Tzl Çarşamba günü çok az artı yazmıştı Perşembe günü o kadar eksi yazmış yani iki gün için sıfır kazanç. Ki tzl az kazandıran ppflerden. Üç gün eksi yazar korkusuyla bugün cikicam
Printable View
Tzl Çarşamba günü çok az artı yazmıştı Perşembe günü o kadar eksi yazmış yani iki gün için sıfır kazanç. Ki tzl az kazandıran ppflerden. Üç gün eksi yazar korkusuyla bugün cikicam
Valla sizi bilmem ama ben hala ana paradan eksiyim kâr gitti ana paradan da gitti. Risk seviyesi 5,6,7 olanların demekki kâr ları çok iyi ve çabuk ana parayı kurtarıp tekrar kâra geçmişler ne diyelim ben çok riskli fonlara giremiyorum.
Herkese mutlu sağlıklı ve bol kazançlar getiren bir yıl olması dileğiyle
Bugun 6 para piyasa fonu eksi getirmis...
IOP İŞ PORTFÖY ODEABANK PARA PİYASASI FONU -0,0704
VK6 ZİRAAT PORTFÖY VAKIFBANK PARA PİYASASI FONU -0,0400
TZL ZİRAAT PORTFÖY PARA PİYASASI FONU -0,0287
BGP AK PORTFÖY ÜÇÜNCÜ PARA PİYASASI FONU -0,0150
HLL ZİRAAT PORTFÖY HALKBANK PARA PİYASASI FONU -0,0130
DLY DENİZ PORTFÖY PARA PİYASASI FONU -0,0048
Borclanma araclari ise 8 adet fon eksi getirili..
APT AK PORTFÖY ORTA VADELI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,1859
TBT TEB PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0520
TPF TACİRLER PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0222
TGT GARANTİ PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0186
DBK DENİZ PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0151
TZV ZİRAAT PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0143
TIV İŞ PORTFÖY KISA VADELI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0133
FYT QNB FINANS PORTFÖY KISA VADELI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU -0,0034
Forumdaki tüm arkadaşlara yeni yılda fonlarının solunda "+"lı, sağında bol "0"lı mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
o fön klasik borçlanma araçları fönü değil. eskisinden özel selektör börçlanma idi sonra izahname değişti , ortaya karışık salata gibi bir borçlanma araçları fonu oldu.
Yatırımcı Profili : Kamu ve Özel Sektör Tahvillerinin getiri ve risk potansiyelini bilen, bunların ve mevduatın sunduğunun üzerinde getiri arayan ve sınırlı ölçüde hisse senedi riski alabilen yatırımcılar
% 20 ye kadar ortaklık payları , % 20 ye kadar yurtdışı ortaklık payları , % 20 ye kadar kıymetli madenler falan filan şantirifinton. şimdiye dek yanılmıyorsam sadece ortaklık paylarını ( yurdum içi isse senedi ) zaman zaman ekleyip çıkarttılar portföye ki şu anda da isse taşıyorlar.
fönün eski şekli ile yeni şekli değişen maddeleri aşağıdaki linkte....
https://www.tacirlerportfoy.com.tr/B...ADIL-METNI.pdf
https://www.tacirlerportfoy.com.tr/y...maaraclarifonu
ister kalın olanı tıkla ister ince olanı ikisi de aynı yere gidiyor .
üstteki de daha büyütülmüş yazı karakteri istersen onu da tıklayabilirsin. seçenekli düşünmek önemli
Herkese iyi, sağlıklı, mutlu huzur dolu ve bol kazançlı yıllar diliyorum. Ülkenin içindeki hainlerden ve kanını emenlerden kurtulacağımız bir yıl olur İNŞALLAH...
Neyse,
Günlerdir hatta haftalardır fon arayışı içindeyim ama bütün fonlar, bir şekilde borsaya ve dolara endeksli... Sadece likit fonlar hariç...
Çok saçma değil mi? Bakıyorsunuz fon %100 kazandırmış 1 yılda, neymiş yabancı sağlık şirketleri hisse senedi yatırım fonu bilmem ne, veya başka bir şey... Zaten 1 yılda dolar o kadar çıkmış, bu hisseler hiç mi kazandırmamış kardeşim...
Bu açıdan bakınca fonların hepsi hikaye gerçekten... Doların şu düşüşünden etkilenmeyen fon olmamış....
Temettu fonlarini ince olarak detayli hesaplayan var mi acaba ? Gsp hesaplamalari degistiriyor. Biraz karisik oluyor. Isin icinden cikamadim. Tesekkurler, bol kazanclar.
Ayrica IPB yine guldurmedi. Uzaktan kardesi GZN ise direksiyonu bos birakmis olsa gerek. Son 1 haftadir yilbasi tatilinde olabilirler :)
Bu iki fon usd long pozisyonlarini kapattilar herhalde.
Elimdeki bazı fonlar dolar ve borsadan ne kadar etkileniyor bir türlü çözemedim, dolar ve borsa düşerken farklı çıkarken farklı getirileri oluyor veya içerik mi değişiyorlar nedir. KUB ve KIS sanırım dolarla yakından alakalı bunların dışında OTJ, YFV, PDD, RBK, RPD tam olarak anlayamadıklarım.
Azimuth fonları çok büyüdü zaten bu yıl takip ettiğim kadarıyla bütün fonlarının performansı geçtiğimiz yıllardakinden uzak.(GMA/GL1/GSP).Bu kadar büyük fonlarda alım/satım işleri zor.
Pdd qinvest katilim diye geciyor tefasta ama degiskenmis bende bu fonu pff borclanma ustu getirsin diye 20.12 de yuklu miktar aldim.daha ilk gunde %3.5 zarar yazdi icindede %70 kirasertf.%15 katilim%15 de kıs ve hisse yogun var.
Qinveste baya itiraz ettim.bana tutarsiz cevap verdiler .spk kanaliyla itiraz ettim cevap bekliyorum.22.12 fiatinin yanlis veya hatali tespit edildigini dusunuyorum.Bakalim sonuc ne olucak.
3.riskli bu fondan bi gunde 6k zarar ettimM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa vadeli borçlanma fonları? Osmanlı veya İstanbul fonları gayet iyi getiriyor. Normal zamanda da PPFlerden bir tık yukardalar sanki.
Oyak Birinci Borçlanma Araçları Fonu ile Azimut Kira (Sukuk) bilmem nesi de diğer favorilerim.
Fiba Kiraz Hesap veya Alternatifbank Vov Hesap gibi günlük hoşgeldin faizine de yatırabilirsiniz. İlki %20, ikincisi %20.50 veriyor. Ama aksam faize alırken belli bir kısmı hesabınızda bırakıyorlar o yüzden bu oranlar biraz aldatıcı oluyor.
Herkesin yeni yılı kutlu olsun, inşallah bol kazançlı bir yıl bizi bekliyordur.
Resmi rakamlarıma göre, :) geçen yıla göre %32,66 büyütmüşüm portföyü, bir ara 50'lere yaklaşmıştı ama yılı öyle kapatmak nasip olmadı. Enflasyonu bile zar zor çıkardığım bir yıl oldu kendi adıma, yine de şükrediyorum, hiç risk almasam, bankada dursa bunu da alamayacaktık, ya da çok fazla risk alsam, belki de zararla kapatacaktım yılı. 2022'de enflasyonu yenmek dilekleriyle..
Pazartesi günü için dövizcilere bir sürprizleri var anlaşılan yine şapkadan ne çıkacak bakalım.
Selamlar.GSP fonu diğer iki fondan biraz farlı.Direkt temettü 25 endeksini takip etmiyor.Temettü veren hisselerden aldığı temettüleri Temmuz ve Ocak ayının ilk işlem günü hesaplara aktarıyor.Temmuz ayında %12 ye yakın bir temettü verimi vardı.Verdiği tutar kadar pay değerimden düşüyor.Temettü veren bir hisse gibi.Bugün gördüğümüz pay değeri Temmuzda verdiği temettü kadar düşürülmüş hali.
Diğer temettü endeksine göre sabit 25 hisseyi de takip etmiyor.Aktif şekilde temettü verecek hisseler arasında değişiklik yapıyor.
Hayırlı bol kazançlar dilerim.
Herkese mutlu umutlu sağlıklı yıllar dilerim.
bunu kimse bilemez , farazi olur ,supriz ne olacak ?
Ben satmadım geçtiğimiz haftaki düşüşlerde de ekledim karınca kararınca yine satmayı düşünmüyorum. Düşebilir mi yine düşer ama ne kadar tutabilir ne kadar dayanabilirsin. 128 milyar dolar yetmemiş bu tsunamiye borç parayla, zk'ların satılması ile ne kadar durabilecekler önünde bakalım. Keşke artmasa çok isterim ama enflasyon %60-70 iken insanları dolara altına yönlendirenler utansın.
Biz burada yine tasarrufları korumak büyütmek amacıyla çabalıyoruz feryat ediyoruz da ya bu ülkenin yarısı asgari ücret ile yaşam mücadelesi veriyor evine ekmek götürebilmenin derdinde yazık ya gerçekten bu kadar potansiyelli bir ülkeye yazık.
Dolar almak ateşe benzin dökmektir, almamak ise kendini ateşe atmaktır.
Tam 14 yıllık borsacıyım ve risk seviyesi 1 olan Vk6 fonundayım , akşam param eksilcekmi , 3 günlük faizim heba olcakmı stresi yaşıyorum şu an , bu günleride yaşadıkya ölsemde gam yemem , Rte dümdüz içinden geçti ülkenin...
En sevdiklerinin ölümüne alışıyor insan buna mı alışmayacağız kendi savaş uçaklarının meclisini bombaladığı tarihte 3 liraymış, bir ülkenin yaşayabileceği en büyük olaylardan birisi o halde 3 lira olmuş şimdi ne hallerdeyiz Cumhuriyet tarihinin en kötüsüne kah kızarak kah kahkaha atarak halay çekerek gidiyoruz.
Orası öyle her düştüğünde tekrar çıkıyor ama çıkışlarda biraz satıp düşüşlerde almayı planlıyorum artık, durup bekleyince sürprizler bizim kârları alıp götürüyor. Zamanla portföyün çoğunluğunu dövize endeksli fonlara çevirmek en iyisi galiba, diğerlerinde para eriyip gidiyor.
herkes alın teri ile kazandığı 3 kuruş parasını resmi %30 larda gerçeği %60 larda olan enflasyona karşı korumaya çalışıyor... Cambaz olduk, Ama devlet eli ile soyuluyoruz, başka ülkede olsa bu manipilasyonlara bu yanlış kararlara sebep olanlar yargıda hesap verirdi...
Bazı rakamlar:
Ocak 2021'de >> 31 Aralık 2021'de
USD; 7,43TL/$ >> 13,00TL/$ %75
Euro; 9,13TL/€ >> 14,71TL/€ %61
Akaryakıt: Motorin %83,7 // Benzin %75,6
Elektrik Artışı % 240 // Doğalgaz Artışı % 424
Asgari Ücret Artışı %50,5
TÜİK Enflasyonu; %21,31
gercek hukuk ve adeletin oldugu ülkenin enstrümanına yatırım yapacagım bundan sonra kesinlikle.
Kur korumalı mevduatta dönüşüm kurunun Merkez Bankası tarafından her gün saat 11.00'da özel olarak belirlenmesi uygulaması kaldırıldı. Dönüşüm kuru gün içinde 6 kere açıklanacak.
durum vahimleşti iyice ,hesap açan algoritma yapacak
Altın cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirasına çevrilen hesaplarda ise sıfır stopaj kararı alındı.
Merkez kur %2,70 artış. 12,9684 den 13,3197 e
yabancı fonlar bugün de iyi.
Gsp fonunun performans sunum raporunu inceledim. Fakat temettu verimini de ilave ettigimde Dpt veya alc ye yetisemiyor seklinde hesapladim. Hisseler arasinda cok fazla degisiklik yaptigi icin mi yetisemiyor acaba dpt veya alc fonuna. Yanlis mi hesapliyorum bilmiyorum.
Forumdaslarin dedigi gibi Gsp fonuna yuksek miktarda girisin sebebi normal yatirimci degil , azimut un kendisi 19 milyon ile giris yapmis olsa gerek. Dun aksam sorguladim bilmedigimiz bir firsat mi var acaba diye.
Saygilar, bol kazanclar.
Üç temettü fonunun da günlük getirilerini takip ediyorum. Bu tespitinizde haklısınız. İki Bist 25 endeksi fonu kimi zaman günlük %5 gibi getirilere imza atarken bu fon her zaman onların çok gerisinde kalıyor. Yani bunu sadece temettü ödemesi sonrasında değer kaybına bağlamak yanlış.
Şöyle düşünüyorum: Yıl içerisinde temettü endeksinden daha yüksek verimde temettü vermesi beklenen hisselere kayıyorsa fakat o hisseler gereken ilgiyi görmüyorsa (mesela Bursa Çimento tarihinin en iyi karını elde etmesine ve bu sene yüksek temettü vermesi beklenmesine rağmen fiyat olarak akranlarının çok gerisinde kaldı) aradaki fark kısmen açıklanabilir. Ama o kadar dinamik bir yönetim var mı Türkiye'de bundan şüphelerim var.
Düşüşlerde de biraz daha ılımlı düşüyor diğer ikisine göre.
Altın fonunun değer artışını hesap ederken mb döviz alış fiyatı haricinde dolar bazlı fiyat değişimini nereden takip ediyoruz?Saat kaçtaki fiyatı fixleniyor?Bilen bilgi verebilir mi?