Odaş'ta yıllar önce de yatırım yapmış birisi olarak ifade ediyorum maden hikayesi kaç yıldır var şirkete kalsa bundan 3-4 sene önce çoktan altın tarafında çok ciddi paralar kazanmaya başlamışlardı. Burada bence de en önemli hikayeler Özbekistan santrali, net nakit pozisyonuna geçilmesi ve son çeyreğin 3.çeyrekten de iyi gelecek olması. İkili anlaşmanın bitmiş olması ve PTF ile AUF rakamlarının düşüşe geçmiş olması ise hisseyi baskılayabilir. Ama ben yeni zirvelerin son çeyrek bilançosuna kadar göreceğimize inanıyorum. YTD
Ben bilançoda 4.çeyreğin 3. çeyreğe göre yüksek geleceğini tahmin ediyorum.
2023 1.çeyrek için ise;
2022 1.çeyrek PTF ortalaması 1420 TL bu dönemde AUF yok ve şirketin FAVÖK rakamı 564 milyon TL dönem karı 387 milyon TL ve üretilen elektriğin iki anlaşma ile sadece %3'ü satılmış ve santral ortalama %84 civarı KKO ile çalışmış
2023 1.çeyrek PTF ve ikili anlaşma ile değil AUF üzerinden satış yapsak ve bu tutarın 2023 1.çeyrek ortalamasını 2050 TL civarı alsak yine aynı KKO ile Özbekistan santralinin muhtemel olumlu etkilerini görmeye başlarsak net nakit pozisyonunda olan bir ODAŞ 2023 1.çeyrek FAVÖK ve net kar rakamı ne olur? bence sorunun cevabı şirketin ederinin hesaplanmasında en kilit nokta olacaktır. Ben her halükarda 15-20 TL arası fiyatların seçim öncesi görülebileceğini tahmin ediyorum. YTD.
içinizde sela okumasını bilen var mı.
Son çeyrek gelebilecek güzel kâr rakamlarına ve aynı zamanda teknik olarak 10.50'nin çok fazla altına sarkmayacağına güvenerek girdik ama iyi çiviledi bizi. Sanki şirket batmış gibi satıyorlar. Bu gidişat hiç beklemediğim 8.75 rakamının görüleceğini işaret ediyor. Buraya kadar gelmişken oraya da değer artık.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
8lerdeki boşluklarıda doldursunlar bari acelemiz yok bekleriz ...
Altın çıkabilirler mi acaba...
Yer İmleri