Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    10 bin TL'yi iyi bir beyaz yaka maaşı kabul edersek genç biri için; 1 senelik bütün maaşı ile sıfır araba almak isterse Opel Corsa veya Renault Clio alabiliyor..

Ben bunu düşündükçe kötü oluyorum..
    Genç bir beyaz yaka 10 bin tl...imkanı yok...türkiyenin en büyük birkaç firmasından birinde kanka düzeyinde direktör arkadaşlarım var...türkiye nin en iyi okullarından mezun gençler 4-5 bin arası para ile başlıyorlar...eğer "üstün" performans sergilerlerse "enflasyonun 1-2 tık üstünde "iyileştirme" alıyorlar..mesela enflasyon bu yıl %20 lerde...en üst düzey performans gösteren beyaz yaka 4-5 bin tl nin üzerine %20-25 zam alabilir.

dediğim şirkette 15 yıl kadar çalışıp ancak 10 bin tl altı maaşı olan "uzman" kategorisinde çok arkadaşım var...özel sektöre uzak olduğunuz için piyasaya uzak olabilirsiniz, ama benim bildiğim çok iyi şirketlerde bile yönetici kadrosunda olmayan tecrübeli beyaz yakalardan 10 bin tl üstü alan çok azdır.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Genç bir beyaz yaka 10 bin tl...imkanı yok...türkiyenin en büyük birkaç firmasından birinde kanka düzeyinde direktör arkadaşlarım var...türkiye nin en iyi okullarından mezun gençler 4-5 bin arası para ile başlıyorlar...eğer "üstün" performans sergilerlerse "enflasyonun 1-2 tık üstünde "iyileştirme" alıyorlar..mesela enflasyon bu yıl %20 lerde...en üst düzey performans gösteren beyaz yaka 4-5 bin tl nin üzerine %20-25 zam alabilir.

dediğim şirkette 15 yıl kadar çalışıp ancak 10 bin tl altı maaşı olan "uzman" kategorisinde çok arkadaşım var...özel sektöre uzak olduğunuz için piyasaya uzak olabilirsiniz, ama benim bildiğim çok iyi şirketlerde bile yönetici kadrosunda olmayan tecrübeli beyaz yakalardan 10 bin tl üstü alan çok azdır.
    Durumu daha iyi açıklaması açısından en iyiden de öte bir senaryo üzerinden örnek verdim. Londra'da yüksek lisans yapıp yabancı danışmanlık şirketlerinde daha yukarıdan başlayan arkadaşlarım var fakat bunlar istisna, o istisnalar için bile durum böyle.

15 yıl çalışıp 10K altı maaş şu şartlarda üzer, çok üzer..

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Durumu daha iyi açıklaması açısından en iyiden de öte bir senaryo üzerinden örnek verdim. Londra'da yüksek lisans yapıp yabancı danışmanlık şirketlerinde daha yukarıdan başlayan arkadaşlarım var fakat bunlar istisna, o istisnalar için bile durum böyle.

15 yıl çalışıp 10K altı maaş şu şartlarda üzer, çok üzer..
    en yakın arkadaşlarımdan biri, hatta çocukluk arkadaşım kazakistanda çalışıyor...6-7 bin usd alıyor...daha önce ırakta çalıştı, daha da fazla kazanıyordu...ama bunlar sıradışı örnekler...yabancı sermayeli şirketler de bu tür döviz krizi ortamlarında çalışanlarına döviz bazlı maaş ödedikleri için, maaşlar çok üst seviyede kalıyor...adam 2000 usd maaş veriyordur yeni işe girmiş çalışanına, 3 sene önce vasat bir maaştı bu...şimdi piyasanın çok üstünde kalıyordur bu maaş (3 senede dolar bazlı maaşı da artsa biraz, 2500 usd alsa, çok iyi para cari durumda).

dediğin gibi, çok istisna bu durumlar, istisnanın da istisnası hatta.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    en yakın arkadaşlarımdan biri, hatta çocukluk arkadaşım kazakistanda çalışıyor...6-7 bin usd alıyor...daha önce ırakta çalıştı, daha da fazla kazanıyordu...ama bunlar sıradışı örnekler...yabancı sermayeli şirketler de bu tür döviz krizi ortamlarında çalışanlarına döviz bazlı maaş ödedikleri için, maaşlar çok üst seviyede kalıyor...adam 2000 usd maaş veriyordur yeni işe girmiş çalışanına, 3 sene önce vasat bir maaştı bu...şimdi piyasanın çok üstünde kalıyordur bu maaş (3 senede dolar bazlı maaşı da artsa biraz, 2500 usd alsa, çok iyi para cari durumda).

dediğin gibi, çok istisna bu durumlar, istisnanın da istisnası hatta.
    Yurtdışında çalışanlara yüksek ücretler ödenmesi çok doğal bir durum. Kişi il değiştirmiyor, ülke degiştiriyor. Sevdiklerinden ailesinden uzak kalıyor. Ücretler yüksek olmaz ise yurtdışında çalışmanın mantığı kalmaz. Kimseyide yurtdışına götüremezler.
    Benim arkadaşlarımdan bitanesi yeter dedi artık ülkemde çalışacağım, ailemi özlüyorum dedi ve vatana döndü

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

5.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Yurtdışında çalışanlara yüksek ücretler ödenmesi çok doğal bir durum. Kişi il değiştirmiyor, ülke degiştiriyor. Sevdiklerinden ailesinden uzak kalıyor. Ücretler yüksek olmaz ise yurtdışında çalışmanın mantığı kalmaz. Kimseyide yurtdışına götüremezler.
    Benim arkadaşlarımdan bitanesi yeter dedi artık ülkemde çalışacağım, ailemi özlüyorum dedi ve vatana döndü

Batuhan
    Tabii ki, her şey para değil...mesela bahsettiğim arkadaşın yerinde olmak istemezdim...yurt içinde de çalıştı bir süre...ama yurt içinde yurt dışında aldığı paranın üçte birine bile iş bulamadı.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Hele İzmir gibi yerler için bu rakamlar tamamen olanaksız. Antalya , Ankara , Adana vs. nasıldır net bilmiyorum.... Bunu bi ara eski başlıkta yazmıştım... İzmir'de yeni başlayan beyaz yakaya 2-3 bin lira para verirler... 4-5 yıl tecrübeli maksimum 3-4 bin tl arası para alabilir.İstisna olarak 1-2 şirket ve 3-5 kişiyi dahil etmiyorum. Ciddi tecrübeli business development manager , key account manager , branch manager vs 6-8 bin lira para alır genelde... Onda da eve gidecek gücün ve vaktin kalmaz... Emerler adamı ... Bence şu devirde İzmir gibi bir yerde yaşayıp yaşam şartlarını İstanbul'a göre daha uygun düşünüp daha az maaşlarla önemli sayılabilecek derecede tasarruf etme imkanı çok büyük emek istiyor. Yani eline geçen parayla , giderlerine baktığında İstanbul'a göre bi avantajı yok...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Görüyor ve artırıyorum. Karı koca 8 - 10 yıl tecrübeniz var. Eve giren para 20 - 25k. Aylık sabit masraflar Ankara için 7k İstanbul için 10k. 4 5 de en az sağa sola harcanır, aylık temiz 10k birikiminiz var karı koca.

Bir ev 1 milyon. Orta sınıf araba 300 - 500 bin. Ev + Araba almanız hiç işsiz kalmadan hiç sapıtıp yurt dışılara gitmeden ve en önemlisi çocuğu hiç özel okula vermeden yaklaşık 13 sene. Özel okul, özel üniversite ikilisi minimum 1 milyon.

Beyaz yaka olmak enayilik değil mi?

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Görüyor ve artırıyorum. Karı koca 8 - 10 yıl tecrübeniz var. Eve giren para 20 - 25k. Aylık sabit masraflar Ankara için 7k İstanbul için 10k. 4 5 de en az sağa sola harcanır, aylık temiz 10k birikiminiz var karı koca.

Bir ev 1 milyon. Orta sınıf araba 300 - 500 bin. Ev + Araba almanız hiç işsiz kalmadan hiç sapıtıp yurt dışılara gitmeden ve en önemlisi çocuğu hiç özel okula vermeden yaklaşık 13 sene. Özel okul, özel üniversite ikilisi minimum 1 milyon.

Beyaz yaka olmak enayilik değil mi?
    bir çok beyaz yakanın hayali olan bi miktar alıyorsun bence 5 yıllık tecrübe 4,5k alıyorum ben özendim cidden

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •