Senin gibi tahtanın da işlem yapan grubunda Allah belasını versin o tek emirle satış yazdığın 250 lot ları müsait bir tarafına montele..
Printable View
Senin gibi tahtanın da işlem yapan grubunda Allah belasını versin o tek emirle satış yazdığın 250 lot ları müsait bir tarafına montele..
Hocam Paynet satışı bugün bitse bile işin resmi olarak bitmesi ve paranın alınması en az 1-2 ay sürer. Kaldı ki daha Paynet satışı ile ilgili somut bir haber yok. Bu kadar çabuk olacağını sanmam eğer hazırda aylardır görüşülen bir alıcı yoksa.
Bu tür satışlar en az 3-4 ay sürebilir. Ardından bir alıcı ile anlaşıldıktan sonra , kesin satışın yapılması için son düzeltmeler yapılır , o da 1-2 ay alır vesaire.
Yani genel kurul için Payneti bekliyor olamazlar. Ama Paynet satılırsa , oradan gelen para ile yüklü bir temettü yaparlar mı , yapabilirler ama seneye. Yada ara bir olağanüstü genel kurul yapıp bu sene de ödeyebilirler ama bunlar çok küçük ihtimaller.
Paynet satılırsa , yüksek miktarda iştirak satış karı yazılacak ( benim tahminim en az 700-800 milyon lira ) ama bu gelen nakit para ile ne yapabileceklerini daha önceleri yazmıştım.
3 alanda kullanabilirler bu parayı. Parayı üçe bölüp üçünü de yapabilirler yada sadece birini yada ikisini.
1- Banka kredisi kapamak
2- Yeni bir şirket almak
3- Temettü olarak ödemek
Karanlık odada 14.050 gelirmi ?
Gelmedi
Hafta sonu az mutsuz olun dediler
Üstadım uzun süre bu hissede duracaktım fakat dayanamadım bir süre önce Blcyt aldım kısa zamanda giderse tüne buraya geleceğim.arena hissedarları için çok iyi yol göstericisiniz.inşallah yine aranıza katılacağım.aklımın bir köşesinde hep arena ve bu sıcak forum var.şirket araştırmalarını çok iyi yapıyorsunuz.yatırımcılar değerinizi bilmeli
Bende en son Hektaş ı kaçırdığım için baya bir süre burda kalacağım :)
Hedefe erken ulaşırsa ona birşey demeyeceğim.
Herkese hayırlı ve bol kazançlar dilerim.
Ver artık şu tekniğin hakkını.. bakalım bu saçmasapan fiyatlama daha ne kadar sürecek?
Geçen yılki ilk çeyrek bilanço şokundan sonra temkinli anlaşılan yatirimcilar. Ben Serkan çeliğin açıklamasından ilk ceyregin zorlu geçtiğini ama yıl sonunda toparlanacagini anladım. Bu benim naçizane yorumun başkası farklı yorumlamış olbailir.
Yatırımcılar ilk çeyrek sonuçlarını bekliyor olabilir. Arena çok fazla tekniğe göre hareket eden bir kağıt değil. Daha çok bilanço öne çıkmıştır bugüne kadar. Ayrıca bu hacimlerle tekniğin de bir anlamı yok bence. Iyi haftalar
İş bankası ve yatırım fonlarından alanlar nereden bulaşık bu hisseye diye kafalarını duvarlara vuruyordur. Satmaya kalksalar tahtada alıcı yok.
Hisseye ilgi neredeyse 0. Bu yüzden adamlar 1000 lotla bile satış baskısı yapabiliyorlar
Armada nın 66 olduğu piyasada 20 tl çok değil bize.Birçok fark vardır elbet.
Omar Musa tahtayı unutmasa iyiydi.
Daha 4 sene önce kurulmuş , 2. el cep telefonları tamir edip tekrar satan easycep 100 milyon USD değerlemeye ulaşmış , bu sene 900 milyon - 1 milyar USD'lık mal satacak olan , içinde Brighstar gibi cep telefonu pazarında ilk 3-5 arasında olan bir şirkete sahip , senelik 12-13 milyar liralık işlem hacmi olan Paynet gibi bir finteche sahip sektörde 30 yılını devirmiş , bu sektörün en önemli 3 şirketinden biri olan Arena'nın piyasa değeri 90 milyon USD.
Bu kadar saçma sapan fiyatlamaların olması belki kısa vadelerde mümkün ama elbet orta ve uzun vadede bu saçmalık düzelecektir.
https://www.haberturk.com/easycep-10...0084-teknoloji
Emirhan Bey yazınızı okuyunca Brightstar satın alımında izlediğim eski tarihli bir videoyu anımsadım
https://youtu.be/d1AlDBW4Anw
2015 yılındaki bir video.
Web sitesindeki yazıyı tekrar anımsadım.
Geri Satın Alma (buy back) ve Yenisi İle Değiştirme (trade in)Çözümleri :*Kullanılmış cihazları geri alıp, dönüştüren ve yenilenerek, piyasaya geri yerleştiren dünya çapında lider bir şirketiz.
https://www.brightstar.com.tr/ceo-message.html
Yönetim duruyormu değiştimi hiç bilmiyorum.Eski tarihli paylaşımdır.
Yatırım Tavsiyesi içermez.
Cidden Paynet ile Brighstar ın piyasa değerini birleştirseniz ortada ana şirketinizin değeri yok gibi birşey.
Başka şirketlerde de bu böylemi acaba.
İnsanlar elle tutulur haber gelirse nasıl olsa geçeriz Arena ya diye pozisyon takip ediyor sanırım.Nasıl olsa tavan tavan gittiği de görülmedi şimdiye kadar ucundan bir yerinden yakalarız diye mi düşünüyor.
İşte hocam Brightstar'ın yaptığı işin bir kısmını yapan Easycep 100 milyon USD üzerinden fiyatlanmış , koskoca Arena 90 milyon USD.
Bu saçmalık muhtemelen ilk çeyrek bilançosu sonrası ve Paynet satışı sonrası bitecek. Bu şartlarda Arena'nın en az 300 milyon USD etmesi lazım. 18 ay içinde İnşaallah buraları göreceğiz ama hep dediğimiz gibi sabır ve zaman işi bu.
İlk beklentimiz 2 ay sonra gelecek olan ilk çeyrek sonuçları , sonrasında yeni iş ilişikileri ve Paynet satışı ile ilgili gelişmeler , sonrasında sırasıyla 2-3-4. çeyrek sonuçları derken fiyatdaki gelişmeyi göreceğiz İnşaallah zamanla.
İnşallah Emirhan Bey Üstadım.
İnşallah hepimizin bahtıda açılır 😅
zavallı arena.. acınacak durumdasın..
Bilişim endeksi artıda.Tepki de vermiyor.
Elimdekiler benim bütçeme göre fazlasıyla yeterli.Sürekli ufak ufak alımlar yaptım.Bir miktar daha alayım diyordum onuda yapmayacağım sanırım.İnşallah 20 leri görür.
Uzun vade attım kenara.Sabır çekeriz.
Armada 71 ...yav eskiden kıyısından köşesinden rol çalardınız birbirinizden.O da kalmamış :)
Tepkiyi geçtim hissenin kafasını kaldırmaya mecali yok. Satış tarafındaki 200 lotu bile alan yok.
Savaştan önceki gün 14.5 seviyeleri denenmişti ve 14'e yakın bir seviyede kapattık. Hisse o günden sonra dönecekti ancak savaş haberi ile ertesi gün taban oldu. Dış etkenlerden dolayı bozuldu.
Savaşla ilgili gündem kalmadı, artı olarak endeks o günden bugüne savaş öncesi seviyelerini hayli geçti.
Dünya ve bizim için olumlu gelişmeler hisse için olumsuz gelişme olmamasına rağmen hacim sıfır..
Madem o gün neden 14.5 denendi hacim yapıldı?
Şimdi niye hacim yok anlamak güç.
Neyse mal düşerken alınır.
Şu an alıcı gelmesin diye dua ediyordur.
Kur düşüşünün nereye gideceğini öngöremediler tahtacı Bey ve saz ekibi.
Usd grafikte boşluk olmasın düşüncesi hakim gibi.
Tekniği ayarlamada zorlanıyorlar sanırım.
Tavan tavan götürseler Peranın kılıcını tadacaklar belkide.Ya cidden gülmemek elde değil.Allah'ım günah yazmasın.
Ytd.
onlarda hisseye ilgi olmadığını bildiği için istedikleri gibi at oynatıyorlar.. hergün cep to cep yaparak hisseyi aşağı basıyorlar..
Battında bizim mi haberimiz yok Allahın belası..
Arenadan çıkıp forda geçtim gerçi orada da şuan biraz zarardayım :) thy düşünüyordum almadım ford aldım insanda birazda nasip olacak inşallah nasibimiz hayırlısıyla açılır
seni tahtanı yapan yapıcının, kuracağınız baskının........
Degerli dostlar herkese bol kazançlar,
Yatırımcı dostlarımdan şirkete mail atmalarını ya da telefon etmelerini rica edecegim genel kurul ve temettu kararı niye açıklanmadı ben bu işi cozemedim.Ugraşıyorum siz de taşın altına elinizi sokarsanız sevinirim
Bilanço gönderme tarihi 22 şubat , bugün tam 5 hafta oldu hala daha genel kurul ve temettü haberi bildirilmedi KAP'a.
Bu şirketin normal uygulaması değil. Normalde bilanço açıkladıktan 1 hafta 10 gün sonra genel kurul tarihi ve temettü miktarı bildirilirdi.
Ben de sordum şirkete bunu ama çok net bir gerekçe alamadım.
Bence de herkes şirkete telefon etsin yada mail atsın , genel kurul tarihinin neden belirlenmediğini sorsun.
Genel kurullar hesap döneminin sonundan itibaren 3 ay içinde yapılır diye biliyorum ama mutlaka bunun istisnaları vardır. Çünkü zaten 3. ayın sonuna geldik daha karar alınmadı. Karar alındıktan sonra da en az 3-4 hafta sonra yapılır genel kurullar. Bu durumda bugün karar alınsa bile en erken Nisan sonu yapılacak demektir.
Bir çok şirket genel kurulllarını yaptı Mart ayı içinde. Hatta temettü ödemesi yapanlar bile var. Veya 1-2 hafta içinde temettü ödemesi yapacak olan bir sürü şirket var ama bizimkiler neden bu kadar gecikti anlamadım.
Bunun bir sebebi var bence ama ne olduğunu bilmiyorum. Yoksa senelerdir mart sonunda genel kurul yapan şirket neden bu sene bu kadar geç kaldı.
Bence de herkes üzerine düşeni yapsın ve mail yada telefonla bunu sorsun şirkete. Belki çok kişi arar sorarsa bir açıklama yaparlar.
Herhangi bir gecikme yok,gelişme olursa kapta paylaşılacaktır şeklinde cevap aldım.
+902123646464
Müşteri Hizmetlerine bağlanınca ilgili birime aktarıyorlar.
Degerli dostlar ellerinize saglık