Temetuyu 5 nisanda hesaba gecerler degilmi :cool:
yan cizmesinler
eyvah eyvah
svg
Printable View
Temetuyu 5 nisanda hesaba gecerler degilmi :cool:
yan cizmesinler
eyvah eyvah
svg
Ben daha farklý açýdan bakýyorum diyelim merkez bankasý politika faizini arttýrmaya baþladý ne faydasý olacak o tren geçti gitti dolar TL 8 civarlarýndan tam zirvesini hatýrlamýyorum 17 civarlarýna yükseliþ yaþamýþ oldu zaten bitti geriye dönüþ olmaz profesyonel ekonomistlerin bunu iyi düþünmesi ve hesap etmesi gerekir 14 mayýstan sonra merkez bankasý politika faizi arttýrmak yada düþürmek hangisi doðrusuysa verecekler kararlarýný seçimi kim kazanýrsa kazansýn o ayrý fakat bu yazdýðýmda bile seçim yazýyorum merkez bankasýnýn baðýmsýz olmadýðý ve siyasi iktidar partisine baðýmlý olduðu gözüküyor iktidar seçimi kaybederse merkez bankasý deðiþime uðrayacaktýr baðýmsýzlýk yoktur merkez bankasýnda sýkýntý burada zaten borsa patinaj çekiyor olduðu yerde.
Özetle ne zaman 20 TL oluruz
Þuan tepki yükseliþi yaþadý Ýþbank tepki yükseliþi ne zaman normal yükseliþ trendine baþlarsa o zaman 20 civarlarý düþünülür fakat Xbank yatayda zirvesini geçmesi gerekir ve banka endeksinin yükseliþine Ýþbank öncülük ederse kýsa vade de 20 civarlarýna yükseliþ yaþayabilir.normal olmayan bu seviyelerde sürünmesi þans olacak.
0,72 gündüz ve gece :)
2 günü var ,
Bugün Akbank temettü ödemesi var Xbank o yüzden kýrmýzý normal durum.
YTF den iþ yapan arkadaþlar kurum deðiþtirdiðiniz gerçekten hiç belli olmuyor. Karanlýk oda seansýný bugün gerçekten çok merak ediyorum.
iþsandýk ve iþgrubu halk adýna yöneten diðer güzide kurumumuz.iþfinansta tarihi yanlýþ devam ediyor.buna kim nasýl izin verdi zamaný geldiðinde bu dosya tabiki birileri tarafýndan açýlýp kullýnalýcaktýr.dünyanýn hiçbir yewrinde bir þirketin %35 payý borsada organize nerdeyse beleþe ele geçittirilmez.kimler bu iþin organizötü .çok önemli ve % 35 lik pay þimdi halka açýkkomedisi ile örtünüyormu .iþfinansýn tarihi çöküþlere devamý sebebi bu deniyor.tabi yanýnda bu yeni büyük ortaðýn oyaktan tukaþ macerasýda gindeme gelmeli .iþfinansa dikat ?% 35 pay halka açýk nasýl oldu tekrar o baþka komedi .
Ýþ finans sý kapatmalarý için savcýlýða þikayet ve dava mý açsak nasýl çözümlesek sorunsalý ? ÝsFinans borsadan çýkartýlsýn defter deðeri neyse ödenirse hak hukuk da zayi olmaz umarým .
Defter deðeri üstünden mi aldýn sen propolis ?
1.05 gösteriyor bu hisse 2023 de defter deðeri düþer, hisse yine kelepir kalýr , bu fiyatlarla..
seni rahatlatayim bu sene artik
is bankasi ile ilgili hisselerinin hepsine (isgyo, isfinans ne varsa artik) maliyetinden talibim
özelden mesaj atabilirsin
Cem okullu Petkim’i satýp banka aldý mý arkadaþlar
Ýþ bankasý Cem beye büyük gelir , Ýsctr çok derinliklidir , isfin, isgyo tam diþine göre olur, ona mektup yazalým , Propolis beyin saðlýðý için fedakarlýk vakti , 4 tavana düzeltmeye soksun hisseleri ben de talibim para kredili bile taþýmak isterim ,ilk ÝSFÝN alýcam abi
BIST 100 4000 altýnda günlük kapanýþ yapmamalý Xbank da 4000 altýnda günlük kapanýþ yapmamalý fakat olabilme ihtimali var þuan düzeltme zaten.
düzelten düzeltene, bir türlü düzelemedi
Aþaðýya oynaya kalktýðýnýz o Likit banka endeksini kýrýp elinize ayaðýnýza verirler bak bu iþe kalkýþan arkadaþlar haberiniz olsun.
son 5 dk 17 milyon lotu verdi Ziraat ,
Ýþ Bankasý Genel Müdürü Hakan Aran, çalýþanlara gönderdiði e-postada, tüm çalýþanlara 11,27 maaþ temettü verileceðini bildirdi.
https://www.dunya.com/sektorler/is-b...-haberi-690066
[QUOTE=Dvk_Psh;6370172]Ýþ Bankasý Genel Müdürü Hakan Aran, çalýþanlara gönderdiði e-postada, tüm çalýþanlara 11,27 maaþ temettü verileceðini bildirdi.
rezalet bir durum. g.tü yiyorsa ! kendi iþletmesini açsýn ve bu muameleyi personeline yapsýn.
çapsýzsýn, müdür.
[QUOTE=mahýrarda;6370274]Bence alkýþlanacak karar almýþ çalýþanlar açýsýndan sizce bankada iþe yeni baþlamýþ memur ne kadar maaþ alýyordur?Fakat emekliler içinde bir karar alabilirmiþ aslýnda es geçmiþ emekli maaþý alanlarý en azýndan emekliler içinde 2 yada 3 maaþ temettü verebilirmiþ fakat gene de alkýþlanacak karardýr.
[QUOTE=value;6370366]Yoo sadece düþüncemi yazdým yüksek olduðunu düþünmüyorum banka çalýþanlarýnýn maaþlarýnýn yeni iþe baþlayanlarýn zaten yüksek maaþ olsa sosyal medyada haber olurdu 11 maaþ temettü nasýl haber oldu bunun gibi.Eski genel müdürler Ersin Özince ve Adnan Bali dönemlerinde de kur þoklarý olmuþtu dolar TL de yüksek enflasyon satýn alma gücünün azalmasý gibi fakat onlarýn döneminde böyle bir karar alýnmamýþtý o yüzden þuan ki genel müdür alkýþlanacak hareket yapmýþtýr.
Yarýn temettü günü Ýþ bank yarýnda düþüþe devam edebilir teknik durumu kötü þuanda.
[QUOTE=anadolulu alp;6370371]
Düzeltme yapayým;
Ýþ bankasý maaþlarýnda munzam sandýk kesintisi, pazarama puan, yemek vb pek çok kalem var. Nette 5-6 net maaþa denk geliyor. 11 maaþ deðil yani. Öyle olsa bile haklarýdýr.
Keþke bütün kazanan þirketler çalýþanlarý ile daha çok paylaþabilse. Bu da vizyon ister.
Covid döneminde çalýþanlarýný yalnýz býrakan kurumlar en kritik baþarýlý çalýþanlarýný kaybetti. Bu nedenle iþ bankasý iyi bir örmek olmuþtur.
Hala Yemek Sepeti - Nevzat Arslan gibi bir babayiðit çýkmadý. Çalýþanlarý ile bölüþen.
Sanýrým Honda kapanma esnasýnda bunu benzer jestler yaptý.
Bir insan dünyaya bedeldir. Çalýþanýna destek olmayan hiç bir kurum ayakta da kalmamalý ve yok olup gitmelidir. Emeðe verilen deðeri çok görmeyin tam tersi alkýþlayýn ki çoðalsýn.
Yatýrýmcý da emek veriyor. Siz bence burada pek anlamadýðýnýz konularda taraftar olarak hamaset yapýyorsunuz. Sor bakalým ÞÝÞE dýþýndaki iþtiraklerdeki yatýrýmcýlara onlar ne diyor.
Sonra bir de bu bankanýn ortaðý kim? Madem böyle çalýþanlara fazla maaþ temettüler verilebiliyorken ekonomi çok kötü demek ayýp olmuyor mu mesela.
Ben de iþctr yatýrýmcýsýyým. Çok kazanmayý elbetteki isterim. Yatýrýmcýya vermedi, gittti çalýþana verdi diye çalýþan adýma olumlu bir karara kötü bir uygulamadýr mý demeliyim ?
Çalýþan adýna ayakta alkýþlanacak bir karardýr. Bu karar ile çalýþan ile yatýrýmcý arasý nda tercih yapýlmýþ deðildir.
Serbest piyasa ekonomisi kimse kimseyi herhangi bir grubun hissesini almaya zorlamýyor. Beklentileriniz gerçekleþmedi ise siz alýnan kararý deðil kendi yatýrým kararlarýnýzý eleþtirin ya da gözden geçirin..
Bankanýn önemli kar elde etmesi ekonominin iyi olduðu ya da yönetildiði anlamýna gelmez. Kötü ekonomide iyi yönetiliyor ki kar ediyor ! Elbetteki iktidarýn uyguladýðý faiz politikasý buna zemin oluþturuyor ama tüm bankalar için geçerli. Kamu bankalarý dýþýnda yerli sermayeli banka kaldý mý bu çapta.
‘Taraftar olarak.. anlamadýn konularda hamaset ….’
Tanýmadýðýnýz, bilmediðiniz insanlar hakkýnda yargý içeren nezaket sýnýrlarýný aþan yorumlarda bulunmamanýzý tavsiye ederim.
Ekonomi feci özellikle gýda fiyatlarý 750 gram beyaz peynir 160 TL gündelik iþçi günlük 500 TL ücret alsa ortalama Çin den beter durumdayýz ortalama maaþ 13000 TL desek maaþlý çalýþanlarýn %50 üzerinin orta direk deðil fakir olduðu gerçeðidir.Bende fakirim ortalama içindeyim neyse aile destek oluyor iyi sayýlýr.
Atatürk bu bankanýn % bilmem kaçýný da çalýþanlarýn kurduðu munzam sandýðýna mý vermiþ kuruluþta? Memnun deðilim tabii ki alýnan karardan niye olayým?
Yatýrýmcý o kadar istesin Hisse geri alýma gelince para yok kaynak yok sonra çalýþanlara fazladan maaþ temettüsü ver niye memnun olayým? Ýþtiraklerde ÞÝÞE hariç geri alým açýkla tek lot alma.Birazcýkta ÝSFÝN aldýlar sanýrým ben burada bildiklerimi tam yazarsam çok büyük olay çýkar.
Yazýmýn hiçbir tarafýnda da kiþiliðinize tek kelime laf yok. Zira sizi belirttiðiniz gibi tanýmýyorum. Herhangi bir nezaketsizlikte yok.Ben yargý da yapmadým.Haddime deðil.
Yine de öyle anlam çýkardýysanýz ben bir þekilde sizi yazýmla rencide etmiþsem özür dilerim. Ama ben burada en sevmediðim kiþiye bile öyle amaçlý bir yazý yazmam.
Bu konulardaki son yazýmdýr. Neden memnun olmadýðýmý eleþtirdiðimi de yeteri kadar açýkladýðýmý düþünüyorum. Amacým kiþisel çekiþme yaratmak zaten hiç deðil.
Acaba durum kötü de, bir sefer verelim nasilsa bir daha nah alirlar durumu mu var?
11 maas prim cok sacma olmus. Anormal bir durum. 2-3 maas tamam da 11 ne ?????? Madem maas az, o zaman maasina zam yap adamin. Temettuyle yama yapmak bence de cok sacma.
Sayýn forumdaþlar,
perþemde günkü Ýþ bankasý genel kuruluna gideniniz oldu mu?
Esas sözleþmeye göre göre banka karlarý nasýl bölüþtürülüyor?
Zaman içinde nasýl deðiþikliðe uðramýþ?
https://www.isbank.com.tr/contentman...utanak2023.pdf
bu yýlki toplantý tutanaklarýnýn linki.....
Birazda bilgi sahibi olalým. :p
Yönetim kurulu üyeleri aylýk maaþlarýný açýklasa daha iyi olurdu ülkede maaþ ortalamasý 13000 TL civarlarý he asgari ücret 8500 TL ortalama ev kirasý 7000 TL doðalgaz su elektrik 9000 TL bankada iþe baþlayan yeni memur ne kadar maaþ alýyor ?ya aslýnda yazýlacak çok þey varda neyse Ýþbank genel müdürü doðrusunu yapmýþtýr personeli temettü alacaktýr fakat sevmiyorum yönetim kurulu üyelerini tok insan aç insanýn halinden anlamaz umarým 14 mayýsta seçimlerde deðiþim olur.
Acikliyorlar zaten. Tutanakta da var.
Aylik brut 90bin papel. 1 yil garanti.
Jestiyon varsa ve maaþ/huzur hakký þeklinde ödenecekse yýlda en az 1 milyon:
Ýþ Bankasý’ndan çalýþanlarýna 11 maaþlýk temettü
2022'de rekor kâra imza atan Türkiye Ýþ Bankasý, çalýþanlarýna da rekor temettü ödeme kararý aldý. Bankanýn 23 bin çalýþaný 3 Nisan'da 11,3 maaþ temettü alacak.
https://www.dunya.com/sektorler/is-b...-haberi-690066
Forumda cok yazmiyorum artik ama burda bi bilgi eksikligi var gibi bu prim deil temettu is bankasi calisanlari bizler gibi ayni zamanda munzam uzerinden yatirimci yani onlar da bizler gibi temettu aliyor gayet olagan bi durum onlara temettu gitmezse bizlere de gitmez.