Originally Posted by
Achiles
Felaket tellalı üslubundaki Selçuk Geçer demiş ki;
-Kur hedefimiz yok dedi, diyor
-Kuru salıp, yukarıdan toplayacaklar, diyor..
Mı acaba demedim değil, 9-10 arası uzun süren yatay bir bant mesela..ÜFE ne olacak o zaman?
Uzun süredir kafamı kurcalayan şey ise şu;
Kurda hedef nasıl belirliyoruz, belirliyorlar...her ne kadar teknik analiz/elliott dalga analizi akademik camialarda tırt diye nitelendirilse de, trend kanallarıyla..Ya da beklenti anketi yapılıyor onların ortalamaları, ankete katılanlar neye göre belirliyor, bu enstrümanlarla..işte 9.30-10 lardan geçen bir paralel kanal, görmeyen yoktur grafiği..
İyi de aga, kafama bir şey takıldı? (Ekmek teknesinde miydi bu replik)
Doları 7.80 den 9.30 a taşıyan etkenler, oraya ulaşıldığında ortadan kalkmıyor ki...trende ulaşınca herkes satacak...ee birileri de oradan alacak..sonra..düşecek...yaw düşünce bir daha alacaklar, alternatif yok...2018 de de ölçtüler biçtiler saydılar dediler ki en fazla 5.75 olur, öbür taraftan Mergen Hoca öhömm, ühümm deyince, hadi olsun olsun 5.90 dediler, zırank 7.26..Uzan bir şeyler geveliyor ağzında da, işte objektif olmayınca kıymeti yok..
Okumuş çocuklara baktım, bugünkü açıklamalara bizim gibi yaklaşmışlar. Demirtaş Hocaya baktım, mevzuyu 'es' geçmiş...bir bakla var ağızlarında ne olabilir..uzun vadeli dovize endeksli bono olabilir mi? Venezuella mı, Arjantin mi, ya da oralarda bir ülke, zamanında denemiş bunu, gerçi başarısız olmuşlar ya..nereden okuduğumu bulmam lazım..
Yer İmleri