Arama sonucu : 8072 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kefalet oranı %80
    KGF teminat oranı %6,74

    Devletin toplam yükümlülüğü= kefalet oranı x teminat oranı = 0.8 x 0.0674 = 0.0532.

    Yani 200 milyar TL kredi verildiyse devlet mevzuat gereği ben batan krediler için toplam verilen KGF kredi miktarının maksimum %5.32 sini öderim diyor, geriye kalanı bankaların sorumluluğu.

    Ayrıca batan bu %5.32 lik kısım bankalara ödendikten sonra bu alacak bildiğim kadarıyla kamu alacağı haline dönüşüyor (amme alacakları ile ilgili kanun). Yani bu borca sahip olanlar resmi bir işlem yapmak istediklerinde bu borcu ödemeden yapamıyorlar. Ayrıca yeni çıkan kanuna göre bu kişilere elektronik haciz uygulanabiliyor.
    Ödenmese acısı başka bir şekilde çıkar bizden. Toplumun ne olduğunu unutuluyor . Bankalar bayram değil seyran değil beni niye öptü. Karşılıgında ne aldı.

  2. #2
     Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Ödenmese acısı başka bir şekilde çıkar bizden. Toplumun ne olduğunu unutuluyor . Bankalar bayram değil seyran değil beni niye öptü. Karşılıgında ne aldı.
    Benim aldığım izlenim bankaların bu kredileri ödeyebilecek kişilere biraz da ihtiyaçları olmadığı halde verdikleri yönünde. Yani ödeme kapasitesi olmayanlara zaten vermemişler. Ödeme kapasitesi olanlar da zaten nakit alacağı arabayı , makinayı ıvırı zıvırı bu kredi ile almış. Ortada epey garip bir durum var bence.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •