Mevduat faizlerini düşürmeyecekler bence...değişik oyunlar peşindeyiz gibime geliyor...
Printable View
Mevduat faizlerini düşürmeyecekler bence...değişik oyunlar peşindeyiz gibime geliyor...
Burada ben gerçekleri yazınca borazancılar hep bir ağızdan bağırıyorlar.. Nasıl ımf ülkelere borç verirken şartları belirliyorsa, nasıl bankalar kredi verirken en ağır şartları koyuyorsa , Büyük meblağ borç verenler ( mevduatçılar ) bankalara şart sunabilmeli. Kabul etmedi mi , by by demeli. Bu banka eft günlük en fazla 100 bin dir. Hiç bir şekilde yükseltmiyorlar. Çıkmak istesen günlerce eft yapacan. Ya da elden alarak riske gireceksin. Bu bile tercih etmemem için sebeptir.
Ülkede neden 32 gün mevduatın tercih edildiği bugün tescillendi. Her an bir aksiyon. Erken seçim teranesi mevduatçıyı mahvetti. Dövizciyi sevindirdi. Piyasalar açıkken bu tip beyanlara manipülasyon soruşturması açılmalı.
Halkbank yeni müşteri 900k %15.00 bir saat önce soruldu Pazarlık sız.normalmi????
Siz defter işletmeye bankaya mı gidiyorsunuz...çok şaşırdım.
Ben defter bile almıyorum. Internetten takip ediyorum.
Banka defterinin hukuki bir geçerliliği yok sanırım.
Defter ile banka kayıtları arasında bir fark görülürse bankadaki kayıtlar geçerlidir, bu yüzden defterin pek önemi yok bence.
Tabii çok bankada hesabı olup da "hangi bankada neyim vardı" diye unutmamak isteyenler için defter biriktirmek anlamlı olabilir...
banada öyle geliyor ama bunların işi belli olmaz
iki arada birderede kaldı mevduatçı 18 ayda %50 değerlenen euro %35-40 değerlenen dolar
para zaten eridi %14-15 faizlerle 1-2 yıl geçirsek döviz aynı kalsa belki zarar kurtarılır
ama oda çok zor
bide full dolara geçip bunların faizi arttırmasıyla gol yersek var halimize
ben reizin faiz faiz diye bağırmasına inanmıyorum
U donuşu bunlarda alışkanlık olmustur
rxpu veya bilen arkadaşlar yardımcı olursa....
Bir bankanın çıkardığı 120 günlük 16 bileşik faizli banka bonosunu vadesinden önce bozdurmak istesek ( şu ana kadar 20 gün oldu ) nasıl bir yol izlenmeli ? Çok zararımız olur mu ?
Banka defterini almak yasal zorunluluk. Islak imzalı defter olması koşulu ile bir çok hakkınız var. Gün gelir banka topu dikerse gider o defterle alacağım var diye devlete başvuru yaparsınız. Hadi gitti kayıtları değiştirdi art niyetli davrandı nah bu defterim der bddk ya başvurursun. Elinde belge olur.
Yeni nesil baya kofti yahu. Çiftlikbank'a para yatıran nesilden ne beklenirdi zaten? Herşeyleri ezbere ve herşeyi iyi bildiklerini zannediyorlar.
Çok hoşuma giden bir laf vardır, gençler yaşlıların aptal olduklarını zannederlermiş, yaşlılar ise gençlerin aptal olduklarını bilirlermiş.
Bu soruyu sn jondowes daha net yanıtlar ama bu isteğiniz tamamen banka ile yaptığınız bono sözleşmesine ve bu bononun 2.el piyasası olup olmadığına bağlı. Eğer 2. El piyasası yoksa sözleşmede öngörülen koşullar ile yine ihracci bankaya satabilirsiniz. Ama örneğin sözleşmede geri alım zorunluluğu yok ise satamayabilirsiniz ya da banka ile pazarlık edip onlara uygun gelen bir komisyon yani yüksek bir komisyon ile banka kabul ederse satabilirsiniz. Bazı yatırım kurumlarının sözleşmelerinde otomatik geri alım garantisi var. (Aktif bank ) . Ama bankaların sözleşmeleri farklı olabilir
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 yıldır bankalar ile çalışırım, bir kez bile hesap cüzdanı almadım. Şu anda her işimi internetten yapıyorum. Bugün hesap açtıysam akşam internet bankacılığından 5 dakika tutar, faiz ve vade kontrolü yaparım. Bilgi işlem kayıtlarının değiştirilmesi çok zordur. Hesap bir günde uçmaz, eskiden olurdu, bir şube çalışanı onlarca müşterisinin hesabını boşaltırdı, müşterilerin yıllarca haberi olmazdı.
Bu konuda kazaya uğranması için öncelikle bankanın batması lazım, banka batmadığı sürece muhatabın bankadır, teftiş kuruluna bir dilekçe yazarsın, 3 günde ilgili şube halaç pamuğuna döner. Banka batacaksa bir günde batmaz, aylarca davul çalınır, sen de bu arada sıvışırsın. Bu başlığı takip eden bir kimse batacak bankada para bırakmaz, merak etmeyin.
Çiftlik Bank'ın müşterilerinin ortak özelliği yeni kuşak olmaları değil, milli ve yerlici ak kuşak olmalarıdır. Bunu gözden kaçırmayalım.
Biri çıkıyor, banka adı kullanarak para topluyor, dolandırıcılık yapıyor. Başka bir ülke olsaydı bu gelişmeyi seyreden BDDK, SPK yöneticilerinin ve ilgili bakanların kafası uçardı ama adamlar mehterlerle, mevlütlerle, ilahilerle film dekorundaki gibi boş binalarla açılışlar yaptı, bütün yetkililer aldıkları milli ve yerli terbiye nedeniyle gözleri kamaştı, dolandırıcılığı göremediler.
Devlete ait hazine bonolarında dahi bazı günler 2.el piyasada çok az işlem geçebiliyor diye duymuştum. Banka mutlaka bir sözleşme imzalatmıştır. İmzalatmadan sadece makbuz ile satış yaptı ise, hesap açılışı yapıldığında imzalatılan sözleşmede bu yetki bankaya verilmiştir. Oradaki şartlar geçerli olur. Hani o ufacık yazıların olduğu 30-40 sayfalık sözleşmeler var ya hesap açarken her sayfasını imzaladığımız.
Yav şu dolar 4.50 olsa da tl mevduatlar erise biraz daha ben kurtuldum Allah tan
Finansbank 14.30
Bankaya yatırdığınız paranız alın teriniz, emeğiniz.
Lütfen defterinizi alınız...
Banka kayıtları vs. müşteri kayıtları ihtilafı olursa kimin kayıtları geçerlidir konusunda ise teorik olarak banka ile imzaladığınız sözleşmede "banka kayıtları esas alınır" diyor evet. Siz yine de kendi kaydınızı alınız saklayınız, kimin haklı kimin haksız kimin art niyetli olduğuna bırakın yargı hükmetsin.
SWIFT sistemi üzerinden bankaların dolandırılabildiği bir dünyada yaşadığınızı unutmayın, kendi tedbirinizi alın.
https://www.reuters.com/article/us-r...-idUSKCN1G00DV
https://qz.com/1210659/swift-the-mes...al-bank-fraud/
https://www.theguardian.com/technolo...t-group-admits
Sene olmuş 2018 bunlar spk oyununu çözecek önlem alacak da küçük yatırımcıyı koruyacak ve kollayacak pehh... Yahu insanı aptal yerine koymayın oyun zaten ky. dikme üstüne inşa edilmiş...p
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Ziraatten 2 tıl önce sanırım özel sektör
... fonu almıştım... hiç unutmam aynes süt batmış mı borcunu mu ödememiş bir baktım bir yıllık karı tek günde aldı yetmedi iki ay geriye götürdü zarar yani... kol gibi girdi anlıyacağın....
yaşanmıştır
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Bu koşullarda seçime gidilmez ya faizi hatrı sayılır oranda artırıp doları düşereçeksin yada doları serbest bırakıp millet fakirliğin dibine vurup dolar 5 lira olunca ( ki bu durumda enflasyon ve işsizlik rekor kırar)bakın bizi kıskananlar ekonomiyi ne hale getirdi diyeceksin millet koştura koştura eveti basacak göreceksiniz .bkz 2001secimi.
Burganbank aylık 14.70 den 14.85 yapmışlar aman ne artış ne artık zararı kapatırız bu artışla :vk:
14 den günlüğe aldım kafalar karışık şimdilik günlükte bekliyelim
Aktif günlük %16,04 devam ediyor,TL ci kafa karışıklığı yaşarken buradan ek getiri sağlayabilir.
bugün bankaya bizzat komşumla gittim. Komşum saf ( temiz ) insan. Teklifleri ; yatırdığı 450 bin tl. 21 gün sonra kendisine 451625 tl. olarak verilecekmiş. Olmaz öyle şey dedim. bono 14,50 den yazıyor, hiç değilse 14,50 gecelik gibi hesaplayın stopajı %15 alın öyle verin dedim. Hemen bankacı komşumun koluna girerek '' sizinle müdür beye gidelim '' dedi. Benden için de beyefendi çay içsin dedi. Yani kibarca sen gelme dedi.
Saf komşum 15 dk. sonra imzayı atmış olarak geldi. Parayı öğleden sonra ödeyecekler dedi. Anında ''Hayırlı olsun komşum, bir daha basit işler için beni rahatsız etme, işim gücüm var. Görüyorum ki zaten finans cini olmuşsun '' dedim ve uzaklaştım.
Burganbank.ta eft ücreti, açıkta zorunlu tutulan bir meblağ vb gibi ücretler, koşullar var mı acaba, cevaplayabilirseniz sevinirim.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi yine iyiyiz. 24 Haziran'a kadar sağlamız.:party:
Full dolarcı arkadaşlar;
seçim sonucu güçlü iktidar(kim olduğu önemli değil), peşinden ohalin bitmesi halinde dolar için hangi rakamı tahmin ediyorsunuz? (%15 dolarcıyım)