Hocam Paynet satýþý bugün bitse bile iþin resmi olarak bitmesi ve paranýn alýnmasý en az 1-2 ay sürer. Kaldý ki daha Paynet satýþý ile ilgili somut bir haber yok. Bu kadar çabuk olacaðýný sanmam eðer hazýrda aylardýr görüþülen bir alýcý yoksa.
Bu tür satýþlar en az 3-4 ay sürebilir. Ardýndan bir alýcý ile anlaþýldýktan sonra , kesin satýþýn yapýlmasý için son düzeltmeler yapýlýr , o da 1-2 ay alýr vesaire.
Yani genel kurul için Payneti bekliyor olamazlar. Ama Paynet satýlýrsa , oradan gelen para ile yüklü bir temettü yaparlar mý , yapabilirler ama seneye. Yada ara bir olaðanüstü genel kurul yapýp bu sene de ödeyebilirler ama bunlar çok küçük ihtimaller.
Paynet satýlýrsa , yüksek miktarda iþtirak satýþ karý yazýlacak ( benim tahminim en az 700-800 milyon lira ) ama bu gelen nakit para ile ne yapabileceklerini daha önceleri yazmýþtým.
3 alanda kullanabilirler bu parayý. Parayý üçe bölüp üçünü de yapabilirler yada sadece birini yada ikisini.
1- Banka kredisi kapamak
2- Yeni bir þirket almak
3- Temettü olarak ödemek
Üstadým uzun süre bu hissede duracaktým fakat dayanamadým bir süre önce Blcyt aldým kýsa zamanda giderse tüne buraya geleceðim.arena hissedarlarý için çok iyi yol göstericisiniz.inþallah yine aranýza katýlacaðým.aklýmýn bir köþesinde hep arena ve bu sýcak forum var.þirket araþtýrmalarýný çok iyi yapýyorsunuz.yatýrýmcýlar deðerinizi bilmeli
en son braktýðým yerde duruyor.bugüne kadar altýncý hissim beni yanýltmadý Emirhan06 beyden þüphem yok ama tahta yapýcý-sahibi ner derseniz deyin adam noktasýna virgülüne kadar izleniyor.petun dedi dünya ve turkiye normalken halen o da ayný yerinde sayýyor.et süt su tahýl arpa gübre dünyada ne varsa 3 katýna çýktý ama petun malesef oda yerinde sayýyor gýdanýn çok çok önemli olduðu bir dönemde.
arena özelinde de ömer musa ile hintli firmanin ben bir þekilde doðrudan olmasada dolaylý olarak kontakta olduklarýný düþünüyorum.peraa capital aracýlýðý ile topladýklarý hisseleri bir gün bakarsýnýz kimseler duymadan redintona virmanlarlar.12 senede arenada yaþananlar bence normal deðil.
kar rekoru kýrdýðýnda 2020 yýlýnda arenanýn elinde ne brihgtstar vardý ne de paynet karý ve hikayesi ne de yenileme iþi dahada saydýrmayýn bana
Ve en önemlisi ülkemizde enflasyon almýþ baþýný gitmiþ kar ve ciro rekoru yaptýðýnda EKMEK 1 LÝRAYDI 1LÝRA KÜÇÜK SU 0,5 ÝDÝ ÞÝMDÝ 2 TL. bana kimse anlatamaz yurt içinde sattýklarý ürünlerin dýþardan dolar ile alýpta arena hisse olarak halen bu fiyatlarda kaldýðýný.
temel teknik falan fazla kasmam ama iki sene önce kar ve ciro rekoru kýrdýðýndaki fiyat bence enflasyon fiyatlamasý yaptýðýndan sonra tekrar güncellenmelidir.yani hedef fiyatý belirlenirken enflasyonda göz onuna alýnmalý.o fiyatýn üserine PAYNET BRÝGHTSTAR BÝLANÇO YENÝLEME GÜNEÞ ENERJSÝ VS VS üsütüne deðelendirmeler yapýlmasý iyi olur diye düþünüyoruç
Hocam kim kimi takip ediyor bilmiyorum ama bana böyle þeyler çok komplo teorisi gibi geliyor. Kimse kimseyi takip edip pozisyon almaz.
Öyle bir durum olsa biz Arena 4 liradan 65 liraya çýkarken de hissedeydik ve bu yükseliþden yararlandýk. Ben 60 liradan satýp çýktým 22 lira ortalama ile PETUN aldým. Petun ben aldýktan sonra 28 liraya çýktý oradan 17-18 liralara kadar düþtü. Ben 20 lira civarýndan satýp 10 liradan Arenaya geri döndüm. Ben sattýktan sonra Petun dediðin sebeplerden dolayý 28 liralara çýktý ama kötü gelen ilk çeyrek net karý nedeniyle tekrar 22 liralara düþtü.
Mesela o dönem Pýnar süt daha düþüktü Petundan ama þu anda aralarýnda 9 lira fark var pýnar süt lehine. Çünkü Petun çok kötü bilanço açýklarken Pýnar süt çok iyi açýkladý.
O yüzden ben bu tür dalgalanmalarda bilançolarýn etkili olduðunu düþünüyorum. Kimin alýp sattýðýnýn deðil.
Tahtacý beni takip ediyor ise ben aldýktan sonra hisse 3-4 ay içinde 9 liradan 16 liraya kadar da çýktý. O dönem de hissedeydik. Takip ediyorsa o zaman da yükseltmezdi. Kaldý ki ben arenayý 10 lira ortalama ile aldým þu anda da TL olarak kardayým.
2020-2021 döneminde çok iyi net karlar açýkladý arena. Yükseliþin sebebi de bu idi. Belki bu iþ biraz abartýlýp 65 liralar görüldü ama yükseliþin sebebi iyi bilançolar idi.2021 1. ve 2. çeyrek kötü bilanço gelince , 20 liralardan 9 liralara kadar geri geldi. Bu geri geliþde ben yoktum. Ben 9-10.50 arasýndan topladým hisseyi.
Yani gördüðün gibi düþüþ ve çýkýþlarda iyi yada kötü bilanço etkili oluyor , kimin aldýðý sattýðý deðil. Petunda da böyle oldu arenada da. Aylatdýr petunda deðilim , önce 28 liraya gitti sonra 22 liraya düþtü. Bu süreçte ben yoktum hissede. Neden bu hareketi yaptý ? Çünkü kötü bilanço geldi ilk çeyrek. Pýnar süt ise iyi bilanço ile 16 liralardan 32 liralara geldi.
Bazen tahtacýlar ters hareketler yapar ama kimse iyi gelen bilançonun önünde durmaz. 2021 3. ve 4. çeyrek bilançolarý ile , 2022 1. çeyrek bilançomuz iyi geldi. Bunun sonucu olarak 9 liradan 16 liraya çýkýp 13-14 arasý durulduk. 2022 2. çeyrek net karýný da iyi bekliyorum. O da gelince yukarý hareket baþlayacaktýr. Hiçbir tahtacý iyi bilançonun önünde durmaz. Sonuçta bu bir arz talep pazarý. Talep arzdan fazla olursa fiyat yukarý gider , önünde durmak isteyen de hisse kaptýrýr.
Ben de 2-3 hafta içinde iyi haberler bekliyorum. Bu da talebi arttýracak . O zaman da kimse önünde durmaz. Ama son 2 aydýr talep çok azaldý. Bunu tahtacý kullanýyor olabilir .
Yer Ýmleri