Sayfa 145/238 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Ben 50 yıldır diyorum ama iktidar karşıtlığı sizofrenisi ile megalomanyakligi karisimi içinde 16 yıl olarak anlamak istiyor

50 arkasina zor geliyor çünkü

Neden ? O zaman üretim özürlü montajcı taşeron hamsolari kabullenmiş olacak

Onu da istemiyor tabi

Bekle gör neler olacağını

Daha yeni başlıyor montajcı tasfiyesi

Henüz işin başındayız

hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    #hükümet istifa, hükümet istifa

3.  Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku

Bebiş gibi Doğrunun üst köşesini sürekli kaydırıp durma sabit tut

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Bebiş gibi Doğrunun üst köşesini sürekli kaydırıp durma sabit tut
    çok üzgünüm ama o durumun, benimnen alakası yok..

"o lafı" hükümete diyecen..

" - beton ekonomilerinin sonu hep böyle olmuştur zaten" diyecen..

" - adam gibi yönetin ekonomiyi, doların kıçını başını oynatmayın" diyecen..

" - az önce muhasebeci aradı, 1000 TL ek vergi gelmiş bu ay, nereden çıktı şimdi bu ??" diyecen..

" - beceremiyorsanız istifa edin" diyecen..

5.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku

ahan da grafik

bak graf dediğin böyle olur

hedefi olur , kılavuz ortalaması olur

yani baktığında bir fikir verir

o yukarıdaki ne öyle , eğer ona göre trade edersen pala ne yapar biliyor musun

ufffffff yapar sonra uf olursun

üfleselerde geçmez
    Öğren bak öğren

Eğer logaritmik graf kullanılıyorsa

Semilog trend line kullanılır

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Ben 50 yıldır diyorum ama iktidar karşıtlığı sizofrenisi ile megalomanyakligi karisimi içinde 16 yıl olarak anlamak istiyor

50 arkasina zor geliyor çünkü

Neden ? O zaman üretim özürlü montajcı taşeron hamsolari kabullenmiş olacak

Onu da istemiyor tabi

Bekle gör neler olacağını

Daha yeni başlıyor montajcı tasfiyesi

Henüz işin başındayız

Dik dur eğilme, bu millet seninle Reissss...

Geçen gün de yazdım,cevap alamadım. O zaman bir daha deneyeyim.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süreli (16 yıl) iktidarını sürdüreceksin.

Bu 16 yılda üst akıl dediğin ülkelerden (16 yılda tüm T.C. tarihi boyunca 80 yılda alınan borcun 2 katı borç alıp) 300 milyar dolar kredi kullanıp taşa toprağa gömeceksin.

Ondan sonra montaj ekonomisi adına ne yapıldı deyince de son 50 yılı (neden 80 yıl değil, bu da ilginç???) suçlayacaksın.

Bu 50 yılın 40 yılı tek parti iktidarı sağ iktidarlar (DP, AP; ANAP ,AKP) tarafından yönetildi. Kalan 10 yıl da koalisyonlar ve ara rejim zaten.

50 yıl derken kimi suçluyorsun? Bu iktidar geçmiş tek parti iktidarlarından farklı ne yaptı?

Bir de seni çok inşat-sever gördüm. Yakın çevren inşaat işleri ile uğraşıyor olabilir, saygı duyarım.

Ancak inşaata dayalı bir ekonomiyi savunurken üretime dayalı katma değer sağlayan bir ekonomi nasıl kurulacak?

Bu ne yaman çelişkidir...
    DUHUL : 1999

7. Öncelikle

Artık 80 yaşında mıdır 90 yaşında mıdır bir kadının önünde saygı gereği ( annanen de olsa ) egilirsin

Seni bilmem ama ben egilirim

Çünkü o kadın bir başkan yada başbakan değil birleşik krallığın temsili bir şahsı

Yani ertesi gün İngiltere'ye savaş bile ilan edecek olsan saygının yeri farklıdır başka şeyler farklı

Hamso bakış açısıyla bunun anlaşılmasi güçtür tabi o da ayrı bir konu

Ardından onlarca defa yazdığım ve yeri geldikçe de yine onlarca kez yazacağım gibi , Türkiye Atatürk ün vefatıyla birlikte gün sektirilmeden , daha çok İngiltere nin dominantligi altında montajci taşeron sermayeye teslim edilmiştir

Bu kaynak ve işgücü transferi şeklinde yıllardır (yani ben diyeyim 50 sen de 80 ) devam etmekte

Bizde de

tamamiyle aşağılık kompleksi pik yapmış , kelimelerinin arasına iki yabancı kelime sokusturunca psikolojik orgazm yaşayan , üretim ve katma değer kavramlarından uzak , tamamiyle taklitçi kimliğinin baskın olduğu sözde aydın sınıfı da sürekli , bazen İngiltere bazen ABD bazen Almanya'nın degermenine kendi emeğini somurerek şu taşıyan montajcı taşeron sermayeyi alkislamistir

Yani emeğinin somurulmesinden vazgeçmiş ama aşağılık kompleksinden vazgeçmemiştir

Türkiye üretim yolunda ilerlerken bunun baslingictaki lokomotifinin inşaat sektörü olacağını defalarca yazdım

Bu........ üretime , gerek sanayi gerek savunma sektöründe geçilirken ülkeye zaman kazandıracaktır ki öyle de oldu

İnşaat asla boslanip bırakılmaması gereken bir sektör çünkü o boslandiginda , ne savunma sanayiinde ki ilerlemeler devam eder , ne yerli oto devam eder , ne de önümüzdeki günlerde hepimizin göreceği üzere teknolojik yatirimlar başlayabilir

Tabi burada da bizim ezberci hamso aydın sınıfı inşaat sektörünü kötü ilan etti

Neden çünkü montajci taşeron sermayenin topladığı mevduatlar azaldı

Bunu üzerine cazip olmayan faiz oranları eklenince kuyrukları sıkıştı

Bizim hamso aydın sınıfı da ayni zamanda özenti olduğundan başladılar veryansina

Yani montajcı taşeron sermaye finansal ( borsa faiz döviz ) katakullilerden kan emecek diye tarihin dayattığı üretim hamlesinden vazgeçilemez

Bu değisiyor ve değişecek

Ha degismez diyebilirsin orası ayrı

Bende o zaman bekle ve gör derim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    hadi bakalım

Halkbank için

hep beraber rabia yapıyoruz..

Sayfa 145/238 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri