Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 165/1014 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,060
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı aralık ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 konut, satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi.

Konut satışlarında İstanbul 232 bin 428 konut ile en yüksek paya (yüzde 17,3) sahip oldu. İstanbul'u, 144 bin 570 konut satışıyla (yüzde 10,8) Ankara, 81 bin 316 konut satışıyla (yüzde 6,1) İzmir izledi.
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

konut satışlarındaki gidişat gerçeğin tümünü açıklamıyor.

burada bahsettiğimiz noktalardan birisi son yıllarda insanların gelirlerine göre ev fiyatlarının aşırı arttığı.

bu son zmanlarda neredeyse herkesin artık kabul ettiği bir gerçek, sokaklar kiralık ve/veya satılık ilanlarından geçilmiyor.

sürdürülemez dinamikler ile ev fiyatları arttı, ancak bu noktadan sonra artış beton lobisinin beklediği ölçüde gerçekleşmiyor, o yüzden geçtiğimiz yazdan beri sayısız kampanya ve kredi imkanı yaratıldı. ancak, sağlıklı bir piyasa değil, daha sı ülke ekonomisine de zarar veren bir yapıda.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. İstanbul için dinamikler değişti. Şehir artık güvensiz. Beyaz yaka profil parası yetsede yetmesede mahalle arasından güvenlikli sitelere geçiyor. Neti 30m2 daireye 380-400 tl aidat veriyor insanlar, ve bunlar zengin değil. Güvenliği çok ciddiye alan merkezi, küçük daire barındıran sitelere talep yoğun. Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezlerde bile insanlar, münferit binalarda kendini rahat hissetmiyor. Artan bir değer yok aksine artan bir güvensizlik sebebi ile az bulunan merkezi ünitelere talep artışı var. Bunu belirtmemin sebebi geleceğe bir projeksiyon yapmak. Ülke ve istanbulun artan güvensizliği sebebi ile ucuz evde oturmak, yada eli yüzü düzgün evlerin ucuzlamasını beklemek rasyonel bir bakış açısı değil. Maalesef artık evler ucuzlasın diye beklemek yerine, daha fazla para kazanmanın yoluna bakılmalı. Nasıl Istanbulda ailemiz ile Riva yada Şile halk plajına gidemiyorsak, benzer bir şekilde herkesin kolayca ulaşabileceği evlerde de oturamayacağız.

4. Kuveyt, Arabistan, Irak, Afganistan... İşte premier lig bu.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    İstanbul için dinamikler değişti. Şehir artık güvensiz. Beyaz yaka profil parası yetsede yetmesede mahalle arasından güvenlikli sitelere geçiyor. Neti 30m2 daireye 380-400 tl aidat veriyor insanlar, ve bunlar zengin değil. Güvenliği çok ciddiye alan merkezi, küçük daire barındıran sitelere talep yoğun. Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezlerde bile insanlar, münferit binalarda kendini rahat hissetmiyor. Artan bir değer yok aksine artan bir güvensizlik sebebi ile az bulunan merkezi ünitelere talep artışı var. Bunu belirtmemin sebebi geleceğe bir projeksiyon yapmak. Ülke ve istanbulun artan güvensizliği sebebi ile ucuz evde oturmak, yada eli yüzü düzgün evlerin ucuzlamasını beklemek rasyonel bir bakış açısı değil. Maalesef artık evler ucuzlasın diye beklemek yerine, daha fazla para kazanmanın yoluna bakılmalı. Nasıl Istanbulda ailemiz ile Riva yada Şile halk plajına gidemiyorsak, benzer bir şekilde herkesin kolayca ulaşabileceği evlerde de oturamayacağız.
    Cok guzel yazmissiniz

Burada olsun arkadas cevremde olsun her zaman TR ye islam cumhuriyeti gelecek seriat gelecek diye korkanlara hep sozum su olmustur. Seriat falan gelmez gelemez bunlar ufak tefek tehlikeler esas tehlike Amerikan kulturunde

Sehirlerin guvensiz olusu komsuluk iliskisinin bitmesi insanlarin vurdumduymaz olmasi fakir ve zengin arasindaki ucurum zenginlerin guvenlikli sitelere kacmasi hep bunlar Amerikan kulturunu yansitan ogeler. ABD bunlari 40 sene once yasadi sira Turkiye ye geldi.

NY ta olsun baska sehirlerde olsun hatirliyorum plaja gittgimizde kumsaldaki insanlara bakardim ne kadar ipsiz sapsiz tehlikeli adam var orada. O zamanlar Sile yada Kilyos bana cennet gibi gelirdi belkide hala guzeldir. Ama bu ipsiz sapsizlar metropollerde cogaldikca ozellikle Araplar hayat kaliteside dusecek

Globalizmin hizi internet yuzunden ve ucuz ucak trafigi yuzunden artti. Artik butun metropoller birbirine benzemeye basladi. Yapacak bir sey yok. Istanbul daki ev fiyatlari da kesinlikle ve kesinlikle globalizmin ruzgarindan etkilenecek bunu hickimse durduramaz.

Zaten dolarin degeri pul olmus o yuzden Istanbul un iyi mahallelerinde bahce icinde evlerinde yakin zamanda milyon dolar olmasi beni hic sasirtmaz. Emlak vergisi sifir bu arada. Bundan iyi yatirim mi olur?

----------------

Bu arada konuyla alakasi yok ama aklima bir sey geldi. Bunuda dusunerek buldum

Her yaz tatil icin bodrum kusadasi falan oralara gidip kaliyoruz. Son 10 yilda bizimle birlikte bu tatil yerlerinde kalan Turk vatandaslarinin kalitesinde olaganustu dusus goruyordum. Sonra araplarda geldi daha da kotu oldu

Ilkonce bunun sebebini anlamadim. Averaj Turk insani nasil bu kadar kalitesizlesir dedim cunku sacma geldi ama dusununce buldum

Turkiyedeki orta ust kesim icin yurtdisina tatile gitmek cok kolaylastigi icin bu kesim artik kendini Avrupaya atiyor. Turkiye nin adi cikmis tatil yerlerinide ortadirek ve alti istila etmis durumda. Bende diyorum bu kadar apache barzo nasil bu kadar cogaldida buraya geldi ama dusununce buldum.

Evet son aylarda dolar cok artti insanlarin dolar yada euro cinsinden geliri dustu falan ama bakiyorum onune gelen batiya tatile gidiyor gitmeyene kucumser gozle bakiyorlar.

Artik bizde ufak ufak TR ye gelmeyi kesip Avrupaya gitmeye basliycaz cunku gecen sene Cesme de gordugum bir iki olay beni cok rahatsiz etti ki ben bu tur olaylara hayatta kafayi takmam ama serde hanim ve cocuk olunca insan psikolojisi degisiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bu projeler nedir? Detayı nedir bilgi verebilir misiniz?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bende bilgi sahibi olmadığım için sizlere sormak istemiştim .

7. şöyle bana güzel bir izmir turu yazabilecek var mı?

Mutlaka gidilmesi gezilmesi gerekir dediğiniz yerler neresidir.

ctesi gelip pazar dönücem.

otel önerilerinide beklerim. Fiyat önemli değil güzel olsun yeter.

İzmir gezisi özel arabayla yapılacak.

8.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    şöyle bana güzel bir izmir turu yazabilecek var mı?

Mutlaka gidilmesi gezilmesi gerekir dediğiniz yerler neresidir.

ctesi gelip pazar dönücem.

otel önerilerinide beklerim. Fiyat önemli değil güzel olsun yeter.

İzmir gezisi özel arabayla yapılacak.
    Kesinlikle swiss otel alsancakta kalın. Otelin kahvaltısı da muhteşemdir..

Otelden çıkın sahilde yürüyüş yapın. Yürüyerek kemeraltı ve alsancak taraflarını gezin.

Vaktiniz kalırsa arabayla asansör ve inciraltına gidebilirsiniz..

Sayfa 165/1014 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •