdışında yeniyor" derim.
Ya da İngiltere'de veya Almanya'da birisi akşam bir bistro'da az pişmiş bifteğini yerken yanında bira içebilir.
Duty Free konusuna gelirsek. Biralar zaten ucuz olduğu için duty free'de pek rağbet görmez. Ama spirit'lerin fiyatları $60-$300 arasında olduğu için (hatta bazen daha pahalı), duty free'den KDV'siz almanın avantajları olabilir.
Özetle bira ve yüksek alkollü içki pazarını birbirine karıştırmamak lazım. Ayrıca Anadolu Efes'i Tuborg ile de karıştırmamak lazım.
Ben Anadolu Efes'in bira segmentindeki gelirlerinde ciddi bir düşüş beklemiyorum.
35 milyon her yıl gelen turist sayısında nasıl bir rakam olur 2020 de sizce sn candyshop bu turistler de su yerine bira içiyorlardı ? yatırım tavsiyesi değildir ....
Sayın candyshop
Siz benim, ne anlatmak istediğimi anlamamışsınız.
Malesef, bende sizin ne anlatmak istediğinizi anlamıyorum.
Ortak noktamız, sanırım, bira satışlarında düşüş olmayacak.
Ben, Anadolu efesin, yurt içi ve yurt dışı ne kadar satışı var bilmiyorum.
Marketlere ne kadar satıyor, barlara ne kadar satıyor, otellere ne kadar satıyor, onu da bilmiyorum
Burada, tecrübeli arkadaşların yaptığı yorumlardan, yurt dışı ağırlıklı çalıştığını, tahmin ediyorum.
Zaten, Efes etkilenmez derken, yurt dışı satışı çok diye, etkilenmez dedim.
Ama yurt dışı satışı az ise, işin rengi değişir.
Not : Sayın Kömür, Mey içkiden bahsetmiyor. Röportajda, bira dahil alkollü içecek pazarından bahsediyor
Tahta da meksa hala satıcı mı?
18.31 de aşağı kırdı 15 lere merhaba diyeceğiz galiba..
Güzel nokta lakin şöyle düşün, 35 milyon turist ama ortalama 4 gün kalıyorlar türkiyede. Yani o 35 milyon bütün bir yıl boyunca Türkiye'de konaklamıyor. Bu turistlerinde hepsi gece gündüz bira içmiyor, özellikle 5 yıldızlı otellerde kalanlar daha çok spirit tüketir diye tahmin ediyorum. elimde istatistiki bilgi yok!
Ben bu yıl dünya genelinde ciddi bir bira tüketiminde düşüş beklemiyorum. Anadolu Efes'te bütün ülkelerdeki faaliyetlerine yine devam ediyor.
Bu kriz en çok havayollarını, turizm şirketlerini, otelleri, uçak üreticilerini ve bunlara bağlı sektörleri temelde vuracak. Birasını içecek adam Moskova'da da içer, Antalya'da da içer, Berlin'de de içer.
Şimdi sürpriz bir çıkış yapacağım ama bunun tamamen tahmin olduğunu da unutmayın. Anadolu Efes Türkiye'de birahanelere, restoranlara ve otellere çok daha düşük kar marjı ile bira veriyordur. Süpermarketler ve tekel bayilere ise daha yüksek kar marjı ile. Yani bu krizden aynı miktarda hatta belki yüzde 2-3 daha az ürün satarak ama daha yüksek kar marjı ile satarak bile faydalanabilir. Tabi bu konuyu en iyi satış/pazarlama departmanı biliyordur.
Kapa bir haber dustu