Teşekkür ederim Sn. Dvk_Psh, hepimize inşallah. Hayırlısı olsun.
Printable View
Ben THY hisseside taşıyorum aynı zamanda,
Gecen hafta hisse %+2 civarinda iken ajanslara haber düstü 7 Avrupa ülkesi Türkiyeden
gelen yolcuları almayacak diye hisse -%5 ile kapatti
kapanista yakin hisse takviye ettim , çünkü THY bize böyle bir aciklama gelmedi dedi ,
iki celisen kurum,
aksam 19 da aciklamayi gönderen kurum , tekrar bir aciklama yolladi sorry yanlis anlamisiz diye malini kaptiran kaptirdi,
ondan sonra thy rallysi basladi zaten, takip eden bilir, Migrostada yasamadik mi kesilen cezalar :)
Alkim üretim modeli olarak P.S. yatırımı ile ileriye dönük büyüme gerceklestirdi buda devreye alindi
Katma Değeri yüksek bir ürünü, üretip , satacak,
Maliyetim çok ama çok aşağıdadır bedelsizlerim vardir, onun rahatlığı ile
Ben bekliyorum ne yaparsa yapsin :)
Şirket hammadde önlemini almış, Çayırhandaki sodyum sülfat üretimini tam kapasite(mümkün olduğunca) yapacakmış, ben sorun olarak algılamadım, zaten şubat 2. Hafta'ya kadar beklenecek denmiş(soğuk hava ile kristalleşme için, gayet mümkün).
Zaten sektörün altında fiyatlanıyor, düşüşleri ekleme fırsatı olarak görürüm. Rasyoları hala çok iyi.
PS yatırımı zaten bitti.
Bu KAP haberi tabiki kullanılacaktır, beklemeye devam. finansallarda bozulma olmadığı sürece Alkimle devam.
saygılar, YTD ( yatırım tavsiyesi değildir, şahsi kişisel görüştür.)
50 yıllık sıcaklık ortalamalara bakıldığında Aanadoluda; 0,9 C bir yükseliş var. Cihanbeyli platosu iç anadolu' nun en düşük sıcaklıklarının olduğu bölgedir. Güneşlenme şiddetti de öğle...
"küresel ısınma" falan... altında ya bir cahillik, yada hinlik vardır. Son 50 yıllık döngüde sıradışı olan Marmara deniz suyu sıcaklığının 2019 da 1 derece sıcak olmasıydı. Onun da başka sebebi olduğu kesin. Yüksek alg patlaması ve artından besin yokluğuna bağlı stres ve buna bağlı ölü algler müsilaja neden oldu.
Bu yatırıma başlarken bu tür riskler de hesaba katılmadı mı acaba.
Şimdi güneş açarsa kötü, kar yağarsa iyi noktasına mı geldi bu iş.:)
https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-...lce=Cihanbeyli
Göl maya tutar mı bu havada.:kahkah:
Oyak ve Gedik menkul Alkimi model portföye eklemişler bugün. Hedef fiyat 26 küsür.