Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Sular yükselince balıklar karıncaları yer, çekilince de karıncalar balıkları.

Zaman doğrusal mı, döngüsel mi tartışmalarını da bu bağlamda düşünmek lazım...maalesef hayatın realitesi döngülerin tekrarlanmasına dayanıyor. şu an için beyaz yaka olmak enayilik gibi gözüküyor, ama bu dönem de bir süre sonra son bulacak, tekrar hak eden hak ettiği yere gelecek.

Maalesef tüm dünyada vasatlar el üstünde..dünyaya yön veriyorlar...fazla uzağa bakmaya gerek yok, dünyanın süper gücü ve gerçek yön vereni abd yi trump gibi bir öküz yönetiyor...Allah bilir iq su vasat, eq sü vasatın da altındadır.

şunu demeye çalışıyorum...içinde bulunduğumuz dönem genç beyaz yaka arkadaşları ümitsizliğe sevk edebilir..haklılar da...ancak bu dönem sonsuza kadar böyle devam edemez, 3-5 yıl en geç 10 yıl sonra tekrar hak eden hak ettiği yere gelecek.

biz bu başlığı bir sene önce açtık, beyaz yaka için bu olumsuz trendin 2013 lerde başladığını tartıştık...ama esas en kötünün önümüzde olduğunu söyledik...şu an gelinen nokta karanlığın en uç noktası...artık beyaz yaka için dip çalışması başlamıştır...1-2 sene içinde dipten yükseliş trendi de başlamış olacaktır diyorum.
Ben sn. Wiseinvestor gibi düşünüyorum. Ürettiğin mal hizmet organizasyona sunduğun katkı o kadar değerli ise ayrılacaksın kendi işini yapacaksın. Ama gözüm de yemiyor açıkçası çünkü en basit sirketin aylık 50k gideri oluyor arkalı sermaye olmadan girsen, belki 2 3 yıla kendini toparlayacak bile olsan nakiti çeviremeyip nalları dikmek bir hatalı karara bakar. O kararı da illa ki verirsin.

Demem o ki zenginleşmek çok zor hatta imkansıza yakın.