Sayfa 149/348 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249 ... SonSon
Arama sonucu : 2779 madde; 1,185 - 1,192 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Daha öncede söylediğim gibi bu sene çok net şekilde bankaların yılı olur , sanayii bence min.2026 sonrasına göz kırpıyor , halen bankalarda her düşüşü alım firsatı olarak düşünüyorum , mevduat faizleri hala çok yüksek , bist için asıl hareketlenme yıl sonuna doğru başlayabilir bu sene biraz al-sat'dan para kazanma yılı gibi sanki ve trade için en uygun hisseler yine bankalar olacaktır , yılın ilk yarısı non-stop faiz indirimi şeklinde geçicek diye hesap edersek her çeyrek çok ciddi kar'lar açıklanıcak anlamına gelir bankalarda faiz etkisiyle birilkte , bu karlar muhakkak fiyatlanıcaktır.
    Bunu yazını yıl sonuna doğru bir daha hatırlatim mi sana bark bark. 2020 diplerine göre dolar bazlı 3-5 kat yapmışlar. endeks de bile getiri bu kadar değil. Garan 15 tl den toplanırken bankalar sağlam çökecek diyenler vardı oraya göre 10 kat yapmış garanti ama daha bankaların yılı 2026 mı şimdi ?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aslında TR'nin elinde de ciddi bir koz var.AKKUYU NÜKLEER şirketinde Rus şirketi ROSATOM'un payı %99.2. Mütekabiliyet açısından bu koz kullanılabilir. TR "sen benim şirketime kayyum atarsan ben de senin %99 ortak olduğun şirkete kayyum atarım" der. Belki biraz sıkar ama böyle demeye hakkı var.
    TH tam uçtun sende .. Biraz mı ? Kendi ayağına değil de bacağına hatta kafasına sık desem bu kadar olur. Bir tarafta Rusya da ciddi işler yapan türk firmaları diğer yanda TR ye doğal gaz petrol (ucuzundan hatta bedava) satıp üzerine turist gönderen bir rusya. Rusya resmen göz dağı verdi. Bizim kilerden tek bir ses bile yok zaten. Biliyorlar rusya nın elindeki bizim üzerimizdeki gücü çünkü.
    1. O dediğin tesis daha aktif bile değil.
    2. O dediğin tesis TR nin tek nükleer çıkışı. Yoksa bugüne kadar herhangi bir batı ülkesi gel kuralım dedi de biz mi karşı çıktık ? anladın ?
    3. "The key to the game is capital reserves." derler. Nerenle hangi gücünle kime karşı koyuyorsun. Yoksa batının bütün gücünü ardımıza mı aldık ? Var mı böyle bir batı? 2016 mıydı 2015 miydi adamlar bir sene turist göndermediler turizm de çalışan hemen hemen tüm arkadaşlarım işsiz kaldı idi. Sonra kapılarına gittik bekletildik falan malum.

Rusya ile ciddi papaz olunmuş durumda. Batı ya yaklaşılmaya çalışılıyor ama onlarda YPG/PKK tanı anlaş diyorlar. Suriye konusunda italyada geçen toplantı yapıldı. Biz yokuz.!! Garip gureba bir ekonomik program uygulanıyor yukarı tükürsek bıyık aşağısı sakal. Çok fena sıkışılmış durumda.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    18 yıl önce Citi AKBNKın %20 si için 3.1 milyar dolar ödemişti.
    2010'da Dodd-Frank yasası çıktıktan sonra bankacılık sektörünün eski değerlerine ihtiyatlı yaklaşmak lazım. ABD bankaları için farklı bir durum var ama Avrupa ve Türkiye'de eski piyasa değerlerine çok takılmayın. O rakamları görmek için bankaların birleşmelerle bilanço büyütmesi gerekebilir.

Mathias'ın karşıt görüşlerinin altı boş değil, dikkate almak lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aslında TR'nin elinde de ciddi bir koz var.AKKUYU NÜKLEER şirketinde Rus şirketi ROSATOM'un payı %99.2. Mütekabiliyet açısından bu koz kullanılabilir. TR "sen benim şirketime kayyum atarsan ben de senin %99 ortak olduğun şirkete kayyum atarım" der. Belki biraz sıkar ama böyle demeye hakkı var.
    Anadolu Holding bu detayı Reis'e iletti diye duydum. Dostça bir çözüm peşinde koşulacakmış. Söylenti bunlar tabii. Putin bu kararı alırken Akkuyu'daki ortaklık durumunundan, ROSATOM'un %99.2 lik payından pekala haberdardı. Orijinal anlaşma devreye sokulup InBev'in %24 lük hissesini AEFES satın alırsa bu mevzu çözülür. Böylece hisseler düşman bir ülkenin elinden alınıp dost ülkenin şirketine adil bir yolla (satın almayla) geçmiş olur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    O senin dediğin borsa çok sert düşerse olur,GS'da elde kalan R'lerin bugün hepsi satılmış,alan babasının hayrına almadı,TS tavan çekti buda peşine düştü,hedefim bunda öncelikli 2.50,macera daha yeni başlıyor
    3.5 milyon tane kullanılmamış rüçhan vardı dün itibariyle ki 14 milyon yeni hisse eder. 5.4 milyar hisse var toplamda, demek ki hiç ciddi bir rakam değil. 432 milyon adet rüçhanların %99 dan fazlası kullanılmış. GSRAY yatırımcılarını yürekten tebrik ederim. Dediğim gibi 1.75 in altına inerse radarıma girer, aksi halde yolu açık olsun, 😊
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. Konsolide edilecek diye biliyorum.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Konsolide edilecek diye biliyorum.
    --verileri nasıl alacaklar ki?, yönetimde yoklar...alsalar bile mevzuat izin verir mi?.

7. Mathias haklısın, zaten sıkar derken bunları düşünmüştüm. Öte yandan fino köpeği gibi davranıp her türlü haksızlığa boyun eğip ses çıkarmamak da doğru bir strateji değil. TR realpolitik alanında İsrail'den ders almalı. Bu iş bir şekilde halledilecek, her 2 ülkenin ortak menfaatleri bunu gerektiriyor.

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --verileri nasıl alacaklar ki?, yönetimde yoklar...alsalar bile mevzuat izin verir mi?.
    Bu olay 30 Aralıkta patladı, 4. çeyreğin tam sonunda. Konsolide edilmesi gerekiyor aslında. O tarihe kadar güncel veriler zaten 3 aşağı 5 yukarı mevcuttur, geri kalan için Kayyumla işbirliği yapılır.

Sayfa 149/348 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •