YK Kararı 21.02 tarihli yani Cuma günü bilançonun muhakkak gönderilmesi lazımdı...Usulen, yani mevzuat gereği...A.q. memleketinde hiç bir iş doğru gitmez mi arkadaş...
Printable View
YK Kararı 21.02 tarihli yani Cuma günü bilançonun muhakkak gönderilmesi lazımdı...Usulen, yani mevzuat gereği...A.q. memleketinde hiç bir iş doğru gitmez mi arkadaş...
Sayın arkadaşım, ben son bilanço verme tarihi 11 mart olarak biliyorum...
Ne bu şimdi sabah sabah yüzde 5 basmakta neyin nesi tahtacı ??? Şirket mi battı ne oldu
Yİ Mehmet beyi aradım, dedim bu nedir ? Yarım saat sonra arayın dedi...Konudan haberi yok...:)
Kar payı dağıtmadı diye bu kadar basılmaz ayıptır yahu yapmayın etmeyin...yüzde 7 nedir...Güzel gelecek bilançoyu da hiç ediyorsunuz
.................................................. ................
faaliyet raporuna baktım kabataslak 114 milyon esas faaliyet var 90 milyon stok var. daha önceki dönemde yatırım faaliyetlerinden 320 milyon kar payı almış bu sene kar payı verip beni sıkıntıya sokma demiş sanki o yok. stok sebepli enflasyon muhasebesi zararı var hepsi bu. satışlar az artmış. masraflar düşmüş borç az. yatırımlar iyi.
yıllık 90 milyona yakın kira geliri var 300 inek var.
kirli turkuaz 13.99 altı kurban bayramı...
lacivert nefes alacağı bölge..
kırmızı adam olacak çocuk
kalın turkuaz üzeri otoban.
sat veren noktalı turkuaz diyor ki... ölmüş eşek kurttan korkmaz..
https://i.hizliresim.com/o225dun.png
*FADE-Fade Gıda 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem zararı -46.461.590 TL (Önceki 185.586.687 TL)
Teşekkürler.
Matriks de bilanço detaylarında eksi bakiye yaratanlar
Net Karı Etkileyen Diğer Gelir ve Giderler:
Şirketin, 73.4 milyon TL yatırım faaliyetlerinden net gideri bulunmaktadır.
Şirketin, 9.29 milyon TL net finansman gideri bulunmaktadır.
Benim gördüğüm 50 milyon TL üzeri vergi karşılığına ayırmış.
10 milyonda alacak kalemine atmış.
Netice Zarar gelsin diye bayağı bir emek harcamışlar.
artı yasal kamuya verdiği bilançoda kar göndermiş birde.
YTD
Esas faliyet karına bakıp yatırımlarını n bitmesini takip etmek gerek.
https://x.com/MatriksB/status/1894827551065071812
Daha iyi bir bilanço beklerdim ..
Yatırım faaliyetlerinden iyi bir nakit akışı elde etmiş..Brüt kar ve satışlar artmış bu olumlu ama özkaynak getirisi,faiz ve enflasyona karşı kendini hiç koruyamamış...2 yıl önceki fiyatlarında işlem görüyor..
En kötünün geride kaldığı düşünerek ,artık asıl beklentimiz olan 2025 ilk çeyrek bilançosunu satın almaya başlaması lazım...
2025 1.çeyrek büyük bir pik yapacağını düşünüyorum..
En kötü ihtimalle ABD satışlarından 50 mn gelir yazacak,25-30 milyon kira geliri,10 milyon süt işinden vs derken 2025 ilk çeyrek bilançosunu mutlaka görmek istiyorum.. Sonrasına bakarız...
13,50-13,00 destekleri kritiktir...Altında kalmaması lazım...
Piyasa oyuncularının onca haber, gelişme vs duyarsız davranmasının altında bir sebep varmış demek ki...Küçük hareketlerle çay çorba parası çıkarmaya çalışan bir güruh...Bir kez ihanet eden her zaman ihanet eder derler ama yine de son 1 şans 2025/I çeyrek bilançosu için veriyorum, sonrasında alsın g..üne soksun hissesini...
2021 fiyatından işlem görüyoruz..Halen düşüyor..Söz bitti artık bende bu kadar da olmaz
Yatırımcı ilişkilerini aradım yerinde yokmuş öğleden sonra tekrar arayacağım...Böyle birşey olamaz ya,bu kadar beklentiye hissenin geldiği yere bak..Ayıptır ...
En başından, kağıtta pozisyon açtığımdan bugüne yazıyorum... Hiç bir şey anlamadım bu işten... Tamam, tabanda bir zarar gözüküyor ancak geçen yıla göre favök artışı hem de bu rezil konjonktürde % 175 ve bu fiyatlama ?!
Sayın arkadaşların dediği gibi zarar göstermek için adeta kılı kırk yarmışlar...Kağıttaki temel sıkıntı güven... Yoksa, rasyolar gayet iyi ki, alınan siparişlerin hiç biri -bilerek ve isteyerek- bu bilançoya dahil edilmemiş... Buna rağmen...
İhracat tarihleri bilinçli olarak 1ç yansıyacak şekilde gönderildi...Kira geliri 82 milyon tl,25 milyon süt geliri olduğu halde favök ortada...
Abd ihracat ,fidan tamamen çöp...Tek umudum Abd ile ilgili yeni satış anlaşmaları düşmesi kapa ...
Endeksi kurtardık hayırlısı ile... Gerisi bizim hisseye nasip olsun inşallah...
Tıpkı GEDZA'daki gibi bir süreç, resmen dejavu...:) Orada da şirket hakkında zerre bilgisi olmayan, iş olsun kabilinden konulmuş biri vardı...Ben ondan daha iyi takip ediyordum yatırım teşviklerini vs...Hatırlatmasam Bakanlığa süre uzatımı talebinde bulunamayacaklardı...Sayemde şirketi öğrendi...:)
Buradaki de tıpkısının aynısı, tek görüşmede notunu verdim; o nedenle muhatap almak gereksiz bana kalırsa...Yine de ara ara sıkıştırmakta fayda var, öğrensin biraz nerede çalıştığını, şirketi, yatırımlarını felan...
Aile şirketlerine bu tip "çapsız" ların konulması patronların genel taktiğidir...Fazla bir şey bilmesin, etliye sütlüye karışmasın, yatırımcıdan köşe bucak kaçsın ya da sorulara mal mal cevap versin vs...
Tahtada aktif işlem yapan patronların temel stratejisidir yani...
Not ettim...
Şimdi, şöyle bir durum var...Temel verileri dikkate alan, finansal okuryazarlığa sahip bilinçli yatırımcıların olduğunu bildikleri zaman finansal verilerde fazlaca abidik gubidik yapmaya cesaret edemiyorlar...Uzun yıllara dayalı tecrübedir...
Haliyle, biraz önce dediğim gibi ara ara sıkıştırmak iyidir üstadım...Bundan geri durmamak lazım...
Saygı ve hürmetlerimle...
Bugün şirketi aradım.Ne yazık ki,büyük bir hayal kırıklığına uğradım.Sözde şirketin yatırım bölümündeki arkadaş tam manasıyla tın tın.Neden zarar açıkladınız,son 3 ay oluşan 150 milyonluk zarar, şirketin ABD 'ye yaptığı ihracat konusu vb gibi sorulara ,sadece AVM 'nin muhasebe ilkelerine göre zarar gösterilmesi nedeniyle böyle bir yıl sonu zarar bilançosunun açıklandığını anlattı ( ! ).Vallahi ,hiç bir şey anlamadım ( ! ).Özetlemek gerekirse hepimize yazık olmuş.Eğer spk bu duruma el atmaz ise vay vay halimize...
Herkese hayırlı bereketli bol kazançlar dilerim..
Teknik analizde Günlük Macd kesmek üzere..Bu güzel bir durum..En son kestiklerinde ciddi prim yapmış hisse..
14.5 geçilmeden almam...Gerçi aldık ta ne oldu, tam 9 aydır eşek gibi taşıyorum...PPF'de duran para ile almıştım bu süreçte sıfır riskli fon getirisi % 48...Yani buradaki maliyetim aslında 19 TL civarı ?!...
Rezalet...Stresi de cabası...
2 günde 3 olumlu sinyal bir de patlama olasılığı olan bir el bombası.. yarın mürdüm kanal dışına çıkabilir...yine de hepsini salladım..
ilk raunt palanın.. ancak bana da sıra gelecek..
https://i.hizliresim.com/1qfpejm.png
Ne deseniz haklısınız,aynı durum da bizde de var malesef..Teknik olarak Macd önemlidir benim için,günlük kesmek üzere ;haftalıkta ise daha zamanı var...Haftalık kestiğinde asıl yukarı trend başlayacaktır..Umarım tez zamanda 2025/1. çeyrek bilançosunu satın almaya başlar ve pik yapacak güzel bir bilanço gelir...
Günlükte kesişim geldi...Haftalık kapanışımız da güzel olursa gelecek adına bir umut var demektir..
Teknik analizi boşa çıkarma üzme bizi ..:wu:
Sayın Tigler, iyi akşamlar.Ben teknik analizden hiç anlamam.Temel bilanço hasbelkadar bir şeyler biliyorum.Bugünle birlikte beş kez üst üste çıkış yaptı.Sanki genel olarak beş kezden sonra genel olarak iyi bir yükseliş yaşıyoruz.Ben de buna çeşitli defalar şahit oldum.Acaba siz ne düşünüyorsunuz?
Teknik gösterge olarak MACD benim çok işime yarar..(Elbette tek başına yeterli değildir)
Günlükte kesişim sağladı..Şimdi haftalık için 2-3 haftalık bir süre lazım..
Mesela 2023 mayısta da haftalık macd kesişim sağlamış 7.00 civarı , 23,95 görmüş hisse 3 aylık zaman diliminde ..
Temel analiz olarak 2025 1.çeyrek bilançosun da pik bekliyoruz...İşin temel tarafı hazır,ee teknikte hazır oluyor..
Bundan sonrası için güzel bir yükseliş izlememiz lazım bence..2025 ilk çeyrek bilançosunu mutlaka görmek istiyorum kendi adıma..Ondan sonra duruma göre hareket ederiz Sn.Ebcim ..YTD
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (1 üye ve 2 ziyaretçi)
Sosyal medyada fade'yi yazan çizen yok, forumda kimseler yok.. Yöneticiler ile yatırımcılar baş başa kaldık bekliyoruz ...
:)
Gelen bilançolara, bakıyorum; geçen yıla göre Esas Faaliyet Kar artışı sağlayan çok az şirket var... Bilanço okumayı bilmeyen yatırımcılarla ancak bu kadar... Ha, patron güven veriyor mu, o ayrı... Onca rakamı allem etti küllem etti zarar göndermeyi başardı...Dünyanın siparişi alındı, insan 1-2 açıklama, gönderir tamam teslim ettik, sıkıntı yok gibisine...Yani, bize düşmansan al hisseni sqtir git yahu..Mübarek gün...
önce dövecek, sonra sevecek.. ağam bunu hep yapıyiii, bizimle eğleniyiii...
sıradayız.. kaynak yapmayalım....