Varlik fonu bu %10 payi ne kadara satin almisti ? Kar mi etti zarar mi etti acaba ?
Printable View
maaleseaef reel piyasalarda muazzam bir resesyon ile karsi karsiya kalacagiz
herkes hazirlikli olmali
bu kapanmayi kucumseyenler oluyor (bunun icin miydi dusus diyenler var) yapmayin lutfen ! zaten reel piyasada is yapanlar net goruyor ozellikle son 1 aydir inanilmaz bir is hacmi daralmasi vardi, bu kapanma ile bu durum kroniklesecek
10 gün önce aklı neredeymiş, nerdeyse hiç elle tutulur tedbir alınmamıştı o zaman..ben bu kadar erken beklemiyordum bu tedbirleri..10 gün daha beklerler diyordum...bu tedbirler de hastanelerde rahatlama sağlamazsa, avm ler de kapanır...bazı sektörel kapanmalar da gelebilir.
kış aylarında şehirlerarası seyahat yapan yok doğru dürüst...bu nedenle bu tür bir kısıtlama faydalı olmaz bence..böyle bir karar da beklemem doğrusu.
buna ilaveten birde 11 aralıkta ab liderler zirvesi var onu pek önemseyen yok ancak velakin bance o zirve çok önemli
eğer yaptırım çıkarsa oradan bence papaz brunson krizinden daha büyük bir kriz olur çünkü ihracatı avrupaya yapıyoz arclk frot toaos vestel gibi firmalarda binlerce işci çalışıyor yan sanayiler öyle aslı kriz o zaman çıkar bence
muhtemelen almanyayı ikna ederler diye düşünüyorum ancak olumsuz bir kararda dolar yeni zirve yapar
neyse ben 1440 longları kapattım
sabah tepki olası ancak long gap yersem kendimi keriz gibi hissederim
Biz seni gayet iyi annıyoz sind0.. Hedge tela$ etme, mesele sen ne kadar annıyon)..
Ha bu arada son kertede epey bişiler bildin yazdın ettin thanks eyvallah hakkını yemeyelim..
AB ve ABD ile gerginligi dusurmek ancak geri adim atmakla mumkun olabilir. S-400 sadece bir bahanedir. Krize sebep olan asil konular ulusal cikar ve guvenligimiz icin o kadar hassaski geri adim atmak cok zor. Libya, Dogu Akdeniz, Suriye, Karbag.. ...Bir konuda geri adim atarsan Batiliar bu defada diget konularda geri adim atmani talep edecekler. Cunku taktik ve mantiklari bu sekilde calisiyor.
Yinede cok karamsar degilim. Bence 11 Aralik da buyuk yaptirim kararlari cikmayacak. Kucuk ve orta capta yaptirim kararlari olma ihtimali daha yuksek.
şimdi alıntı yapıp kentuf yazmışın
kentuf kim tanımam ismim adem aydın
https://twitter.com/ADEMemirdagli/photo
daha açık olursan bende daha açık yazarım
kentuf ve stockgeneration..
https://www.youtube.com/watch?v=uVzsUto87vc
Dolari çayır cayır satarken ulusal çıkar yok, bütün telekomünikasyon şirketlerini satarken içini boşaltirken yok. Tank palet fabrikasında yok, fetoyu askerin hafızasına sokarken yok. S400 de var. Hadi aldık kurduk. Bize savaş açabilecek totosu yiyecek tek devlet var o da Rus. Adamlarin tek arzusu boğazlari ele geçirmek buda onlara karşı nasıl kullanılır
pehhhhh diye bende yazarım ancak bu kelimeyi kentufdan değilde
hayrettin abi vardı bu forumda Allah rahmet eylesin o kullanırdı bende ondan sonra kullanmaya başladı
Al Arabiya'nın haberine göre İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan, Suriye-Irak sınırında insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürüldüğü iddia edildi. Saldırıda İHA'nın Shahdan'ın içinde bulunduğu aracı hedef aldığı iddia edildi.
kapanan topıctekı bır yorumdu......vadelı kuruldıgundan berı 15oden sortlayan hıc bır zaman kaybetmedı ....11.12.senede 3.4 sefer geldı demıstık...fırsat mı gazık mu ..demıstık......sonuç.........borsa basıtte .....karmasık sanıoz...
2021 de acayip ralli olacakmış...pehhh...bir de ters mantık geçerliymiş...ulen millet ateşe koşan pervaneler gibi borsaya koşmuş...1 koyan 2 almış, 3 almış....düşecek diyen bir kaç shortçu kalmış sadece...spottakilerin alayı dibine kadar hissede...kredili de iyi mal vardır.
Şahsi fikrim, 2021 i konuşmak için erken...hele Aralık-Ocak ayını bir girelim, 2021 e don biçeriz.
hava yollarını özellikle pgsus'u fazla satmışlar muhtemelen seyahat yasağı gelir diye düşünüldü...bakalım yarın piyasa bir tepki yapabilecek mi? 2 günde 8.000 gömdü...
Doğru dersin abi de. Ralli olursa bu tipler kazanmaz ki. Kimsede x30 hissesi yok nerede çer çöp batık iki masa bi sandalye her gün tavan taban çeken kağıt varsa millet orada. Ne temel ne teknik hak getire.
Şimdi bunlar kesin batacak, hepimiz görüyoruz kendileri de aslında hissediyor farkında. Ama yukarı piyasada da batabilirler aşağı piyasada da batabilirler. Aralık Ocak beklentim yatay (8 hafta) ama 8 hafta yatayda herhalde 200 bin puan marj yapar deli. Sistemci trendçi herkesi bi çarpar gidecekse öyle gider...
Ben XU100 125 e kadar düşüşe güler geçerim son derece normaldir. 125 altına düşmez de demem borsa bu 80 e de düşer. Ama mesela 125 altına gitti dolar yatay tahvil yatay, ben komple ++ komple mala geçerim o noktada... Yani kafada hep denge var mutlaka borsa faiz döviz üçlüsünden birine akmalı para, hiç birine akmadan borsa düşüyorsa orada dur derim. Benim satrancım stratejim bu.
Bugün mesela mean reversion denememin mantığı da bu, tahvil yatay bakmıyorum diyeyim ama dolar da yatay sen burada tutup -4 5 haberle gerdirirsen ben mala girerim girmek zorundayım mantığıma aykırı. Yarın tahvili 15 e çeksin, kolu keser masada bırakır yanılmışız der kalkarız, sonuçta satranç oynuyoruz bence, hamleye hamle, yenilmek de var meret oyunda. Velhasıl bugün güzel dayak yedik dayağa da alışmışız eller terlemedi bakalım yarın 15 dakikalık neler diyecek bu sefer sisteme uymayanı.... :) Neyse daha iyi sistem kodluyorum 1 dakikalık, biraz çarşafa dolandı ama bomba gibi geliyor bomba...
blomberk tv murat salar kar satışının oldugunu rallinin bitmediginini söylüyor azimut portbey genel müdürü recep atakan finansal danışmanı ise önümüzdeki 3 ile 4 ayının borsalarda pek iyi gecmiyecegini söylerken murat salar bu görüşe pek katılmıyorum dedi recep atakana ytd
sonra recep murata bir daldı kafa göz... reklama zor girdiler...
mesela...
Nasd** artıya gecti bir ara yuzde 1.5 eksiydi.Vix de yuzde 4 artıdan yuzde 1 in altına dustu.YTD
Görürüz 3 vakte kadar
Anyayı Konya’yı
***** anarım
Yarın sopaya devam
Varmı öle kolay para