ZTE Blade V6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Arkadaşlar hepimiz bazen aynı hatayı yapıyoruz ya hiç araştırmadan dalıyoruz yada bir iki haberle hisse takip ediyoruz alıyoruz sonra düşünce çıkar nede olsa diye bakıyoruz hiçbirşey takip etmiyoruz
Neyse olan oldu bundan sonra ne olur ona bakalım;
Öncelikle hissede bulunan ve benim gibi 2,00 üzeri alım yapıp bu şereflilere güvenen tüm arkadaşlara geçmiş olsun giren biraz zor çıkacak sanırım,
Kısaca özetlemek gerekirse;
-Anlaşmaya istinaden GEM e emanet olarak şirket ortaklarından 5.430.000 tutarında hisse devri yapıldı bu geçen hafta yapıldı ve perşembeden beri GEM hergün ortalama 300 k hisse satışı yapıyor bugünde bu satışa devam etti anlaşmada alınan hisselerin ne zaman satılacağına dair bir madde yok fakat anlaşmada GEM e emanet verilen bu hisselerin sermaye artırımı sonrasında GEM e verilecek hisseler sonucu geri ortaklara verilmesi var buraya kadar işlem tamam GEM istediği kadar hisseyi satabilir
- Önemli olan ve asıl bu hisseye yön verecek karar bence Cuma kapanış ile GEM e verilecek hisseler için fiyatın belirlenmesi ve arkasından GEM in emanet verilen hisselerin ne kadarını almak isteyeceği anlaşmada patronu bağlayan bir nokta var ne amaçla konuldu ve ne amaçlandı anlamak zor yani 1,50 fiyattan 11 milyon hisse alım opsiyonu bence patron bu nedenle hissenin çıkışını engelledi ve mecburen fiyatı buralarda tutmak zorunda kaldı ilk etapta GEM den gelecek nakit paranın artması için
- Şimdi artık GEM için alacağı hisse tutarına bakmamız gerek eğer GEM bütün hisseyi almak isterse bu iyi kasaya yüklü bir para girişi olacak ve bu haberle hisse tekrar 2,00 üzerine kendini atacaktır ama GEM sadece Cumaya kadar sattığı kadar alacaksa bu işin boku çıkmış demektir tek güvence ve benimde burda bekleme sebebim GEM in verilen emanet hisselerin yüzde 50 sini almak zorunda olduğu bakalım neler olacak
- Birde GEM in emanet aldığı hisseleri geri vermesi önemli sermaye artırımından sonra GEM alacağı hisseleri 6 ay satamayacak burda beni kıllandıran şirketin ortak varantı başvurusu acaba bu yolla GEM şimdi sattığı hisseleri yerine koymadan sermaye artırımından gelen hisseleri mi ortaklara geri verecek öyle ise bu adamlar hem bizi hemde SPK yı uyutmuş olacak ve bu yolla artık geçen Galip in SPK dan dönen tahsisli başvurusunun bir daha SPK dan dönme şansı kalmayacak gibi eğer plan bu ise ne yazikki bizleri 1,30 lar bekliyor haftaya
son bir hatırlatma şu an ATA tarafından satılan lotlar GEM e emanet verilen lotlar umarım bu satışlar kar değil hisse devir fiyatında anlaşmanın kamuoyuna açıklanmayan sözlü olarak belirlenen fiyat için yapılıyordur yoksa bu fiyatlardan bu anlaşma sonucu satışın bana mantıklı bir yanı gelmiyor hisse satılmak istense KAP a gelen düzenli haberlerle zaten 3,00 gibi fiyatlar görülür arkasından bir yatırım haberi ile hisse 4,00 lere götürülür en kötü Galip e söylenir hisse yukardan piyasaya dağıtılırdı şu aşamada konjektür buna çok uygun birçok hisse bu şekilde pazarlandı borsada neyse herkez kendi düşünsün kendi karar versin ama 2,00 maliyetle burdan satmak zor artık beklemekten başka çare yok hayırlısı zaten düşeceği kadar düştü
26.1.2018 günü Merko holdink ve aetnasa 5.430.000 bin lotu%20 gem global e devretmişler. Kap haberinde var ve bu ak yatırım hesabindan ata yatırım hesabına geçmiş ve üç gündür de gem hisse sattığını beyan ediyor.burda bir yanlışlık yok fakat süre dolmadan bunun ortalaması alınmadan neden bunu SPK sattirir soru orada
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bildiğim borsaya kote olan hisse sayısı belli. Merko ilave olarak borsada kote işlemi yapmadan borsada dökmek üzere hisse veremez. Merko'nun daha önce borsadan kendi hissesini almış ise bu alışları bildirmek zorunda. GEM'in elinde Merko'nun verdiği hisse var ise o da devir edilen borsada alım satımı yapılamayan hissedip.
zeytin üstad çalı arkasından bakıyorsun yine :)
GEM çatır çatır hisseleri satıyor neden bahsediyorsunuz
ata yatırım üzerinden 1.180.000 lot hisse sattı , halada satıyor
ak yatırımdan ata yatırıma gönderilen şirkete ait hisselerin 5.4 milyon lottan 1.2 milyon lotu satılmış durumda
MERKO holdink 20.12.2017 tarihide %23 civarı hissesini borsaya kote etti 6.098.166 milyon lot ve bunlar ak yatırım daydı.patron bunu toplamadı kendi payını kote ettirdi.
1.77 maliyet ve satmadığım sürece zarada değilim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eyvallah akcakese, böyle yapmış ise olur. Ama belli bir süre satılamaz şartın varken nasıl satıyor. İleride Merko isterse hissiyi geri alabilir durumu varken nasıl satar.. anlamadım.
Satıyorsa yasal olup olmadığı bir yana, neden satar. Bu durumda şirkete gelen bir para yok aslında diye yorumluyorum, allengirli işlemlerle dışarıdan gelmiş gibi gösterilen parayı aslında satılan hisseler ile karşılıyor dingiller.. başka mantıklı açıklaması yok.
Tabi bu satışları GEM yapıyorsa.. o da ayrı muamma..
Herşeye rağmen ben bu hisseden para kazanacağımı düşünüyorum. Ne de olsa şirkete değer katmak için öyle yada böyle birşeyler yapıyorlar. Bu süreç devam ettiği sürece sorun yok bence. Acelemde yok. Yinede siz kendi kararınızı verin. Ytd.
Birde bu kadar satışa rağmen alanlar kimler bunların küçük yatırımcı olduğunu söylemek zor peki soru şu alan ağalar neden alır
Satılmaz şartı yok anlaşmada zaten tahsisli sermaye artışı yapınca hisseleri geri verıcek Merko ve aetnasa ya burda problem yok neden bunu ortalama fiyat belirtmeden süre daha dolmadan buna devrettiler ve bu fon niye bunu bu fiyattan satar (fiyatı aşağı baskılamak için)peki burda patron neden bu kağıdı yukarı taşımaz ne kadar yukarı giderse o kadar hisse başına ortalama para alıcan bir tarafta Romalılar bir tarafta ABD lileri aslında ikisinde bir birine güvenmiyor lar kanısındayım.
Baştan beri söylüyorum böyle bir anlaşmayı siz olsanız kabul edermisiniz hayır tabi ucu açık para veren ben olsam aşagı düşmesini isterim bu net ve şuan bu yapılıyor patron ben baskılayamam sen baskıla istersen dedi verdi hisseyi yok parayı alan ben olsam daha çok para girişi için ne yapardım adamlar ne derse onu tabi ama bunun da bir sınırı var işte baştan beri dediğim gibi her anlaşmanın birde arka planı vardır işte biz şimdi o arka planı görüyoruz bunlar olması gereken ne burdan aşağı verirler artık nede yukarı sanırım 1,50 ile 1,60 bandına sıkıştıracaklardır ama tabi biri planın ilerisini biliyor ve mal toplamak isterlerse veya cumaya kadar hesaplanan ortalamayı bozmayacak bir kapanış elde edilmiş ise o başka cumaya kadar kapatın bakmayın haftaya daha güzel olacak maliyet düşürmek isteyen yavaş yavaş düşürsün imkanı varsa buralardan aşağısı zor zaten anlaşma 1,50 altını zorlamak olur patron izin vermez yukarı çıkmaz artık GEM eline satacak ve az da olsa kar edecek hisseye sahip iki duvar arasında sıkıştı hisse cuma GEM ne kadar hisse için para yatıracak ona bakalım tamamını alırsa ve kasaya yüklü para girerse o haberle çıkış başlar tabi GEM iyi niyetli olup mal çakmaz hatta sattığını yerine koymak isterse burdada iş patrona düşüyor bu mallar emanet eğer malları sermaye artırımı malı ile karşılamacaksınız dedilerse süper yoksa yine sıçtık inanın satışların arkası kesilmez ama yüzde 10 hesabı olduğu için ve şuan sınırda olduğumuz için sıkıntı yok 1,50 den aşağısı artık GEM i de zarara sokar en azından bu iyi çünkü hissi artık 1,00 yapılamayacağına göre üç aşağı beş yukarı ortalama 1,68 olacak gibi bu da satış fiyatını 1,50 yapacaktır. sonuçta ne kaldı 1,50 ye
Şimdi baktım 1,57 de 227477 lot alış var gelde gülme :) :)
Bakaım kaç dakika duracak orda o alış demeye kalmadı BİZİM sabah aldııklarını kustu 210176 lot kaldı tabi hepsi alım değil yarısıda emir iptal :) :)
3 üye 9 ziyaretçi vaybe ky bile kalmamış ama
İşte onun için birazda eminim eğer piyasada iş yapacaksa para kazanacaksa burda iyi şeyler yapmalı burası ilk onlar için burda iyi niyetli olmazsa kimse yanaşmaz SNKRON a da millet buraya bakarak bekliyor eğer burda cuddu olurlar ve anlaşmaya uygun davranarak haftaya mal toplamaya başlarsa ve hisse yukarı ivmelenirse burası örnek olur ve SNKRON da çıkışa başlar ama burda millete kazık atarsa orda avcunu yalar şimdi olduğu gibi herkesin gözü MERKO da bakalım cuma belli olur ne kadar hisse alacaklar ne kadar ödeme yapacaklar kasaya yüklü ppara girişi haberi ile yukarı yapması ümidiyle yoksa üç yıllık anlaşma 5400000 ile başladığı gibi biter kimse yanaşmaz
Satanları anladıkta alanlar kimler
Borsada kazanmanın yolu millet alırken sat millet satarken al Ata yatırım korkusuna satanların malı toplanıyor sanırım ky şu aşamada mal almaz ancak 2,00 üzerinde mal alır en iyi örneği biziz sanırım 2,00 üzeri bekliyoruz çoğumuz :) :) marbaş ve a1 gelmedikçe kağıt kalkmayacak ama onlarda taşımıyorlar iki üç kademeye veriyorlar pazartesi GEM verilen tüm malı 1,50 den alır ve kasaya para girişi olursa ancak kalkacağız gibi umarım dediğin gibi 1,50 için israrcı olmazlar artık 4 gün kaldı
Eğer bugün veya yarın bir haber daha gelmezse ve GEM satmaya devam ederse ne olacak bakalım bizim için çok saçma ama onlar için planında giden bir durum gibi bakalım asıl plan ne ay sonundaki genel kuruldan süpriz bir anlaşma daha çıkacak mı veya haftaya yeni haberler düşecek mi bence haftaya baya heyacanlı olacak burası hatta cuma ikinci seans bile olabilir
19 Şubat 1,74 sonrası 1,61 - 1,70 - 1,74 - 1,84 - 1,79 - 1,69 - 1,72 - 1,67 - 1,64 - 1,60 bugün 1,56 desek ortalama 1,69 civarı çıkıyor iskonto ile 1,52 fiyatı demekki biraz daha var 1,50 ye :) :) son üç günü 1,60 altında kapatması veya 1,50 altında kapatması hep birşey değiştirmeyecek gibi onun için son üç günü buralarda bitirir umarım artık gına geldi düş düş nereye kadar beklentisi olan kasaya para girişi olacak hisse bu kadar düşer mi hiç mantıklı değil hiç
İyi yanı hala 1,57 de 150 k lot alımda gerçi bir anda silebilirler ama silmediler bakalım kapanışa 1,55 mi 1,60 mı olacak :) :) :(
Metro da da fon a hisse ihrac var merko gibi o yuzden mi hareketlendi acaba?
every dog has it s day...
dibe doğru gitti yine daha düşmeye yolu var gibi görünüyor. umarım tersi olur.
It s the final countdown diye bi parca vardı Europe adlı gruptan 85 lerde öyle olsun dilerim
Patron hemen kızıyorsun,seni sevmeyen ölsün.....Merkomani yaptın bizi...
ne demiş büyüklerimiz büyük lokma ye ama büyük konuşma ( bugünkü pozitifliğimden dolayı kendime dedim )
şimdiki hedef yıkılmaz kırılmaz taştan çelikten titanyumdan duvar dediğimiz 1,50
onuda yedirecekler bize ama inşallah yanılırım... :(
Zevk almaya bakın [emoji3] Kumbaraları açın tahtaya destek atın .....
Dolasım yarından itibaren %42 olmuş yani 11400 bin buna gem in hissede dahilse 6600 gibi dısarda o da cok degil siz ce nedir durum?
Hepimize geçmiş olsun iyi kitlediler
Sence yolculuk nereye gidecek cuma gem mali alip parayi verince tekrar yukari donermi
ata hala satıyor mu
Bakalım bugün sıftah yapmadı ayın 19 undan bu güne oluşan ortalama 1,68 civarı buda kalan 3 gün sonunda ortalamanın 1,67 veya 1,68 olacagını gösteriyor artık bada GEM in alacagı hisse ortalamasını 1,51 yapar onun için GEM 1,52 satış yapmak istemez sanırım öyle de oluyor GEM en son 1,52 den satış yaptı bugün satış yapmadı henüz umarım yapmaz artık çok düştü ama 1,32 de GAP gözüküyormuş bende yeni gördüm umarım hedef ora degildir şerefli arkadaşların yoksa yandık valla pazartesi GEM 5 milyon küsür hissenin ne kadarını alacagını tabi yarısını almak zorunda artık anlaşma geregi bakalım tamamını alacak mı alırsa iyi olur ve aldıgı hissenin parasını verecek umarım bu haberle bir tavan yapar yoksa zor işimiz
GEM de kalan hisse 4.388 bakalım cumaya kadar ne kadar kalacak
bugun kim satıyor o halde bu kadar hacimde?