Bir yaşıma daha girdim... Sn.Hısım yanlışınız var. Ne demek geri toplanmayacak.. Faizleri düşük yada hiç olmayacak diye biliyordum... Bu ne demek şimdi... Allah allah... Ciddimisiniz?:(
Printable View
Kıbrıs satmaya kalksak acaba kaç milyar dolar eder. Bizimkiler zor satıcı rolündeler . Ordaki askerimizi güzel bir tekne gezisi ile Antalyaya çıkartabilirmiyiz.
KGF kefalet oranı %80
KGF teminat oranı %6,74
Devletin toplam yükümlülüğü= kefalet oranı x teminat oranı = 0.8 x 0.0674 = 0.0532.
Yani 200 milyar TL kredi verildiyse devlet mevzuat gereği ben batan krediler için toplam verilen KGF kredi miktarının maksimum %5.32 sini öderim diyor, geriye kalanı bankaların sorumluluğu.
Ayrıca batan bu %5.32 lik kısım bankalara ödendikten sonra bu alacak bildiğim kadarıyla kamu alacağı haline dönüşüyor (amme alacakları ile ilgili kanun). Yani bu borca sahip olanlar resmi bir işlem yapmak istediklerinde bu borcu ödemeden yapamıyorlar. Ayrıca yeni çıkan kanuna göre bu kişilere elektronik haciz uygulanabiliyor.
Peki bunlar neden bankalardan kredi alamiyorlardi ?
Karalistede olduklari icin.
Peki neden o duruma dustuler ?
Odeyemiyorlar.
Peki ekonomide, yaptiklari is ne idiyse, birsey degistimi ki, bunlar bu defa kazanacaklar ve odeyecekler ?
Benzin mazot fiyati yariya mi indi ?
Musterinin alim gucumu yukseldi ?
Ankara'da kilo fiyati 3.95 den 5.95'e cikan meyvede artis orani %12 midir ?
Nasil odeyecekler. ?
Bankalar bu krediler için çok ekstra garantiler (siyasi baskıya rağmen) aldıkları gibi, kredilerin önemli kısmını da zaten daha önce verilip geri ödenmeyen kredilerin yerine (geri ödemesinde) kullandırmışlar.
Öyle duyduk.
Ne kadar gerçektir, oranı nedir bilmiyoruz.
Ama bankalar da kaçın kurası...
Esnaf da vade uzasın da ne olursa olsun diye razı gelmiştir.
Bir kısmı da döviz cinsinden borcunu düşünerek döviz alımında kullanmışlar.
Benim aldığım izlenim bankaların bu kredileri ödeyebilecek kişilere biraz da ihtiyaçları olmadığı halde verdikleri yönünde. Yani ödeme kapasitesi olmayanlara zaten vermemişler. Ödeme kapasitesi olanlar da zaten nakit alacağı arabayı , makinayı ıvırı zıvırı bu kredi ile almış. Ortada epey garip bir durum var bence.
Bir ekonomide yapilacak en kotu iki uygulamayi birden yaptilar.
Biri cek'te hapis cezasini kaldirmak.
Ikincisi, bu kara listecilere para dagitmak.
Enflasyon'la mucadele de en etkin ve hizli mudahale, dar gelirlilerin alim gucunu daha da dusurmektir.
Hem siki para diyeceksin, hem enflasyonla mucadele diyeceksin, hem de bol keseden para dagitacaksin.
Dunya da bunun ornegi yok.
Bu dolar fiyatlarindaki yukselis de bununla ilgili.
Alim gucu olmasa hangi parayla dolar alacak.
Buyuk parasi olanin zaten parasi dolarda dovizde.
Kucukler, full cephane 3.50'nin altini bekliyor.
Nerden buluyorlar parayi ?
SSK emeklileri mi topluyor bu dolar ?
O vakit Sn.RXPU 2018 yılında bizim bankalar BUMBASTIC diyorum.. Devlet bu dağıtılan kredinin %5 ini garanti ediyor %95 i bankaya kalıyor demektir...
Daha iki hafta önce Garanti 1,500,000,000 TL takipli alacağını 100,000,000 TL nakite sattı....
Seneye bankaların karları buna gider derim bende....
İşinin ehli olmayanlar sarmış 4-1 yanımızı
Devlet bu parayı ödeyemez, çünkü yok. Olmayınca nasıl ödesin? :evil:
Peki bankalar bu parayı öder mi? Bu sene de kar etmeyek nasip, kısmet, feda derler mi? :kahkah:
Geriye kim kaldı bahsetmediğim? :plc:
Benimde kalın gafamin basmadigi
E panganin avukat ordusu var mevzuat ilen krediyi açtın ve genede belli mühlet neticesi kredinin artık dönüşünün zor olduğunu anladın
Ederinin yüzde 5 ine sattın neticede
Alan bunu nasıl tahsil ediyo
Alanda birine satmiyo herhal He mi?
E yasal yolla aliyosa da tahsilatı. Banka niye o kadar ziyanin altına giriyo
Ziyan yani Ziya değil
Bi aklı kesen varsa aciklarsa memnun olurum
Bu konu bazi sirketlerin uzmanlik alani.
Borcluyu buluyor telefon aciyor, diyorki, su bankaya olan borcunuz su kadar, bunu odemek istermisiniz, kara listeden cikmak isterseniz vs once takside baglarim diyor, sonra bankanin gecikme ile ilgili kismini keserim, adam bu defa 40.000 TL. borcumun sadece 40.000'ini oderim, bunu 48 ay takside baglarmisiniz, tamam diyor, odetiyor.
Yarisini dusururum, hemen odersen 20.000 TL.ye kapatabilirsin, diyor.
40.000 borcun 10.000'ini hemen odersen, silerim borcu diyor vs.
Ama bu borclularin cogu bulunamiyor.
Bazen de adam borcunu odeyecek, bankaya gidiyor,borcun satildigi sirketi bulamiyor, bulursa oduyor.
Borcu olanlar pasaport cikartamiyor, yurt disina gidemiyor.
Bu is sabir ve takip isi.
Bunlara Varlik Yonetim Sirketleri deniyor.
Yurt disinda ise, bu sirketler cok daha sert ve acimasiz, surekli telefonla taciz ediyorlar.
Sonucta ne kadarini toplayabilirse.
Teşekkürler
TL. icinde oyle diyorlardi.
MB baskani demisti, simdi MHP'de vekil. "TL bizim namusumuzdur."
Mahduma telefonda parayi sifirla dediginde dusunmustum.
Namusunu.
Bahsettiğiniz gibi devlet yaklaşık %6'sına garanti veriyor, bir de faizini ödüyor.
Diğer taraftan KGF'de devlet teminat nakite dönerse önce ben alacağımı alırım kalan olursa sen alırsın diyor bankalara...
Ve devlet zaten KGF den yararlanabilmek için vergi, sgk borcun olmayacak diyerek zararının bir kısmını baştan karşıladı...
Son olarak KGF deki fonun en büyük kısmını bildiğim kadarıyla Denizbank kullanıyor...
Kamu bankalarının kullandırdığı Ödenmeyeceği baştan belli olan krediler için KGF'yr falan gerek yok.
Adamlar bir kalemde milyonları veriyor. Sonra 2-3 sene ödemesiz dönemli yapılandırıyor...
Örnek isterseniz Akyurekler pazarlama diye bir şirket var borsaya kote. Onu detaylı inceleyin derim...👍😉👍😉
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen sene sonuna doğru bi yada iki kere emin değilim karşılık yönetmeliği değişti. Sırf bankalar "kağıt üstünde" daha fazla kar edebilsinler diye...
Bu senede gayrimenkulleri sermaye olarak kabul etme durumu cıktı. Syr dibi buldu galiba...
Geçen hangi başlıkta yazdım hatırlamıyorum 2008-2009 krizinde sağlam diye övündüğümüz bankacılık sistemimiz dibe gidiyor demistim.
Dün grafiğini buldum...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...392c78515a.jpg
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.milliyet.com.tr/usak-vali...undem-2487008/
Vali maaşı ilede 29 şirket yönetilir mi yaw. Acıdım adama insan bu kadar çalışır mı.
Kgf demek teminatsız para demek beyler gerisi hikaye. Ödemese bile karşı taraf avucunu yalayacaktır. Teminatsız parayı ticari hayatımda ilk defa bu dönemde duydum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşte zurnanın zırt dediği yerde burası. Bankalar verdikleri kredileri ödeme imkanı olan kişilere verdi. Kredileri alanlarda eski kredili borçlarının bır kısmını kapattı. Anlıyacagınız kapatılan önceki kredilerden bankanın teminatı vardır. Bankalar incelemeden kolay kolay kredi vermez.
Bu krediler neden verildi bir nevi esnafın durum ve gidişattan memnun değildi esnafın gönlü alındı bir nevi secim harcaması oldu. Bakalım bu krediler esnafa yarayacak mı.
Piyasa hiç sizin Dediğiniz gibi değil . Etrafımda gördüğüm bir çok kişi bu krediler ile vergi SGK borcunu kapattı. Eski kredilerin emin olun faiz oranları şu an ki kredi faizlerinden çok düşük. Kimse eskiyi kapatıp yeniye Geçmez. Bankalar niye bu kadar hevesli istediği faiz oranından krediyi iteliyor. Ben burda kesin bankalara belirli sözler verildiğine inanıyorum . Burda vergi SGK borcu derken bir şirketten diğer şirkete parayı el değiştiriyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin haziranda 13.7 milyar lira açık verdiğini açıkladı. Ocak-Haziran döneminde bütçe açığı ise 25.2 milyar lira oldu
Devlet iyice açılmış görünüyor.
DEvlet gelirleri belli.
Bunlar yetmiyorsa, yeni dar demektir.
O zaman da yeni gelir kalemleri bulmak ya da giderleri azaltmak gerekir.
Bu kafada gider azaltmak neredeyse olanaksız.
Gelirin kaynağı ise doğrudan vatandaştır.
Pamuk eller cebe beyler...:)
İyi günler.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Büyükada'da toplantı yaptıkları otelde gözaltına alındıktan sonra "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanan insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in serbest bırakılmasını istedi.
Ne kadar görmezden gelirsek gelelim, Almanya ile aramız artık elle tutulur bir biçimde bozuluyor.
Biz, hatırladığım kadarı ile, devlet olarak tarihimizde Almanya ile hiç savaşmadık.
1. Dünya Savaşında müttefikimizdi.
Hatta ordumuzun genel kurmayının bir kısmı Almanlardan oluşuyordu.
Çanakkaleyi düşünün.
İkinci dünya Savaşında onlarla fiilen papaz olmadık.
Harbin sonunda dostlar alışverişte görsün cinsinden Almanya'ya savaş ilan ettik.
Almanya, savaş sonrası yeniden ayağa kalkmasında, Türkiyeden önemli sayıda işçi kabul etti.
Aslında bu durum onlardan çok bizim sosyal ve ekonomik hayatımızı etkiledi.
Benim fakir köyümden Almanya'ya giden 700-800 işçinin ve köyümüzün kaderi olumlu olarak değişti.
Almanya bizim AB deki en önemli iş ortağımız ve 3-4 milyon TürkÜn ikinci vatanı. Hatta ikinci üçüncü kuşağın birinci vatanı belki de.
İhracatımızın ve ithalatımızın önemli pay sahibi. Dış ticaret dengemiz oldukça yerinde.
Böyle bir ülke ile nihayet papaz olduk başarıyla.
Yandaş gazeteler Merkelin fotoğraflarını "densize bak" diye servis ediyorlar.
Bizim devlet ricalinini ciddiyetini bilmem ama Almanlar ciddi devlet geleneği olan insanlardır.
Kolay unutmaz ve affetmezler.
Almanya ile bu seviyede bir ilişki ve sonuçları bize ciddi zarar verecektir.
Ehh öğrendik sözlerden birisi bankaların sermayesine gayrimenkullerin itelenmesi..zamanla diğerleride ortaya çıkar..
Bazı şeyler durduk yere olmuyor..iki büyük bankamızın T.telekom sahip şirketine açtıkları krediler gibi..bildiğim kadarıyla ödemeler aksamaya devam ediyor..geçen gün hazine T.telekom yönetim kuruluna el koyarım diyordu..
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-gecti-/194233
Açıklar buradan kapanır merak etmeyin..
48.5 milyar dolarlık serveti devlete geçti!..
MGK’ya sunulan FETÖ’yle Mücadele Raporu’na göre örgütün, finansal ayağı kırıldı. 7.5 milyarı gayrimenkul, 41 milyar lirası şirket varlığı olmak üzere hainlerin toplam 48.5 milyarı devlete geçti.
Çok ciddi haber yaptıkları aşikar :bravo:
O şirket çalışanlarının maaşları, onların ikramiyeleri, vergileri, borçları derken devlet 6 ay a kalmaz yeni "kit"ler edinmiş olur.
Doğrudur..bu açıdan bakıldığında sorun yokta..bunların içinde döviz kazandıran şirketlerde vardır mutlaka..devlet, yada kayyumlar bunların döviz kazandırıcı hizmetlerine devam edebiliyor mu..ediyorlarsa ok..fakat ben sanmıyorum..malum ülkenin döviz kazancı çok daha önemli artık..
İlk yaptıkları iş asgari 50.000 lira maaş ve bonuslarla o şirketlere yandaş yönetici atamak...
Bir tanesini tanıyorum.
Muhasebe şefiydi eskiden.
Ama felaket bir şekilde sıçradı basamakları...
Zaten devletimiz niçin var..basamaklar sıçrasın diye var..
Sağolsunlar..esnafımız, köylümüz..:)
Bora abimiz iyi bilir, bunları..:cool:
İşte o hayal dünyasında yaşayan rum zalak alaman dayisina güvenip çıkarsa adalara
Bi gün bu dediklerim için siyasi yasal zemin oluşturmuş da oluyo
Yani tek akıllı onlar ha
Aha aha aha
Dün ahmetg yede yazdım gene yazıyom
Sadece mevcut konjonktoru gören
Bi milim yol dahi alamaz
Gelem alaman dayiya gitcek nsu davasinda karari Tr nin nabzina göre şerbet vercek ama yimez
Dxy ya artarsa dolar artar :-)
İstanbul Ticaret Odası, İTO üyesi olan 400 bin şirket adına, FETÖ/PDY darbe girişimiyle ilgili İstanbul'daki ana davaya müdahillik talebinde bulundu
:bravo::bravo::bravo: