Ayhan başkanım, ayrıca hem kuvantum teorisi hem de entropideki mevcut düşüş trendi mola verme olasılığının düşük olduğunu söylüyor. Malum dalgaboyunun karesi olasılığı verir. 😊
Printable View
Ayhan başkanım, ayrıca hem kuvantum teorisi hem de entropideki mevcut düşüş trendi mola verme olasılığının düşük olduğunu söylüyor. Malum dalgaboyunun karesi olasılığı verir. 😊
Bende güveniyorum
Hayırlı olsun, YKBNK bugün sıkıntılı idi. Diğer bankalar ise gayet diri duruyor.
UST10Y 15 baz puanı aşağıya geldi CPI dan sonra. Kallavi bir düşüş oldu %3 gibi. %4.80 den %4 64 e indik.
100 endeksteki hisselerin tedavüldeki kısımlarının toplamı 90 milyar dolar etmiyor. GSMH nın %6 sı kadar. Yatırım fonları, emeklilik fonları, BES'ler, yabancı yatırımcılar bunları çoktan silip süpürneliydi eğer...........(burayı siz doldurun)
Açıklar tedirgin edici demiyorum ama para piyasaları üzerinde etkileri oldukça büyük. Sizin dediğiniz gibi sığ bir borsa birkaç yüz milyon$'lık halka arzlardan, sermaye artırımlarından veya kamu borçlanmalarından etkileniyor. Açığı milli gelire bölünce teoride sorun kalmıyor ama piyasalara etkisi malum.
AEFES konusunda haklısınız, Putin'e hiç güvenmeden ve kayyum faktörü değişmeyecekmiş gibi düşünerek bir plan yapılabilir mi?
FENER ve, GSRAY bedelli süreçlerinde beklediğim senaryo gerçekleşmedi. Bunlar için eşik seviyelerim sırasıyla 35 ve 1.75. Bu seviyelerin altına gelirlerse incelemeye alırım, aksi taktirde ilgilenmiyorum.
Tahminimce Ukraynadaki savaşı sona erdirmek Trumpın öncelikli işlerinden biri olacak. Süreç artık ABD nin aleyhine işliyor. Bir şekilde uzlaşmaları gerekiyor daha fazla beklemeden. Dünya savaşları 4-5 yıl sürerken bu lokal savaş 3. yılını doldurdu.
AEFES'in %24 ortağı AB Inbev'den dolayı olduysa bu iş hisse devriyle halledilebilir ancak Putin Türkiye'ye kızdıysa devamı gelebilir.
Daha öncede söylediğim gibi bu sene çok net şekilde bankaların yılı olur , sanayii bence min.2026 sonrasına göz kırpıyor , halen bankalarda her düşüşü alım firsatı olarak düşünüyorum , mevduat faizleri hala çok yüksek , bist için asıl hareketlenme yıl sonuna doğru başlayabilir bu sene biraz al-sat'dan para kazanma yılı gibi sanki ve trade için en uygun hisseler yine bankalar olacaktır , yılın ilk yarısı non-stop faiz indirimi şeklinde geçicek diye hesap edersek her çeyrek çok ciddi kar'lar açıklanıcak anlamına gelir bankalarda faiz etkisiyle birilkte , bu karlar muhakkak fiyatlanıcaktır.
Bugün "out of phase" durumu söz konusuydu ve sonuçta negatif korelasyon ortaya çıktı ama yarın ve onu takip eden günler "in phase" durumlarına dolayısıyla da pozitif korelasyona şahit olacağız. Hakim oyuncuların da gücü bir yere kadar. Her şeyin bir limiti var, hakim güçlerin de.
Gerçi kayyumda yönetimin geçici olarak el değiştirmesi söz konusu, yoksa şirketin gelirlerine el koyamıyorlar. Tabii Rusya farklı bir ülke, her türlü ipneliği yaparlar isteseler.
Aslında TR'nin elinde de ciddi bir koz var.AKKUYU NÜKLEER şirketinde Rus şirketi ROSATOM'un payı %99.2. Mütekabiliyet açısından bu koz kullanılabilir. TR "sen benim şirketime kayyum atarsan ben de senin %99 ortak olduğun şirkete kayyum atarım" der. Belki biraz sıkar ama böyle demeye hakkı var.
AKBNK dikkatimi çekiyor, çok hareketli, gayet diri ve hacimler yüksek. İmtiyazlı hisseleri yok, halka açık kısım da %53.1. Dubai'deki babalar radarı AKBNK'a mı çevirecekler? %25 hisseyi Sabancılardan alsalar geri kalan %25.1 i borsadan toplarlar.
18 yıl önce Citi AKBNKın %20 si için 3.1 milyar dolar ödemişti. Bugünkü dolarlar bazında 5 milyar dolar ediyor. 25 milyar dolarlık bir değer biçilmişti bugünkü dolarlar bazında bankaya 18 yıl önce. Şu anki piyasa değerinin neredeyse 3 katı. 18 yıllık birikmiş karlar yüzünden defter değeri de bilmem kaç kata çıktı bu arada. Ciddi bir anomali var.
Bunu yazını yıl sonuna doğru bir daha hatırlatim mi sana bark bark. 2020 diplerine göre dolar bazlı 3-5 kat yapmışlar. endeks de bile getiri bu kadar değil. Garan 15 tl den toplanırken bankalar sağlam çökecek diyenler vardı oraya göre 10 kat yapmış garanti ama daha bankaların yılı 2026 mı şimdi ?
TH tam uçtun sende ..:) Biraz mı ? Kendi ayağına değil de bacağına hatta kafasına sık desem bu kadar olur. Bir tarafta Rusya da ciddi işler yapan türk firmaları diğer yanda TR ye doğal gaz petrol (ucuzundan hatta bedava) satıp üzerine turist gönderen bir rusya. Rusya resmen göz dağı verdi. Bizim kilerden tek bir ses bile yok zaten. Biliyorlar rusya nın elindeki bizim üzerimizdeki gücü çünkü.
1. O dediğin tesis daha aktif bile değil.
2. O dediğin tesis TR nin tek nükleer çıkışı. Yoksa bugüne kadar herhangi bir batı ülkesi gel kuralım dedi de biz mi karşı çıktık ? anladın ?
3. "The key to the game is capital reserves." derler. Nerenle hangi gücünle kime karşı koyuyorsun. Yoksa batının bütün gücünü ardımıza mı aldık ? Var mı böyle bir batı? 2016 mıydı 2015 miydi adamlar bir sene turist göndermediler turizm de çalışan hemen hemen tüm arkadaşlarım işsiz kaldı idi. Sonra kapılarına gittik bekletildik falan malum.
Rusya ile ciddi papaz olunmuş durumda. Batı ya yaklaşılmaya çalışılıyor ama onlarda YPG/PKK tanı anlaş diyorlar. Suriye konusunda italyada geçen toplantı yapıldı. Biz yokuz.!! Garip gureba bir ekonomik program uygulanıyor yukarı tükürsek bıyık aşağısı sakal. Çok fena sıkışılmış durumda.
2010'da Dodd-Frank yasası çıktıktan sonra bankacılık sektörünün eski değerlerine ihtiyatlı yaklaşmak lazım. ABD bankaları için farklı bir durum var ama Avrupa ve Türkiye'de eski piyasa değerlerine çok takılmayın. O rakamları görmek için bankaların birleşmelerle bilanço büyütmesi gerekebilir.
Mathias'ın karşıt görüşlerinin altı boş değil, dikkate almak lazım.
Anadolu Holding bu detayı Reis'e iletti diye duydum. Dostça bir çözüm peşinde koşulacakmış. Söylenti bunlar tabii. Putin bu kararı alırken Akkuyu'daki ortaklık durumunundan, ROSATOM'un %99.2 lik payından pekala haberdardı. Orijinal anlaşma devreye sokulup InBev'in %24 lük hissesini AEFES satın alırsa bu mevzu çözülür. Böylece hisseler düşman bir ülkenin elinden alınıp dost ülkenin şirketine adil bir yolla (satın almayla) geçmiş olur.
3.5 milyon tane kullanılmamış rüçhan vardı dün itibariyle ki 14 milyon yeni hisse eder. 5.4 milyar hisse var toplamda, demek ki hiç ciddi bir rakam değil. 432 milyon adet rüçhanların %99 dan fazlası kullanılmış. GSRAY yatırımcılarını yürekten tebrik ederim. Dediğim gibi 1.75 in altına inerse radarıma girer, aksi halde yolu açık olsun, 😊
Konsolide edilecek diye biliyorum.
Mathias haklısın, zaten sıkar derken bunları düşünmüştüm. Öte yandan fino köpeği gibi davranıp her türlü haksızlığa boyun eğip ses çıkarmamak da doğru bir strateji değil. TR realpolitik alanında İsrail'den ders almalı. Bu iş bir şekilde halledilecek, her 2 ülkenin ortak menfaatleri bunu gerektiriyor.
--diyelim 4. çeyreği konsolide ettiler; süreç uzar ise, ciro ve karlılık %20-30 a yakın düşecek...bu da hisse üzerinde çok ciddi bir negatif baskıya neden olur; konsolide olarak göstereceğini bilsem, buralardan üçe beşe bakmaz dalarım; ama konsolide edebileceğini sanmam...olay türkiye yi cezalandırmak ise süreç epey uzar...önceki döneme göre karşılaştırmalı bilançolar da yatırımcıları bıktırır.
Dostluk yüzün arkasında şeytanlık tam gaz devam,hani bir deyim vardır dost bildiklerim...rus kincidir,yapılanları hiç unutmaz,ABD'de öyledir,zaten ABD natodan beri atmaca gibi gözü ülkemizin üstündedir,elamanları tam gaz çalışıyor,eş bob gibiler,bizdeki eşbobcu hasta,içten içini kemiriyor ve şaşkın ne yaptığını bilmiyor,onu arkadan devamlı iteliyorlar,dopinkliyorlar konuşacağı zaman,sonrası malum,ülkemiz üstündeki kirli oyunlar hiç bitmez,bu tarihler boyunca hep böyle olmuştur,çünkü dünyanın merkezinde !!!
İsrail ile Hamas Gazzedeki savaşı sonlandırmak için anlaştı. Rehineler serbest bırakılacak. Dünyada uzlaşmaya en uzak toplumlar bile ortak menfaat söz konusu olduğunda uzlaşıyor işte. Şimdi sıra Ukraynada.
[QUOTE=Mathias;6965320]Bunu yazını yıl sonuna doğru bir daha hatırlatim mi sana bark bark. 2020 diplerine göre dolar bazlı 3-5 kat yapmışlar. endeks de bile getiri bu kadar değil. Garan 15 tl den toplanırken bankalar sağlam çökecek diyenler vardı oraya göre 10 kat yapmış garanti ama daha bankaların yılı 2026 mı şimdi ?
1 yıl'a kalmaz ben sana hatirlatirim merak etme , çok takılma şu bu kat artmış bu şu kat artmiş yok artık daha da artar mi gibi söylemlere , hikayesi varsa daha daha da artar! , dedigin tarihlerden bakarsan mesela migros 20 kat artmiş thy 30 kat artmış vs daha bir cok örnek bulursun ilk akla gelenleri yazdım şu an rüzgar bankaların arkasında , hükümette buna çanak tutuyor büyümeleri kaçınılmaz çok büyük kar'lar aciklayacaklar, faiz indirimleri ile birlikte sanayii hareketlenmeye başlıyacak bilançoları büyümeye devam edecek ve piyasa değerlerine de muhakkak yansıyacaktır.
Sen vur-kaççı olarak doğrusunu yapıyorsun. Aslında BİST oyuncuları olarak hepimizin Başkan Mao'nun gerilla taktiklerini uygulaması lazım. İş BİST'e gelince bir devrimci komunist gibi davranalım, tabii Sovyet tipi değil Çin tipi komunist. 1 yılı filan bırak sen kısa vadede %5 lik:kazancı gördüğünde arkana bakmadan vınlayscaksın bundan hiç şüphem yok. Diğerlerini bilmem ama senle ben zaten yatırımcı filan değiliz.
ABD'deki rallinin nedeni çekirdek CPI nın beklenenden düşük gelmesi, dolayısıyla da enflasyonun kontrol altında olduğu görüşünün ön plana çıkmasıdır. CPI beklenti doğrultusunda geldi ama önemli bir detay vardı. Ev kiralarının CPI yi şişirdiği ve bu gidişatın artık ters döndüğü ortaya çıktı. Sonuçta da kritik UST10Y getirisi 15 baz puanı düştü. Ekonomi de tıkırında olduğu için bu gelişmeler borsaya doping yaptı. Gazze barışı da katkıda bulundu.