Abi bir daha ki faiz artırımında alırsınız artık artık bundan sonra her ay 200 200 artırarak giderler:kmk:
Ama bakın başa dönüyoruz piyasa 200 ü beğenmedi...1000 lazım..
Printable View
ben bu adamların salakça yorumlarını okudukça gülesim geliyor. gitsinler kapanan eski forumdaki dolar topiklerine baksınlar 2016 yılındaki mesajları bi okusunlar bir çok kişi dolara euroya 2015 in sonları ile 2016 yılının tamamına yakın sürelerde ve 2.80 ila 3.50 arasında bi maliyetle girdiler. arada al sat yaptılar diyelim ki 7.20 den satmadılar 2018 yılında onların gerçek maliyeti 7.20 mi olmuş oluyor. saçma sapan bir yorum 7.20 den satmadın maliyetin iki senedir 7.20 diyorlar 2016dan bu yana bakarsan doalr %120 den fazla artmış durumda yani yıllıkta her yıl ortalama %30 getirmiş 2016 da garanti ykbnk akbnk turkcell ttkom tuprs petkm sahol kchol gibi aklıma gelen en baba kağıtlar dan alıp hiç al sat yapmayan biri ne kazandı neredeyse koca bir sıfır oysa 2016 nın başında dolar alıp hiç satmayan bir adam %100 koydu. borsanın dandik akğıtlarında kumar oynayan adamalr dışında borsada uzun vadeli yatırımcı olan hiç kimse tek kuruş kazanamadı gibi birşey al sat işi kumardır şansın yaver giderse kazanırsın şansın tutmazsa aksine büyük paralar kazanırsın
şuraya gelipte parasını tl de tutan (helede faiz haram gibi zihniyete sahip adamalrın) ve bana akıl öğretmeye kalkan dingillerin haline acıyorum benim tl param bankada doalrda ve faizde durdukça enflasyona karşı tek kuruş kaybettirmiyor
Dolar alan yaya kalırcılar ortadan kaybolmuş :kahkah:
Kuru sabah sabah 7,50 ye taşıyanları görünce aklıma kibritçi kız masalı geldi...
Dolar kuru 7,62 şu an....
Bundan 12.5 ay önce dolar 5,6 iken şu meşhur enflasyona endexli yüzde 23,75 faizle mevduat yaptım.
Şimdi hesap yapalım.
1 milyona biri aynı mevduatı yapsa vade sonunda 1.292.650 TL alacak.
Peki bu 23,75 faizi elinin tersi ile itip dolarda kalsa ne olurdu?
1 milyon TL nin 5,6 kurdan karşılığı 178.571 dolardır.
Peki vade sonuna daha 2 ay var. Şu an aynı doları kaç TL dir?
1,357.142 TL.
Özetle, üstelik enflasyon garantili süper faiz bile zarar ettirmiş.
Daha dolar alanın elde ettiği faizi hesaplamadım.
Yani TL de kalan külliyen zarar etmiş.
Hala, yok yüzde 12-13 faize bir puan eklenir mi tartışılıyor?
Üstelik yabancının sürekli çıkış yaptığı, cari açığın sorun olduğu, son 3 ayda yoğun özel sektör ödemelerinin olduğu, turizmin sıfır çektiği bir dönemde değil bir-iki puan artış 10 puan olsa elinde dolar olanlar bozduracak mı sahiden?
Ki bu insanlar üstteki satırdaki riskler yokken ve yüzde 24-25 faiz varken bozdurmamışlar...
Elinde dolar olanın TL ye geçmesi isteniyorsa tek koşul var.
Dolar garantili mevduat faizi vereceksin. Yoksa ne yapsan zarar.
O nedenle MB nın ben faiz artırmasına (hiçbir yararı olmayacağından) sadece piyasayı vurup durgunluğa neden olacağından karşıyım. Hani Babacan ın terimiyle 120 milyarı kibrit ile yakmaları gibi yüksek faiz de (hiçbir bir işe yaramayacağından) kamu zararına neden olacaktır.
23.75 i yakalayabilen sayısıda azdır. çünkü bir çoğu seneliğe yada 6 aylığa bağlarken 15-18 arasında bağladıklarından bozamadılar. vade bitimi o tarihlere denk getirenler enflasyon karşısında kazanırken altın dolar euro sterlin karşısında gene kaybettiler. hemide faizsiz dövizde
Bu kadar hızlı arttırmalarını engelleyen bazı fiili unsurlar da olabilir. Bankaların detay pozisyonlarını göremiyoruz ama tcmb çok detaylı görüyordur. Bankalara süre tanımaları gerekebilir. Bankaları bu konuma yine kendileri getirdi o nedenle o süreyi tanımak zorunda olduklarını hissediyor olabilirler.
475'lik bir artışta son 6 ayda alınan pozisyonlar gereği bankalar zorlanabilir, bu zorlanma sonucu da ortaya çıkacak anomalinin o 475'lik artışın olumlu yanlarını perdeleyecek güce ulaşması mümkün.
Peki dolara endexli ürün çıkar mı?
Elbette ki HAYIR.
1990 lardan hatırlayın.
Demirel ne diyordu, muhalefet işçiye, memura ne teklif ediyorsa bir ondan daha fazlasını vereceğim diyordu.
Hakikaten de veriyordu.
Peki, Bunu neden yapıyordu?
(Para basarak) vereceği zammı zaten devalüasyonla halk ödeyecekti.
Ödüyordu da. Parası pul oluyordu.
Ancak ülkede okuma oranı çok düşük olduğundan yavaş yavaş ısıtılan kurbağa misali halk yine oy veriyordu.
Bu yöntem bütçe açığını kapatmak için TEK YÖNTEMDİR.
Başkasını bilen varsa söylesin de öğrenelim.
US warns Turkey over failure to pay foreign healthcare debts
September 23, 2020 7:59 pm by Laura Pitel in Ankara
International healthcare companies are struggling to reclaim around $2.3bn in debts owed to them by Turkey’s state hospitals, a senior US official has revealed, as he warned of the dangers posed to the Turkish economy by an unpredictable investment environment.
David Satterfield, the American ambassador to Ankara, said that the non-payment of money owed to pharmaceutical and medical equipment companies from the US and elsewhere had become a “significant issue” in trade relations between his country and Turkey.
Mr Satterfield said that US commerce secretary Wilbur Ross had last year been given assurances by President Recep Tayyip Erdogan and his son-in-law, finance minister Berat Albayrak, that the outstanding dues — at the time totalling $230m — would be paid.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/tu...giriyor/482600
Dünya Gazetesi de isyanlarda....
O şeyini sey ettiğimin şeyi 7,6240 olmuş.
Az kaldı düne göre artıya geçecek.
Türkçesi:ABD, dış sağlık borcunu ödemediği için Türkiye'yi uyardı
23 Eylül 2020 19:59 by Laura Pitel, Ankara
Öngörülemeyen bir yatırım ortamının Türkiye ekonomisine getirdiği tehlikeler konusunda uyarıda bulunan ABD'li üst düzey bir yetkili, uluslararası sağlık şirketlerinin, Türkiye devlet hastanelerinin kendilerine borçlu olduğu yaklaşık 2,3 milyar dolarlık borcu geri almak için mücadele ettiğini açıkladı.
Amerika'nın Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD ve diğer ülkelerden ilaç ve tıbbi ekipman şirketlerine olan borcun ödenmemesinin ülkesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde “önemli bir sorun†haline geldiğini söyledi.
Satterfield, ABD ticaret bakanı Wilbur Ross'un geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve damadı Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ödenmemiş ücretlerin - o sırada toplam 230 milyon dolar - ödeneceği konusunda güvence verdiğini söyledi.
Şey 7.6597 ile algı operasyoncularına kafa attı.
öteki şeyde yeşerdi 8.92
Dostlar, şeyimiz tamam da bu arada bişey sormak istiyorum. bistte yatırım yapan var mı? Bu forumda Temel-Teknikçi çok iyi arkadaşlar var. Şu hisseler hakkında orta ve uzun vade nasıl olur bir fikri olan dostlar var mı? İşyat-işmen, egeen, karel, gedza, politek, ecilc, karel, jant, parsan, orge, şişe, soda, aksen, cemtaş, ecilc, aselsan , hektaş, sasa, petun ? yaklaşık 20 hisse?
Diyorki, ekonomi yonetiminin bir kusuru yok, dunya da dolar yukseliyor.
en son tektuda may bana bi koydu 2 sene inletti tüm kağıtları 69 kuruştan verdim bir daha borsaya gireni may bidiğer patronlarla birlikte ..ksin dedim:) 2016 da tamamne dolara döndüm sonrası doalr aldım euro aldım altın aldım sattım tek bir kere bile kaybetmedim mutluyum huzurluyum:) geçenlerde bir iki halkbank yonca akbnk aldım verdim patronlarunutmamışlar dediğimi beni bekliyorlarmış:) başa baş satıp bıraktım
sizi daha çok beklerler abim..ankaranın dikmeni hesabı...:kmk:
Zaten yöneten hariç herkes suçlu mınaki
usd try 7,6508
Türkiye 5 yıllık cds 545
Bir türlü karar veremiyorum.
2 sonrası mevduat dönüşünü hedge etmeli miyim?
Yoksa kurbanlık koyun gibi sessiz beklemek mi lazım...
3 aylık tüketici kredisi alsam yüzde 4 bedeli var.
Ancak, 3 ay sonra dolar nerede olur?
8 olursa zaten kafa kafaya geliyor...