https://youtu.be/QEf5jjuw6IE
Printable View
CDS Turkey: 410
https://pbs.twimg.com/media/DtCUKUiXgAEFN8d.jpg
'' Türkiye risk primi 390 'ın üstünde ve en yakındaki G.Afrika'nınkinden 160 puan,
Brezilya'nınkinden 180 puan ,
Rusya'nınkinden 235 puan yukarıda.
Rejim sürekli risk üretiyor. Ekonomi hızla küçülürken bile $/TL nin yıllık artışı %35. ''
https://twitter.com/mustfsnmz/status...16024583569408
-'' Ülkenin kaymağını yiyen Çankaya, Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş yüzünden böyle oluyor. ''
-'' Ben bu söylemi çok ciddiye alıyorum ve korkuyorum. Burada çok açık bir hedef gösterme var. ''
-''Çok haklısınız. İç savaş çığırtkanlığıdır bunun adı. Soyut kavramlar veya ideolojiler üzerinden düşman yaratmayı geçti, açık açık ilçeleri ve orada yaşayanları hedef gösteriyor. Çok geçmez "münferit" olaylar görürüz. ''
Ne kaymağı yiyor bu insanlar bende ülkenin inek kaymağını yiyorum. Parasal anlamda kim kaymak yiyor belli. Ben dolares diyorum. Gümüş kötü dövdü beni..
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...asyon-2763801/
Yine betoncuları kurtarma peşindeler umutabi olsaydı şimdi bir iki kelam bişeyler yazardı..
hiç boşuna ugraşma o zaman yaprak büyük kıç küçüktü,şimdi refah seviyemiz artti hazır et yedigimiz için tam tersi yaprak küçüldü kıç büyüdü,birde siz o günleri hatırlamazsınız siz o zamanlar çankayada,şişlide,kadiköyde,beşiktaşta memleketin kaymagını yiyordunuz...:)))
Ulusoy Seyahat konkordato ilan etti !!!
https://www.haberler.com/ulusoy-seya...482555-haberi/
Gebzede çöken viyadük ile ilgili haberlere yayın yasağı gelmiş...
Kötü giden herşeye yasak geliyor....gözükmesin bilinmesin...
Benim kedi de öyle yapıyor...
Yapıp yapıp üzerini örtüyor ...ama bir kaç gün sonra kokusu fena çıkıyor...
28 Kasım Çarşamba 18:02 ABD'DE YENİ KONUT SATIŞLARI EKİM'DE AYLIK YÜZDE 8,9 AZALDI, BEKLENTİ %4 ARTIŞ - BN
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın..
https://i.postimg.cc/wv2mVQSM/R-2183.gif
Kafasını kuma gömenlere..
Yazık bu halka..
Ek 20958
Bu işte bir teslik var..
2018 EKONOMİK KRİZİ, PARA POLİTİKASI
İnşaata banknot matbaası
28/11/2018
ugurses1
Son derece tehlikeli bir oyun oynanıyor. Hayır komplo teorisi geliştirmiyorum. Ekonomi yönetiminden bahsediyorum.
Seçim sonrasında ortaya çıkan ekonomik krizi yönetme biçimi soruna dönük değil, sonuçlarına yönelik semptomları saklama, baskılama türü bir tedavi olduğu için, “algıyı değiştirirsek sorunlar da kalmaz†bakışı olduğu için atılan adımlar sorunu daha da derinleşirip, yakın gelecekte potansiyel yeni sorunları su yüzüne çıkarmaya aday.
Hazine borçlanmasında 8 gün önce ilan ettiği ihaleleri 9. gün iptal eden, gerçekleşen ihalelerde de az satışla iki bankanın teklifini piyasa faizi yerine koyarak yapay faiz indirimi peşinde koşan Ankara, bu adıma birkaç adım daha ekledi.
Biri, bankalar ve faktöring gibi finansal kuruluşların birlikleri üzerinden bankalara faiz indirme talimatları verildi. Kredi faizinin yüzde 30’un altına, mevduat faizlerinin de yüzde 25’in altına çekmeleri “tavsiye edildiâ€. “Aba altından sopa†duruşu ile sonra da devam etti bu.
Bankaların bir bölümü buna uymuyor; çünkü yabancı bankalar bunlar.
Yerli sermayesi olan bankaların uymama lüksleri yok; zira gün sonunda işlem işlem ortalama faiz ve en yüksek faiz bildirimi yapıyorlar BDDK’ya.
Bunun adı; “sopa ile faiz indirimiâ€.
Faiz düşüşünün temel ekonomik bir nedeni ya da tetikleyicisi yok; tetikleyicisi “sopaâ€.
Şöyle bir tablo var; tüketici enflasyonu yüzde 25’e vurdu ama ne bundan bir yıl öncesinde yüzde 25’lik bir faiz vardı, ne de şimdi.
Merkez Bankası yüzde 24 faiz uygularken, bankaların mevduat faizi yüzde 24’ün altında.
Peki ne mi oluyor? Kur düştükçe vatandaş, şirketler döviz almaya devam ediyor.
Komplo kuramlarına inanıyor olsaydım; “Ankara’da bir döviz lobisi mi var?†diye sorardım.
Bir diğeri de “bir VDMK çıkarılsın, bunu da Merkez Bankası teminata saysın para versin†cin fikrinin ilk adımının atıldığı haberidir.
Çiğdem Toker’in haberine göre: “farklı tip menkul kıymetlerin bir dizi karmaşık işlemden geçirilerek Merkez Bankası marifeti ve Hazine tahvil piyasası üzerinden likidite sağlanmasını hedefliyorâ€
Haberde BDDK’nın bankalara yazı yazarak, farklı ipotek teminatlı menkul kıymetlerin dayanak gösterilmesi suretiyle ihraç edilecek varlığa dayalı menkul kıymetlerin, bu “ipotek teminatlı menkul kıymetleri†ihraç eden bankalarca satın alınması ve bunlarında da Merkez Bankası’nca teminata kabul edilmesini içeren bir “yapı†kuruluşunu haber veriyor.
BDDK diyor ki bunlara “sıfır risk ağırlığı†uygulayacağım.
Ekran Resmi 2018-11-28 10.55.01.png
Yazıdan şu anlaşılıyor; bir yerde ipoteğe dayalı bir menkul kıymet havuzu oluşacak, bu havuza dayanarak yeni bir “VDMK†çıkarılacak. Bunları alacak potansiyel alıcılara da deniyor ki; “sıfır riskli olarak ağırlıklandırılacak†ve Merkez Bankası teminata kabul edecek.
Bir mekanizma kuruluyor; bir ucu Merkez Bankası’nın banknot matbaasına, diğeri batık inşaatçılara uzanıyor. İnşaata banknot matbaası kurmak demek.
Özetle ve basitçe anlatımı şu: nihai olarak Merkez Bankası batık inşaatlara ve onları finanse edenlere para aktarmış olacak. Para basmış olacak.
Bu ne getirir?
Betonu millete mal etmeyi.
Geri ödenemeyen ipotekli konut kredileri nihai olarak Merkez Bankası’nca parasallaştırılmış olur.
Sahi bunun neresi “sıfır riskliâ€?
Merkez Bankası para basarak batıkları finanse eder hale gelir.
Yok efendim “miktar çok düşükâ€, yok efendim “geçici uygulama†makyajları gelecektir.
ABD’de 2008 krizi patlak verdiğinde Fed “Mortgage Backed Securities†(MBS) satın almaya başladı örnekleri de verilecektir.
Sormamız gereken soru şu: ABD’de derin resesyona yüzde 2’nin altına gerileyen bir enflasyon eşlik etti, bizde durum nedir?
ABD’de sıfır faiz ve devasa parasal genişlemeye karşın enflasyon uzun yıllar yüzde 2’nin altında seyretti.
Bizde ne var?
Yüzde 40’ın üzerinde bir üretici enflasyonu, yüzde 25’lik bir tüketici enflasyonu. Bir de hala üzerinde baskı olan ulusal paramız.
Enflasyon yüksekken faizleri bastırıp para basıyorsanız; vatandaşı kendini korumaya itersiniz. Öyle de oluyor.
Bu tabloya en son yapılacak iş; faizleri baskıyla düşük tutmak ve parasal genişlemeye gitmek. Hem de sonunda Merkez Bankası’nın ya da kamu kesiminin elinde “anahtarı tutuşturacak†biçimde.
Batık inşaatçıları para basarak kurtarma çabası döviz kuru ve enflasyona asansör kurmak demektir.
“Piyasada para yok, para sürelim†diye bir açı varsa eğer; temel sorunun bizatihi ekonomi politikasının kendisinde olduğunu görmek gerekiyor.
Tarihten not:
1994 krizine giden yolda, Hazine ihaleleri iptal edildiğini biliyoruz. Ancak daha öncesinde 1992’de meşhur tahkim yasası geçirilmişti. Tahkim yasası kamu kuruluşlarının birbirine olan borcunun mahsup edilmesini yani silinmesini içeriyordu. Ne mi yapıldı? Hazine’nin Merkez Bankası’na olan avans borcu silindi. Daha fazla likidite piyasaya sürüldü.
Temmuz 1992’de çıkan 3836 sayılı Kanun ile Hazine’nin sildiği borç tutarı, kamu iç borç stokunun yarısı kadardı. 92.6 milyar TL (13 milyar dolar) silindi. Bu milli gelirin de yüzde 8’ine karşılık geliyordu.
Sonunda enflasyon da kur da patlamıştı. Yüzde 80-85’lerdeki faizi birkaç puan düşürmek için borcu parasallaştıran, ihaleyi iptal eden hükümet, kurların patlamasına yol açmıştı; önce yüzde 13.5, sonra da yüzde 100’lük bir kur artışı. Borçlanamaz duruma düştüğü için de yüzde 400’lük 3 aylık bonu ihracı yaparak piyasaya dönmüştü.
Şimdi çok daha kaldıraçlı ve yüksek borçlu bir reel ve finansal kesim var. Para basarsanız enflasyon ve kuru daha güçlü patlatırsınız.
Uğur Gürses
kimsecikler kalmadi koskoca topikte.way be
https://youtu.be/YGvy379ZcSo
Haber de yok ama yılanoğlu 10 dakikada 4 kuruş indi....
Trump aliyor kucagina kayiyor indiriyor fed basliyor kucaga almaya
Ne dedim iki kabusu dolarin... biri fed biri trump
Burda tv den twiterdan ezbere duyduklariyla fed 10 yillik zirvalayanlar vardi dolar icin :)
4 ekim powell...
Nötr faizi aşabiliriz ancak bulunduğumuz noktada nötr faiz seviyesine daha çok yolumuz var" DEDİ.
Bugün powell...
Notr faiz oraninin hemen altındayız..
Orasi muz cumhuriyeti mi yaaa orda kurumlar bagimsiz demokrasi var bi kere abicim diyenlere
Trump feci kaymis fed e
ÇARPITIYORSUNZ..Zamanları ile paylaşınız..ben alım noktası dediğimde 5,70lerdeydi..BOĞA piyasası oluşturdu..
hızla 8lere kadar vurdu..sonra dedim ki dolar düşerse tekrar DÜŞER..yükselirse HALKB kalmaz 13lere gider yani..dolar 10-11try vurur ihtimaline bağladım..allahtan yazılı hepsi ..millet yanlış anlayacak..
#######################
gelelim şikayet eden Sa-tanist züppeye.
baktım ki birileri escom topluyor söylenti yayıp.buralarda bırakmazlar deyip..forum kuralı olan Sat al tavsiyesi verme kuralını çiğnemezdim boş bulundum..normalde söylemezdim..çnükü AĞIR tahrik vardı.
#######################
işte bu yüzden hepsini biriktirip bunu yazdım
http://www.hisse.net/topluluk/showth...40#post2896340
Fos bilmem
Tv den bikac analist bozuntunun soylediklerini tekrarlayip fed de fed 10 yilliklar ezbere ayni seyleri soyleyenler vardi.
Konu su akp rte ...dolar...yes
Trump fed...dolar...no no no !!
Yillardir soyluyorum fed sacmaliklarina inanmayin
Dolar zirveye gider ama fed le kurus alakasi olmadan.
Kendilerini fed ci 10 yillikci olarak tanitip size masal anlatanlara itibar etmeyin :)
[QUOTE=Occhiali;2900218]Büyük haber. Peki işin mali portresi nedir? Ne kadar para basılacak? Tahmin var mı? Enflasyon ve döviz kuru artışı projeksiyonu yapabilmek için basılacak parayı tahmin etmek gerekiyor.[/QUOTE
grafik belki bi fikir verebilir.
seçim öncesi mecbur para basacak zaten
reis 1 ay once bunun haberini vermişti ama ayrıntı yoktu.
bankalar kötü , kurtarmak gerek.
10 büyük bankanın yarısının sorunlu kredileri
özsermayelerinden fazla.
kalanlarıda tehlike sınırında.
https://i.postimg.cc/7ZF6DxND/Ds-X-R7y-Ws-AAd-m-K.jpg
Powell: Faizler tarihsel standartlara göre hala düşük
Yukarıdaki cümle doları yukarı itebilecekken aşağıdaki cümle daha kuvvetli bir ters etki yapıyor.
Powell: Faizler nötr faiz oranının hemen altında.
Doları baskılayan cümle bence bu son cümle.
Ayrıca son cümle ile Trump'ı da şevkatlice okşuyor.
5.2138 vurdu çekti.
Özgür Demirtaş
â€
@ProfDemirtas
7 sa.7 saat önce
Hazine’nin Borçlanmasını engelleyerek, Batık inşaatçılara halktan alıp sermaye vererek, Ekonomiyi paramparça edersiniz. Yapmayın, yapmayın, yapmayın. Hazine’nin borçlanmayı ertelemesi kadar yanlış bir karar olamaz. Tansu Çiller’de bunu yaptı herkesi batırdı. Faiz Makyajla Düşmez!
Özgür Demirtaş
â€
@ProfDemirtas
7 sa.7 saat önce
Ekonomi Yönetimi FECİ bir hata yapıyor. Hazine’nin borçlanmasını engelleyerek Faizleri Suni olarak düşürüyor. Bu safça hata çok kötü sonuçlanacak. Bu Zihni Sihir olayı en son Türkiye’nin en kötü ekonomi yönetiminin mimarı Tansu Çiller yapmıştı! Lütfen yapmayın. Hata yapıyorsunuz!
evet allahtan hepsi yazılı..
26.07.2018 HALKB başlığı. HALKB 6,72 = 1,39 dolar..
ağustos sonu HALKB 6,14 = 0,93 dolarAlıntı:
Originally Posted by ERSOYDELTA
.
.
malı mülkü satın HALKB ye girin derken vicdanen nasıl rahat ediyordunuz bilmiyorum ama birkaç gönderiniz kabaca bir fikir veriyor..
dolar ve altınla ilgili muhteşem öngörülerinizi de paylaşırız gerekirse.
Arkadaşlar ben yıllarca eurobondları izlerim,yatırımcısı da oldum uzun süre.Aslında çok anormal bir durum var.Dolar arttı mı eurobondların değeri düşmeli,azaldımı da artmalı mantık böyledir.Yani dışardan dolar geldi mi doların değeri düşer eurobondun satış fiyatı artar , dolar çıktımı da doların değeri artar eurobondun fiyatı düşer.Şu ara 2041 2045 vadeli eurobondlara bakıyorum hem onların değeri düşüyor hem dolar ucuzluyor.Birinden biri kesinlikle yalan söylüyor.
200 günlük ortalamaya birşey kalmadı.
http://666kb.com/i/dz2k8s9g8sdiya2vr.png
200 günlük ortalama en son Ağustos 2017 de aşağı geçilmiş.
http://666kb.com/i/dz2keadwxdolut9g7.png