Yurtdışında 30 yıl mortgageler normaldir.
Printable View
Arkadaşım uzun vadeli konut kredisi için faiz miktarını söylediğinde şaşırmıştım. Kira öder gibi ev sahibi olmak deyimi orası için doğru bir önerme;
Ancak faizler düşük olduğu için mi bilinmez evler oldukça pahalı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanırım ABD bu bahsettiğiniz yer.
Şöyle düşünelim. İstanbul'dan kim ev almak ister?
Türkler ve parası Avrupa ve ABD den ev almaya yetmeyen araplar.
ABD'den kim almak ister?
Arap'ından Hintlisine ordan Çin ve Meksika'lısına az gelişmiş her ülkenin zengini...
Yani İstanbuldan ev almak isteyecek dünyalı sayısı 1 milyon ise ABD'den almak isteyecek olan 10 milyondur.
Haliyle talep artınca fiyat da artıyor
...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahsettiğim avrupadaydı
İzmirde 2 ilçede tam 1 ilçede kısmı su kesintisi var. Etkilenen kişi sayısı 600 bin civarı gözüküyor. üstelik kesinti arıza kaynaklı ve süresi 3 gün :(.
Hava sıcaklığı 28 derece
Merhaba değerli forum üyeleri
240.000 tl bir parayla gölbaşı ,çankaya ve eskişehir yolundan imarsız ve metresi makul olan nerelere yatırım yapabilirim ,imarlı olup metresi 120 lirayı geçmeyecek şekildede olur emsal 1 in altında olmasın(Bir arkadaş 10yıllık süreçte gölbaşı çıkışı aydın karagedik mah emsal 1.50 ,hmax serbest olan imarlı ve metresi 75-80 lira olan fatih ve mng projelerini önerdi ).Uzun vadede düşünüyorum 12 yıl beklerim.Konuya hakim olan arkadaşlar varsa fikirlerini öğrenmek istiyorum.
Şimdiden Teşekkür ederim...
O da ABD'nin bi tık altı...😂
Bu projeler nedir? Detayı nedir bilgi verebilir misiniz?
daha once yuzlerce defa yazdik
Insanlarin maasi ile ev fiyatlari arasindaki baglanti coktan koptu metropol sehirlerde
Cunku Istanbul butun TUrkiyenin ortadogunun Alamancinin ve Amerikancinin parasini ceken bir yer.
Boyle bir durumda Istanbul da ucretler dusukmus yok efendim issizlik orani yuksekmis bunlar farazi muhabbettir. Global piyasada yerini almis bir yer Istanbul. Daha 2-3 sene oncesine gore araplar gozu kapali gormedikleri sitelerden 100 daire bir den aliyorlardi. Keza Ingiliz yatirim fonlarida bunu yapti
Bunun ustune bir de KORKUNC miktarda kara para ve vergilendirilmemis para var Turkiyede. Bu serseri para serserilerin elinde oldugu icin ve serserilerde egitimsiz oldugu icin ilk yaptigi sey ev almak. Nerden alacak bu evi? Adiyamandan yada Agridan degil heralde
Bir akrabam Agri nin Tutak ilcesinin bir koyune ogretmen olarak yollanmisti. Onun dedigine gore dag tas butun koylu ve ciftcilerin Istanbul da evleri varmis. Inanamamistim. Anladikki Turkiye nin neresinde yasarsan yasa yatirim olarak Istanbul dan ev aliniyor.
Istanbul artik bir sehir degil bir economic zone bir ulke olmus. Bunu anlayinca Istanbuldaki ev fiyatlarinin reelde asla dusmeyecegini de anliyorsunuz.
Istanbul un disina cikinca ister Ankara ister Izmir olsun bir koy bir Anadolu havasi basliyor. Istanbul bambaska. Bunu bilen genclerde Istanbula akin ediyorlar
Ister Alamanci ister ABD deki gurbetci herkesin dilinde Istanbul da yasamak ve beyaz yakali beyaz TUrk olma hayali var. Butun Turklerin nihai ulasilmaz istegi budur. Ben dahil.
Dunyanin hangi metropol sehrine gidersen git gorecegin manzara budur
Metropol dedim bak gidip bana Fransa nin Nice sehrini ornek gostermeyin.
Dunyada bir elin parmaklari kadar metropol sehir var. Istanbul dunyanin en kalabalik sehri olmaya adim adim ilerliyor. Elbettteki binalarda stratosphere yaklasacak. Ayni NY ta yada Hong Kong da oldugu gibi.
ABD alan olarak TR nin misli misli buyuk bir yer. Ayrica emlak vergisi cok agir masraflar cok agir. Saturated bir piyasa coktan fiyatlar artmis ati alan uskudari gecmis
Turkiye ise riskli ama cok seksi bir ulke yatirim icin. Hele Arapsaniz Tayyip hayrani iseniz Trabzon bile size cok guzel sehir olarak gozukur nitekim oyle.
Eski forumda yazmıştım ; işyerinden bir komşumun Caddebostan'da kentsel dönüşümden 2013 ten beri satılık olan evini ...
İlk piyasaya çıktığında 1.500.000 usd istiyordu , Müteahhit çatı dubleksini 2014 te 2.500.000 usd ye satmıştı .
Bizim arkadaş fiyatı 650 000. usd ye kadar indirmesine rağmen ne gelen ne giden olmuş.
Müteahhit 13 cü kattaki (manzara sonsuzmuş) dairesini 2.000.000 usd ye satılığa çıkarmış idi. Geçen hafta 3.700.000 TL den satmış . ( 1.040.000. usd)
http://www.yuvako.com/satilik/istanb...i-bina-premium
Fiyat pahalı geliyordur .
Bir arkadaş 3+1 satılığa koydu .
Asansör ve otopark var bu ek özellik orada hiç yoktur muhitte
850 civarında 750 775 verelim diye arıyorlar alıcılar .
Tamam işte.
Abd tr'nin 10 katı büyükse bile TR yerine ordan ev almak isteyen 100 katıdır.
Şöyle düşünün Arapların ev almak istediği ülkenin vatandaşları da ABD'den ev almak istiyor😂😂😂
Çoktan fiyatlar artmış dediğiniz fiyatları istanbula kıyasla söylemiyorsunuz inşallah. Yani istanbula en güzel yerde M2 3 dolar. Burda 5 dolar. O zaman burda fiyatlar yüksek şeklinde düşünmüyorsunuzdur umarım.
Döviz kazanan birine göre TR'de fiyatlar çok ucuz(muş gibi) gelebilir. Kır etkisinden dolayı.
Bana da Uganda'daki emlak fiyatları çok uygun görünüyor. Ama kim gidip ordan ev alıp yerleşir?
İstanbulda yaşayanlarda güneye veya egeye yerleşmek istiyor. Bence istanbulu pas geçip nihai hedefe gelin ;)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
hahhaah, bazı kişiler var dünyada sadece kendilerinin gezdiklerini filan zannediyorlar.
gezmeyi bırak, abd de bende yaşadım, mandrake nin anlattıklarından dolayı bazıları istanbul ile abd nin onemli bir kaç şehrini aynı kategoride zannederler mi acaba diye düşünüyorum, ama sonra bu devirde buna kimse inanmaz sonucuna ulaşıyorum eğer kişi yandaş filan değilse.
olay çok net: abd nin büyük şehirlerine göre istanbul köy mertebesindedir. istanbul sokaklarında gezin, trafik, yeşil alan eksikliği, kaba tiplerin işgali gibi alanlardaki pespayeliği ve rezilliği ilk elden görebilirsiniz. 10 yıl once bu kadar değildi mesela, ancak mevcut zihniyetin beton lobisi ile işbirliği neticesinde istanbul köy mertebesine indi.
Kendisi çalıp kendisi oynuyor boşver. gülüp geçiyorum :)
10 senedir aynı terane. bi çöp almadı. Köprüyapıldı arsa alalımmı diye topic açıyor izmir bilmem nerden. tee allahım..
Proje gündeme henüz yeni düşmüşken alma 3 sene sonra alalımmı diye sor fiyatlar 3 katına çıkmışken :)
ilkokul mezunu emlakçılar bile 1000 basar eğitimlisine. hele bunun gibisini cebinden çıkarır.
Sonrada ah eğitim vah eğitim..
bu arada özellikle cebinden beş para çıkmadan evi yenilensin diye uğraşan bir kısım halk ve beton lobisi marifetiyle kümes gibi evlere mahkum edildiğimiz bir gerçek. kısaca "kat karşılığı" finansman modeli olarak bilinen yöntemde mevcut duruma göre inşaat emsallerinin artışı hedefleniyor. bu sayede ekstradan ortaya çıkan daireleri satan müteahit tüm operasyonu finanse ediyor, ev sahipleri de bedavaya (veya nispeten düşük bir meblağla) evlerini yeniliyor.
günümüzde yaşanan rezilliğin temelinde bu uyanıklık ve emsal artışları var. son zamanlarda reel gelirleri oldukça düşen ortalama Türk vatandaşı bu yüksek fiyatlardan nasıl ev sahibi oalcağını düşünmeden edemiyor. ayrıca sokaklarda gezildiğinde kiralık/satılık ev ve ticari ünite fazlalığı dikkat çekiyor. insanların karnını doyuracağı bir ekosistem olarak düşünüldüğünde rant üzerinden daha fazla insanın geçinmesi ne kadar mümkün olacak, bir soru işareti. ülkenin çıkarları açısından çarkın dönmemesi ve gerçek çözümler içn bir an önce adım atılması gerekiyor ki bu sayede çevre, yaşanabilirlik ve sürdürülebilirlik, trafik ve milli güvenlik faktörü gibi konularda son dönem şehirleşmesinin yarattığı mahsurlar azaltılabilsin.
Peoperty Management sirketleri vardir ABD'de, siz diyelim ki Florida'da konutu alirsiniz, verirsiniz bu sirkete, sizin adiniza, kiralar, kiralari toplar, odemeyen olursa evi bosaltmak icin hukuki islemleri yapar, bakim tutumu yapar, ( bunlardan sizin konut basina duseni siz odersiniz) ve buna karsilik konut gelirinin % 10'nu alir.
Siz ne ugrasirsiniz, ne de yorulursunuz.
Bu sirketlerin cok katli binlarda giriste bir ofisi olur, Apt.Mng.'i orada calisir, binanin bir de super'i vardir, o da handy man'dir ve ufak tefek herseyi o halleder.
Yani orada diyelim ki 1.000 dolar kira gelirinizi, yatiriminizin geliri olarak degerlendirebilirsiniz.
Bizde ise durum cok farklidir.
Bu adam zaten konut alirsa ABD'de alir.
Bu sayfalarda yazdigi sadece goy goy, benim bildigim 10 seneden beri.
Istanbul'da 2016'da satilan konut sayisi 17.000, toplam stok 1.5 Milyon konut.
Bu adam hep ucuz der.
Bu rakkamlara bakip, kapis kapis gidiyor sanir.
Cunku tum bilgiyi gazetelerin palavralarindan toplar ve okumaz arastirmaz.
O yuzden gulup gecmek tek cozum.
Başka ne olabilir ki.
Bu zamana kadar iddialı yazıpta mort olmadığı konu veya kıyas görmedim. görsem dişimi kıracam. :)
Bunun esdegeri NY manhattan mi diyelim
Oradaki kasvet deniz renginin kahverengiye burunmus olmasi, sokaktaki insanlarin arap zenci cogunlugunda olmasindan ve guvenligin Istanbula gore cok cok daha kotu olmasinida gozonune alirsaniz bedavaya gitmis.
Ama su var. 10 sene oncesine gore buyuk artislar var dolar cinsinden, Demekki global yatirimci elini kolunu saga sola uzattikca Istanbuldaki fiyatlarda batidaki emsallerine ulasacak.
Siz dua edin, politik istikrarsizlik patlayan bombalar siyasi sorunlar basibos hukumet yuzunden fiyatlar olaganustu geride kaldi. Bir de uzerine emlak vergisi yok ABD deki masraflarin hicbiri TR de yok ve fiyatta komik derecede ucuz. Arap tabiki gidip Istanbul dan alir. Irkcilik gorecegi ezan sesini duyamayacagi NY u ne yapsin?
ilginc. NY a yada San Fransisco ya gidip te sikayet etmeyen oradaki homeless ve cirkin insanlardan sikayet etmeyen Turk ilk defa goruyorum. Turist olarak gezince her sey ne kadar guzel degilmi?
ABD de yasayan insanlara sorun bunu. ABD nin metropol sehirlerindeki curume hizla ilerliyor. Eskiden zencilerdi simdi Araplar Meksikalilar. Nereye basina cevirsen Fettullahcilar. Adamlar mutasyonlami cogaliyorlar bilmiyorum. Amerikalilarin cirkinligi dillere destan. Her metropol sehirde yuzlerce (hic abartmiyorum) camiler ve camiye benzer kurumlar icinde tuhaf insanlar
Daha dun bir arkadas toplantisinda Izmirli bir kiz bana aynen soyle dedi. Manhattan da bir tren istasyonunda beklerken insanlara gelip gecenlere bakmislar. 10 dakkada onunde yuzlerce insan geciyor haliyle. Ahmet abi bir tane bile eli yuzu duzgun insan goremedik sok olduk dedi. Oysaki filmlerde geciyor o istasyon ne kadar guzel cekmisler filmleri o artisler kizlar ne kadar guzeldi.
Kiza uzun uzun anlattim, evinizden televizyonu atin Amerikan filmlerini izlemeyin diye ama beni dinlermi bilmiyorum.
Amerika = hayvanat bahcesi
Utan yahu :) daha 2 ay önce ne yazdığınıda bilmiyorsun :kahkah:
Senelerdir istanbul bedava diye Goy Goy yapan adam kriz bekliyor. bu ne menem bi çelişki :) bedava olan şeyin krizimi olur yaw :D
http://www.hisse.net/topluluk/showth...061#post244061
ABD de emlak sektorune yatirim yapan herkes bilirki emlaktan para kazanmanin tek yolu o binanin tamirini evirmesini cevirmesini kendin yapmaktir
Oyle binayi al sonar butun yonetimini kiraci bulmayi tamirini burokrasiyi parayla yaptirirsan para kazanman imkansiz.
Istisnalar varmi? Var... Kriz zamani almissindir en dipten he onu anlarim. Kac kisi bunu yapabilir? biraz sans meselesi.
Daha dun bir meksikaliya 15 dakkalik boru tamiri icin 170 dolar verdim. 15 dakka dikkatinizi cekerim...
Benim sokagimda evi olan bir Turk var kiraya vermis evi. Adam evi kiraya vermis ama tamir etmek icin her hafta geliyor eve. Adama kac defa dedim sat sunu uc kurus icin hayat kaliten yerlerde ama adam gecekondu mahallesinden gelme hesap kitap bilmiyor yada hayati yok zaten olmus bir hali var. neyse
bir şehirde yaşam deneyimi evlerin fiyatı üzerinden anlaşılamaz.
istanbul ve diğer Turk şehirleri abd ye göre az gelişmiş bir ülkenin şehirleri, kuralların uygulanmadığı, ilkel bir anlayışın hayatın neredeyse tüm evrelerine sindiği şehirler. yeşilin olmadığı, sokaklarında yürüyemediğin yerler buralar.
istanbul un beton yığınına dönmüş olması gerçe bir vakıa, abd ile karşılaştırılamaz seviye olarak. abd yi gören birisi istanbul u şehirden saymaz, irice bir köy olduğunu görür.
ancak, ben vatandaş olarak bir şehir mertebesine tekrar çıkmasını istiyorum bunun için birinci şart emsal artışlarının durdurulmasıdır.
Dunyada 7 Milyar insan var, bunun sadece 300 Milyonu beyaz.
ABD, 280 Milyonluk bir ulke.
Ne olmak ihtimali vardi.?
Siyahlara, meksikalilara, ispanyolca konusan diger uluslara cirkin diyecek kadar basit bir beyni olan fasist birinin bu yorumlari cok cirkin.
O kisileri Allah yaratti.
Seenin gibileri de Turkiye'de yaratti.
Vardir bir hikmeti.
bir köpekbalığı mevzusu var bir de bu insanların "güzelliği" mevzusu. nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. yıllarca abd de kaldım, konumuz bu değil aslında ama söylemek gerek ki kadınları oldukça güzeldir. mandrake nin rasyonel gerekçeleri ve argumanları olmadığı için böyle alakasız noktalardan kendini haklı çıkarmaya çalışıyor, ama faydasız.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı aralık ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, ülke genelinde geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 konut, satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi.
http://aa.com.tr/uploads/TempUserFil...islari_555.jpg
Konut satışlarında İstanbul 232 bin 428 konut ile en yüksek paya (yüzde 17,3) sahip oldu. İstanbul'u, 144 bin 570 konut satışıyla (yüzde 10,8) Ankara, 81 bin 316 konut satışıyla (yüzde 6,1) İzmir izledi.
konut satışlarındaki gidişat gerçeğin tümünü açıklamıyor.
burada bahsettiğimiz noktalardan birisi son yıllarda insanların gelirlerine göre ev fiyatlarının aşırı arttığı.
bu son zmanlarda neredeyse herkesin artık kabul ettiği bir gerçek, sokaklar kiralık ve/veya satılık ilanlarından geçilmiyor.
sürdürülemez dinamikler ile ev fiyatları arttı, ancak bu noktadan sonra artış beton lobisinin beklediği ölçüde gerçekleşmiyor, o yüzden geçtiğimiz yazdan beri sayısız kampanya ve kredi imkanı yaratıldı. ancak, sağlıklı bir piyasa değil, daha sı ülke ekonomisine de zarar veren bir yapıda.
İstanbul için dinamikler değişti. Şehir artık güvensiz. Beyaz yaka profil parası yetsede yetmesede mahalle arasından güvenlikli sitelere geçiyor. Neti 30m2 daireye 380-400 tl aidat veriyor insanlar, ve bunlar zengin değil. Güvenliği çok ciddiye alan merkezi, küçük daire barındıran sitelere talep yoğun. Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezlerde bile insanlar, münferit binalarda kendini rahat hissetmiyor. Artan bir değer yok aksine artan bir güvensizlik sebebi ile az bulunan merkezi ünitelere talep artışı var. Bunu belirtmemin sebebi geleceğe bir projeksiyon yapmak. Ülke ve istanbulun artan güvensizliği sebebi ile ucuz evde oturmak, yada eli yüzü düzgün evlerin ucuzlamasını beklemek rasyonel bir bakış açısı değil. Maalesef artık evler ucuzlasın diye beklemek yerine, daha fazla para kazanmanın yoluna bakılmalı. Nasıl Istanbulda ailemiz ile Riva yada Şile halk plajına gidemiyorsak, benzer bir şekilde herkesin kolayca ulaşabileceği evlerde de oturamayacağız.
Kuveyt, Arabistan, Irak, Afganistan... İşte premier lig bu.
Cok guzel yazmissiniz
Burada olsun arkadas cevremde olsun her zaman TR ye islam cumhuriyeti gelecek seriat gelecek diye korkanlara hep sozum su olmustur. Seriat falan gelmez gelemez bunlar ufak tefek tehlikeler esas tehlike Amerikan kulturunde
Sehirlerin guvensiz olusu komsuluk iliskisinin bitmesi insanlarin vurdumduymaz olmasi fakir ve zengin arasindaki ucurum zenginlerin guvenlikli sitelere kacmasi hep bunlar Amerikan kulturunu yansitan ogeler. ABD bunlari 40 sene once yasadi sira Turkiye ye geldi.
NY ta olsun baska sehirlerde olsun hatirliyorum plaja gittgimizde kumsaldaki insanlara bakardim ne kadar ipsiz sapsiz tehlikeli adam var orada. O zamanlar Sile yada Kilyos bana cennet gibi gelirdi belkide hala guzeldir. Ama bu ipsiz sapsizlar metropollerde cogaldikca ozellikle Araplar hayat kaliteside dusecek
Globalizmin hizi internet yuzunden ve ucuz ucak trafigi yuzunden artti. Artik butun metropoller birbirine benzemeye basladi. Yapacak bir sey yok. Istanbul daki ev fiyatlari da kesinlikle ve kesinlikle globalizmin ruzgarindan etkilenecek bunu hickimse durduramaz.
Zaten dolarin degeri pul olmus o yuzden Istanbul un iyi mahallelerinde bahce icinde evlerinde yakin zamanda milyon dolar olmasi beni hic sasirtmaz. Emlak vergisi sifir bu arada. Bundan iyi yatirim mi olur?
----------------
Bu arada konuyla alakasi yok ama aklima bir sey geldi. Bunuda dusunerek buldum
Her yaz tatil icin bodrum kusadasi falan oralara gidip kaliyoruz. Son 10 yilda bizimle birlikte bu tatil yerlerinde kalan Turk vatandaslarinin kalitesinde olaganustu dusus goruyordum. Sonra araplarda geldi daha da kotu oldu
Ilkonce bunun sebebini anlamadim. Averaj Turk insani nasil bu kadar kalitesizlesir dedim cunku sacma geldi ama dusununce buldum
Turkiyedeki orta ust kesim icin yurtdisina tatile gitmek cok kolaylastigi icin bu kesim artik kendini Avrupaya atiyor. Turkiye nin adi cikmis tatil yerlerinide ortadirek ve alti istila etmis durumda. Bende diyorum bu kadar apache barzo nasil bu kadar cogaldida buraya geldi ama dusununce buldum.
Evet son aylarda dolar cok artti insanlarin dolar yada euro cinsinden geliri dustu falan ama bakiyorum onune gelen batiya tatile gidiyor gitmeyene kucumser gozle bakiyorlar.
Artik bizde ufak ufak TR ye gelmeyi kesip Avrupaya gitmeye basliycaz cunku gecen sene Cesme de gordugum bir iki olay beni cok rahatsiz etti ki ben bu tur olaylara hayatta kafayi takmam ama serde hanim ve cocuk olunca insan psikolojisi degisiyor.
şöyle bana güzel bir izmir turu yazabilecek var mı?
Mutlaka gidilmesi gezilmesi gerekir dediğiniz yerler neresidir.
ctesi gelip pazar dönücem.
otel önerilerinide beklerim. Fiyat önemli değil güzel olsun yeter.
İzmir gezisi özel arabayla yapılacak.