MB faiz kararı açıklanacak
Tek beklenti olduğu icin,
Tahmin yarışması da yok.
Printable View
MB faiz kararı açıklanacak
Tek beklenti olduğu icin,
Tahmin yarışması da yok.
TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını %50,00 olarak korudu (Beklenti %50,00)
TCMB: Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite gelişmeleri yakından izlenmektedir
TCMB: Sterilizasyon araçları, gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacaktır
TCMB: Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon yılın ikinci yarısında tesis edilecektir
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Kimi zaman cinayetler bahane edilerek, kimi zaman mafya türü yöntemlere başvuran bazı çevrelerin eylemleri gerekçe gösterilerek, kimi zaman da siyasi hadiseler bahane edilerek Ülkü Ocakları hedefe konmaktadır. dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Yuh..
O kadar somut delil var.
Yuh..!
Cekya macinda, cok kati defans yapip, oyunu cirkinlestiren ve bizim cocuklarin sinirlenmesi icin her seyi yapan boyle bir takima karsi dugumu cozecek tek kisi olarak Tosun Pasa'yi oyuna alan iradeye helal olsun.
Mukemmel bir karardi.
TCMB: 25 Temmuz 2024 ve 22 Ağustos 2024 olarak ilan edilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının tarihleri, Sayın Başkan Dr. Fatih Karahan’ın ilgili tarihlerde G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ve Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’na katılacak olması nedeniyle, sırasıyla 23 Temmuz 2024 ve 20 Ağustos 2024 olarak değiştirilmiştir.
Asgari ucretli diyor ki, bana bu parayla nasil gecinilir diye sorma, ben bir sekilde yolumu bulurum.
Bana sadece dogru haberi ver.
Ismail SAYMAZ.
1 litre rakı 17 avuro
1 litre şivas 28 avro idi dün Rodosda :)
2 litre kalite AAA şarap 5.90 avro olmuş, 4.90 idi bu da :ok:
1 litre kısıtlama gelmiş .mk, şarap kaldı :he:
en son 3 litre sonra 2 litre en son 1 litre ye düşmüş buda :)
sadece 28 avro verdim şivas aldım :he:
150 tl çıkış harcı ödedim
Meis-Rodos 25 avro olmuş bu arada .mk, buda uçmuş .mk :)
tüm adalarda yeni rakı 17 avro olmuş, en son 15 idi :he:
4.5 avro idi adalar arası feribot, bu flyat yunanda taktırmış .mk :)
içime oturdu .mk 1 litre pırıl pırıl güzelim yeni rakı yı 17 avro verip karşıya geçiremek koydu :kahkah:
her tür balık ( çupra-levrek ) tek porsiyon 15 avro
(ahtopot-barbun-kalamar-) tek porsiyon 15 avro
bunlarda uçmuş 10 idi 15 olmuş :he:
Özet bu şekilde , gitmek isteyen için bu şekilde ( feribot geçişler gidiş-dönüş 30-35 avro )
-
Bende 2 hafta sonra Midilli'ye gideceğim. Analdığım kadarıyla Yunanlar siz öpülmeye aşıksınız gelin biraz da biz öpelim demeye başlamış. Ne yüzce bir devletizki herkes bizi örnek alıyor. Bu arada konaklama fiyatları nasıl ?. Herhalde bu zamlara rağmen yine de Türkiye'de tatilden ucuza gelir gibi
https://eksisozluk.com/entry/165723733
özgür özel'in konuşmasında belirttiği, 2023 yılında yandaş müteahhitlerin 660 milyar tl (20 milyar dolar) vergi borcunun silinmesi durumudur.
düşünün ki, mehmet şimşek'in abuk sabuk ek vergiler ve tedbirlerle elde etmeye çalıştığı tutar yaklaşık 300 milyar tl civarında. silinen borçların yarısı! o kadar yüksek bir miktar silinmiş ki,o borçlar silinmese bu ek vergiler vs hiç bir şeye gerek kalmayacaktı!
yani cengiz'in kalyon'un ödemediği vergileri halk olarak bizden çıkarmaya çalışıyorlar.
ayrıca işin başka bir gayri ahlaki yanı ise bu müteahhitlerin vergi sildirerek devletten ihale kazanması durumudur. bilindiği gibi ihale kazanmak için en düşük fiyatı vermeniz gerekiyor.
x firması ihaleye girerken vergileri de eklemek zorunda iken yandaş firmalar “vergileri sildiririz†diyerek vergiyi düşerek fiyat veriyorlar. bu durum apaçık şekilde bu firmalara rant sağlanması ve ihalelerin kasıtlı olarak bu firmalara kazandırılması anlamına gelir.
devlet nasıl böyle bir şey yapabilir? neye dayanarak bu firmaların ödemekle yükümlü olduğu borçlar silinir?
bu firmaların hükümetle ilişkileri sayesinde ihale aldıklarını zaten biliyorduk ama vergilerinin silinmesi durumu işin herkesin gözü önünde bariz olarak yapılması anlamına geliyor!
ve bu rantın bedelini ek vergilerle türk halkı ödüyor!
bunu dünyanın başka ülkelerinde yapmaya kalksalar yer yerinden oynar, türkiye'de gündem bile olmuyor!
50 avro pansiyon
300 avro hotel olabilir
kaşta pansiyon uçuk 3-4 k gecelik sabah kav dahil :)
kalkan aynı durumda, geçiren geçirene :he:
dün baktığımda Adana tek 450 tl balık 700-900 tl uçuk fiyatlar var idi :)
lehmacun 350 mantı 350-450 tl
kaşta merkezde bir mantıcı var, önünde 1 km hep kuyruk olur, küçük tabak 350 orta 450 tl :he:
manti yemek için kuyruğa gece gireni görmek istlıyoran kaşa gel :he:
karşıda balık yemek ucuz su ve ekmek pahalı olur ( bu 2 sini unutursan çok ucuz olur)
su 500 ml 2 avro ekmek 2 avro.. ekmek makarna yemem balık yerim dersen direk Midilliâ€âââââââââ ¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬¢ye git
bodrum dan kos a Marmarisâ€ââââââââ↚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬¢ten Rodosâ€ââââââ↚¬Å¡¬Å¡¬¢a yada Ayvalık midiili ucuz feribot olur :)
Ayvalıkâ↚¬â•tan midillye direk geçersin orda ahtapot Midilliâ↚¬â•de 12 Avro idı 2 yıl önce :ok:
yalnız Yunanâ€â•da taktırmış durumda :kahkah:
Bodrumda lahmacun ne kadar oldu[emoji39]
G901 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
G. Hilmi deye birisi 35 milyon gaymeye araba almış, herifin vergi kaydı falan yok aynı Angaralı Turgut abey gibi.
Lahmacunda kıyma var mıydı! :)
Bloomberg kanalı merkezin net rezervi 12 milyar dolar diyor swap harici,uzun adam 140 üstü diyor,insan bu kadarda atarmı yahu :notr:,gerçi mesleği yalan,dolan üzere kurulu olduğundan normal görmek lazım:bravo:
burası dolar tl topigi ama sorsam ayıp olurmu diyorum...bundan 1,5 sene önce emekli oldum en düşük emekli maaşı 3500 tl idi bana 4 000 baglandı..hanımda o tarhlerde emekli oldu o da 7000 falan alıyordu ..bankaya gittik 7000 er bin tl promosyon verdiler...benim hemen hemen 2 katına yakındı ..hanımın maaşı kadardı...promosyon...şimdi ben 12 hanım 23 alıyor.. temmuzda muhtemelen benim 15 hanımın 28 civarı olacak...ama halen promosyonlar 12 civarında takıldı kaldı.. o zaman devlet bankaları 1500 tl falan veriyordu...hadi devlet biz emeklilere saplıyor da.. özel bankalarda bize saplamaya başladılar...temmuz maaşı artışı ile promosyonlar artarmı.? bekledim temmuzda yükselir diye.. ama yükselmedi..acaba bir kaç ay daha mı beklesem ? o zaman ki hesapla gidersek ortalam promosyonların 28 -30 civarı olması gerekiyor ..
15 Bin alırsanız Yapı Kredi 12.500 veriyor, yeni kredi kartına 1.000 gayme, 3 ayda ilk defa internet şubesine girene 1.000 gayme ve 2 fatura talimatına 1.000 gayme veriyor.
Ben ve annem tüm bu şartları sağladık ve eksiksiz yattı.
Yengede 15+3 = 18 bin gayme alır.
akbank 15 üstüne direk 15 veriyor ...ama emekli maaşı 3500 ken 7000 veriliyordu...yani 2 katı idi...şimdi bir sürü şat şurtla anca 15 veriyorlar
Promosyon hikaye,normal emekli maaşları kuş oldu,2-3 sene önce benim emekli maaşım 8000,öğretmen kızımınki 13.000,yani benden %50 fazlaydı,şimdi onun maaşı 40-50 arası benimki 17.000,promosyon 10.000-20 olsa bile ne olurki,normalde emekli maaşım 30.000 olması lazım,temmuzda en fazla 22.000 alırım,kızımda 60,bu arada 22 yıllık emekliyim pirim hep tavandan ödedim,o dediğin rakamları bankalar vermez,onlar halkı soyma peşinde arkasında nede olsa iktidar var.
Emekliler ben de dahil hakettikleri gibi sağlamca düdüklenmişlerdir, 10 bin gayme almaya devam edeceklerin videosu olursa haber verin lütfen.
Toplanan vergiler Siyasiler onların iş adamı ve Memur ayrıca Devletin işçisine gidiyor....Buna Belediyeler dahil...Emekleyenlere de kemer sıkın sizden kestiklerimizlerle Afgani suri falan besliyoruz...Emekli maaşlarında ki sert iniş dönemine bakın birde kontrolsüz alınan göçmenlerin geliş tarihine ....Şahsen benim penceremden bu şekilde görünüyor...
Deveyi diken insanı s.ken ne demek?
Bazı insanların kendilerini zarara uğratanları her şartta savunmaya ve desteklemeye devam ettiklerini ve o insanlar tarafından desteklenmek için, kendilerine zarar vermekten, mağdur etmekten vazgeçmediklerini anlatan bir atasözümüzdür.
Emeklilerimizi en iyi tarif eden cümle.
Yapılacak ilk işlerden biri.
Son 25 yılda Toplamda kim ne kazanmış ve ne kadar vergi vermiş. Vede ne kadar borcu affedilmiş.
Tüm sıralı liste çıkarılmalı.
ve karşısındada toplam elindeki mal mülk para ile cross check yapılmalı.
Gel bakalım anlat seni dinliyoruz.Verdiğin bu kadar senin elindekiler bu kadar.Nasıl oldu anlat bakalım.
Varmı bunu yapabilecek siyasi bir iktidar.
Hiç belli olmaz bir gün gelir.
Sonuçta toplamı sıfır olan bir oyun kaybedenleri biliyoruzda kazanlarıda bilelim.
Batma ihtimaline hazırmıyız gençler.
Ocak 2024 Faiz %45 Dolar 30.00 TL
Şubat 2024 Faiz %45 Dolar 31.00 TL
Mart 2024 Faiz %50 Dolar 32.00 TL
Haziran 2024 Faiz %50 Dolar 32.00 TL.
Son 4 ayda %16 dolar bazında faiz.
Keriz traderler çok mutlu.
Bu %16 yı kim verdi İngilize sormalı.
%16 yı verenler yüzde 16 nın üzerinde kazanamadı ise son 4 ayda dolar bazında sermayesi eridi demek.
Potansiyel enerji artmaya devam.
İlk domino taşı ne zaman düşecek bakalım ve sıra Kinetik enerjiye gelecek.
Ve beklenen oldu! İsrail harekete geçti, Lübnan'a peş peşe saldırılar
Yok merak etme bu ülkede üzerlerine gidecek binlerce kişi var.
Henüz halk uyanmadığı için bu kişiler o yetkiyi alamadı.Halkın bu yetkiyi vermesini bekliyorlar.
Ha bu arada benim kendi koltuğum çok daha rahat.
Mart 2024 Faiz %50 Dolar 32.00 TL
Haziran 2024 Faiz %50 Dolar 32.00 TL.
Son 4 ayda %16 dolar bazında faiz.
Doların şu anda 37.00 TL civarında olması beklenebilir.
Aradaki farkı hızla kapatması için.
Ne güzel söylemiş şair; Keriz trade
Literatürde bir başka görüş de Kedi trade diyor.
Kedi ne alaka derseniz;
Sermayeyi kediye yüklemek anlamında.
sermayeyi kediye yüklemek
1. bütün parasını çarçur edip, yiyip bitirmek.
2.. yaptığı işten zarar edip parasını batırmak.
3. bir işi veya sorumluluğu güvenilir olmayan veya yetersiz bir kişiye veya duruma emanet etmek
https://m.youtube.com/watch?v=YTfWxHLT6eA
Ne kadar sahtekar varsa.!!!
Ne kadar aptal varsa.!!!
Hangi ülkelerden fışkırıyor.???
Anlayan anlar.!!!
https://m.youtube.com/watch?v=YTfWxHLT6eA
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!