Sayin Cautionary,
ppf aliminizi yaptiginizda buradan paylasabilirmisiniz? Bir defa denedim, basaramadim. Bir kez daha denemek istiyorum. Ben de 100% altindayim su an itibariyle.
Printable View
Yaz aylarında genelde bağ bahçe işleriyle uğraşıyorum, forumda anlık yazamıyorum genelde...twitterda da takipçi sayım yüksek...işlem yaptığımda oradan yazarım, görüşlerimizi takip eden bir kitle var, oradaki ortalama bilgi düzeyi buradan düşük zaten..imzamda hesap bilgim var.
öte yandan...bes hesabım 16 yıl oldu..en başından bu yana ağırlıklı altın ve ppf fonuna yatırım yaptım...BES portföyünü last resort denen, sığınılacak son liman gibi, sigorta gibi gördüğümden...çok az işlem yapıyorum...bu nedenle benim hareket tarzım çoğu arkadaşa uymayabilir...vade yapısı önemli....bunu mutlaka dikkat almak gerekiyor...örneğin gram 530 lardan 400 lere indi, ben daynabildim, çünkü maliyetim çok aşağılarda ve bekleme gücüm, dayanma kapasitem vardı...ileriye dönük beklentilerim de devam ediyordu...bu nedenle herkes kendi durumunu çok iyi analiz edip, ona göre karar vermeli, benim için doğru olan, başka biri için yanlış bir karar olabilir.
Merhaba Sayın pit,
Mesajınızda birşey dikkatimi çekti, mümkünse yardımınızı rica edeceğim.
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. B.R.I.C. ÜLKELER YABANCI DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONUnun hangi fonlardan oluştuğunu bulmuşsunuz.
Ben de bir süredir ANADOLU HAYAT ALTIN FONUnun hangi fonlardan oluştuğunu veya başka bir deyişle sadece onsdan mı en çok etkileniyor yoksa Türkiye'de olduğumuz için örneğin gram altından da mı etkileniyor kısacası bu fonun artmasına azalmasına neler karar veriyor onu bulmaya çalışıyorum. Bu sayede daha sağlıklı kararlar vereceğimi tahmin ediyorum.
Bunu bana söyleme imkanınız var mı? Çok müteşekkir olurum. Diğer yazar arkadaşlardan da bilen varsa ve paylaşırsa yine çok müteşekkir olurum.
aslında ons da olsa gram altın da olsa günün sonunda portföyde farklılık oluşturmaz. Çünkü nihayetinde ons altın da o günün cari kurundan usd den tl ye donusturulerek hesaplanıyor keza gr altın da... ancak fonun içindeki altının oranı önemli.. bazı fonlar içeriğinde %99-100 oranında saf altın barındırmayabilir.
Kastedilen şu sanırım. Altin fonları belirli oranda altin sertifikası da bulunduruyorlar, bir ara satışı yapılmıştı bu sertifikanın, yastık altındaki altınların sisteme dahil edilmesi amacıyla çıkarılmıştı.
Ayrıca, %3-5 de olsa likit fon da bulundurabilir bu fonlar. Kimi fon yasal alt limite kadar düşürebilir altın ve altın bazlı ürünleri, kimisi max. ta tutar.
Sonuçta, hareket alanı kısıtlı olsa da, benchmark altın fonu getirisine göre, yıllık bazda %1-2 daha fazla, ya da %1-2 daha az getirebiliyor fonlar. Altının primi arttıkça, yönetim tercihlerine bağlı olarak performans farkları daha da artabilir.
Fonunuzun içeriği bu şekildeymiş.
https://i.hizliresim.com/rcp0m6g.PNG
Son 1 yılda getirisi de bu şekilde gerçekleşmiş.
https://i.hizliresim.com/5h2ubhv.PNG
Gram altından hafif daha düşük getiri elde etmiş.
BEFAS sisteminde başka şirketlerin fonlarını alabilme imkanı ne zaman devreye giriyor? Kesin bir tarih var mı? Duyurularda göremedim. Pilota başlandı yazılmış. Bize ne zaman sunulacak?