Saol dayucuğum, ama şu güzel bilancoya bu kapanış hoş olmadı.
Printable View
Borsa 1500 den 11.500 e gelirken eregl tamamen yerinde saydı. Bu tahtada büyük bir stres olduğunu gösteriyor.Borsanın bütün yukar hareketlerine ayak uyduramıyor. Nedenini yazdık. Borsa olurda buradan toparlar ise (günlük de macd ağustos 2023 den beri zayıflık gösteriyor ve ilk kez eksi 200 dedi) eregl yine en en en geride olacaktır. Hatta eregl yi o şekilde programlamışlar ki (daha evvel yazdım hatta viop topiğinde de isteyen incelesin diye not düştüm) en son eregl rallisi geliyor sonrasında hem borsa hem eregl birden göçüyor.
Burada da borsada finish i eregl altın hikayesi ile mi yapacak yollu sordum idi. eregl nin kalıcı bir trend e başlaması için borsa ile birlikte iyice çok sağlam diplemesi lazım . Sonrasında borsadaki toparlanmada en önde koşacaktır. Ama nereye . max 3 dolara yine. Ötesi yine olmaz. 3 dolarda satabilmeleri içinde 1 dolar ve altından toplamaları lazım. Benim penceremden durum budur. 1.8 dolarda iken de bulaşmam altın maltın falan dedim 1.4 dolarda da aynı görüşteyim.
Enseyi karartmayın şu piyasadaki dalgalanmadan sonra
Ereğli atbası gidecek endekste
ilk çeyrek 1.60
ikinci çeyrek 1.25 hbk
Minimum 2 lira demeddü cepte.
Son 2 çeyrek de 2.5 hbk getirse
seneye 4 tele kılçıksız vergisiz demeddü hayırlı olsun
ytd
Bilanço kötü diyenlere bakmayın.. Gayet iyi... Ve ilerisi için çok umut veriyor... Sektör düzelmeye başlayınca üç haneleri rahat görür diye düşünüyorum...
Daha öncede yazdım, bu iş bi iki günlük iş değil...Endeksin dönüşünde ilk dönen kağıtlardan olacaktır bence... Boş verin kimin ne yazdığını.... Olumsuz adam borsada para kazanamaz... Sabreden ve bekleyen kazanacak ..Hep böyle oldu...
Kesinlikle katılıyorum, Para oturarak kazanılır, Ereğli ucuz ötesi , piyasa değeri 5 milyar dolar, altın madeni olayını ( bu olay bütün değerlemeleri değiştirecektir), demir cevheri madeni yatırımı , enerji yatırımları vs. dikkate aldığınızda ve global çelik fiyatlarının dip yaptığı bir dönemde böylesi bir kar açıklaması önemli, gelecek ile ilgili umutlu olmamak için hiç bir neden yok. YTD
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her girdiğimde başlıkta seni görüyorum aziz petrik.
Girdiğim başlıklar da çökmüş olan şirketler...
Fort Tüpraş ereyli.
Dost musun düşman mısın?
40 civarında girip yaklaşık 3 ay sonra 48de çıkmıştım.
Bilinçli değil tamamen rastgele oldu...
Tekrar girmeye de cesaret edemiyorum.
Bilanço yorumlarını okumaya geldim ki yine aziz petrik...
Herkese bol kazançlar dilerim.
Bütün endeks çöküyor. Eregl napsın. Kader utansın.
Yıkıllmadımm
Ayakktayımm
Lotlarımla
başş başaaaayımm
ereglinin daha zamanı var basmaları çok normal bas topla yataya bağla süreci tememttücülere büyük fırsat 2025 ortalarına belki sonalrına doğru veya 1-2 sene içinde koşullar değiştiğinde bambaşka bir resim çizecektir, diye düşünüyorum uzun vadecileri pasif prtfoy yöentimi analyışını benimseyenelri asla üzmez zararda da kardada oturmasını bilen bes mantığıyla hareket eden temettücüleri asla üzmez her şirketin iyi kötü dönemelri olur önemli olan iyi şirketlerin kötü dönemlerini fırsat olarak bilmek gerek yılalrca zarar edip bun a rağmen füze misali 90 derece giden sığ kağıtlarda vur kaça alışmış millet eregliden de aynısını bekliyor( O SIĞ KAĞITLARDA ÇOĞU ZMAN KAÇAMAZLAR YA NEYSE ORALARA GİRMİYCEM) piyasada gel kardeşim seni köşe edeceğim diyecek değil :D sabır lazım ki ky nın tek silahı sabırdır. geride bıraktığpı efsane dönemde kimse şikayet etmiyordu iyi günelrinde herkesin keyfi yerindeydi ...Önümüzdeki 1-2 snelik süreçte faizde nemalanan para vadesi bittiğinde faizlerde düşmeye başlayınca(ilk durağı borsa olacaktır)+ enflasyonun kırılması + faizlerin düşmeye başlaması sürecini muhakak bunalr gerçekleşmeden fiyatlayacaktır. ama tüm bunlar hemen olmaz belli bir süreç gerek bunu ben biliyorsam fonlar bankalara yabancoı herkes biliyor oyun planını ona göre kuruyor güzel günlerden önce sabrı olmayanları illa dökecekelr zaten... eregli de olmaması gerekenleri ( 3 ayda 100 e katlasın bekelntisi içinde olup bir şekilde elini klunu kaptıran kör cahilleri) illa dökecekelr kaçarı yok şu gereksizler faize maize gitsede kağıt rahatlasa çok kasıyor :D
özkaynak karlılığın bakıca gördüğüm pddd en fazla 1 eder şu an pddd 0,79 takribi yüzde 20-25 potansiyel varsayalım peki mevduat nedir? (tabi şu anki verielrine göre) yani iyi değil iyileşme emarelerinin görüldüğü bilanço... hoplatacak bilanço değil ama hoplatcak bilançolara gidişte iyiye işaret.. AMA GENEDE ŞU KOŞULALRDA BENCE GAYET BAŞARILI BİR PERFORMANS gerçek anlamda iyi bilançoalr gelmeden önce zaten bu fiyatlarda olmayacaktır...o zaman gerçek anlamda iyi bilanço geleceği anlaşılşır :D ytd
İt derisinden post olmaz.
Yağına kıymayan, çöreğini yavan yer.
Gurkun cücüğü güzün sayılır.
4.5 tl temettü verebilir
Temettü verimine görede fiyat 63 civarı olabilir
Tabi madenler fiyatlanırsa 3 haneli rakamlara gidebilir
Önemli olan kar edip temettü vermesi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...575032614b.png
Yılbaşından bugüne kadar olan takas.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5ea9ba22cd.png
Ereğli son 1 ay takas.
4.5 tele net verirse parende atarım
https://i.hizliresim.com/4zw78xx.png
https://i.hizliresim.com/6tehwvv.png
19 temmuz pastası 22 temmuzda takasa geçiyor 22 temmuzdan bugüne kadar olan takas . y t d
https://i.hizliresim.com/fuc7zrc.png
19 temmuz 16 ağustos arası toplam pasta . y t d
https://i.hizliresim.com/2a4zyj7.png
11 temmuz 16 ağustos arası takas değişimi yatırım fonu altın madeni açıklanmadan önce 6 milyona yakın mal alınmış . y t d
Arkadaşlar arkadaşlar lütfen sakin olalım öfkeyle kalkan zararla oturur canımızı sıkmayalım lotcuglarımızı okşayalım
Hisse.net uyelerinin icerisinde teknik ve temel olarak en zayif insan ile su twit leri atan kisiyi kiyaslarsak
Hissenet uyesi bu kisiden 100 kat daha iyidir :)
nerede ise 200k takipcisi olmus uzun zaman once youtube da bir videosu denk gelmisti 2 dakika sonra alt f4 yapmistim
https://www.youtube.com/watch?v=psaJWdZARC4&t=51s
:vk:
Dusunsenize bu sahsi 200k kisi takip ediyor. su basliktan birisi video yapsa 10.000.000 takipcisi olmasi gerekiyor :vk:
EN BAŞARILI BORSA KANALI ORJİNAL HESAP
@BorsaOrjinal
#eregl 5-10 yılda kat kat gidince niye almadım diye o wc kağıtları ile sel olacak göz yaşlarını silsinler.
bu mesaji yazdiginda eregli 2.40$ dan islem goruyormus
https://youtu.be/r-QL3LZ4oYA?si=Vv2I3W6Gr-HhbH2b
İyi haftalar…
NE DEDİSEM O.temel analize göre borsa zaten çöküş .hala yapısal reformu olmayan mücize ekip.bol bol dünya seyahati.bol harcırah sonuç bol bol vergi.yargısal reform yok var olan zaten işlemiyor.temel analize göre borsaya yabnacı kurumsal gelirmi .gelmez .
ereğlinin kendine has büyüksıkıntısı oyaklama memurlardan gelen .tukaşı nasıl sattılar inceleyin .hektaş tukaşlama vaizyet.ereğlide hektaşlama vaziyet sırada hektaştan sonra ereğliyi hazrlıyor lar gibi maaşlı elemanlar .patron olmatınca böyle
EREGL günlük, BofA satıştan alışa geldi, en iyi alıcı olup tahtayı götürecek gibi!
Artık tepki gelmesi gerekiyor,
https://i.hizliresim.com/ald1hra.PNG
Ana pozları 60 dan itibaren ( o 50 milyon luk alımdan sonra) short. Ellerinde mermi bol yani. Vade sonunda yada sonuna yakın bakacaz. Bilanço altın falan tamamen hikaye zaten. Borsada her daim herşey pozisyonlardan ibaretti. Son yıllarda bu daha da arttı. Çakma altın hikayesi çok sağlam short açmak için çok sağlam neden sundu bazılarına!!!
Borsa yüzde 1 bu 0.08 artı . O da bu borsada kırmızı çok dikkat çeker ondan. 2 senede bir yere gidememesini bıraktım son zirvesini esas alsak bile en çok dayak yiyen kağıtlardan birisi , başını bile kaldıramıyor. Pozlamaları bitsin 2 günde 55 e çeker. ( buradakiler yine halaya durur ) Bir daha basarlar. Tahtaya inen 600M lot dan fazlası belli ellerde paçavra fiyatına toplanmadığı sürece ciddi bir pozitif trend oluşturamaz. Borsadaki havaya göre al verler ile zaman geçirirler. Tabi yatırımcı! da aylar seneler kaybeder. Ben eregl de hedef 1 dolar bu iş bitmiştir dediğimde 2023 mart idi. 1.5 sene geçti 1.5!!! Daha da kalkacak gibi durmuyor.
birikimli enflasyonu koysan başkaaa dolar bazlı baksan başka. Her türlü müthiş zarar.
50 dolar hikayesi benim açımdan bitti. Bir çok nedeni var ara ara yazdım bunları. 33 34 dolar lardan sattım çıktım. Benim 34 dolarda bıraktığım yerde 1400 hedefi verenler vardı . Onlar aldı. Yani onlara sor nereye başvurulacağını onlar biliyor.
7/24 365 gün borsa olmaz. Biraz sindirmek biraz dinlenmek biraz izlemek biraz sakinleşmek biraz uzak kalmak lazım. Uzun vade alım falan hikaye. Uzun vade alım 3 dolar borsa 2.5 dolar eregl de olmaz. Kriz anında portföy yapmakla olur. Uzun vade adam da zaten burada her allahın günü 20 post kasmaz. Gider se gider borsa her yükseliş içinde olacağım diye çırpınan adam çok dayak yer . Borsa da malda olduğu kadar nakitte de beklemek önemlidir.
nasılsa dönüp dolaşıp bir yerlerden yine düşüyor.
Altın Hikayesinin Çakma olup olmadığından hala emin değiliz, tabiki bu haberi kullandılar zaten öncesinde pozisyon almışlardı, sahadan gelen duyumla arkadaş 44 den maliyetlenmişti, bu örnekte olduğu gibi birileri güzel pozisyon almıştı, şimdi tahtanın dinlenmesi normal, sonrasında tepki alımı gelecektir,
Ağustos Vadeli konusunda haklısın, o tarafta ağalar yüklü short açmışlar, piyasada long pozisyonu taşıyor, o yükseliş bu Ağustos vadede gelmeyebilir, Eylül vadede gelme olasılığı daha yüksek görünüyor!
Hikaye çakma. Yani var altın olur evet ama haber değeri bile taşımaz. Çıkması zenginliği. Vatandaş ne anlasın bu işlerden ne denirse ona inanır. deprem gibi pandemi gibi. Zaten maden olan bir alanda demir mi işleyeceksin birde oturup altın işine mi gireceksin.Bu tesisler boncuk karşılığı kurulmuyor bir maliyetleri var falan. Haberin veriliş şekli zamanlaması fiyatlaması birden bire sözleşmiş gibi bir kurumun !!! alıma geçmesi ve yine birden bire sözleşmiş gibi 10 kurumun kamyonla mal boşaltması. Altın var alooo hangi enayi mal boşaltır derkennn. ardından gelen yüzde 20 lik düşüş. Bas bas bağırıyor. He tabi oyuncak verildi ellerine. Bedelsiz oyuncağı da var. Pozlamalar tamamlansın bir posta daha çek bırak yaşanacak büyük ihtimal. Ama 2 dolar üstünde iş değişiyor. 2 dolar üstü maliyeti olan emeklilik ve yatırım! fonları var. Bunlar mal kusmaya başlarlar. O yüzde 1.3 1.4 den al 1.7 1.8 işte falan oralardan bırak. Günlük işler haftalık işler ile zaman geçir. Büyük trend için çok erken şu aşamada. Yeni değil .1.5 yıldır bunu söyliyorum. Bak froto da da 1200 lerde yabancı çıktı kamyonu dayadı milyonlarca mal sattı. Sonrasında 850 ye kadar gevşedi. Kim sattı. Yabancı mıydı. Yabancı görünümlü patron muydu?
Altın hikayesi istiyorsan 10 milyar dolarlık altını olan gubrf ına bak. 7 aydır kimse almıyor tahtayı ? Neden ? Oysa 400 tl idi geçen sene.Neden 160 dan kimse almıyor. Altınlar teneke miy miş. ? Neden ? Hani hep piyasa piyasa derler. Seni çok bilgili falan gösterir ya. Neden almıyor piyasa!!
Bu kişiyi tanımam yani kendisine karşı nötrüm(videoyu izleyene kadar öyleydim :D keşke alt f4 yapmayıp tamamnı seyretseysniz 2. bölüm dahil) verdiğiniz linkten videosunu açıp izedim gerçektn faydalı bir şey yapmaya bir bilinç ve farkındalık kazandırmaya çalıştığını ve kötü niyetli olmadığını düşünüyorum nihayetinde adam normalde batı.k olan x hissesine gel uçacak kaçacak evi arabayı sat şunu al vs tiyo vs deyip mi,llete mal kakalamaya elindeki avucundakini almaya çalışmıyor ki...ky nın büyük fonlar karşısındaki en büyük avantajını SAĞLAM ŞİRKETLERDE sabır ve birikim mantığını anlatıyor bu mantıkla hiç olmadı miniumum tl enflasayoına karşı kendini korurur ky.... işin sonunda bes mantığıyla geleceğe dönük ufak birikimlerle birikim yapanlar belkide bilmeden arada dolar bazlı yüksek maliyetlenmesi uzun vadede dezavanataj olmayabilir nihayetinde ortalama maliyet yapılıyor bu mantıkta ayrıca 5-10 yıl vadede ereglinin 4 dolara gelmeyeceğini de kimse iddia edemez . sizin tepe dediğiniz o 2.4 dolarlar belki gelecekte dip olur neden olmasın??? bu olmayacak şey değil ford 1997 de piyasa değeri 1,1 milyar dolardı şu an yıllık ortalama yüzde 9.2 dolar abzlı birleşik biyiümeyle 9.2 milyar dolar ayrıca bu tazr yatrıım anlayışında 2.4 dolardan alsa alsa ne kadar alır ki bir insan adam sigara parasına ayda 30 lot diyor velevki 30 lotu 2.4 dolardan maliyetlenmiş olsun ne kaybeder?....üstelik sigara bıraktırma bonuslu en büyük yatırımı en değerli şeye sağlığa yaptırıyor :D hem her şey de bir videoda anlatılamaz ki birikim mantığınına giren biri eninde sonunda kendi yolunu çizer üstüne koyar bilgi birkimini kaçınılmaz olarak arttırır dolarıda öğrenir temeli de tekniğide kendini gliştirir en azından buna vesile oluyor yani biraz ön yargılı bir persfektiften eleştirmişsiniz adamı üstelik adamın metaforlar harika çok beğendim akıl teri falan diyor uslubu konuşması iyi tarzı anadoludan bizden gönüllere dokunuyor öyle kıravat takıp şirinlikler yaparak ekonomist geçinip milleti kündeye getirmeye çalışmıyor bloomdakiler gibi.... bence bloom daki ky avcısı karıncanın belini incitmeden iş gören kıravatlı ekooğğnomistelre bin basar gayet samimi düzeyli akil gönle hitap eden ky tarafında biri söyleceklerim bu kadar :D
EREGL günlük, bugün direksiyonun başına Tacirler Garanti, Y/F, Trive Yatırım dan sonra tekrar BofA geçti, götür bizi Sivas a Maden Sahasına 58! :)
https://i.hizliresim.com/6pd4bkj.PNG
EREGL günlük kapanış, BofA 8 kademe üstten bugün hiç görmediği fiyattan eşleştirdi,
https://i.hizliresim.com/anu8q13.PNG