RTÜK üyesi Bildirici: Artık internet yayınlarında da sigara dumanı çiçeklenecek, şarap yerine fermente üzüm suyu denilmek zorunda kalınacak
Printable View
RTÜK üyesi Bildirici: Artık internet yayınlarında da sigara dumanı çiçeklenecek, şarap yerine fermente üzüm suyu denilmek zorunda kalınacak
Arada troller gene yok oldu ha bu dolar rallilerinde bu adamların bir anda yok olması da bir indikatör.
5,51 dibinde düne kadar yetim hakkımı demediler, dolarlar elinizde patladımı vs.vs. gene bir anda puffff topukladılar 5,62 hareketinde.
lopeze bu para 20 yil once ki hali bile olsa verilmez su anda sadece izlemek icin hic verilmez kim veriyor kimin parasini veriyor yerli var mi icinde lopez uzerinden para mi akliyorlar acaba
Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı 26 Temmuz ile biten işlem haftasında 8 milyon dolar azalarak 186.653 milyar dolara geriledi.
Merkez Bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan haftalık bilgilere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 131 milyon dolar azaldı.
kurun 5.70 altına kaydığı, merkezin sert faiz indirdiği hafta yurtiçi yerleşikler dolar alamamış.. enteresan..
fiyat uygun- son 4 ayın en düşükleri, haber akışı uygun- merkez sert faiz indirmiş, her an fatsa yatırımları gelebilir (mi?), merkezin net rezervleri eksi -5 milyara inmiş, falan filan ama yurtiçi yerleşikler bu ortamı alım fırsatı olarak kullanamamış.. bence dolara inanmıyo, (hepsi değil) ama bazılarının dolara olan imanı zayıflamış bence.. inanmayan varsa satsın dolarını, bari iman edenlere faydaları dokunur, inançsızlar dökülünce, gideri var bu doların.. ama şimdilerde değil gibi.. sonra.. üç vakte kadar sürebilir
BDDK verilerine göre yurtiçi toplam döviz mevduatı 215,7milyar dolar.
Gerçek kişiler bahsi geçen haftada 255 milyon dolar tutarında döviz alımı yapmış.
Dogru zamanda dogru yerde olmak.
Birazda sansiniz varsa bu hamle sizin bir hayat boyu rahat bir yasam saglamanizi saglayabilir
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurusd paritesinin dusmesi hic isimize gelmiyor ama bence Trump i daha cok cildirtiyordur.
Aslinda euro icin cazip arbitraj olusmak uzere.
Dolar out euro in.
Bir de Lagarde teyzem gelsin Ecb basina. Biktik artik Mario amcadan
Benim zaten yatirimimin yuzde 80 ini euroda. Dediginiz seviyeye gelirse ne dolar ne tl umurumda olmaz
Benim orta uzun vadede beklentim 1.40 seviyesi paritede
ben dolarda olduğum için kendi açımdan bakıyorum ki 1,03 hiç te zor değil,aç 11 yıllık aylıkta grafiği incele.tam bir düşüş kanalı var.bu trendi kıracak bir işaret yok.avrupa umut vermiyor. ben 1.03 ten sonra 1.13 kesin satarım. düşen kanal zaten daha fazlasına izin vermez.
geçmiş olsun yaa, daha üç ay olmamış 7.02 trade eden tahta 6.16 olmuş.. nominal %12, fonlama maliyetlerine eklersek %18 geri çekilmiş..
bi sene olmadı daha, 8.00+ gören tahtanın 6.40'lar altına gelmesini zayıf ihtimal olarak görüyordum teknik analizde, ama artık 5.90- 6.00 game changer bi seviye, altına yuvarlanırsa çanak çömlek patlar.. eur/try daha gerçekçi bi gösterge, reel ekonominin nakit akışı yarıdan fazla euro dönüyor..
Benim eurolarimin maliyeti 0. Yani ha 10 tl olmus ha 5 tl beni pek ilgilendirmiyor. Hani yabanci icin 1 euro 1 eurodur ya onun gibi dusun.
5.45 e dalınacak dalllll
Sanki birisi ZAR sat TRY al pozunda..
ZAR yükselirken 1-2 kuruş zor gidiyor zar 0.30 gevşesin anında geri geliyor..
FED sıkılaştırma sona erdi 1 ağustos itibari ile dedi..
Bütün veriler FED öncesine geri döndüğüne göre dolar dada 5.50 hareketi yarın öbür gün başlar artık..:)
Beyler bana trol fln demeyin sakin. Ama mb bu dolari baskiliyorsa. Disardan swap islemler kapaliysa. Mb ve kamu bankalarinin elinde sinirsiz (gibi) dolar varsa bu dolar nasil yukselecek. Biri cvp versin. Adamlar tutuyor iste yok reservler bittiydi negatifti suydu buydu bitmiyor. Nasil yukselecek bu dolar?
Dolar da aşırı zayıflık var..
2 kuruş bile gidemezken ne diyim 10 tl olacak mı ..:)
Dolarda yükseliş başlarsa eğer şuradan döner buradan dönercilere ilk muhalefet de benden gelecek emin ol..
ZAR sat TRY al pozda birileri..
Bir diğer sıkıntıda parite düşmesine rağmen dolar yükselmiyor..
Dolar da ağustos ortasından itibaren MB için marj alanı açılıyor geçen seneki fiyatlara göre..
Bunu kullanacaklar mı bakalım..
Onun için aşşa doğru alabildiğine bas modundalar..
CAATSA yaptırımları için Takvim sürecine GİRİLDİ..
""""Bunu da yazan bir ben varım""""
son 1 hafta içinde hükümet tarafında 2 kere dile getirildi bu şey..
Olası CAATSA yaptırımlarının etkilerini en aza indirecek önlemler alındı dendi..
Hani yaptırım falan yoktu....
RTE de halkb davası artık kapanmıştır umarım dedi..
Ne davası ???
Buralardan bi bomba gelmezse herşey MB cı çocukların kontrolü altında
altta ve üstte 10 20 pip hareketler ile piyasa yapıyorlar..
Dün bir arkadaş 5.51 dip demesi idi iyi olacak idi ya..
Ne zaman HİÇ KİMSE burası dip demez o zaman orası dip olur genelde çünkü..:)
Demiyoruz..
Aynı soru bende de var..
QNB üzerinden bir dolar baskılama var günlerdir..
SWAP kapandıktan sonra ben bir allahın kulu yabancının da para falan sokacağına inanmıyorum
Bu gelen dolarlar malum kişi veya onun ekibinden bir ülke falan ..
5.20 6.24 hareketi de MB kontrollü bir hareket idi..(6.80 5.12 hareketinin sebebi olan sermaye çıktı..) Dikkat edilirse 31 ocak günü hareket başlamadan sebepsiz bir 5.11 hareketi oldu idi piyasalar daha açılmadan..
1 şubatta hareket başladı MB tarafında..10 mayıs günü de ters poz açıldı..
Dün oturdum dk dk inceledim..
Mart-mayıs boyunca sabah 9 da 2 kuruş bas gün için 5 kuruş al yatayda devam et şeklinde ÇOK BARİZ kontrollü bir yükseliş yaşandı..
Bu düşüş de tamamen MB kontrollü..
İnanmayan açsın grafik baksın..
Oyunu bilmem ama durumu anlatan çok güzel bir örnek.
Eğer bu tezgahladıkları çok uzun süre sürdürülebilse, bunlar, nobel ekonomi ödülüne aday gösterilirdi.
Bunların tek beklentisi, yabancıların döneceğine duydukları inanç.
Yabancı döner mi ?
Herkes kendi cevap verecek.
Dışarıdan birisi dolar sat TL al yapmadan tabikide düşmez..
6.24 olduğu o mayıs gününü çok çok iyi hatırlıyorum
koskoca bir gün 6.24 e gittti geldi gitti geldi gitti geldi..
adeta birisi oradan çok ciddi açık poz yaptı yada oradan dolarda kamyonu dayadı
akşam bankalar kapandı
haşırt 5 kuruş düştü
ertesi gün bankalar açıldı 5.97 yi yaktı..
Bunlar normal hareketler değil..
Ben ek olarak kamu ile organik bağı olmayan ama kamunun zayıf planlanmış dengesiz hareketlerinden kar elde etmeyi amaçlayan bir spekülatör grubunun da Türkiye'ye para girişi sağladığını tahmin ediyorum.
Sıcak paracıların ön cengaverleri.
Bu cengaverler öldürmeye değil ölmeye giderler. Öldürmek için giden öldürmeden geri dönebilir ama ölmeye giden......
SWAP ı ile oynamazsan TL nin ihtiyacı olan faizi verecektin..
Onda da ısrar edince yabancı kan kokusu almış köpekbalığı gibi üşüştü TL ye..
eurusd den sonra falan ilk 3 de idik işlem hacminde bir ara..
Geçen senelerde bas bas bağırdık Ya faizi yükseltin yada yabancının TL ye erişimini kısın diye..
Yabancı TL alıyor faiz 12 ..
Ne yapıyor turşusunu kuracak deel ye satıp dolar alıyor..
TL shortluyor..
Sakin sakin 2013 den itibaren her FED i müteakip bizim kiler de 1-2 puan artırsalardı çözülürdü bu iş..