Geçen seferki hareketinde (4 tavan) icerisindeydim.
Yine benzer bir durum olur mu diye ayen selec değişimi düşündük ama ayeni tutamadik.
Nasip değilmiş
Printable View
[QUOTE=34jose34;4555023]Borsa geçmişimiz 8 yıl zaten :) ama yaklaşık 3 yılı gedza
ben 86 da tophanede ayaklı borsadan beri işin içinde olduğumdan 10 yıl çok uzun gelmedi bana.
Glyho başlığında bir yatırımcı yaklaşık 20 senedir taşıdığını yazmıştı sn. kuluçka. Tüm zamanların şampiyonu o sanırım :)
Arsan temettü kağıdı da değil bildiğim kadarıyla, bu kadar süre taşıma nedeniniz nedir ?
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2001 sonlarında bulaşmıştım arsan a ilk. o yıllarda seans salonlarından izliyorduk borsayı. 3 TL lerden hareketlenip 1,5 yılda 36 TL ye çıkışı, 32 den 4 bedelsizle 8 TL ye inişi ve tekrar yukarı hareketinde 10 TL den satmıştım 4 TL maliyetli malımı (o yıllarda milyondu). yani 10x4 bedelsiz, 40 TL den vermiş oldum. arsanla aşkım o zaman başladı. hisse 12.75 gördükten sonra büyük bir hızla devrildi ve 1 TL lere kadar geldi. 10 yıl kadar önce bedelli olayınıda halledip elk. firmasına olma yolunda hız almaya başlayınca tekrar girmeye başladım. sermayesi düşük, kar potansiyeli çok büyük olduğuna inandım. arada 3.20 lere çıktı verdik,1.80 den aldık vs vs vs... banka hesabı gibi yaptım hisseyi,yani bankada duracağına arsanda duruyordu. bugün iştiraki olan elk. firmaları, doğalgaz dağıtımı,oteli falan derken 80m.luk firma 19m. açıkladı 1.çeyrekte. sene sonu sermayesi kadar kar bekliyoruz. amacım burada arsan reklamı yapmak değil, niçin diye sorduğunuzdan anlattım. aşk işte. ne zaman girdiysem kazandırdı,hala kazandırıyor.
sayın kalav, benim portföyümün başçavuşu gedza yı en iyi tanıyan sizsiniz. sizce ne zaman hareketlenmeye başlar varmıdır öngörünüz? bırakmaya falan niyetim yok zaten, tavsiye ettiğiniz gibi 50 lot 100 lot çoğaltıp teğmenliğe terfi ettirmeyi düşünüyorum.
Sn.kulucka bu soruyla gönlümüze tercuman oldunuz bakalim cevabı heyecanla bekliyoruz.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtanın reklamı yapılıyor diye düşünmek aklımdan geçmez kesinlikle. Kaldı ki inandığımız kağıtları söylemekte bence bir beis yok.
Cevap için teşekkürler. ..
Bu vesile ile bir teşekkür de sn. kalav'a ...
Gedza'dan erken düşme hatasından koruduğu için (2 yıldır taşıyorum)
genel kurul notlarından bizi ilglendiren açıklama.
http://finans.mynet.com/borsa/haberd...e77c0001a8293b
GÜNDEM MADDESİ 7) 2019 yılı dönem faaliyet karının kullanım ve dağıtım şeklinin görüşülmesine geçildi, Kar dağıtımı hakkında verilen yazılı önergede yer alan ‘'Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının ekonomik etkileri nedeniyle; şirketimizin finansman yapısının ihtiyatlılıkla takip edilmesi ve daha çok likiditeye sahip olunması gereken bir dönemde bulunmaktayız. Bu nedenle şirketin mali yapısının korunması ve özkaynak yapımızın güçlendirilmesi için 2019 yılı karının dağıtılmayıp Olağanüstü Yedek olarak ayrılması. ‘' önerisi genel kurula okundu, Genel Kurul'un onayına sunuldu, oybirliği ile teklif kabul edildi.Buna göre; Yasal kayıtlarımızda yer alan vergiler ayrılmış Net Dönem karı; 7.301.181,03- TL'dir. SPK'ya göre Vergiler ayrılmış Net Dönem karı (konsolide) 11.300.990,00- TL'dir.Esas Sözleşme ve ilgili mevzuat gereği ayrılma zorunluluğu bulunan yasal yedek Akçenin; 117.816,79- TL olarak ayrılması ve sonrasında kalan konsolide net dağıtılabilir dönem karı; 11.183.173,21 TL'dır.SPK'ya göre kalan 11.183.173,21- TL nin Olağanüstü yedek olarak ayrılması, yasal kayıtlara göre ise kalan 7.183.364,24- TL'nin Olağanüstü yedek olarak ayrılmasına ve geçmiş yıllar karlarına ilavesine, (ek-kar dağıtım tablosu ektedir). genel kurulun oybirliği ile karar verildi.
üstad
hisse senetlerini kast ediyorsanız ben herkesin biliyor olduğu bilgilerle kazanmayı tercih ediyorum
geleceğe dair öngörülü olmak başka şey
şu deyiminize katılıyorum
firmanın verileri berbat durumdadır ama siz onun batmayacağından eminsiniz bunu tahmin edebiliyorsunuz ve hisse tepe taklak geliyor, alırsınız, hissenin verileri düzeldiğinde satarsınız
çok çok çok haklısınz.
yalnız firma eğer piyasadan gizlediği bilgiyi bana verecekse ve ben ondan kazanacaksam öyle kazancı istemiyorum
çok net.
ayen örneğini vereyim
firma kap'a açıklama yapmış
yurtdışındaki bir santrali satacağım, müşteri arıyorum diyor
bilgi açık
alıp bekleyeceksin, hisse gidecek belli
yakında o satışın pazarlıklarının yapıldığı yada satıldığı haberinin düşme ihtimali çok yüksek bir ihtimal
sadece beklnerek kazanılacaktı.
içerden gizili bilgi yok yani.
adam ilk mesajını bedava reklam olarak bize gönderdi. çokmu sesimiz çıktı ilk günden acaba....
sn. Kuluçka, hareket devam etmekte..r hareketten kastınız nedir ? Açıklarsanız cevap vermeye çalışacağım.
Tabi tamamen deşifre etmeden.
Bende sizden farklı davrannıyorum ,ilk 2,89 ile pozisyona başladım ve arttırmaya devam ediyorum.
Sebebi, içeriğini ,iskontosunu bilmemve yerli ve global malı inceleme şirketlerine göre teyidinin gelmesi...
Bugün için güncel değeri 33,87 TL dir.
Bunu güvenilir kaynaklardan bilmem bana yetiyor.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
teşekkür ederim,aradığım cevabı vermişsiniz. elinize sağlık...
Net ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, teşekkür ederim.
Burada aklıma takılan bir soru var:
Siz sürekli elinizdeki miktarı arttırıyorsunuz. İyi, güzel, hoş ama bu kadar sığ bir tahta fiyat bahsettiğiniz seviyelere geldiğinde tahta daha sığ olacaktır.
Bu durumda o sığ tahtadan nasıl satıp çıkmayı düşünüyorsunuz.
Ben kendi adıma fazla almaktan bu nedenle çekiniyorum. Bu işin bir formülü, yolu yordamı var mıdır?
Ben likit olarak nakte dönülebilecek tahtaları ve ne yapılması gerektiğini bilen taraftayım.
Altı boş olmaz bu oyunun.
Tahtanın ne kadar mal yiyeceğini ,kimlerin pozisyon aldığını, kimlerin sıkıştığını,kimlerin baskıladığını biliyorum...
Ama bu bir maraton ,ve bende sabır var zamanımın ne kadar olduğunu bilmesemde..
Ayrıca amacım para değil, doğruyu başarmak ve deşifre etmek.
gedza olarak değilde diğer sığ hisselerden edindiğim tecrübeye göre cevap vereyim. bir gün gelecek tüm basamaklarda 20 şer 50 şer bin lotları göreceksiniz,belki dahada çok. alan satanı basamakları takip edemeyeceksiniz,o kadar hızlı işlem olacak. mal alınıyorsa yada satılıyorsa bu zamanlarda gerçekleşecek, sonra yine deniz durulacak,hiç hareket olmayacak adeta çarşaf gibi su. bekleme,bezdirme günleri falan derken tekrar hızlanma hacim artışı vsvs... sizin hedefinize yakın bir yerlerde işlem hacminde kudurma görürseniz verip çıkarsınız yoksa ters akıntıya yakalandığınızda ne kadar kulaç atarsanız atın hedefe ulaşamazsınız.
Satmayacaksanız sizin açınızdan bir sorun yok.
Ben hedefe gelirse satacağız diye düşündüğümden, sizin de satacağınızı zannetmiştim.
Hedefte satımayacaksa hisse ili ilgili başka hesaplar var demektir.
Beklenti çok boyutlu demek ki.
Bizlerin ne yapmasını tavsiye edersiniz?
Ne yönde beklelenti içerisnde olabiliriz?
Sadece bekliyorum, mal gelmesini,. Gelmezse biraz yukarı, sonra yine gelmesini.. takı gelmeyene kadar...
İşte o zaman oyun başlayacak..
Yeni maliyetleri kontrol etmek,eski taşıyıcıları çözmek,tahtaya el değiştirmek pozisyon eksitmeden...yoğurmak..vs..
Bunlar benim işim.cool:;;
Ama önemli olan bu değil ,önemli olan gedzanın başarısının devam etmesi ve iskontosunun devam etmesini sağlamak....
Taki o noktaya kadar.
Değerli metaller puslu havada parlıyor
Ekonomik belirsizliklerin piyasalarda risk iştahını kapatması uzmanlara göre portföylerde altın başta olmak üzere değerli metallerin ağırlığını artıracak.
[https://i]
EMTİA27 Haziran 2020
****[https://cdn]*
Evrim KÜÇÜK
COVID-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik sarsıntı piyasalardaki güvenli liman alımlarını desteklemeye devam edecek. Bu hafta 1.772 dolar/ons ile yılın zirvesine çıkan altın, 17.75 dolarla son 30 günde yüzde 5 prim yapan gümüş, 1.900 dolar sınırında gezen paladyum ve 800 doları gözetleyen platin gibi değerli metallerde fiyat tahminleri yukarı yönlü revize ediliyor. Altında 2.000 dolar bile artık muhafazakar bir tahmin olarak kabul edilirken, gümüşte 23 dolar telaffuz ediliyor. Paladyum için 2000 doların üzeri yeniden hedefte. Platinde ise beklentiler daha sınırlı.
Koronavirüsün hasar verdiği küresel ekonomiyi desteklemek için adeta büyük bir merkez bankası harekatı yaşandı. Mart ayından bu yana finansal piyasalara 15 trilyon dolardan fazla para pompalandı. Analistler, büyük çaptaki para enjeksiyonun küresel ekonomi üzerinde orta ve uzun vadeli etkileri olacağını belirtiyor. Bu devasa sermaye akışı, olumsuz küresel büyüme, negatif faiz oranları, enflasyonist baskı ve satın alma gücü kaybıyla sonuçlanabilir. Diğer yandan şirketlerin bilançolarındaki olası bozulma da izlenecek. Uzmanlar, menkul kıymetlerde gözlenen risk iştahının belirsiz olduğunu söyleyerek, “Değerli metaller puslu havayı seviyor ve böyle havalarda yatırımcının portföyünde altın gibi değerli metalleri tutması akılcı’ olacak. Çünkü ekonomik görünüm en az 2021'in ilk yarısına kadar fiyatları desteklemeye devam edecek” diyor.
Altında 2.000 dolar bile muhafazakar bir tahmin!
Altın, gümüş, paladyum ve platindeki fiyat beklentileri de bu yeni ekonomik koşullara göre yükselmeye devam ediyor. ABD’de Bank Of America, şu sıralar 1.750 dolar civarında seyreden ons altında 3.000 dolar beklentisini yineledi. Bankanın 3.000 doları gündeme getirdiği raporunda, “GSYH sert bir şekilde daraldıkça, mali harcamalar yükseldikçe ve merkez bankalarının bilançoları ikiye katlandıkça paralar baskı altına girebilir. Yatırımcılar altını hedefleyeceklerdir" ifadelerini kullanmıştı. Goldman Sachs da ons fiyatın kademeli olarak yükseleceğini tahmin etti.
Düşük seyreden faiz oranlarının da altına talebi güçlendireceğini belirten Goldman Sachs, Dolar Endeksi’nin değer kaybedeceği görüşünde. Son raporunda kuruluş; 3, 6 ve 12 aylık hedef fiyatları 1. 600 dolar, 1.650 dolar ve 1.800 dolar seviyesinden sırasıyla 1.800, 1.900 ve 2.000 dolara revize etti. İsviçre rafinerisi MKS PAMP Grubu'nun son araştırmasında da altın fiyatlarının 2021'in ilk yarısında ons başına 2.000 dolara ulaşması öngörülüyor. Analistler, “Tahminlerimizde önemli bir fiyat artışına rağmen, senaryomuzun muhafazakar kalacağına inanıyoruz” diyor. Rapordaki değerlendirme şöyle: “Kağıt para değer kaybettiği ve piyasalar oynak kaldığı için, altın önemli ölçüde alım ilgisi ile karşılaşacak ve güvenli bir sığınak ve sermaye koruma varlığı olarak rol oynayacaktır. Altın için mükemmel bir fırtına, hatta mükemmel bir kasırga!
[https://m]
Platinin paraşütü yatırım talebi olacak!
İsviçreli grup, platin ve paladyum için sadece mütevazı kazançlar öngörüyor. Beklenti platinin gelecek yılın ilk yarısında 950 dolar seviyesine yükselmesi ancak ortalama 850 dolardan işlem görmesi. Analistler, otomotivdeki zayıf görünüm nedeniyle platin için ‘nötr ve ılımlı boğa’ duruşunu koruyor. Platine yönelik sanayi talebi önemli ölçüde zayıflamaya devam ederken, yatırım talebindeki artış fiyat düşüşünde bir paraşüt görevi görebilir.
Paladyum podyumda altının gerisine düştü!
Otomotiv sektöründeki zayıf talep paladyum fiyatlarında da baskı yaratabilir. Ancak benzinli araç talebi paladyumu platine göre daha avantajlı kılıyor. 2021'in ilk yarısında paladyum fiyatlarının 2.250 doları yeniden görmesi bekleniyor. Ortalama fiyat beklentisi ise ons başına 2.045 dolar. Paladyum yıla arz açığı ile başlamıştı. Üretim tarafında da sıkıntı yaşandı. Bu 2 faktör, bir ölçüde sanayi talebinin azalmasını telafi edebilir. Fakat yılbaşında 2020’nin şampiyonunun paladyum olacağını düşünenler “Şimdi podyumda altın ve gümüş öne çıktı’ diyor.
Gümüş, altındaki yükselişe ortak olacak!
Gümüş tarafından da yükseliş beklentisi var. Goldman, gümüş tahminlerini üç aylık zaman dilimi için 19 dolara, altı ayda 21 dolara ve bir yılda 22 dolara revize etti. MKS analistleri değerli metalin altın rallisine ortak olacağını söylüyor. Üçüncü çeyrekte ortalama fiyat beklentisi 19 dolar olan MKS, ortalama fiyatların 2020'nin son çeyreğinde ons başına 20 dolara yükseleceğini öngörüyor. Kuruluşa göre, 2021'in ilk yarısında gümüş fiyatları 23 doları test edebilir. Ortalama fiyat beklentisi ise 20.05 dolar/ons. Değerli metal piyasalarında spekülatif oyunun adı ‘gümüş/altın rasyosu’ olacak diyen analistlere göre bu yıl 126’ya kadar çıkan rasyo gelecek yıl ‘normal trend’ olarak kabul edilen 80 seviyesine kadar inecek.
Borsalarda düzeltme altına yarayacak
2021 başında yayınlanan şirket bilançoları muhtemelen hisse senedi fiyatlarındaki seviyeleri yansıtmayacaklar. Hisse senedi fiyatlarında yılsonuna ve 2021'in başına doğru büyük bir düzeltme bekliyoruz ”. Firma üçüncü çeyrekte ortalama altın fiyatları ons başına 1.770 dolar civarında görüyor ve ortalama fiyat 2020'nin son çeyreğinde ons başına 1.830 dolara yükseliyor. Son olarak kuruluş 2021'in ilk yarısında ortalama 1.850 dolar civarında altın fiyatları görüyor. MKS piyasanın 2020'nin geri kalanında güçlü bir hisse senedi piyasasının rüzgârlarıyla karşılaşabileceğini belirtiyor ancak bunun sadece geçici bir gerileme olabileceğini de ekliyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir hisseyi alırken genelde sığ halini gördüğümüz için satarken zorlanmamak için fazla almaya çekiniyorum.
Gedza da bu yönden beni korkutuyor. Dediğiniz gibi bir hacim patlamaı olursa çıkabiliriz. Eğer hacim artmazsa bu durumda işimiz zor demektir.
Eğer sn. thejackalav diyeceği başka bir durum varsa olay değişir. Çok uzun vade yatırım yapılabilecek bir durum varsa değerlendirilebilir.
Artık tahtaya gelebilecek mal 300 bin lotların altına indi 1 ,3 milyonlardan..
Fiyat nerede?
Şimdi ne olacak?
hacimsiz geri çekilmeler...
Baskı kuramları iştahlandırmak.satmaya yöneltmek
Ve yabancı, algoritma işlemlerini arttırmak.
Ama oyun dışı bırakmamak ...yani almalarına bir miktar korkarak izin vermek...
Nedeni oyun dışı kalan oyuncu tahtaya dönmek istemez ve bu tahta için doğru olmaz.
Taki her gerçek yatırımcıda aynı algı oluşana kadar.
Tabii önemli olan hala iskontolu bırakmak tahtayı..
Tabii oluşumları herkesten önce bilmek...
Şimdi normal süreçte tahta ne mal yer...
Emeklilik fonu bı 100 bin daha verecek ve oyun dışı kalmaya başlayacak..
Sn cobra da sanırım bı 150 bin var ,satabilir...bir miktar veriyor...(tamamen tahmin)
Bu hariç diğer yatırımcılar kontrollü malda...veremez ,kontrollü verir yadar arttırır.
Yeni maliyetlenenler, bozmak istemeyecek tır...onları malda bırakmak biz istemeyeceğiz...kontrollü al verler...
Kurumsal alışlar mevcut ,güçlerini kestirmek zor.tahtaya satış yazmak cesaret ister bu noktadan sonra...
Ve yabancı almaya devam eder ise süreç kontrolsüzleşir..sebebi yabancı alırsa kavramı olmadığı için devamlılığı ürkütebilir..
Geri alım olayı devam edebilir, sebebi Gedza da biliyor iskontolu olduğunu...cool
Umarım kontrolsüz alımlar gelmez. İskonto devam etmeli.
Teknik olarak sistemime göre , Kasım ayında 30 li rakamları yoklayacaktır..
Temmuz ilk haftası daha önce belirttiğim gibi ,ikinci haftasında olabilir bı 70 bin lot daha arttiracagim.
Sn. Kalav oyuncu, fiyatı yukarı çekmesi ve çıkarken yeni maliyetlerin oluşması için mi gerekli?
Oyuncu teknik hazırlanarak mı çekiliyor tahtaya ?
Komutan ben ayyaş bi adamım , sen aöyle imam olarak iyimiyim?
Ama şunu unutma geçmişten, sana ne öngördüm de gerçeklesmedi.cool:;;)
toprağım güldürdün beni allah iyiliğini versin emi:)