Demek istediðim þuydu. Siz yurtdýþýna kalsaydýnýz bulacaðýnýz iþ 10 üzerinden 5-6 lik bir iþ ise burda bulduðunuz iþ buranýn standartlarýnda 8-9 luk bir iþtir.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Demek istediðim þuydu. Siz yurtdýþýna kalsaydýnýz bulacaðýnýz iþ 10 üzerinden 5-6 lik bir iþ ise burda bulduðunuz iþ buranýn standartlarýnda 8-9 luk bir iþtir.
ben amerikadayim dediklerniize inaniyorum
ama Avustralyada issiz muhendis olup yilda 100 bin dolara isbulma potansiyelin varken TR ye gelip ayda 3-5 bine talim kim tercih eder
hemde Istanbul gibi dunyanin en pahali sehirlerinden birinde
ama cocugum icin bende donmek istiyorum ve bende 3-5 bine talim edecem
3 5 bin de deðil þimdi. Iþinde iddialý bir mühendis için 5+ yýl tecrübe de varsa net 10k altý eline geçmemesi gerekir. Odtü boðaziçi itü piyasasý böyle en azýndan...
Bu da benim hesabýmla california için 120k brüt gibi paralara denk geliyor. Arkadaþým mesela 120k ile bir startup a baþladý (sf), bu paralar için gelmeye hiç gerek yok diyor çünkü tr de paranýn sana saðladýðý yaþam abd ye göre çok daha iyi... az kazansan bile daha iyi yaþýyorsun...
O deðil de ayda evine 15 - 20 bin üstü para giren insanlar ev almýyor / alamýyor, kim alýyor arkadaþ bu evleri...
Bu bir yorum sayilmaz kuvvetli bir yatirim onerisi sayilir. Tavsiyenize uyacak olanlara verebileceginiz bir garantiniz varmi?...
Malumunuz 10 yildan beri her gun zikir eder gibi vatandasa beton almayin diye tavsiyelerde bulunan bir kesim var. 10 yil onceki fiyatlara gore bundan sonra fiyat dussede neyi telafi edecek ki?......mesela siz ne kadarlik bir dusus bekliyorsunuz?..
Evet dogru piyasa su anda oldukca durgun. Bu durgunlukta Referandum surecininde epey onemli bir etkisi var.
Su anda gorebildigim genel durum sudur:
ikinci el piyasasi iyice yerlesmis konutlarda piyasa degerinin %10 altinda satilan her daire bu sartlarda bile alici bulabiliyorlar.
A segmenti yeni projeler ise ayri bir alem. Bazi firmalar abartili liste fiyatlarinin %30-40 kadar fiyat indirebiliyorlar. Mesela liste fiyati 1M olan 3+1 bir daireyi 700B almaniz mumkun.
Sayýn abartýn, trendlerin bugünden yarýna deðiþmediðini sanýrým siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Hangi yýlý baz alýp on yýldýr beton trendi deðiþmedi diyorsunuz bilemem ama ben betonda 2016 yýlýna kadar 6-7 yýllýk ekstrem artýþ trendi gördüm. Her neyse ekonominin genel kabul görmüþ kurallarý vardýr , hiç bir yatýrým aracý sonsuza kadar düþmediði gibi sonsuza kadar çýkmazda. Haa ! beton sevgisi için diyecek bir þeyim yok , herkesin kendi evinin olmasýný arzu etmesi normal bir davranýþ olabilir, kendine güvenenin de þartlarýný zorlayarak ev almasýný normal kabul edebiliriz ama bu demek deðildir ki ekonomi her zaman betonun çýkýþýna destek olacak.
Akýntýya karþý kürek çekilmez derler.
Alým, büyüme, satürasyon ve gerileme evreleri vardýr gayrimenkul sektöründe. Büyük döngü süresi 12-15 yýl olduðu için insanlar pek bilmez. Gayrimenkul sektör uzmanlarý satürasyon evresi bitiyor gerileme evresi baþlýyor diyor.
Nakit kraldýr dönemi yaklaþýyor galiba!
(Dikkat!!!
Kimseye al-sat-tut tavsiyesi deðildir!!!)
Þahsen bir kaç ay ciddi ciddi evi satýp nakit ile beklemeyi düþündüm....
Ama dediðiniz gibi "cash is the king"
Yer Ýmleri