...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...
Alıntı:
Originally Posted by
Cautionary
Üzgünüm...ama polyanacılık da bir yere kadar (bir arkadaş bana polyana nın abisi filan mısın demişti...ama bu konuda düşüncelerim olumsuz...bu başlığın açılış motivasyonu da buydu.
genç beyaz yaka arkadaşların işi, bizim gibi 40-50 lerdeki beyaz yakaya göre çok daha zor olacak...ben 2 yıllık birikim ile ikinci el araba, 5 yıllık birikim ile ev sahibi oldum...şu an yeni işe girmiş bir beyaz yakanın, orta halli bir ikinci el araba alması için 50 bin tl vermesi lazım...bunun için de en az 5 sene birikim yapması lazım...hayat çok zor artık beyaz yaka için.
gidebilen yurt dışına gitsin...ailevi ya da manevi sebeplerle yurt dışına gitmek istemeyen de mecburen yeni düzeni benimseyecek ve buna göre tedbirli olacak...mümkün olduğunca çok tasarruf, mümkün olduğunca tasarrufları iyi yatırımlara yönlendirmek...başka bir çıkar yol yok.
işten işe zıplamak, büyük bir gemide güvertenin ucuna koşmaya benziyor...ne kadar koşarsan koş, sonuçta geminin gittiği yere gidersin, geminin hızına göre hedefe varırsın...yani çok şey yapar, az karşılık alırsın...bunun yerine tasarruflarını nasıl daha iyi yönetebileceğine odaklan, daha faydalı bir iş yapmış olursun...benim fikrim bu yönde en azından.
İş değiştirme konusunda aynı fikirde değilim. Ben bu durumu , X hissesinin 1-1-5yıl taşıyıp performansını beğenmediğinizde yükseleceğini düşündüğümüz Y hissesine geçmek olarak düşünüyorum. Risk/Yanılma hata yapma olasılığımız var mı var. Özel sektör sonuçta (ek olarak sartlar dediginiz gibi zorlasıyor)
Risk sevmeyen mevduat(memurluğu) düşünebilir..
Tasarruf konusunda bazı lükse kaçan durumlar var ama iyi olduğumu düşünüyorum, geliştirilebilir . +
Önümüzdeki yıl tasarrufun bir kısmını da hisse döviz faiz altın yanında kendi teknik/kişisel bilgiye harcamayı düşünüyorum. Geliri de artırmak lazım çünkü, yoksa middle income trap durumu.
gelir artırmayı sağlayan insanın kendisine yaptığı yatırımlarda bu topicte konuşulabilir faydalı olabilir. İktisat,Yazılım cod yazma, tasarım, yabancı dil, kişisel gelişim vb..
Haftaya askerim 21gün bol bol düşünücek vakit olur ;) iyi akşamlar
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...
Alıntı:
Originally Posted by
Dudu
Isimiz cok zor.
2 seneden once cikamayiz bu krizden, o da basiretli bir kriz yonetimi ile.
Allah'a sukur borcum yok.
Devir siki tasarruf devri.
Syg,
Tasarruf ettiğin herşeye devlet talip en son zorunlu bes hikayesi çıktı. Uğur gürsesin işsizlik fonu yazısını üstüne ekle birde yola çıkarken sorun çıkacağı belli olan enerji özelleştirmeleri nedeniyle gelen zamları üstüne koy.
Tasarruf önce devletten başlayacak o olmadığı sürece bizim yaptığımız tasarrufun çok fazla bir faydası olmuyor, ne yazıkki son kur artışında bir çok insanın Türk lirası birikimi eriyip gitti.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.