Ayrı şehirlerde olsanız dahi satış yapabilirsiniz. tapu takas sisteminde de satış son bulduğunda paranız sizin hesabınıza devlet garantisi ile geçer...
Sit down and*fasten your seat belts!
İslak palamut gibi elde durmuyor[emoji39]
Teşekkür ederim arkadaşlar, merak ettiğim şey şu. Bu oranlardan vadeli hesaba yatıran oluyor mu acaba? Oranlar çöp resmen
Benim bankada gordugum kadariyla artik vadeli hesaplara para yatiranlarin, cuzdan isletenlerin geneli 60 yas uzeri oluyor. Onlarda garanti kazanc olsun az getirsin oz getirsin mantigi var. Biraz ekonomi bilgisi olan vadeli mevduatta kalarak eksi reel getiri elde ettigini biliyor. Bunu bilen de altin,hisse gibi diger yatirim araclarina yoneliyor. Sahsen kendi adima konusuyorum vadeli mevduata para yatirsam eksi reel getiri elde edecegim. Para kaybedecegim. Madem Para kaybedecegim Altin , hisse , doviz gibi ensturmanlara yatirim yapayim belki para kazanirim.
Yatirim tavsiyesi degildir
Hsbc 9.50 42 gün 500k ya kadar
Nkolay'da %11 günlük faiz için son iki günmüş.
İlgilenenler incelesinler.
Yatırmayıp ne yapalım üstad, portföyün %70 kadarıyla %11 den nkolay (burada limitim dolu), %10.50 den vov hesaptayım, (vov da bayram sonu doluyor) bir miktar borsadaydım çıktım kalan %30 da fonlarda, tamamını fonlara geçireyim diyorum ama nasıl paylaştırayım da riski düşük mevduat üstü olsun bilemedim.
Altın ve euro desen uçtu buradan almaya çekiniyor insan, borsaya pek güvenim yok, dolar mı almalı ne yapmalı bu durumda.
1 ay daha uzatmazlarsa hic şaşırmayınMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 a düşüreceklerini hic zannetmiyorum.. o arada stopaj oranini 10 dan 15 yükseldiği icin bi alavere dalavere yapmak istediler.. Ben onceden bagladim zaten +1 le 11 oluyor ama stopaj 10.. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar 2 yıllık gösterge tahvili an itibariyle 11,12 11,19 u da gördü. Dediğim gibi sıkın biraz dişi en geç Kasım ayında faizler artacak.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yani yine fonlara kaldık bu durumda bugün 22 çeşitten 25 çeşit fona çıktım, benim gördüğüm içinde hisse az olan değişkenler, bazı özel sektör borçlanmalar, katılım ve kiralar mevduat üstü ve düşük riskli görünüyor. Gerçi özel sektör borçlanmalara da ne kadar güvenilir orası şüpheli. Artık vov hesap süresi bitince dolar ve altına girmeye cesaret edemeyince oradaki miktar için fonlara bir dağılım yapmam gerekecek mecburen.
binilecek tren altındı gerisi hikaye ! diğerleri bir gün kazanıyorsun ertesi gün kazandığını veriyorsun
faizler yavaş yavaş yükseliyor bakalım dolar ve faiz nerede duracak
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ABD Doları cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 28 Temmuz 2020 tarihinde doğrudan satış yöntemi ile 29 Temmuz 2020 valörlü, 26 Temmuz 2023 itfa tarihli olarak TRT260723F10 ISIN kodlu 6 ayda bir yüzde 1,50 kupon ödemeli 2.500.000.000,00 ABD Doları tutarında ABD Doları cinsi devlet tahvili, TRD260723F18 ISIN kodlu 6 ayda bir yüzde 1,50 kira ödemeli 500.000.000,00 ABD Doları tutarında ABD Doları cinsi kira sertifikası
ihracının gerçekleştirildiği kaydedildi.
teb marifetli 8.5 olan faizini 9 a yükseltmiş. sıra diğerlerinde burgan odea 9.5 10 yaparkar yakında.
yıllık 2 .25 veren banka var , sizce iyimi alınırım ı ?
Arkadaşlar enflasyonun altında getiride parayı tutmak ne kadar mantıklı? Bazı arkadaşlar bana kızacak borsa simsarlığı yapıyorsun diye ama bugün borsa düşerken bile %2,5 karla alim satim imkanı veren hisseler oldu. TTKOM nisan seviyelerine geldi mesela. Nisanda borsa 98 binlerdeydi simdi 112binlerde. 3 gündür kağıtlar çok ucuzladı. Fırsatları değerlendirmeyi bilmek lazım. Faizler yükselecek diye beklerken parayı bile isteye eritmenin anlamı yok. Bankacı falan değilim bu arada.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=dell14;4636727]yıllık 2 .25 veren banka var , sizce iyimi alınırım ı ?[/QUOTE
Vade ve miktara bağlı.
Borsada donunu bile alirlar.
Müşteri aramıyorum. Geberik faiz oranlarında parayı tutmak pek anlamlı gelmiyor bana. Başka bir alternatif te aklıma gelmiyor. Artık bu devirde paradan para kazanmak için biraz da olsa cesaret gerekiyor.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hala daha TL faiz mi aranıyor
Eur - CHF 3 aydan kısa sürede %10 gitti
çok ilginç yatırımcı anlayışı
Ama TL de bir iluzyondur..
Artik dolar da bir iluzyondur.
En iyisi birileri paraniza cokmeden yemek galiba :)
Syg,
İyi bayramlar Dudu[emoji846]
Iyi bayramlar cilekes fayizci forumdaslar...
Syg,
- 5 reel faizde birikimi mum gibi eriyen ve alternatif yatırım enstrümanları çok uçtu diye tırsıp giremeyen elindeki tl ile başbaşa kalan tüm mudi dostlarımın bayramını kutlarım