yesil gıden borsa kırmızı oldu hastamı oldu
Printable View
yesil gıden borsa kırmızı oldu hastamı oldu
Londra swapları devralabilir. Ama bedelini ödemek kaydıyla.
Bu büyüklükteki bir swap miktarını ancak Londra emebilir.
Sorun şu: Bu olduğunda da yetmez, Londra'nın emdiği swaplar karşılığında kustuğu dolarları da merkez bankası satın almalı.
Tahmin edileceği gibi swapın diğer bacağı türk bankalarından Londra'ya geçtiğinde öyle Aktif rasyosu ile terbiye edilen bankalar gibi kontrol edilemez. Tersine orası para politikasını kontrol etmeye başlayabilir.
Şu haberi okuyunca malum şahısın 2-3 sene önce Melen Çayı projesini yapınca "Artık İstanbul'un 40 yıl su sorunu olmayacak" deyişi aklıma geldi...
https://www.borsagundem.com/haber/de...ayacak/1537152
Kusura bakmasın ama, Naci abi boş konuştu bugün..algı yönetimine oynuyorlar.. hedefte yerli yatırımcının dövizleri var..
Joe biden ile prins çarles in arası iyi mi değil mi zaman gösterecek 🙂
Bu iş çok çetrefilli..
Bu swapları kapadılar da dolar bi nebze olsun kontrol edilebilir e geçti..
Bakın swaplar londra da iken sen faizi 8 e indirse idin bütün dünya TL short poza geçerdi dolar 15 20 olurdu..
Sen işini doğru yapmadığın sürece rezevin eksi sorunlu krediler 100 milyar dolara yakın..
çarklar durmuş ken..hukuk guguk olmuş..herkesle kavgalısın..ekonomiye bakışın üni 1 öğrencisinden cahilce..ee bu durumda..
IMF desteği olmadan swapları açarsan londraya ..
cebine 5 milyon dolar koyan foncusu leşe koşan karga misali TL short açar..
dolarım yok, lakin vatandaşın dolar almasını anlıyorum ve hak veriyorum. hükümet vatandaşın dolarlarını satmasını umuyor. zaten bir kesim öteden beri faiz haram diye altın, dolar alırdı. faiz hassasiyeti olmayan kesim de senelerdir yediği kazıklar sayesinde durumu kavradı. hem rekabetçi kur de, hem de dolarlarınızı satın de. şark kurnazlığı garb da söker, şark da değil.
DEVLET MEMURU sağlık emekçilerinin maaşları 3 ilde yatırılmadı...
https://twitter.com/yazparov/status/1339226989518082049
https://twitter.com/meliikekaratepe/...28068492873729
dolarizasyonu tersine çevirme planları tüik parametrelerine göre planlandığı için boş iş. tamam güzel faiz artıyor da enflasyon oranları yanlış? reel faiz bile aslanın ağzında iken gerçek enflasyonla faiz vermeden bu iş bitmeeeez.
7,80/5,95 dolar 1 yılda %31 artmışken ve dışa bağımlı fiyatlanırken her şey, %30 altı tüm faizler geçersizdir. Yap abi faizleri %35, yastık altı falan kalmaz dağıtırsın. acı reçete budur. adamın acı reçeteden anladığı yalan enflasyona göre yalan faiz vermek.
Fed faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi
ABD Merkez Bankası(Fed) faiz oranlarını yüzde 0,00-0,25 olarak bıraktı(Beklenti %0,00-0,25)
Fed aylık varlık aylık alım miktarını en az 120 milyar dolar olarak devam ettirdi
Fed : Dolar swap hatları Eylul 2021’e kadar uzatıldı
Fed üyelerinden 5’i 2023 yılında bir faiz artışı desteklerden , sadece 1 üye 2022’de faiz artışını destekliyor , 2021 yılında ise herhangi bir faiz arttırılmasını destekleyen üye yok
Felaket tellalı üslubundaki Selçuk Geçer demiş ki;
-Kur hedefimiz yok dedi, diyor
-Kuru salıp, yukarıdan toplayacaklar, diyor..
Mı acaba demedim değil, 9-10 arası uzun süren yatay bir bant mesela..ÜFE ne olacak o zaman?
Uzun süredir kafamı kurcalayan şey ise şu;
Kurda hedef nasıl belirliyoruz, belirliyorlar...her ne kadar teknik analiz/elliott dalga analizi akademik camialarda tırt diye nitelendirilse de, trend kanallarıyla..Ya da beklenti anketi yapılıyor onların ortalamaları, ankete katılanlar neye göre belirliyor, bu enstrümanlarla..işte 9.30-10 lardan geçen bir paralel kanal, görmeyen yoktur grafiği..
İyi de aga, kafama bir şey takıldı? (Ekmek teknesinde miydi bu replik)
Doları 7.80 den 9.30 a taşıyan etkenler, oraya ulaşıldığında ortadan kalkmıyor ki...trende ulaşınca herkes satacak...ee birileri de oradan alacak..sonra..düşecek...yaw düşünce bir daha alacaklar, alternatif yok...2018 de de ölçtüler biçtiler saydılar dediler ki en fazla 5.75 olur, öbür taraftan Mergen Hoca öhömm, ühümm deyince, hadi olsun olsun 5.90 dediler, zırank 7.26..Uzan bir şeyler geveliyor ağzında da, işte objektif olmayınca kıymeti yok..
Okumuş çocuklara baktım, bugünkü açıklamalara bizim gibi yaklaşmışlar. Demirtaş Hocaya baktım, mevzuyu 'es' geçmiş...bir bakla var ağızlarında ne olabilir..uzun vadeli dovize endeksli bono olabilir mi? Venezuella mı, Arjantin mi, ya da oralarda bir ülke, zamanında denemiş bunu, gerçi başarısız olmuşlar ya..nereden okuduğumu bulmam lazım..
Fed hedeflerde önemli ilerleme kaydedilene kadar tahvil alımlarına devam edecek
Faizleri %35 'e çekinceye kadar dolarlara el koysunlar daha iyi dostum. Çünkü faizin 35 olduğu ülkede aç kalanlar evimizi basıp, çocuğumuzu kaçırıp yine alır o dolarları bizden .
1 dal sigara vermedin diye bıçaklanıp, hesaptaki dolarları pamuk parası yapmak da var işin ucunda.
Hani doktorlar hastalık hastalarına koftiden bir ilaç verirler ; vitamin , aspirin gibi.
Bizim ekonomi reçetelerini görünce, doktorlar aklıma geliyor nedense . Ne alakası varsa artık.
Evet, Buradaki asıl iluzyon kur hedefidir. Cari açık verdiğiniz sürece böyle bir hedefi bırakın tutturmak, adını dahi telafuz etmek teknik olarak mümkün değildir. Kademeli faiz artışlarıyla ancak enflasyonun kontrolden çıkmasını bir nebze önleyebilirsiniz. 90 lar boyunca uygulanan enflasyon kadar devalüasyon politikasının da ana sacayağı buydu. Dolayısıyla asıl sorun dış borca mahkum çarpık ekonomik modeldir.
Usdtry'nin seviyesine karar veren birileri elbette vardır. Ancak bu karar alıcıların tcmb içerisinde olmadığını söyleyebiliriz. Tcmb bu işi devralabileceğini düşündü 2016 yılındA. Bunun bedeli bugüne kadar yaklaşık 200 milyar dolarlık rezerv kaybı oldu. (Elden çıkardığımız 60 milyar dolarlık abd tahvilini de dahil ediyorum) kaldı ki, olası bir döviz likiditesi sıkışıklığında, işin gerçek faturası daha net ortaya çıkacaktır ve görünenden buzdağı misali ayrışacaktır..
Matrix kahin sahnesi tam oturuyor. Kahin olup apartman dairesinde oturan ekonomist. Vazoyu boşver diyor. Piyasa hangi vazo diye vazoyu deviriyor. Merak etme bizim çocuklar tamir eder diyor (parasal genişleme). Ekonomist eğer vazoyu söylemesem yinede devirecekmiydin diyor. Sonra bir güzel kurabiye yiyorlar
https://m.youtube.com/watch?v=Ayhj3KSTAWM
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim, hem fikiriz. Aslında bu bir girizgahtı, devam edeyim o halde, etkileşime hasretiz ya, eskiden forum çok güzeldi..
Ekonomik simülasyonlar yapılıyor, kararlar böyle alınıyor, lafını duyduğumdan beridir, (nereden duydum hatırlamıyorum), çok benimsemiştim, başka türlüsü de düşünülemezdi diye de eklemlemiştim içimden. Matematiksel olarak bir model olmalıydı. Sonra biraz google'layınca, Taylor denklemi McCallum Kuralı gibi matematiksel modelleme çabalarını gördüm. Misal;
http://www.ekonomikyaklasim.org/full...1409706473.pdf
Dolayısıyla, her ne kadar matematik güncelimi yitirmiş olsam da, bunlar yapılmalı, yapılıyordur. Ekonominin, çokça gördüğümüz şekilde, her bakan gözün farklı yorumladığı (iç siyasete alet edildiği) bir Picasso tablosu olmadığını düşünüyorum. Bu işin bir matematiği var. Varsa bilginiz paylaşırsanız veya yol gösterirseniz sevinirim, doktora tezi olur, bir bilgisayar programı olur v.b.
Saygılar.
türkiye'nin çin'den çin'in almanya'dan aşı alması
https://eksisozluk.com/turkiyenin-ci...?a=popular&p=3
farazi, dolar 8'den 10'a gitse, artış %25. piyasada mal fiyatlarındaki artış minimum %25, üstüne bir de faiz artarsa-faiz arttı zammı.
bu süreçte enflasyon yine %11-15 gibi birşey çıkarsa, ki daha altıda çıkarılabilir; maaşlar buna göre artacak.
arada kaynayan kim? zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapma durumu sanırım buradan çıkıyor. ne anladım ben bu işten? gidip başka bir ülkede yaşamak, bir süre sonra daha anlamlı gelmeye başlıyor.
The Telegraph gazetesi ilginç bir iddiaya/habere yer vermiş: Habere göre İtalya vatandaşı bir Türk kökenli kişiye mit ulaşıp, Avusturya mv olan Türk kökenli birini öldürme emri vermiş. Adam bu emri gerçekleştirmemiş ve gidip Avusturya polisine teslim olmuş.
Bana çok da inandırıcı gelmedi ama bilemiyorum...
https://www.yahoo.com/news/turkey-or...172955555.html
crash çi kardeşler vardı, ne zamandır görünmüyorlar. belirli zamanlarda mı ortaya çıkıyorlar? fikrim yok. duyan-gören var mı?
Ben teşekkür ederim üstat, nacizane bazen aklıma esenleri paylaşıyorum bende. Okuduklarım yazdıklarımdan çok daha fazla elbette 🙂
İş hesaba kitaba gelince her menkul kıymetin bir fiyatlama modeli vardır. Ancak her piyasanın da bir piyasa yapıcısı vardır. Piyasa yapıcı ciddi kar realizasyonu yapacağı zaman genelde teknik ya da teorik kapsamda hareket etmez. Daha doğrusu büyük fiyat değişikliklerinin olacağını iyi kötü anlarız ve bekleriz de.. ancak zamanını kesinlikle tahmin edemeyiz. Mesela, 1929 öncesinde, meşhur iktisatçı fischer borsadaki fiyatların artık bir daha düşmemek üzere istikrar kazandığını iddia etmiştir.
Veya, 1987 yılında bir günde yüzde 20 göçen dow jones piyasa yapıcı hariç herkesi terste bırakmıştır. Burada greenspan komplosuna girmek istemiyorum 🙂 Benzer şekilde 2008 resesyonunu pek çok kişi bekliyordu, ancak lehman sabahını kaç kişi tutturmuştur merak ediyorum. Py sizin likit kalabileceğinizden çok daha uzun süre ters fiyatlamaya muktedirdir..
Piyasa yapıcıların hareket tarzını anlamak için salt teori yada matematik çoğu zaman yetersiz kalır.
JPMorgan, 100-150 baz puan seviyesinde bir faiz artırımının TCMB'nin*kredibilitesinin yeniden tesis edilmesi için yeterli olabileceğini, ancak TCMB'nin gelecek hafta faizi 200 baz puan*artırmasını beklediklerini vurguladı
Ayakkabı kutusu gününüz kutlu olsun arkıdişler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altin ons 1.876 USD.
USD/TRY 7.77
dün biri kur kendi dalgalanacak alım satım yapılmayacak dememişmiydi ?
sabah sabah swaplayıp satan malumlar kim?
İnsider tradingin bu devirde kralının yapıldığına yemin edebilirim, ama ispatlayamam. (Z kuşağının mottolarından)
Günlük geyik istihkakımı harcıyayım, son olarak;
Ben asla yalan söylemem.
Yalan söylerken bile...
Scarface MB
https://www.youtube.com/watch?v=3LD7...anadaGeyikleri
Express Entry.