Özbekistan santralinin katkısını mali tablolarda hangi kalemlerde gördünüz ben bulamadım
Printable View
Odaş'ta yıllar önce de yatırım yapmış birisi olarak ifade ediyorum maden hikayesi kaç yıldır var şirkete kalsa bundan 3-4 sene önce çoktan altın tarafında çok ciddi paralar kazanmaya başlamışlardı. Burada bence de en önemli hikayeler Özbekistan santrali, net nakit pozisyonuna geçilmesi ve son çeyreğin 3.çeyrekten de iyi gelecek olması. İkili anlaşmanın bitmiş olması ve PTF ile AUF rakamlarının düşüşe geçmiş olması ise hisseyi baskılayabilir. Ama ben yeni zirvelerin son çeyrek bilançosuna kadar göreceğimize inanıyorum. YTD
Ben bilançoda 4.çeyreğin 3. çeyreğe göre yüksek geleceğini tahmin ediyorum.
2023 1.çeyrek için ise;
2022 1.çeyrek PTF ortalaması 1420 TL bu dönemde AUF yok ve şirketin FAVÖK rakamı 564 milyon TL dönem karı 387 milyon TL ve üretilen elektriğin iki anlaşma ile sadece %3'ü satılmış ve santral ortalama %84 civarı KKO ile çalışmış
2023 1.çeyrek PTF ve ikili anlaşma ile değil AUF üzerinden satış yapsak ve bu tutarın 2023 1.çeyrek ortalamasını 2050 TL civarı alsak yine aynı KKO ile Özbekistan santralinin muhtemel olumlu etkilerini görmeye başlarsak net nakit pozisyonunda olan bir ODAŞ 2023 1.çeyrek FAVÖK ve net kar rakamı ne olur? bence sorunun cevabı şirketin ederinin hesaplanmasında en kilit nokta olacaktır. Ben her halükarda 15-20 TL arası fiyatların seçim öncesi görülebileceğini tahmin ediyorum. YTD.
içinizde sela okumasını bilen var mı.
Son çeyrek gelebilecek güzel kâr rakamlarına ve aynı zamanda teknik olarak 10.50'nin çok fazla altına sarkmayacağına güvenerek girdik ama iyi çiviledi bizi. Sanki şirket batmış gibi satıyorlar. Bu gidişat hiç beklemediğim 8.75 rakamının görüleceğini işaret ediyor. Buraya kadar gelmişken oraya da değer artık.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
8lerdeki boşluklarıda doldursunlar bari acelemiz yok bekleriz ...
Altın çıkabilirler mi acaba...
Dolar bazlı bakın, geçen sene ilk çeyrekte Cante’nin 101 dolar olan satış fiyatı bu sene ilk çeyrek 110 dolar olsun diyelim. Dolar bazlı geçen sene ilk çeyrek 36 milyon dolar faaliyet karı vardı, bu sene ilk çeyrekte hem %9’a yakın dolar bazlı artışla hem de Özbekistan etkisiyle bu rakam artacak. (Favökü bulmak için faaliyet karına amortisman ekleniyor.) Yıllık 190 milyon dolar civarı favök desek kasada da sene sonunda 50 milyon dolar olsa 5 FD/Favök ile bile 1 milyar dolarlık piyasa değeri olmalı. (Sektörün cari ağırlıklı ortalaması 12.) Şu an 690 milyon dolar civarı. İkili anlaşma bitti diye satıyor olsalar da basit matematik ve değerleme gereği bir yerde almalılar. Şirket kendini 3-4 yılda amorti edecek noktaya geldi.
Odas ın fiyatlamasına katkısı olan Cante yi görmezden gelin bakalım,ve mükerrer fiyatlamaya devam edin.,analistler her şeyi biliyor.Şu anda piyasa değerleri toplamı 2.77 milyar dolar.(bunun da sebebi altın-kömür rezervi,özbekistan santrali dahil)
Bence bu enerji isi bitti kisa vade..
Dikkatli olmak da fayda var..
Adamlar 4500 5500 kadae kamu kagitkari ile cikardilar bisti
O arada yan kagitlar ederi olan olmayan hepsi ya dusmeye basladi yada yataya sardi
Su an ederi olan olmayan butun yan kacgitlar nerdeyse bist 4000 seviyesini fiyatliyoar
Adamlar isin piri karincanin belini incitmeden islerini goruyor..
Herkes akilli secim den 1 ay once cikarim dedi ben dahil..ama en azindan %30 yakin tepeden ciktim
Aralik ayi zaten odas yuzunden Karsiz da gecti butun kacitlar yerinde saydi benim..
Kasimin karinin da %30 zunu yedik ocak 1 den bugune..
Odas 11.12 de satip glyho gectim
Oda baya selale oldu bunun gibi
Borsa zor is eskiden ne alsak gisiyordu simdi ne alsak dusuyor
Portfoyde bir mavi cok dusmuyor onun disinda ne varsa selale oglu selale
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
malınıza sahip çıkın derim. ben bu silkelemeleri bezdirmeleri,nene sövüp kızıp satanları,ben bu işi biliyorum 12.50 den verdim çıktım diyenleri..... daha çoook gazel atanları bu arenada çok gördüm. 32 yıllık borsacıyım...hep bu tip sallayanların sonradan hisse 3e 4 e katlayınca nasıl dizlerini dövdüklerini,ben ne yaptım ellerim kırılsaydı da vermeseydim,bendeki malı aldılar sonra verdiler gazı diyenleri.... say da say... hep bunları gördüm. Benim hisse sayım düşmedikten sonra sorun yok hisse isterse 3 liraya insin. malıma güveniyorum. 2022 yılı karı 3.900 milyar civarı gelsin o zaman farklı şeyler konuşacağız.
hele hele altın madenine kazmayı vuruyoruz dediklerinde,165 milyon lot cante hissesini sattıklarında kimse bu tahtadan 20 gün mal alamayacak. velhasıl arkasından bakacaklar. 2 yıl içerisinde bu hisseler satılır diye bekliyorum. isterse 5 yıl olsun ben bu hisseden 25 kat kazanmadan satmıcam. maliyetim 2.10 tl. onu da bu yıl temettüden alırım.maliyeti sıfırlarım olur biter
Ek 29282
Özkaynakta değerlenen rakamda mı diye baktım orada da yok mali tabloda tam yerini paylaşabilir misiniz?
Şirket daha 2018 yılında 2020 yılında çok ciddi altın işinden para kazanacağını yazmıştı zaten
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/690932
Maliyet düşük olunca..bülbül oluyorlar...dikkat!!!!
Haftalıkta orta bolingeri aşağı kırdı,alt bolinger desteği 4 tl,,,dikkatli olun.
5000 üstünde kapatmadıkça 4200 hedefi devam eder diyorlar.Ben 3500 diyorum da,,önce bi 4200 konuşulsun bakalım.
Borsayı 3500 den 5500 e ky ordusu taşıdı,,başka alternatif yok diye girdiler,,borsa yamyamları,,malı şimdi ky ordusuna yıkacaklar.
Büyüklerin maliyeti 3500 de.
8.25 önemli destek🤔
Nedir bu Burak lardan çektiğim yaff
Kırar mı 8.25 bütün göstergeler aşırı satışta iken ??
Kırar kırar sabrettikçe neleri kırdı bu :)
Bu şirket Koç’un sabancının olsaydı bu radyolar ile çok iyi yerlerdeydik özallarla Burak altaylarla bu kadar .. manüplasyon un dibine vurdular haliyle spk sessiz .. şaşırdık mı? İki gün önce spk tarafından yapılan açıkla neydi öyle! Minare kılıf hesabı!! Kendi açımdan sadece zaman kaybı olacak!! Ytd
ben bunun kadar gıcık bir hisse görmedim.resmen psikolojiye oynuyorlar. psikolojim çok sağlamdır. benim hedefim belli
Bukadar milyon lot işlem gören BIST 30 kağıdı kağnı arabasından beter..Yanlış hatırlamıyorsam youtoup da yorum yapan analistler den biri bunu 10/11lerde pofpoflayip duruyordu.Hakliymis.Kagit nerelere geldi.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam..
Maliniza sahip cikin
Piyasa dan kimse buyuk degil
Bu hisse ucuzmu ucuz
Ama gelecek de ucuz olacak mi
Bu ucuzlugu surdueecek diyorsaniz
Her dusus alim firsati
Ben bu hisseyi 2.46 da aldigim da etrafimdakiler yalvardim alin diye
Cogu inanmadi 4 de alan da oldu 6 ustunde.. satarkende 11.12 ben satiyorum
Artik enerji isi bitti dedim bu odas la alakalo degil genel olarak bu trend bitti dedim.. bu benim dusuncem avrupada dusen dogalgaz elektrik fiyatlari beni boyle bir karara yonetti.. 6 ustunde alan arkadas satmadi misal bekliyor
Bugun odas tepki vermeyince haklisin abi dedi..
Odas cikarmi bana gore yataya sarar..
Bana gore tabi.. benim goremedigim bir seyler varsa o baska burdan yikari da gidebilir tabi
Ama benim isim bitti insallah sizin dediginiz olur malina sahip cikanlar
Cok daha fazla kazanir
YtdSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence çok yanılıyorsunuz.enerjide trend bitmez. avrupaya ne bakıyorsunuz orada euro bazında bizim neredeyse 2 katımız çıkmıştı.kaldı ki bizim spot piyasada fiyatlarda tavan 4200 e düşürldü. ama odaş bundan etkilenmez çünkü odaş son çeyrekte fiyatı 2.150 ye çıkarıldı.o nedenle son çeyrek karı en az 1600 yılsonu kar rakamı da 3.800-3900 gelebilir.2023 yılı kar rakamının da en az 6 milyar lira olacağını düşünürsek,F/K=7 alırsak 30 liraya gider. F/K=5 en mütevazi yaklaşımla 22 ye gider.
bitmedi.... bunlar eninde sonunda cante hisselerini satacaklar. 165 milyon lot satıldığı gün bu hisseyi 60 larda göreceğiz.en geç 2 yılda.rüya görüyorum diyebilirsiniz.zamanı gelince görüşeceğiz.YTD
Insallah hocam..
Sizin adiniza sevinirimSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün herşeyi anlarımda 2023 karı şu anki mevcut gelirle imkansız yeni bir hikaye lazım yazsa bile 2023 e yetişmez ne yapacak alarkoyu mu satın alacak en reel hikaye altın madeni onu bile çıkarsa hemen yarın yine 6 milyar kar yazamz endeks daha düşerim derse 7.3 e kdar salarlar oodaşı buda % 20 demek aşağı yönlü olur mu olmaz mı zamn göstereck bilanço ya kadar sarsıcı düzeltme devam edeck gibi ytd