Ölüm oranının yaşlılarda çok olduğunu gençleri virüs ölüm olarak etkilemese de yakınlarına bulaştırarak sorun teşkil edebileceğini bu yüzden dikkat edilmesi gerektiğini belirtti .
Printable View
Bakan Koca : İl bazında da virüs dağılımını açıklayacağız
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "(Ücretli öğretmenler) Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor."
Dün itibariyle Türkiye genelinde iyileşen hasta sayısı 26
Şu zamanda, pes yani!
https://i.hizliresim.com/CYHFgj.jpg
Yukarıdaki gerzekte bunu paylaşmış, iyi niyetinden değil gavurlar böyle perişan diye!
Sağlık bakanı : Yoğun bakımda yatan hasta sayımız 136 . Çin’den gelen ilaç bu yoğun bakım hastalarında kullanılmaya başlanıldı . İlacın etkili olup olmadığını da bu dönemde takip etmiş olacağız
Bakan Koca : 83 milyonun test olması gerekmiyor. Böyle bir uygulama yok. Test yapıldığında negatif çıkabilir ancak 3-5 gün sonra pozitif çıkabilir ve bu sürede virüsü bulaştırabilirsiz. Herkes virüsü taşıyor gibi hareket etmeli.
Erdoğan: "2 milyon dar gelirli aileye 1000 Türk Lirası nakit destek verilecek"
Tüccar hükümet dediğin de böyle olur zaten...
Çin'den parayla kit al, Başka ülkeye sat..
Kendi vatandaşına da yok de..
İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 683 artarak 7 bin 503'e yükseldi
THY de kabin memuru bir arkadas var kadini uzun yolculuklarda hala calistiriyorlar ama kadin aksiriyor oksuruyor bogazi agriyor
THY nin basindakiler kafayi yemis. Simdi bu kadin icinde ne virusu varsa hepsini yolculara bulastiriyor
Cumhurbaşkanı birazdan ulusa sesleniş konuşması yapacak
Erdoğan : 53 bin vatandaşımızı evden takip ediyoruz
Dow 30 21.698,73 22.019,93 20.538,34 +993,82 / +4,80% ...geç saatlerde patlıyor genellikle bizdeki gibi değil.
Bovespa 76.022,14 76.713,93 69.359,58 +6292,84 / +9,02%...devamlı yapıyor bu oynaklığı.
S&P 500 VIX 61,95 68,86 58,03 +0,28 +0,45%...ama vix öyle demiyor ve 50 altına düşmüyor.
Erdoğan: "Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız vardır."
Erdoğan: "Hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak, süreçten olabildiğince en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla çıkacağız"
Erdoğan: "Tedbir bizden, mücadele bizden, ferasetli davranmak bizden, takdir Allah'tandır."
Erdoğan: "Aydınlık yarınlar bizi bekliyor, yeter ki ikazlara riayet edelim, sabırlı olalım, dikkatli olalım."
Coronavirüs'ün 3 boyutlu görüntüsü:
https://twitter.com/realmardin/statu...79160340623362
TRT nin Amerikada kime dagittigi belli olmayan milyonlarca dolar
Yazik ki ne yazik
https://www.abcgazetesi.com/trt-worl...en-odedi-93198
MSB, "Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, 25 Mart 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.
https://i.hizliresim.com/4J2NuR.jpg
Forumda veya başka yerlerde sırf dini farklı diye, perişan hallerine sevinen aşağılık bir kesim var, maalesef.
Bu haberden utanacaklarını, hiç ama hiç sanmıyorum, ******** herifler.
Bakan Koca : SON 24 SAATTE 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar.
Türkiye’de günlere göre corona virüs vaka ve ölüm sayısı
11 Mart: 1 vaka
13 Mart: 5 vaka
14 Mart: 6 vaka
15 Mart: 18 vaka
16 Mart: 47 vaka
17 Mart: 98 vaka 1 ölüm
18 Mart: 191 vaka 2 ölüm
19 Mart: 359 vaka 4 ölüm
20 Mart : 670 vaka 9 ölüm
21 Mart : 947 vaka 21 ölüm
22 Mart : 1236 Vaka 30 ölüm
23 Mart : 1529 vaka 37 ölüm
24 Mart : 1872 vaka 44 ölüm
25 Mart : 2433 vaka 59 ölüm
25 Mart : 33004 Toplam test , 561 yeni vaka , 15 yeni ölüm
Testlerin pozitif çıkma oranı %7.37
Vakaların ölüm oranı %2.42
Alıntı : Türkiye, Bakan Fahrettin Koca'nın son açıklamalarından sonra en çok koronavirüs vakası görülen ülkeler sırasında 18.
İngiltere, 1,265 yeni koronavirüs vakası ve 30 yeni ölüm raporladı.
Toplamda 9,529 vaka ve 465 ölüm.
Erdoğan bugun yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında söyle demiş “ 53 bin vatandaşımızı evlerinde izlemeye , 8554 vakayı hastanelerde takibe aldık , bunlardan 797 kişi tamamen iyileşip taburcu olurken , 4603 kişiden numune alınarak ileri tetkik yapıldı , covid teşhisi konulan 1872 kişinin tedavisine devam ediliyor . “
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kolalı içeceklerin Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 35'e çıkarıldı.
BU videoyu seyredince anladimki Turkiye Cin den 500 sene geride
https://twitter.com/Laikimam1/status...51565746544647
Kordsa şu an için üretimi durduran üretim tesisimiz bulunmamakla birlikte, hem sağlık birimlerinin kararları doğrultusunda hem de talep yönlü azalışlar göz önünde bulundurularak üretimde yavaşlama ya da üretimi durdurma yoluna gidilebilecektir
Brısa 28.03.2020 cumartesi günü saat 23:30'dan itibaren de izmit ve aksaray fabrikalarımızdaki üretim faaliyetlerimize 15 gün süreyle ara verilmiştir
Günaydınlar
*albayrak: Bankaların, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza verdikleri dayanışma taahhütlerinin takipçisiyiz
*albayrak: Bankaların, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza verdikleri dayanışma taahhütlerinin takipçisiyiz
*albayrak: Taahhütlere aykırı bir uygulama ile karşılaşan tüm vatandaşlarımız bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu’nun şikayet hatlarına durumlarını aktarabilirler
*albayrak: Taahhütlere aykırı bir uygulama ile karşılaşan tüm vatandaşlarımız bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu’nun şikayet hatlarına durumlarını aktarabilirler
VİOP açılıştan beri -0.50.
Alıntı/Ergin Koçyildirim
Ben de şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir hekim ve bilim insanı olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığınız en son konuşma esnasında, Amerika’ya gönderdiğinizi söylediğiniz yerli üretim test kitleri konusunu merak ettim. Amerikan Haber Alma Özgürlüğü Yasa’sından faydalanarak, bu konuda en yetkili kurumlar olan CDC (Center for Dısease Control-Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi) ve FDA’ya (Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu) konuyu danıştım. Buradan aldığım bilgilere göre şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid-19 tanısı için test amaçlı kullanılan kitler arasında Türkiye’den gelen bir kit olmadığını, kaldı ki sadece FDA onayı olan kitlerin kullanılabildiğini öğrendim. FDA tarafından onay verilen kitler arasında da Türkiye’den gelen hiçbir kitin yer almadığını gördüm. Bu listede, CDC de dahil, yani Amerikan devletinin kendi test kitini de içeren, toplam 13 test kitinin adı ve bunları üreten kurum ve şirketlerin bilgileri var.