Bu adamin yaptigi aciklamanin bir onemi yok
Son sozu reis soyler
Cikip S400 u aliyorum, kimse bana ne yapacagimi soyleyemez deyince film o zaman kopar
Ama Cavusoglu, Soylu vs istedigi kadar konussun o kadar onemli degil.
Printable View
Investing.com - Geçtiğimiz hafta %1 değer kazanan USD/TRY kuru yeni haftaya 5,3250 seviyesinde başladı, ancak kur dün bu seviyeden düşüşe geçerek günü 5,30'dan kapattı. Bugün de 5,30 üzerindeki atakları sınırlı kalan kur, son saatte 5,29'a geriledi.
ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri devam ederken Trump, Çin'e uygulanacak yaptırımları 1 Mart sonrasına ertelediklerini ve görüşmelerin olumlu gittiğini, anlaşmaya varılabileceğini açıkladı. Trump'ın bu ifadeleri sonrası dolar haftaya düşüşle başlarken gelişen ülke paraları da değer kazandı. Dün en iyi performansı Güney Afrika randı gösterirken TL tarafında %0,20 değerlenme yaşandı.
Haftanın 2. işlem gününde gelişen ülke paralarındaki pozitif seyir devam ediyor, ancak etki düne göre daha düşük. Polonya zlotisi, Meksika pesosu ve Endonezya rupisi dolar karşısında yükseliş yaşarken Güney Afrika randı, ruble ve Güney Kore wonu hafif düşüş yaşıyor. TL ise 5,29'a yükselmesinin ardından tekrar 5,30 yakınında nötr bölgede fiyatlanıyor.
Bugün küresel piyasalarda ABD Dolar Endeksi 96,30 yakınında nötr bölgede fiyatlanırken sterlin pozitif ayrışıyor. Dolar ve euro karşısında %1'e yakın değer kazanan sterlin TL karşısında da son bir ayın zirvesine yükseldi. Gün içinde en yüksek 7,0145 seviyesini gören GBP/TRY son saatte 6,99-7,00 aralığında fiyatlanıyor.
Yav şu dolar tl grafiğinde bir tane kapanmayan çanak var mı? 4 e inecek 36 ay orada kalacak vs vs vs. Grafiğin en başında uzun süreçler malum IMF li ve AB hedefli günler.
https://resmim.net/f/un2ETO.png
Dth lara el konulması gibi birşey sözkonusu olamaz..
İmf olmadan sabit kur işi de yaş..
Geriye kalan; belirli bir kurdan dth ların tl ye çevrilmesi seçeneği..yani kambiyo rejiminde bir revizyon.. olabilir mi? Teorik olarak mümkün.. ancak ortaya çıkacak muazzam bilanço sarsıntısı nasıl atlatılır soru işareti.. böyle bir seçeneğin trade-off u ne olur bilemiyorum..
Dolara yatırım yapıp kazanmayı düşünüyorsan kesinlikle dolarlarını fizikide tutacaksın. Elindeki doları git bunlara teslim et onlarda o dolarlarla dolarda satış yapa yapa düşürsünler. Dolar 6 TL üzerinde iken bunlara inanıp yatıran ve o yatırılan dolarlarla satış yapılarak düşürülen doları hesaplarsan zarar ettiğini anlarsın. Dolarını fizikide tutup bunların eline o kozu vermezsen doların reelde dahada değerlenir. Olay bu kadar basit. Bunların elini ne kadar güçlendirirsen doları 5 TL altına hatta 4 TL ye doğru basarlar. Sende dolardan alacağın yıllık %4 karı düşünürken dolar %30 değer kaybeder.
Aslında USD/TL yi yatırım ve prim amaçlı değil de araba KASKO su gibi kazaya/hırsızlığa/afetlere karşı korunma olarak düşünmek lazım...
Zaten USD/TL gereksiz ve marjinal arttığında, elindeki dolarların değeri artsa da ülkedeki gerçek yaşamdaki olumsuz ortamdan etkilenmen çok daha fazla olacağı için bu istenmez/istenmemeli de...(MİLYON DOLARLARIN YOKSA tabii :he:)
26 Şubat Salı 16:03 EPGİS: 27 ŞUBAT TARİHİNDE GEÇERLİ OLMAK ÜZERE BENZİNDE 11 KURUŞ İNDİRİM GERÇEKLEŞTİ
dünkü zammı SEHVEN yapmışlar :he:
Katılmıyorum. Ziraat Bankası en garantisi.
Geçen ay %4 lük USD Devlet Tahvilini de aldım çatır çatır artıyor mübarek. :-)
USD için en garanti banka kesinlikle Ziraat Bankasıdır.
Ülkede Moratoryum ilan edilmedikçe parana hiçbir şey olmaz. Ayrıca dolar alım satım kurları da fena değil.
Parayı Ziraate taşıdığımdan beri banka batma riskinden dolayı uykum kaçmaz oldu! :-)
Parayı fiziki yaparsan zaten çalınma riski var. Ben o riske giremem. Ziraat bankası kesinlikle benim kendi evimden 1 milyon kat daha güvenlidir fiziksel açıdan. Ziraate devam, işlem tamam.
TV reklamı gibi oldu :he: Ziraat te yeter ŞOK ŞOK ŞOK...:he:
Dizelcilere bişey yok...:he:
Zaten dizel benzini geçti herhalde :he: Dizel araba almanın bi anlamı kalmadı...
"Dış borcumuz ne kadar?" bu soru sokaktaki vatandaşı birbirine düşürdü.
https://odatv.com/bir-soru-kavga-cikardi--26021924.html
Benim Akapeli yurttaşım Türkiye'nin dışborcunun Millet'in ve Devlet'in diye ikiye ayrıldığını
Millet'in değil Devlet'in DışBorcunun tehlikeli olduğunu sanıyor.
Devlet'in Millet'in bir görüntüsü olduğunu, DışBorcu veren gavur için Türkiye'nin dışborcunun önemli olduğunu Devlet/Millet ayrımı yapmadığını anlayamıyor....
erol mütercimler programda bu hafta 1 TRİLYON DOLAR borcumuz olduğundan bahsetti.
Seçim sonrası para gerekecek bunun yoluda kafestekileri yani kayıt içindekileri vergilendirmekten geçiyor.
Yeni vergiler konur. Reis kusura bakmayın ben doğruları yapmak zorundayım milletim için der
Benim favorilerim kıdem tazminatı fonu ve ücret gelirlerinde ara vergi dilimleri ve vergi artışı gibi
Dövize el konulanacağını sanmıyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zaman 31 martta iyi bir ders vermek gerekli uyarı için...
26 Şubat Salı 17:53 FED/POWELL: İŞGÜCÜ PİYASASI GÜÇLÜ, ENFLASYON YÜZDE 2'YE YAKIN - BN
26 Şubat Salı 17:51 FED/POWELL: GEREKİRSE BİLANÇO NORMALLEŞMESİNDE AYARLAMA YAPMAYA HAZIRIZ - BN
26 Şubat Salı 17:49 POWELL: 2019'DA GSYH BÜYEMİSİNİ 2018'E GÖRE DAHA YAVAŞ OLSA DA GÜÇLÜ OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ
26 Şubat Salı 17:48 FED/POWELL: FED GEÇTİĞİMİZ BİRKAÇ AYDA BAZI ÇELİŞEN İŞARETLER GÖRDÜ
26 Şubat Salı 17:48 FED/POWELL: FED GELECEKTEKİ PARA POLİTİKASI DEĞİŞİMLERİNE SABIRLI YAKLAŞIM BELİRLEYECEK
Dövizleri TL ye çevirmekle TL lere "müdahale etmek" aynı şeydir. Zaten tasarruf sahipleri az. Millette para yok. Tasarruf sahiplerini de sistemden kaçırırlarsa o zaman şamata kopar. Ayrıca DTH leri belli bir kurdan çevirmek öyle kolay iş değildir. Hesabı kitabı zor. Örneğin Eurobondlar ne olacak ? Öyle söylendiği gibi kolay iş değil. Zaten bankadaki yerleşiklerin döviz mevduatları kabaca 170B$. Ama bugün bankaları merkezi silkeleseler 30-40 milyar dolar nakit çıkmaz. Yani o 170 zaten yok :evil:
Holdinglerle ilgili 'spekülatif paylaşımlara' gözaltı
Sosyal medyada, Türkiye'nin önde gelen holding ve şirketleriyle ilgili B.H kullanıcı ismiyle spekülatif ve yanıltıcı paylaşımlarda bulunan kişi hakkında, paylaşımlarda ismi geçen şirketler ve bazı ekonomi kurumlarınca suç duyurusunda bulunuldu
Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/81205...a-gozalti.html
Yurt dışından ve yurt içinden temin edilen kredilerin de acaba ne kadarı kendi paraları?
Sermaye koymak yerine daha avantajlı görünüyor, zira ortağı/sahibi olarak hem faiz geliri elde ediyorsunuz hem de şirkete finansman gideri yazdırmak suretiyle daha az kurumlar vergisi ödüyorsunuz. Bir taşla iki kuş vurmak buna denir, bazıları tek taşla üç kuş vuruyor da olabilir. Üçüncü kuşu da sizler tahmin edin.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Türkiye'deki şahıslar ve şirketler ile uzaktan veya yakından hiç bir ilgisi tabii ki yoktur.
Bir hafta sonu kur 5,54'ten 7,20'ye çıkınca gittik bankaya ne olur ne olmaz bir miktar fiziki elimizde dursun dedik 4 iş gününde ancak verebildiler.
Gece yastığa kafanızı koyduğunuzda nerede rahat edecekseniz paranızı orada tutun.
Fiziki tutacaksanız 5-10 binTL'ye kıyıp en az 500kg ağırlığında gizli bölmeli para kasası alın. 200-300 kilolukları nispeten kolay taşıyabiliyorlar. Evladiyelik kullanılır.
Öte yandan herkes sizin gibi yapar da parasının bir kısmını fiziki çekip yastıkaltı yaparsa sistem riske girer. Tavsiye edilmez.
Hala anlayamamışsınız. Dolarlarınız fizikide olursa o dolarları kullanarak dolarda satış yapmak suretiyle değerini düşürmeye kalkamazlar. Sorun burada. Ya dolara yatırım yapmayacaksın yada dolara yatırım yapıyorsan o dolarları düşürmek isteyenlerin kullanımına vermeyeceksin.
Kasanın ağır olmasının sebebi taşınıp götürülürken çok zorlansın ses çıksın vs.
Bu tür kasaları delmek çok uzun sürüyor, hırsız 3-4 saat uğraşmayı tercih etmez.
Hırsız işyerinize girse, kafanıza silah dayayıp kasayı aç dese , gasp'a girer, en az 12 yıl yatarı var.(baklava gasp eden çocukları hatırlayın, 12 yıl yatmışlardı). Gasp'ın en küçüğü dahi çok ağır cezalandırılır. Hırsızlar bu işi meslek edindiğinden kanunları iyi bilirler, gasp'a girecek işleri yapmazlar.
Bazı gasp haberlerini okuyoruz onlar filmlerden etkilenmiş, ya da bende çalarım ulen diyen zerzevatlar. Kanunlar gasp'a karşı çok acımasızdır. Mal güvenliğini çok net şekilde sağlar.
Adam öldürmekten çok ceza verilir.
Mesela bir ara kapkaç olayından geçilmiyordu. Çünkü cezası çok azdı, kapkaç suçunu gasp'a soktular ve pat kesildi bu durum.
Ayrıca çelik kasa yangına karşı da koruma sağlar. Mücevher değerli evrak vs. de saklanabilir.
Çelik kasadakilerin yangından sağlam kurtulmasını istiyorsanız kasada en azından bir bardak dolusu su da bulundurmalısınız. Aksi halde kömürleşebilir.
Vay arkadaş paranmı var derdin var, parası olmayan daha rahat uyuyor sanırım,
Allah başka dert vermesin
Su işini bilmiyorum, fiziki dövizim de yok çelik kasam da, ancak bir ara yoğun araştırmıştım, yangın sertifikalı çelik kasaların tanıtımlarında diyor; 1 saat boyunca 1000 derecede kaldığında kasa içerisindeki belgeler sağlam çıkarılabiliyor. Ne derece gerçekçi bilemem.
Su işi nedir?
Kasa kaç para
Geçmiş yıllarda basında ve TV'de çıkan bazı büyük yangın haberlerinden çelik kasa içindekilerin kül haline geldiğini, kömürleştiğini, uzman görüşlerinden kasa içine bir kap su koymak suretiyle kasa içindekilerin yanmasının (su buharlaşacağı için) oldukça uzun bir süre daha geciktirilebileceğini hatırlıyorum. Su kabının sıcakta yanmayacak, erimeyecek çelik vb olması da önemli.
Çelik kasada maddi/manevi değerli şeyler saklayanlar aman bu basit tedbiri almayı ihmal etmeyiniz.
Villalar tehlikeli yani...
Haberde rus çete denmiş, başlarında da bir Türk olduğu anlaşılıyor.
Villaya giriyorlar, zira ev sahiplerinden kasayı açmalarını istiyorlar ve gasp yapacaklar, 6 kişi eve dalıyor falan. Filmlerden etkilenme var :).
Villa soygununu tercih etmelerinin sebebi gürültünün, olası bağırış çağırışın komşular tarafından duyulmaması olabilir.