Sayfa 155/1002 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

durum vahimleşti iyice ,hesap açan algoritma yapacak

2. Altın cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirasına çevrilen hesaplarda ise sıfır stopaj kararı alındı.

3. Merkez kur %2,70 artış. 12,9684 den 13,3197 e

4. yabancı fonlar bugün de iyi.

5.  Alıntı Originally Posted by demir35 Yazıyı Oku
    Selamlar.GSP fonu diğer iki fondan biraz farlı.Direkt temettü 25 endeksini takip etmiyor.Temettü veren hisselerden aldığı temettüleri Temmuz ve Ocak ayının ilk işlem günü hesaplara aktarıyor.Temmuz ayında %12 ye yakın bir temettü verimi vardı.Verdiği tutar kadar pay değerimden düşüyor.Temettü veren bir hisse gibi.Bugün gördüğümüz pay değeri Temmuzda verdiği temettü kadar düşürülmüş hali.
    Diğer temettü endeksine göre sabit 25 hisseyi de takip etmiyor.Aktif şekilde temettü verecek hisseler arasında değişiklik yapıyor.
    Hayırlı bol kazançlar dilerim.
    Herkese mutlu umutlu sağlıklı yıllar dilerim.
    Gsp fonunun performans sunum raporunu inceledim. Fakat temettu verimini de ilave ettigimde Dpt veya alc ye yetisemiyor seklinde hesapladim. Hisseler arasinda cok fazla degisiklik yaptigi icin mi yetisemiyor acaba dpt veya alc fonuna. Yanlis mi hesapliyorum bilmiyorum.

Forumdaslarin dedigi gibi Gsp fonuna yuksek miktarda girisin sebebi normal yatirimci degil , azimut un kendisi 19 milyon ile giris yapmis olsa gerek. Dun aksam sorguladim bilmedigimiz bir firsat mi var acaba diye.

Saygilar, bol kazanclar.

6.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Gsp fonunun performans sunum raporunu inceledim. Fakat temettu verimini de ilave ettigimde Dpt veya alc ye yetisemiyor seklinde hesapladim. Hisseler arasinda cok fazla degisiklik yaptigi icin mi yetisemiyor acaba dpt veya alc fonuna. Yanlis mi hesapliyorum bilmiyorum.

Forumdaslarin dedigi gibi Gsp fonuna yuksek miktarda girisin sebebi normal yatirimci degil , azimut un kendisi 19 milyon ile giris yapmis olsa gerek. Dun aksam sorguladim bilmedigimiz bir firsat mi var acaba diye.

Saygilar, bol kazanclar.
    Üç temettü fonunun da günlük getirilerini takip ediyorum. Bu tespitinizde haklısınız. İki Bist 25 endeksi fonu kimi zaman günlük %5 gibi getirilere imza atarken bu fon her zaman onların çok gerisinde kalıyor. Yani bunu sadece temettü ödemesi sonrasında değer kaybına bağlamak yanlış.

Şöyle düşünüyorum: Yıl içerisinde temettü endeksinden daha yüksek verimde temettü vermesi beklenen hisselere kayıyorsa fakat o hisseler gereken ilgiyi görmüyorsa (mesela Bursa Çimento tarihinin en iyi karını elde etmesine ve bu sene yüksek temettü vermesi beklenmesine rağmen fiyat olarak akranlarının çok gerisinde kaldı) aradaki fark kısmen açıklanabilir. Ama o kadar dinamik bir yönetim var mı Türkiye'de bundan şüphelerim var.

Düşüşlerde de biraz daha ılımlı düşüyor diğer ikisine göre.

7. Altın fonunun değer artışını hesap ederken mb döviz alış fiyatı haricinde dolar bazlı fiyat değişimini nereden takip ediyoruz?Saat kaçtaki fiyatı fixleniyor?Bilen bilgi verebilir mi?

8.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Altın fonunun değer artışını hesap ederken mb döviz alış fiyatı haricinde dolar bazlı fiyat değişimini nereden takip ediyoruz?Saat kaçtaki fiyatı fixleniyor?Bilen bilgi verebilir mi?
    imkb kıymetli madenler ve kıymetli taşlar piyasası bülteni
    her gün 16.00 sonrası yayınlanır
    onsu buradaki fiyattan esas alacaksınız

Sayfa 155/1002 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •