Yarýn temettü günü Ýþ bank yarýnda düþüþe devam edebilir teknik durumu kötü þuanda.
Yarýn temettü günü Ýþ bank yarýnda düþüþe devam edebilir teknik durumu kötü þuanda.
[QUOTE=anadolulu alp;6370371]
Düzeltme yapayým;
Ýþ bankasý maaþlarýnda munzam sandýk kesintisi, pazarama puan, yemek vb pek çok kalem var. Nette 5-6 net maaþa denk geliyor. 11 maaþ deðil yani. Öyle olsa bile haklarýdýr.
Keþke bütün kazanan þirketler çalýþanlarý ile daha çok paylaþabilse. Bu da vizyon ister.
Covid döneminde çalýþanlarýný yalnýz býrakan kurumlar en kritik baþarýlý çalýþanlarýný kaybetti. Bu nedenle iþ bankasý iyi bir örmek olmuþtur.
Hala Yemek Sepeti - Nevzat Arslan gibi bir babayiðit çýkmadý. Çalýþanlarý ile bölüþen.
Sanýrým Honda kapanma esnasýnda bunu benzer jestler yaptý.
Bir insan dünyaya bedeldir. Çalýþanýna destek olmayan hiç bir kurum ayakta da kalmamalý ve yok olup gitmelidir. Emeðe verilen deðeri çok görmeyin tam tersi alkýþlayýn ki çoðalsýn.
Yatýrýmcý da emek veriyor. Siz bence burada pek anlamadýðýnýz konularda taraftar olarak hamaset yapýyorsunuz. Sor bakalým ÞÝÞE dýþýndaki iþtiraklerdeki yatýrýmcýlara onlar ne diyor.
Sonra bir de bu bankanýn ortaðý kim? Madem böyle çalýþanlara fazla maaþ temettüler verilebiliyorken ekonomi çok kötü demek ayýp olmuyor mu mesela.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Ben de iþctr yatýrýmcýsýyým. Çok kazanmayý elbetteki isterim. Yatýrýmcýya vermedi, gittti çalýþana verdi diye çalýþan adýma olumlu bir karara kötü bir uygulamadýr mý demeliyim ?
Çalýþan adýna ayakta alkýþlanacak bir karardýr. Bu karar ile çalýþan ile yatýrýmcý arasý nda tercih yapýlmýþ deðildir.
Serbest piyasa ekonomisi kimse kimseyi herhangi bir grubun hissesini almaya zorlamýyor. Beklentileriniz gerçekleþmedi ise siz alýnan kararý deðil kendi yatýrým kararlarýnýzý eleþtirin ya da gözden geçirin..
Bankanýn önemli kar elde etmesi ekonominin iyi olduðu ya da yönetildiði anlamýna gelmez. Kötü ekonomide iyi yönetiliyor ki kar ediyor ! Elbetteki iktidarýn uyguladýðý faiz politikasý buna zemin oluþturuyor ama tüm bankalar için geçerli. Kamu bankalarý dýþýnda yerli sermayeli banka kaldý mý bu çapta.
‘Taraftar olarak.. anlamadýn konularda hamaset ….’
Tanýmadýðýnýz, bilmediðiniz insanlar hakkýnda yargý içeren nezaket sýnýrlarýný aþan yorumlarda bulunmamanýzý tavsiye ederim.
Ekonomi feci özellikle gýda fiyatlarý 750 gram beyaz peynir 160 TL gündelik iþçi günlük 500 TL ücret alsa ortalama Çin den beter durumdayýz ortalama maaþ 13000 TL desek maaþlý çalýþanlarýn %50 üzerinin orta direk deðil fakir olduðu gerçeðidir.Bende fakirim ortalama içindeyim neyse aile destek oluyor iyi sayýlýr.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Atatürk bu bankanýn % bilmem kaçýný da çalýþanlarýn kurduðu munzam sandýðýna mý vermiþ kuruluþta? Memnun deðilim tabii ki alýnan karardan niye olayým?
Yatýrýmcý o kadar istesin Hisse geri alýma gelince para yok kaynak yok sonra çalýþanlara fazladan maaþ temettüsü ver niye memnun olayým? Ýþtiraklerde ÞÝÞE hariç geri alým açýkla tek lot alma.Birazcýkta ÝSFÝN aldýlar sanýrým ben burada bildiklerimi tam yazarsam çok büyük olay çýkar.
Yazýmýn hiçbir tarafýnda da kiþiliðinize tek kelime laf yok. Zira sizi belirttiðiniz gibi tanýmýyorum. Herhangi bir nezaketsizlikte yok.Ben yargý da yapmadým.Haddime deðil.
Yine de öyle anlam çýkardýysanýz ben bir þekilde sizi yazýmla rencide etmiþsem özür dilerim. Ama ben burada en sevmediðim kiþiye bile öyle amaçlý bir yazý yazmam.
Bu konulardaki son yazýmdýr. Neden memnun olmadýðýmý eleþtirdiðimi de yeteri kadar açýkladýðýmý düþünüyorum. Amacým kiþisel çekiþme yaratmak zaten hiç deðil.
Acaba durum kötü de, bir sefer verelim nasilsa bir daha nah alirlar durumu mu var?
11 maas prim cok sacma olmus. Anormal bir durum. 2-3 maas tamam da 11 ne ?????? Madem maas az, o zaman maasina zam yap adamin. Temettuyle yama yapmak bence de cok sacma.
Yer Ýmleri