Sayfa 153/1009 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Teşekkürler

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Devlet bu parayı ödeyemez, çünkü yok. Olmayınca nasıl ödesin?
    Peki bankalar bu parayı öder mi? Bu sene de kar etmeyek nasip, kısmet, feda derler mi?
    Geriye kim kaldı bahsetmediğim?
    Bu durum, şimdilik rafa kaldırdıkları banka senedi yöntemiyle Merkez Bankası kaynaklarını kullanmaya gider

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

4. TL. icinde oyle diyorlardi.

MB baskani demisti, simdi MHP'de vekil. "TL bizim namusumuzdur."

Mahduma telefonda parayi sifirla dediginde dusunmustum.

Namusunu.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kefalet oranı %80
    KGF teminat oranı %6,74

Devletin toplam yükümlülüğü= kefalet oranı x teminat oranı = 0.8 x 0.0674 = 0.0532.

Yani 200 milyar TL kredi verildiyse devlet mevzuat gereği ben batan krediler için toplam verilen KGF kredi miktarının maksimum %5.32 sini öderim diyor, geriye kalanı bankaların sorumluluğu.

Ayrıca batan bu %5.32 lik kısım bankalara ödendikten sonra bu alacak bildiğim kadarıyla kamu alacağı haline dönüşüyor (amme alacakları ile ilgili kanun). Yani bu borca sahip olanlar resmi bir işlem yapmak istediklerinde bu borcu ödemeden yapamıyorlar. Ayrıca yeni çıkan kanuna göre bu kişilere elektronik haciz uygulanabiliyor.
    Bahsettiğiniz gibi devlet yaklaşık %6'sına garanti veriyor, bir de faizini ödüyor.

Diğer taraftan KGF'de devlet teminat nakite dönerse önce ben alacağımı alırım kalan olursa sen alırsın diyor bankalara...

Ve devlet zaten KGF den yararlanabilmek için vergi, sgk borcun olmayacak diyerek zararının bir kısmını baştan karşıladı...

Son olarak KGF deki fonun en büyük kısmını bildiğim kadarıyla Denizbank kullanıyor...

Kamu bankalarının kullandırdığı Ödenmeyeceği baştan belli olan krediler için KGF'yr falan gerek yok.
    Adamlar bir kalemde milyonları veriyor. Sonra 2-3 sene ödemesiz dönemli yapılandırıyor...
    Örnek isterseniz Akyurekler pazarlama diye bir şirket var borsaya kote. Onu detaylı inceleyin derim...👍😉👍😉

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    O vakit Sn.RXPU 2018 yılında bizim bankalar BUMBASTIC diyorum.. Devlet bu dağıtılan kredinin %5 ini garanti ediyor %95 i bankaya kalıyor demektir...

Daha iki hafta önce Garanti 1,500,000,000 TL takipli alacağını 100,000,000 TL nakite sattı....

Seneye bankaların karları buna gider derim bende....
    Geçen sene sonuna doğru bi yada iki kere emin değilim karşılık yönetmeliği değişti. Sırf bankalar "kağıt üstünde" daha fazla kar edebilsinler diye...

Bu senede gayrimenkulleri sermaye olarak kabul etme durumu cıktı. Syr dibi buldu galiba...
    Geçen hangi başlıkta yazdım hatırlamıyorum 2008-2009 krizinde sağlam diye övündüğümüz bankacılık sistemimiz dibe gidiyor demistim.
    Dün grafiğini buldum...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

http://www.milliyet.com.tr/usak-vali...undem-2487008/

Vali maaşı ilede 29 şirket yönetilir mi yaw. Acıdım adama insan bu kadar çalışır mı.

Kgf demek teminatsız para demek beyler gerisi hikaye. Ödemese bile karşı taraf avucunu yalayacaktır. Teminatsız parayı ticari hayatımda ilk defa bu dönemde duydum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 153/1009 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •