Gunde 10 dolar su anki kurla gunde 43tl.
carp 30 ile ayda yapar 1.290tl. Eh pek bir sey kalmamış çinlilerden ha gayret o da kalan 15 yılda.
Gunde 10 dolar su anki kurla gunde 43tl.
carp 30 ile ayda yapar 1.290tl. Eh pek bir sey kalmamış çinlilerden ha gayret o da kalan 15 yılda.
Yanlış düşünüyorsun
Çin merkez bankasından dolar fışkırıyor ama tahvil kağıdı olarak
hepsiyle Amerikan tahvili alıyor pigmeler
Hadi istesin alacağı dolarlari bakalım , cukturet USD bondu bana çil çil dolar ver desin
Sıkıydı
Dolarlar ABD ye kağıt parçaları Çin e
Missss missss
Bir koyundan beş post aha böyle çıkarılır
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne üretimi?
16 yılın özellikle ilk 10 yılını tüm dünyada düşen faizlerle gelen sıcak parayla geçiren bir ülkeyiz biz.
2002'ye kadar 80 yılda alınan dış borcun 2 katı bu dönemde alındı. Borç yiyerek geçirdik 16 yılı.
O gelen parayla dış borcumuz 3'e katladı.
ABD'de %1, AB'de EKSİ faize kadar indiği zaman senin faizin de 2013'te 4.60 ile dip yapmıştı.
İşte paranın bol olduğu dönemde Ağustos böceği gibi yatan bu iktidar için bu saatten sonra yapacak hiç bir şey kalmamıştır. Karıncaları da çok kızdırdık. Karıncanın kapısına dayansan çaldığın sazı bir tarafına monte eder.
Ama yenilen haltların vebalini çekmeden bırakıp kaçmak yok.
Cenaze töreni için 1 seçim dönemi daha bekleyeceğiz.
Faize gelince;
2 yıl önce
1 yıl önceki Tahvil Faizi grafikleri.
5 yıl önceki rakam dip (4.5) idi. 3 yıl önceki (7.5) TOBO'nun sağ omuzu idi.
3 yıldır düşüyor namıssız. Durduramıyoruz
Bugün 15.5'a kadar düşmüş. Konuşmaya gerek yok, görüyorsunuz.
![]()
DUHUL : 1999
Özet
1) FAİZ İNDİRİMİ
2) OHAL in devamı hatta kapsamının genişletilmesi
Biri finansal terörün
Diğeri de bildigimiz terörün manevra alanını kısıtlıyor
Bunlardan birinden dahi milim geri adım atılırsa
Suriye poundu değil turkish pound unla birlikte çin 2 oldun demektir
Durmak yok yola devam .....
Ya arkadaş ne terörü bitmeyen bir ülkeymişiz yıllardır memlekette bir tek fabrika açma olan tüm fabrika kurumları sat araba,yahudiye memlekette satacak tek devlet kurumu bırakma sonra çık ben yapmadım terör,dış düşman ekonomiyi bitirdiler eyyyyy millet de. Yemin ederim şaka gibi toplumuz
Borsada aldığın hissenin değil patronunun TEKNİĞİNE,TEMELİNE iyi bakın. Yazdığım herşey varsayımdır yatırım tavsiyesi değildir.
viper hocam sen devam et...bırak sağı solu sen güzel yorumalırını yaz...otuz yıldır aynı muhabbet doları çıkar borsaya gir borsayı çökert dolar al birazda faiz hep sömürüp duruyorlar...dediğin gibi faiz ayağı kesilince iyice kudurdular...birde kör havuz kalktı kuduz köpek gibi saldırıyorlar...4.32 dolar varson olsun 5 eder yüzde 15 borsa geldi yüzde 30 geri biz akıllıysak onlar tilki...yüzde 15 mi yüzde 3o ucuzlamış malmı?....sen milletle ağzını yormada endeksden haber ver nicedir görüşün?yarında kırmızı gibi sanki bu yahudi yavşağı trump yine sallamış...bişey olacağından değil ama israil iran amerika güzel tiyatro yapıyorlar...brenti bu kavga gürültüyie çıkardılar 76 dolara...yakında aramco halka arz olacak piyasa değeri coşsun diye bütün senaryo...neyse topiğini işgal ettim üstad sensin yorumlarını bekliyorum endeks için selametle...
Bist30 da artık buralara gelmişken , teknik olarak 115 ve 105-108 seviyeleri netleşti grafa baktığımda
105-108 i görurse ileride , gerçek dip bu benim gözümde , uzun vade yatırım için en uygun yer bence
Gündem ne olursa olsun
Bir de kanal çalışmasından çıkan 115 seviyesi var
Bu ikisini dikkatle takip etmek gerekir diye düşünüyorum
Yer İmleri