sn viper
2021 de ki 7 cent'in endeks karsiligini da yazsaydiniz ? kur hedefinizi de gorurduk :)
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Printable View
Onunla mi uğraşacağım şimdi hayek :)
Kazanç dolar bazında hesaplandığı için kür seviyesinin hiç bir önemi yok tabi ki
Burada esas önemli olan , endeks yani BIST 30
105 civarına düştüğünde ( bu yıl içerisinde bekliyorum )
Dolar bazında kaç cente tekabül eder bilemem
İyi hisse seçebilmek
Yani bu çıkışta gördük , ralli oldu ama bankalar avarel gibi kaldı mesela
Sanayi hisselerinin kimi uçtu kimi güç bela endeks kadar gitti
En güzeli vadeli , açacaksın uygun miktarda LONG sonrasını dusunmeyeceksin
Senet seçimi kadar uyuz olduğum şey yok
Her birinin grafi ayrı şu su ayri busu ayrı
Uzun iş
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BAKIN SİZE BİR TEKNİK.
BU KARAKTERİNİ KORURSA
2019 SONUNDA YADA 2020 BAŞINDA
İŞCTR NİN 8.54 TE KANAL DİRENCİ VAR.
AMA ACELE ETMEYİN
DAHA DÜŞÜŞ BİTMEDİ.
AL SİNYALİ VERSİN HELE
https://resmim.net/f/4ljyOI.png
Bu seçimde cumhur ittifakı seçimi alır buna şüphem yok
Ama fark yaratacak bölge doğu bölgesi olacak
O bölgede terörün beli ciddi anlamda kırıldı
Korkudan dolayı eskiden hdp ye gitmiş olan oyların ( musluktan kan akan afişler , daga kaçırılan diğer parti yöneticileri vesaire ) bu seçim ve bundan sonraki seçimlerde gideceği yer bellidir
Öyle yedim patatesli yumurtayı çevirdim firildagi yontemi ile oy alınmaz
Fark yaratacak bölge dedim çünkü bu bölge cumhur ittifakının oylarını 50-55 bandından 55-60 bandına tasimasi kuvvetle muhtemel olan bölgedir.
Bist30 da geniş perspektiften baktığımda
Üç adet kanal bandi var gözüme çarpan
Yukarıdan aşağıya
Kanal 1. 132
Kanal 2. 117
Kanal 3 105
Şu an 117-132 kanalı icerisindeyiz
Bu bantlar içerisinde hareketin hayli çalkantılı ve hirpalayici olacağı gerçek
Ne kadar düz mantık yürütme şeklidir doğudan gelecek batı sabit kalacak mantığı son referandum da İstanbul Ankara ve İzmir den hayır çıkmıştı bu sefer kararsızlar cephesinde boşluğu dolduran iyi parti olacak bu kadar düz mantık sonucu belirtmek algidan öteye gitmez sadece
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son genel seçimlerde 49 almış
O zamandan bu zamana terörün belini ciddi şekilde kırmış bir partiden bahsediyorum
Duz mantık olarak durum bu
Yamuk mantıktan bakarsak , yamuklugun değişen acılarına göre milyon tane ütopik sonuç cikarilabilinir
Neyse , seçime bir ay civarı kaldı
Sosyal medyada Bik bikleyerek seçim sonuclarini da degistiremeyecegimize göre
Bekler görürüz ....
Benim düz mantık beklentim 55-60 bandı
önce ilk gönderilerinize
ve
sonra da
"son gönderilerinize" bakaraktan,
naçizane tavsiyem
topiğinizin ismini
"tekniğin bittiği yer.." olarak değiştirmeniz dir..
puahahaha..
puahahaha..
:dvr::dvr::dvr:
Yahu tum tv kanallarında iktidar yayınlanırken. Muhalefete yasak koymusken. Benzin zammını bile saklarken herhalde tekrar iktidar olarak seninkiler seçilecek. Bunun aksini dusunmek hata.
Ama adaletli degilsiniz. Adaletli bir seçim degil.
Neyse bu berbat ekonomi içinde baskası gelmesin zaten hemen bak bunlar geldi hede hodo sacmalamalarına baslarsınız. Bu coken ekonominin altında kalınki 30-40 yıl bir daha agızlar acılmasın.
Montajcı taşeron sermaye ile onun ossuruk borazani eko tiviiii nin , üretim ekonomisine geçilirken arkalarini yirta yirta buna taş koyacaklarini daha ilk İHA ve siha yapmaya başladıgimizda ve yerli otonun yapımına daha teoride karar verildiğinde yazmıştım
Aynen de öyle oluyor
Pazar olmaktan üreten olmaya kolay gecirmezler adamı
Şimdi montajcı taşeron sermaye kendine de zarar verme pahasına dibine kadar dövize yükleniyor
Bunun anlamı mal degnekligini yaptıkları eğer basirili olursa bu davranışlarının zararını karşılayacak demektir
Ancak
O kura rağmen seçim çatır çatır alınacak
Bu da net
Ve döviz silahı da artık islemediginde , hamsolar tasfiye olacak
Bizim tarafımızdan değil , mal degnekligini yaptıkları ülkeler tarafından
Bye bye montajci firildaklar , tarihin akışının önünde hamsolukla duramazsiniz
Hahaha dovizin yukarı cıkmasını kimlere baglamıs..Mecburlar cunku yapacak hiç bir şeyleri yok. Tum politikalar iflas etmiş.
16 yıldır ulkeyi sanki baskası yonetiyormus gibi davranıyorlar ya..komik mi acı mı..
Bu arada siha falan detayına da gireriz de ne kadar yerli falan. Bu saman diyorum saman burada uretsek :)faziler duser mi? dolar duser mi? yada konut uretelim..hahaha beton uretin onu ihrac edersiniz.
Hala diyor ki o kura ragmen diyor hala. Tum kanalları kapatmıssınız beyin yıkıyorsunuz muhalefetin soz hakkı yok. zaten baska alternatif yok siz kazanacaksınız.
O taseron dediğin zatı muhteremlerin fabrikaları var ya onlar bir kapanırsa o betonları yer yada ihrac edersin.
Sen yeni mi öğrendin
Bu ülkede 60 senedir dövize montajcı taşeron sermaye yön verir
Topu da hükümetlere atarlar , istediklerini alıncaya kadar
Neden
Her ülkede sermaye toptur ama
Montajcı taşeron sermaye topun önde gidenidir de ondan :)
Gerci Bunlar para kazandırmıyor
Piyasa olanca topitoplugu ile seni bekliyor
Para yapmaya bak biraz , becerebilirsen tabi
hükümet istifa, hükümet istifa :oleyo:
https://resmim.net/f/x20bLm.png
https://i.hizliresim.com/p67BJL.png
ahan da grafik
bak graf dediğin böyle olur
hedefi olur , kılavuz ortalaması olur
yani baktığında bir fikir verir
o yukarıdaki ne öyle , eğer ona göre trade edersen pala ne yapar biliyor musun
ufffffff yapar sonra uf olursun
üfleselerde geçmez :kahkah:
T time theory i de ihmal etmemek lazım
Önümüzdeki iki hafta çok kritik
Hem de çok
Çok enteresan günlerden geçiyoruz
Bu gibi günlerde net bir sistem yada kritere göre trade etmeyen açık söyleyeyim BATAR
o yüzden azami dikkat ve matematiksel sistemlere tam itaat çok önemli
Her zaman önemli gerçi ama bu sefer dalga boyları çok yüksek bir süreçte olduğumuz için daha da önemli
Dolar üst banda rakam ne okunmuyor
490 gibi sanki
Gözünü 4.70-90 arasına dikmiş gibi gözüküyor
Hazır el atmış ken parite destekli Euro neyler seçime dek pankalar Doları satalım Euro yapalım diye arayıp dururlar
işctr
24 haziranda 5.21 ile dip yapmış olur.
haftalık
https://resmim.net/f/iDxhR5.png
nerede o aylar önce işcde 5.xx dediğimde
sayfayı print edip yiyecek olan.?
kağıt helvası yapsın...
sayfa 81 de.
Uzun vadeli yatırımcı olmuş olsa idim
7 cent yolculuğunda taşımak üzere ufak ufak sağlam hisseler araştırıp bakmaya başladım
Alım için bist100 de 90 in altına sarkma beklerdim ama araştırmasini şimdilerde yapmaya baslardim
Yani graflarini inceler bu arada da jp morgan , merillyn in raporlarlarina da bir göz gezdirir idim
Satan onlar ise alan da onlar olacaktır
Gel gör ki , vadelide montajcı taseronlarin kar paylarindan kesinti yapmak daha fantastik benim için
O yüzden savaşa devam
Savaş diyorum çünkü terör noktasında beceremediklerini buradaki mal değneklerini de kullanarak dolar kuruyla becermeye çalışıyorlar
Şu an piyasalardaki gevşeme ve doların gidişatı gayet normal
Pazar payının bu kadar aslanın ağzında olduğu bir dunyada ve dönemde üretimin lafını ağzına aldığın an cullanirlar
Üretimden iki yönde kazanırsın
1) dışarıya paran gitmez cebinde kalır
2) elbette ki satarsin
Avrupa da kerizdi , yaşlanan nüfusuyla birlikte kendine bir rakip yaratacak kadar öyle mi ?
Değil tabi
Dolar , Türkiye nin bu uretim düşüklüğünü gözönüne aldığımızda her sekilde buralara gelecekti zaten ondan kaçış yok
Ama zamanlama ile eski sistemin devamını istediklerini ve bunun için de ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını net bir şekilde beyan etmiş oldular
yani yüksek faiz ile kurları bir müddet baskila ardından da deval yaparak dövize hızlıca yuklen
Böylece nor topu gibi hem yüksek faiz hem de yüksek dövizin olsun kucağında
40 yıllık eski sistem bu
Sonra tabi günah keçisi lazım
İşi siyasilere yik , adam değiştir , ülkeyi nadasa bırak , sonra bir daha aynısı ....
Ancak bu sırada faizleri arttirmama açısından ısrarcı davranılması olayın finansal taseronluk boyutunu tirpanlayip dolar faiz borsa ucgeninden mali götüren montajcı taseronlarin dengesini hayli bozdu
Üç bacağın en önemlisi FAİZ dir
O cazip olmadığı sürece montajcı taşeronlarin işleri yaş
Bu noktada gösterilen kararlılığın sonucunda , seçimlerde kanirta kanirta kazanildiginda yani kura rağmen başarı elde edemediklerinde ellerindeki son oyuncağı da kaybetmiş olacaklar
Sonrası TASFİYE SURECİ
üretim odaklı politikalara geçilirken montajcı taşeron sermayeye de ihtiyaç kalmayacagindan
bye bye
Olmaz mı diyorsunuz
Bekle gör derim
o zaman -24 haziranda
dolarda 4.53 lerde olabilir.
haftalık
https://resmim.net/f/i3M2HH.png
dolarda
bir adım daha atarsak
haziran 2019 da
4.06 ya kadar düşüşü olabilir.(yani orada desteği var,düşerse meret.)
bu arada bistde 130-140 lara kadar çıkabilir
dolar
https://resmim.net/f/QIAU82.png
dolar oraya düşerse bu sayfayı print alıp yiyecekler söylesin.:)
ondan sonraki adımı da atmayım.artık.
oraya gelirlerse atarım.
Düşmüş haliyle de 4.53 olabilir belki de :)
Vakit geç oldu artık
Euronun kabaca görünümünü de yarın zaman bulursam bir graf atarım birlikte inceleriz
Burada önemli olan nokta şu
Döviz daha da gidebilir , grafikten gözüken o evet
Payı var yani
Ancak borsa da senetler çok ciddi kelepir noktaya geldi
Bisti yakından takip etmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum
Normalde seçim sonrası herkes doların daha da artacağını düşünür
Ama ben , hemen seçimin ardındaki aylarda olmasa dahi önümüzdeki 3-4 yil boyunca doların yatırımcısını uzecegini düşünüyorum
Buradan çıkardığım sonuç ise
bir sonraki seçimlerin dahi sonucunun belli olduğudur
Fener cimcom maçları gibi :kahkah:
Zannedersin 16 yıldır ulkeyi baskası yonetiyor. Uretim işi yeni akıllara gelmiş efendilerin. GUNAYDIN Efendi..
Su yazılar bir acizlik içinde kuyrugu dik tutmanın yazıları. Daha fazlası degil.
Bu uretim dusuklugu nedeni ile dolar buralara gelmesi normalmiş. Bilgisiz ama kibirden burnunun ucunu goremeyenler biraz saga sola kulak verseydinizde samanı ithal etmeseydik.
Saman uretmeye baslama projeleriniz ne zaman devreye girecek. En buyuk projeniz bu olur saman..
Fazla yandas kanallardan birini izleyince gerçekten helikopter urettiğimizi zannediyor.
Montaj ın has babası orada hahaha.
Ben 50 yıldır diyorum ama iktidar karşıtlığı sizofrenisi ile megalomanyakligi karisimi içinde 16 yıl olarak anlamak istiyor
50 arkasina zor geliyor çünkü
Neden ? O zaman üretim özürlü montajcı taşeron hamsolari kabullenmiş olacak
Onu da istemiyor tabi :)
Bekle gör neler olacağını
Daha yeni başlıyor montajcı tasfiyesi
Henüz işin başındayız
:)
#hükümet istifa, hükümet istifa :oleyo:
https://resmim.net/f/5iAkyf.png
Bebiş gibi Doğrunun üst köşesini sürekli kaydırıp durma sabit tut
çok üzgünüm ama o durumun, benimnen alakası yok..
"o lafı" hükümete diyecen..
" - beton ekonomilerinin sonu hep böyle olmuştur zaten" diyecen..
" - adam gibi yönetin ekonomiyi, doların kıçını başını oynatmayın" diyecen..
" - az önce muhasebeci aradı, 1000 TL ek vergi gelmiş bu ay, nereden çıktı şimdi bu ??" diyecen.. :kahkah:
" - beceremiyorsanız istifa edin" diyecen.. :oleyo:
#hükümet istifa, hükümet istifa
https://resmim.net/f/JUOwkO.png
Öğren bak öğren
Eğer logaritmik graf kullanılıyorsa
Semilog trend line kullanılır
Dik dur eğilme, bu millet seninle Reissss...:kahkah:
https://i.hizliresim.com/gON943.jpg
Geçen gün de yazdım,cevap alamadım. O zaman bir daha deneyeyim.:)
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süreli (16 yıl) iktidarını sürdüreceksin.
Bu 16 yılda üst akıl dediğin ülkelerden (16 yılda tüm T.C. tarihi boyunca 80 yılda alınan borcun 2 katı borç alıp) 300 milyar dolar kredi kullanıp taşa toprağa gömeceksin.
Ondan sonra montaj ekonomisi adına ne yapıldı deyince de son 50 yılı (neden 80 yıl değil, bu da ilginç???) suçlayacaksın.
Bu 50 yılın 40 yılı tek parti iktidarı sağ iktidarlar (DP, AP; ANAP ,AKP) tarafından yönetildi. Kalan 10 yıl da koalisyonlar ve ara rejim zaten.
50 yıl derken kimi suçluyorsun? Bu iktidar geçmiş tek parti iktidarlarından farklı ne yaptı?
Bir de seni çok inşat-sever gördüm. Yakın çevren inşaat işleri ile uğraşıyor olabilir, saygı duyarım.
Ancak inşaata dayalı bir ekonomiyi savunurken üretime dayalı katma değer sağlayan bir ekonomi nasıl kurulacak?
Bu ne yaman çelişkidir...
Öncelikle
Artık 80 yaşında mıdır 90 yaşında mıdır bir kadının önünde saygı gereği ( annanen de olsa ) egilirsin
Seni bilmem ama ben egilirim
Çünkü o kadın bir başkan yada başbakan değil birleşik krallığın temsili bir şahsı
Yani ertesi gün İngiltere'ye savaş bile ilan edecek olsan saygının yeri farklıdır başka şeyler farklı
Hamso bakış açısıyla bunun anlaşılmasi güçtür tabi o da ayrı bir konu
Ardından onlarca defa yazdığım ve yeri geldikçe de yine onlarca kez yazacağım gibi , Türkiye Atatürk ün vefatıyla birlikte gün sektirilmeden , daha çok İngiltere nin dominantligi altında montajci taşeron sermayeye teslim edilmiştir
Bu kaynak ve işgücü transferi şeklinde yıllardır (yani ben diyeyim 50 sen de 80 ) devam etmekte
Bizde de
tamamiyle aşağılık kompleksi pik yapmış , kelimelerinin arasına iki yabancı kelime sokusturunca psikolojik orgazm yaşayan , üretim ve katma değer kavramlarından uzak , tamamiyle taklitçi kimliğinin baskın olduğu sözde aydın sınıfı da sürekli , bazen İngiltere bazen ABD bazen Almanya'nın degermenine kendi emeğini somurerek şu taşıyan montajcı taşeron sermayeyi alkislamistir
Yani emeğinin somurulmesinden vazgeçmiş ama aşağılık kompleksinden vazgeçmemiştir
Türkiye üretim yolunda ilerlerken bunun baslingictaki lokomotifinin inşaat sektörü olacağını defalarca yazdım
Bu........ üretime , gerek sanayi gerek savunma sektöründe geçilirken ülkeye zaman kazandıracaktır ki öyle de oldu
İnşaat asla boslanip bırakılmaması gereken bir sektör çünkü o boslandiginda , ne savunma sanayiinde ki ilerlemeler devam eder , ne yerli oto devam eder , ne de önümüzdeki günlerde hepimizin göreceği üzere teknolojik yatirimlar başlayabilir
Tabi burada da bizim ezberci hamso aydın sınıfı inşaat sektörünü kötü ilan etti
Neden çünkü montajci taşeron sermayenin topladığı mevduatlar azaldı
Bunu üzerine cazip olmayan faiz oranları eklenince kuyrukları sıkıştı
Bizim hamso aydın sınıfı da ayni zamanda özenti olduğundan başladılar veryansina :)
Yani montajcı taşeron sermaye finansal ( borsa faiz döviz ) katakullilerden kan emecek diye tarihin dayattığı üretim hamlesinden vazgeçilemez
Bu değisiyor ve değişecek
Ha degismez diyebilirsin orası ayrı
Bende o zaman bekle ve gör derim :)
hadi bakalım
Halkbank için
hep beraber rabia yapıyoruz.. :oleyo:
https://resmim.net/f/HeMS5Y.jpg