Alaçatı deyince akla alkatel geliyor. Tektu oda fiyatlari çok yüksek gibi
send by selectra
Printable View
Alaçatı deyince akla alkatel geliyor. Tektu oda fiyatlari çok yüksek gibi
send by selectra
Aynen dediğiniz gibi.
Belkide daha iyi oldu. Böylelikle herkes milletten birşeyler medet ummadan kendi kendine çalışır ve analiz yapar. Zaten yapmayanlarda ne haliniz varsa görün hesabına bürünüyor.
Belki böylelikle insanlar kendilerini daha çok geliştirirler. teknik ve temel analizde.
Ama tabiki forumlar için biraz kötü oldu. Aslında benim için iyi oldu. Hisse soranları zaten sevmiyordum. Şimdi hisse sorulmaz daha sağlıklı bilinçli yazılar olabilir belkide.
Aynen dostum hatırlayanlar bilir :D
Çok iyi takipçisin seni bir kez daha tebrik ediyorum. :ok:
Ben yeni kitap siparişleri verdim 4 tane ama okuma fırsatım olmadı.
İsimleri ; Karşıt yatırım, elliott dalga prensibi, Leonardonun robotu, Varyemez amca. Bunlar indirimde idi hemen aldım.
Birde Borsa sihirbazları'nı tavsiye ediyor arkadaşlar.
Odayı iyi fiyattan yakaladın sanırım ;)
görüşürüz saygılar, sevgiler.
Tebliği okuduğum da gördüğüm; daha çok aracı kurum araştırma birimlerine(ısmarlama rapor yazanlar),elinde ki pozisyona göre zorlama teknik analiz yapanlara(aracı kurum ve özellikle twitter ve face de),Twitter ve facebook'dan mal pazarlayan manipülatörcüklere(son zamanlarda iyice azmışlardı,özellikle sığ küçük şirketleri patronlarla anlaşmalı pazarlıyorlardı.hatta spk ya kafa tutuyorlardı),art niyetli şirket patronlarına karşı çıkarılmış bir tebliğ.
Usturuplu gerçek manada teknik analiz yapan,şirketleri gerçek manada analiz eden insana hiç bir şey olmaz.Yalan yanlış iş yapmayan,gerçek manada teknik analiz ve şirket analizi değerlemesi yapan insanın korkacağı bir şey yok.
Bir masa iki sandalye şirketlerini ederinin çok çok üstünde pazarlayan kıçı kırık manipülatörcüklerle, o bir masa iki sandalye şirketciklerinin patroncukları korksun.
Son zamanlarda twitter ve facebookda iş iyice çığrından çıkmıştı.Keşke bu tebliği 2009 dan itibaren uygulasalardı da Akgiray döneminde mahalle bakkalı kadar bile cirosu olmayan küçük şirketcikleri, işi bilmeyen veya borsaya yeni gelen yatırımcılara o şirketcikler pazarlanmasaydı.
Yanarım yanarımda Akgiray dahil o dönemde sorumluluğu olanlardan hesap sorulmamasına yanarım.
Bundan sonra borsada para kazanmak isteyen finansal okuryazarlığını artıracak,çalışacak.Borsayı hayrat çeşmesinden bedava para dağıtılan bir yer olarak düşünme mantalitesinden uzaklaşacak.Ya kendini yetiştirecek ya da profesyonellere yönelecek.
Bundan sonra bilginin,bilgili olmanın en büyük güç olduğunun değeri ortaya çıkacak.
SPK ASIL FİNANSAL OKUR YAZARLIĞIN ARTIRILMASI YÖNÜNDE VE BUNUN ÇERÇEVESİNİ BELİRLEYEN BİR TEBLİĞ ÇIKARMALI
Bana kalsa bir ay temel ve teknik analiz eğitimi almayan,sermaye piyasalarının işleyişini öğrenmeyen adama borsada işlem yaptırmam.Bu eğitimi aracı kurumlar vermelidir(Gerçi aracı kurumlarda ki dealer ve uzman geçinenlerinde hali içler acısı ya) .
Yıllarca aracı kurumlar ve spk finansal okuryazarlığın artması,yatırımcıların eğitilmesi için hiç bir adım atmadı.
Eğer bu konuda baştan doğru adımlar atılsaydı bugün 5 milyon borsa yatırımcısı olurdu.Ama olmadı insanlar borsa değirmeninde öğütüldü.Çar çakalın eline bırakıldı.
Aracı kurumlar bindikleri dalı kestiler.Şimdi bir çoğu zararda ve birbirlerinden müşteri koparmanın peşindeler.
Bu tebliğden adam gibi analiz(temel, teknik) yapan,şirket değerleyen bir insanın çekineceği bir durum yok.
Bir dostum 2-3 ay önce Avrasya'da tür var demişti, o zaman 285 liraydı kişi başı. Ben seyahat etmemiştim onlarla hiç, gitmedim tabii. Sonra o tür fiyatı 375 lira olunca arkadaş satmış yerini başkasına. Sen git dün 700 lirayı geç. Kısmet olmazsa dayak bile yenilmez derler ya.
Bilemiyorum artık, Alaçatı da 5 yıldızlı otel yokmuş mu ne... Ondan oda fiyatları çok uçuk. Ets Tur sitesinden Zigana Resort 2 kişi 1 gece bugünkü fiyatı 1800. Sörfçüler geldiği için elit bir yer ve otel olacak. Rezerve aldıklarına göre açılış haberini de verirler. Beklenti gerçekleşti olurmu bilemem işte. Bu hafta belli eder kendini...
Bu arada sörfçülerin yanında açıkçılar gelmiş Cuma günü... Pazartesi onlar hesap kapatabilir. Bakalım ne olacak. Kismet, ya nasip...
Buraya da merhaba :)
Mohikan'a endeks ve büyük kağıtlara ayuluk yaptığı için cevap yazıyorum, oradan belki okuyan vardır.
Burada da park madene boğalık yapanlara cevap yazayım, devletin cinere o madeni tekrar açması için izin vereceğine inancınız Gözlerimi yaşartıyor, maden açılsın ben ilk gün tavandan da alırım 2,40-50 her neyse, bu olana kadar boğalık bence gereksiz.
http://i.hizliresim.com/2rYyYj.jpg
http://i.hizliresim.com/69lQYW.jpg
benzerliklere dikkat.........
Valla bende korktum açıkcası.
2.09 eski maliyetlileri 2.20-21 den sattım. Ertesi gün akşam 2.12 geri aldım
Dün baktım hareket yok. Açılıştan itibaren yukarı tek kademe bile gitmedi.
Öğleden sonra 2.08 zarara tekrar geri verdim.
Takipte şimdilik.. En azından yukarı yönlü bişeyler görmek lazım
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f1c8a665cf.jpg
yeni okudugum kitaptan bir kare alti cizili yere dikkat.
asagida 2 aralik 71.800 lerde yaptigim karsitlik tam bu kitaba uyuyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...633a216eb7.jpg